התעוששות אחרי אימון.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוששות אחרי אימון.
    חיים
    08/03/2011

שלום רב, אני בן 65 עוסק בפעילות גופנית מספר פעמים בשבוע- אירובי, הליכה ולפעמים כח. קורה לי, שאחרי אימון קשה ומפרך במיוחד אני מתעורר באמצע הלילה עם דופק מוגבר ומיוזע(מצח וצוור בעיקר).בבקר אני קם בקושי-עייף מאד וההתעוששות לוקחת מספר שעות ולפעמים עד ליממה. מה ההמלצות? להוריד את קושי האימון? פחות פעמים בשבוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעוששות אחרי אימון.

הוספת תגובה

• לחיים

ד''ר איתי זיו
    10/03/2011

הערותי..
    1. לאחר אימונים קשים, בעיקר אימונים אנאירוביים ההפרשה של הורמונים קטבוליים רבה במיוחד ולכך השפעה על איכות השינה. אימונים אירוביים קלים למשל, פחות משפיעים על איכות וסדירות השינה.
    2. שינה לא סדירה משפיעה על התפקוד הגופני בכלל ולכן תחושת העייפות לאחר לילה שכזה ממש מובנת.
    3. מומלץ לא לבצע אימנים קשים בסמוך לשינה, לצרוך רכיבי מזון איכותיים לאחר האימון, הן האירובי והן האנאירובי - גם אם מדובר בשעות הלילה המאוחרות מכיוון שהאכילה אחרי האימון הנה בעלת משמעות רבה מאוד בתהליך ההתאוששות.
    4. על פניו אין צורך להפחית מספר האימונים השבועי אך כן לתכנן את האימונים במהלך השבוע באופן מושכל.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו