חלבונים ופחמימות רק אחרי ריצה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבונים ופחמימות רק אחרי ריצה?
    הדר
    09/03/2011

היי.הייתי ביום עיון בוינגייט לגביי התפקיד שלי בצבא וכשדיברו איתנו על אימונים אמרו לנו שצריך לאכול פחמימות וחלבונים אחרי "אימון".עכשיו מה נחשב אימון?..אני לא הולכת לחדר כושר,אני מעדיפה להתאמן בבית אז אני צריכה לאכול את זה גם אחרי כפיפות בטן ושכיבות סמיכה שאני עושה בבית?תהיה לזה איזושהי השפעה?או שמדובר רק באימון אינטנסיבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחקרים עדכניים

איתי הר-ניר
    09/03/2011

מראים שתזונה אחרי אימון חשובה רק כאשר נמצאים בצום של כמה שעות (נפוץ באימוני בוקר).

תזונה "לאחר אימון" איכולה להיות גם שעתיים לאחר אימון.
    אם היתה תריכת פחמימות מספקת לפני האימון תזונה של חלבון בלבד לאחר האימון יכולה גם להיות רלוונטית.

לשאלתך אימון גופני אינו חייב להיות רק בחדר הכושר.
    על פי עקרונות האימון כל מסגרת המתוכננת מראש עם שאיפה להשגה או שמירה על יכולת גופנית/מנטלית נחשבת אימון. כמובן כזו המספקת לגוף את הגירוי הפיזיולוגי הדרוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז לחידוד...-אכילה של חלבונים לאחר

הדר
    09/03/2011

אכילה של חלבונים לאחר כפיפות בטן ושכיבות סמיכה יעזרו לי לבנות את השרירים בצורה מהירה יותר?

תנסה לענות לי במילים הכי פשוטות.אני לא באה מרקע של ספורט והביטויים למינהם לא מוכרים לי.

תודה רבה! ויום נעים!! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו??..אפשר תשובה

הדר
    10/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייך

איתי הר-ניר
    14/03/2011

לאכול מאוזן לאורך כל היום.
    ולצרוך את כמות החלבון או פחמימות המתאימה לתפריט שלך.
    אין חובה מיוחדת לרוב אנשים לצרוך אחלבון או פחמימה דווקא לאחר אימון.

חשיבות תזונה לאחר אימון קיימת כאשר לא לפני האימון היינו בכמה שעות צום.

אם אין סיבה ביצועית/ הישגית מדוע לבצע 150 "כפיפות בטן"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבונים ופחמימות רק אחרי ריצה? - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/03/2011

הערותי....
    1. אכילה נכונה בכלל ואחרי אימון בפרט חיונית מאוד על מנת לשמור על הרכב הגוף, משקל הגוף ובוודאי כשמדובר באדם הפעיל ספורטיבית.
    2. באימון עצמו מתרחשים תהליכים רבים ושונים וכמות ההורמונים הקטבוליים (כמו קורטיזול) עולה בצורה משמעותית. לתזונה אחר אימון חשיבות רבה ומסייעת להפחית תהליכים שליליים קטבוליים. אי לכך, אכילה אחרי אימון חשובה מאוד. הדבר מהותי במיוחד אחרי אימונים קשים וארוכים הן אירוביים והן אנאירוביים (למשל אימוני התנגדות).
    3. סוג המזון, כמותו והעיתוי של האכילה תלויים רבות במשתנים כמו עצימות אימון, משך האימון, מטרת האימון ועוד. בפועל אי אכילה אחרי אימון אינטנסיבי תגרום לירידה בתוצאות ואי מיקסומן וממש חבל.
    4. אכילת חלבונים ופחמימות אחרי אימון כמובן ממומלצת אך לא נכון להמליץ כאן על סוג המזון המתאים ביותר, כמויות וכדומה. זאת צריך לעשות איש מקצוע. ממליץ להתייעץ בפורום תזונת ספורט או לקבוע פגישת ייעוץ. נכון יותר לעשות.
    5. אימון הנו גירוי מערכות הגוף השונות ברמה שהנה גבוהה יותר מהסף התחתון הרלבנטי לכל מערכת ומערכת. למש, על מנת שפעילות אירובית תהיה למעשה אימון אירובי לאדם בריא מדובר על קצב לב בעת הפעילות של 60% לפחות מקצב לב מירבי שהנו לנשים 226 פחות הגיל. כך הלאה באימוני כוח ובאימוני גמישות וכדומה. במידה ומתאמנים בסף נמוך מדי ממש לא משפרים תפקוד מערכות הגוף השונות וההקפדה היתרה על התזונה לפני ואחרי "אימון" לא ממש נחוצה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת לא הבנתי...

הדר
    11/03/2011

אז אם אני עושה 150 כפיפות בטן ו50 שכיבות סמיכה אין טעם שאני אוכל פחמימות וחלבובים כי זה לא יתן לי כלום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להדר - הודעה שנייה

ד''ר איתי זיו
    13/03/2011

הערותי...
    1. הרעיון תפריט מאוזן על פני כל היום. לאחר היקפים כאלה של אימוני כוח האכילה לאחר מכן חשובה אך מדובר בהיקפים קטנים של אימון אנאירובי ולכן התזונה צריכה להיות בראייה של כל היום ולא אחרי אימון אנאירובי בעיקר.
    לגבי התרומה. הכול מתחיל ומסתיים במטרת האימון. כמובן שמדובר בחיזוק ספציפי של שרירי הבטן ושרירי החזה ושרירים אחרים אך מדובר בהפעלה חלקית של קבוצות השרירים השונות.
    לגבי התזונה חשובה ההקפדה על התפריט המאוזן מבחינה יומית.. כמובן שגם לאחר אימון אירובי ואימון אנאירובי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה אחרי אימון

שי אלנקרי
    14/03/2011

שלום הדר,
    כמו שד"ר זיו אמר:
    חשובה ההקפדה על התפריט המאוזן מבחינה יומית..כדאי להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית בנושא, אבל בגדול: הקפידי על אכילה סדירה ומאוזנת לאורך כל היום ולא רק אחרי האימון, זו הדרך הטובה ביותר לראות תוצאות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו