איך שומרים על המשקל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך שומרים על המשקל?
    שירי
    27/03/2011

שלום לכולם.

אני בת 27, 1.70, 60 ק"ג. ירדתי 12 ק"ג בהדרגה ואני מנסה לשמור על זה כבר תקופה ארוכה. אני רצה 3 פעמים בשבוע, כ-10 ק"מ בכל פעם, ואוכלת בריא אבל מעט מדי... בדיקות הדם תקינות, אני לא אנורקסית, אבל אני מפחדת שאשמין אם ארוץ פחות ואוכל קצת יותר. חוץ מהמלצה ללכת לדיאטנית כדי לקבל תפריט מאוזן, מהי לדעתכם שגרת האימונים המתאימה לי?

תודה וערב טוב,
    שירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך שומרים על המשקל?

הוספת תגובה

• איך שומרים על המשקל? - תגובה

ד''ר איתי זיו
    27/03/2011

הערותי...
    1. ריצה של 30 ק"מ בשבוע זה מצוין. כל הכבוד.
    2. קל יותר לשמור על משקל חדש שהושג עם פעילות אירובית בנפח מתאים. ניתן ורצוי לעשות שימוש בשיטות אימון אירוביות שונות מפעם לפעם. לדוגמה, פעם אחת בשבוע לבצע אימוני פרטלק. שינוי מקצבי ריצה. אזי ניתן כל 4 דקות בממוצע לשנות הדופק והקצב בעת הריצה. לדוגמה, לרוץ בקצב של 60% מדופק מירבי וכך לעלות עד 75% וחוזר חלילה. משך הזמן בכל קצב תלוי רבות בדרגת הכושר האירובי. יש שיטות אימון נוספות כמו הפוגות ועוד אך מומלץ לפחות בשלבים הראשונים לבצע זאת עם הדרכה מקצועית ו/או בקבוצה.
    3. מומלץ מאוד להוסיף 3 אימוני התנגדות שבועיים. זאת על מנת להעלות חילוף החומרים הבסיסי. כמו כן אימונים אירוביים בלבד לא מספיקים על מנת לשפר יכולות של כלל המערכות הגופניות. כמו כן, מומלץ וחשוב מאוד בסיום כל אימון תרגילי גמישות לבצע על מנת לשפר יכולת טווח התנועה ואף להפחית הסיכון לפציעות, במיוחד של ה- HAMSTRINGS.
    4. ניתן ומומלץ אף מפעם לפעם להוסיף עוד פעם אחת בשבוע ריצה נוספת. גם אם לא 10 ק"מ . התדירות תוסיף הרבה מאוד ותסייע אף בירידה נוספת באחוזי השומן שמהווים עכשיו האינדיקציה העיקרית להתקדמות ולא המשקל!!!
    בהצלחה רהב והכי חשובה ההתמדה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת, ועוד שאלות

שירי
    28/03/2011

בקשר לריצה - בהנחה שארוץ 5-4 פעמים בשבוע ובמקצבי ריצה משתנים כפי שהמלצת, האם אני יכולה לרוץ פחות מ-10 ק"מ בכל פעם? מה המינימום?

ובקשר לאימוני ההתנגדות - האם אני יכולה להחשיב חוג עיצוב גוף פעם בשבוע כאימון התנגדות אחד?

תודה והמשך יום נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי - תגובה נוספת..

ד''ר איתי זיו
    29/03/2011

הערותי...
    1. על פניו ריצה של 5-4 פעמים 40-30 דקות בכל פעם - ממש מצוין. ההמלצות של ארגון הבריאות העולמי ושל משרד הבריאות האמרקאי 5 פעמים בשבוע לפחות פעילות אירובית חצי שעה לפחות בדופק מטרה. .
    2. אימוני התנגדות. פעם בשבוע מעט מדי. עדיף פעמיים. אם הנך מבצעת שיעור אביזרי עזר מומלץ שהתרגילים יתבצעו בטווח של 20-6 חזרות בממוצע. בכל סט חשוב לבצע התרגילים כך שאת החזרות האחרונות מתקשים ממש לבצע.
    3. השגת מטרות כרוכה גם בתזונה מתאימה למקסם התוצאות.
    מומלץ להפריד בין האימונים האירוביים לאימוני ההתנגדות.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

שירי
    29/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו