שאלה - שריפת קלוריות בריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - שריפת קלוריות בריצה
    יובל
    03/04/2011

כשהייתי רץ בשבועות האחרונים הייתי שורף הרבה יותר קלוריות מאשר שאני רץ בשבועיים האחרונים
    אם הייתי רץ חצי שעה במהירות 11 קמ"ש הייתי שורף 400 קלוריות
    ובשבועיים האחרונים שאני רץ במהירות 11.5-12 קמ"ש אני שורף 470-370 קלוריות
    למה זה ככה?
    האם זה אומר משהו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה ליובל

ד''ר איתי זיו
    04/04/2011

הערותי..
    1. ככל שהפעילות האירובית הנה עצימה יותר כך מקורות האנרגיה שנעשה בהן שימוש רבים יותר בהתאמה. אי לכך פעילות אירובית בדופק ומהירות ריצה גבוהים יותר יגרמו לשימוש רב יותר בקלוריות.
    2. חשוב לזכור שפעילות עצימה מצריכה הפעלה רבה יותר של מערכות רבות בגוף כגון: מערכות שלד-שריר, הורמנלית, עצבים, מוח ורבות אחרות. לפיכך, כפי שברכב למשל, ככל שהמהירות רבה יותר כך גם כמות הדלק הנצרכת עולה כף גם בגוף האדם. ככל שהאימונים ברמה גבוהה יותר יש צורך ב'דלק' רב יותר לתפעול. הדלק במקרה זה הנו המזון. לכן בקצב של 11.5 במסילה בעת ריצה כמות הקלוריות תגבר לעומת ריצה בקצב איטי יותר. חשוב לציין שיש עוד גורמים רבים נוספים כמו מנח הגוף, מיומנות הביצוע, טמפרטורה ועוד שמשפיעים על כמות הקלוריות שנעשה בה שימוש.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו