שאלה למומחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה למומחים
    ליאת
    06/03/2011

שלום רב,
    אני מזה שנה וחצי לא מעשנת כלל אחרי תקופה מכובדת של עישון 2 קופסאות סיגריות ביום.
    מאותו הזמן עליתי במשקל באופן ניכר (אני אדם רזה מטבעי) וכל דיאטה שעשיתי אינה נשאה תוצאות מרהיבות (מקסימום ירידה בחודש בין 1-2 ק"ג).
    לאחרונה נאמר לי שוב ושוב שאם אשלב הליכה מס' פעמים בשבוע,זה יזרז את חילוף החומרים ושריפת האנרגיה,פעולה שהגוף זקוק לה מאד כנראה ואז אראה ירידה ניכרת במשקל.
    רציתי לשמוע דעתכם בנושא והמלצות לפעילות גופנית (דגש על הליכה,הכי נוח לי) עם מתכון זה או אחר לתזונה יומית.
    אודה מראש,ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למומחים

הוספת תגובה

• לליאת - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/03/2011

הערותי....
    1. ראשית כל הכבוד על ההפסקה בעישון. ככל שחולף הזמן יודעים יותר ויותר על ההשלכות ההרסניות של העישון באשרות איברי ומערכות מטרה בגוף ופגיעה באיכות החיים באופן ממשי בכל גיל ובכלל בגילאים מבוגרים.
    2. פעילות גופנית חשובה מאוד בכלל ולזירוז חילוף החומרים כמובן. הליכה לשלבי האימון הראשונים הנה מומלצת רק חשוב להקפיד על עצימות גבוהה דיה. לפחות 60 אחוז מדופק מירבי המוגדר כ- 226 פחות הגיל לנשים. בהמשך מומלץ גם קצב של 70 %
    3. חשוב לשלב אימוני כוח. האפשרויות רבות- חדר כושר, פילאטיס מכשירים, יוגה (סוגים מסוימים שיוצרים עומס רב דיו על מערכות שלד-שריר ועוד). אימוני כוח הנה הזרז האמיתי להגברת חילוף החומרים. לכן השילוב עם הפעילות האירובית הנו משמעותי במיוחד. ניתן להסתפק ב- 3-2 פעמים בשבוע.
    4. דיאטה לא תוביל לשום מקום. חשוב לאמץ אורח חיים שיתאים למטרות. ירידה במשקל, שיפור הכושר הגופני וכדומה. אי לכך ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע שיבנה תוכנית אימונים מקיפה והתוצאה תהיה בין השאר ירידה עקיבה במשקל ואחוזי השומן. דיאטות אגב, מהוות מתכון בטוח דווקא להשמנה!!!!! ולא להרזיה מכיוון שהן בנויות לזמן קצוב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן על התשובה המפורטת-יישר כח

ליאת
    06/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו