מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה בקרטיאין קניזמאיר25/03/2011
שלום רב
אני בן 44 ולפני מ"ס שבועות עשיתי עבודה מאומצת בבית ומאז יש לי כאבי רגלים בחלק העליון וכן מאחורי הברך מתחתיו הייתי אצל רופא המשפחה ששלח אותי לבדיקות והתוצות מראות שיש עלייה בקוטיאין קנאז ולידו גם רשום באופן יחסי אצל מבוגרים עליי לציין שאני בריא מאוד וכ10 שנים בכלל לא ביקרתי אצל רופאים מכל סיבה שהיא,שאלתי היא1. האם העלייה ברמה היא כתוצאה של הפעלת השרירים בזמן קצר והרבה למרות שאינו עוסק בספורט גרם ל"נזק" לשריר דבר ייגרום להחלמתו בהמשך ולאחר מנוחה ,כרגע מרגיש יותר טוב אפילו מצליח לרוץ שצריך ולא מרגיש כמעט כאבים.
2. לפי מה שקראתי יש מצב לסכנה לאוטם שריר הלב ושאלתי הם אני עומד בסכנה כזאת ? אשמח לתשובה מהירה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בקרטיאין קניז - תגובה
ד''ר איתי זיו27/03/2011היי.
לאחר התייעצות גם עם צור קסטל שהנו פיזיולוג מאמץ להלן התשובה:
עלייה באינזים קריאטין קינאז ניראת בד"כ בקרב אנשים שעברו אוטם שריר הלב אך גם אצל אדם שביצע מאמץ קשה מאוד . אם הוא נח אין נזק לשרירים שפעלו אך כמובן שהמשך פעילות מאומצת ללא מנוחה מספקת ובעומסים ללא הסתגלות עלול לגרום לעלייה באינזים ולנזק -התפרקות השריר. אין חשש לגבי הלב זה לא קשור במקרה זה עיקר שלא היו תסמינים כגון לחצים בחזה, סחרחורות או כל תגובה הדומה לאירוע לבבי.
אם יש צורך בייעוץ פיזיולוגי ניתן לפנות לצור. 0542426486.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)