מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי כמה שאלות בנוגע לכושר.רועי27/03/2011
אהלן שמי רועי
השאלות הם בנושאים יחסית שונים אבל אני אשמח לתשובות.
1) באיזה דרך אני יכול לשפר את תוצאת ריצת ה2000 שלי? 500X5 ישפר לי את התוצאה?
2)באיזה דרך אני יכול לשפר ריצת 400?
3)אין לי שום כוונה לנסות להתנפח או משהו כזה,יש איזה צורך לקחת אבקות למיניהם?
4)בחיים לא היה לי שום כאבים במרפק,ולאחרונה שאני עושה מקבילים בירידה ה6 אני מרגיש מין זרם חשמל (שבעקבותיו אני לא יכול להמשיך) במרפק ימין, הרופא אומר שאין לי משהו מיוחד,ואני מדגיש לא היה לי כלום כל חיי?
5)אני יודע שבמנוחה הדופק של ספורטאים אמור להיות נמוך יחסית, במשך כחצי שנה אני עושה אימון לפחות פעם ביומיים (ריצות כוח וכדומה),והדופק שלי לא השתנה במנוחה או אפילו עלה טיפה,מה יכולה להיות הסיבה ואיך אני מוריד אותו?
דרך אגב אם זה משנה אני גובה: 1.90, משקל:89 ובן 22
תודה מראש
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי כמה שאלות בנוגע לכושר. - תגובה
עופר קיס29/03/2011הי רועי
1. כן, קח את ריצת ה 2000 שלך , חלק ל 4 והפחת כ 20-30 שניות, המשך בהליכה עד שהדופק יורד מתחת ל 125-130 והמשך עד סיום 5 האינטרוולים. אם מרגיש לא נוח או קל מדי ווסת לפי הצורך
2. בצע ריצות של 150 עד מאתיים מטר ב 80-90% אם התאוששות בת פי 3 מזמן הריצה
תתחיל ב 3-4 הפוגות והגע ל 8 בהדרגה, לא לשכוח חימום כמה דקות לפני והתאוששות
בצע רק אימון אחד כזה בשבוע או שבוע אחד 2 ושבוע אחד
3. לא, אכול נכון וסמוך אחרי האימון אוכל מאוזן ובריא
4. יתכן מהמקבילים - אם הבנתי את כוונתך. אם לא הבנתי, אז בכל מקרה שנה מעט את רוחב האחיזה או צר יותר או רחב
5. מי יודע? , עזוב את זה ותתרכז באימונים
אל תשכח ריצה אחת שבועית ארוכה 4-6 ק"מ בקצב מתון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)