אימוני התנגדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימוני התנגדות
    אופיר
    31/03/2011

שלום, אני בת 17 שוקלת 55 ,164 ס"מ.
    הייתי עושה אימוני התנגדות פעמיים בשבוע בעצימות גבוהה אימון של כ45 דקות ולאחריו אירובי,במשך 4 חודשים.אני מרגישה ש"גדלתי" יותר מדי ולא הגעתי למטרה הרצויה שהיא הייתה חיטוב ולא הגדלה רצינית של מסת השריר. בתקופה הזו עליתי 5 קילו. מה עלי לעשות?
    הייתי ממש רוצה להפסיק עם האימוני כוח,כי במילא אני עושה 5 פעמים בשבוע אירובי מתוכם 3 פעמים ספינינג ופעמיים על מכשיר אליפטי.האם המכשירים האלו לא עובדים על השרירים גם? ואם אעבור לחוגים של חיטוב וחיזוק, ללא אימוני כוח,המסת שריר שלי תקטן?
    נפח הרגליים שלי והידיים גדלו ורציתי לדעת אם יש אפשרות לצמק או שכבר מאוחר מדי?

עוד שאלה, אין אפשרות לרדת באחוזי שומן בלי לפתח ולעבוד על השרירים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימוני התנגדות

הוספת תגובה

• אימוני התנגדות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    02/04/2011

הערותי....
    1. את מסת השריר שהועלתה ניתן כמובן להורד די בקלות. אי הקפדה על תזןונה עשירה בחלבון, ביצוע פעילות אירובית ממושכת והפחתת הפח אימוני הכוח והעצימות בהחלט 'יתרמו' להשגת המטרה. אגב, מעט מאוד מתאמנים ומתאמנות ישנם עם מטרת אימון- הפחתת מסת השריר שהועלתה באימונים. הרי יש יתרונות רבים לעלייה במסת השריר. לכן בטרם נגזר דינה של מסת השריר שהועלתה בעמל הרב מציע לחשוב שוב.....
    2. מוצע לבדוק אחוזי השומן. ייתכן שהעלייה הנה במסתצ השריר ולא ממש בשומן ובהיקפים.
    3. פעילות אירובית בהחלט מפעילה את השרירים. עלייה במסת השריר עשויה להיות גם בפעילות אירובית, בעיקר כשהדופק גבוה במיוחד. 80-85 אחוז בממוצע. בדופק נמוך יותר העלייה במסת השריר הנה מינורית ותיתכן בעיקר בתחילת האימונים. כמובן שבמידה ומבצעים אימוני אינטרוולים ואימונים עצימים אחרים בהם הפעילות הנה אנאירובית אזי העלייה של מסת השריר תהיה רבה יותר.
    4. מוצע - לבצע 3-2 אימוני כוח בשבוע בעצימות לא גבוהה מאוד. כלומר לא להגיע לכישלון חיובי בכל סט. כמו כן מציע שאת אימוני הכוח שיהיו כך שלא מבצעים תרגילים לכל קבוצות השרירים בגוף אלא רק ל- רגליים, גב, חזה, בטן וזוקפי גו. באופן זה ההשפעה על מסת השריר נמוכה יותר. 2 תרגילים לכל קבוצת שרירים. תרגילים בעיקר מורכבים.
    5. שיעורי עיצוב בסטודיו פחות תורמים לעלייה במסת השריר מכיוון שמשפרים בהם בעיקר סבולת שרירית ופחות כוח. ניתן לגוון בין האימונים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו