הזעה ומיניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעה ומיניסקוס
    שיר
    04/04/2011

שלום רב! אני בת 17 ומזה חצי שנה אני עוסקת בפעילות גופנית סדירה ומאומצת (שלוש-ארבע פעמים בשבוע). אני סובלת מהזעה מוגברת מאוד בגב במהלך הפעילות הגופנית (הגב רטוב מלמעלה ועד למטה), גם באיזור המפשעה ובבטן (במידה מועטה יותר מגב). אני מרגישה את זה יותר עכשיו כי מתחיל להיות יותר חם. רציתי לדעת אם יש דרך למנוע/להפחית את התופעה, ואם לא אז אולי סוג בד שהוא סופג זיעה?

דבר נוסף, נחבלתי במיניסקוס שבברך לפני כ-3 חודשים, הייתי במיון וחבשו לי את הברך למשך 10 ימים ונמנעתי מפעילות גופנית. לאחר 10 ימים חזרתי לפעילות סדירה ולאחרונה אני מרגישה את הכאב חוזר (בתנועות מסויימות של הברך). אפשרי שהברך לא תהיה תקינה לגמרי כמו לפני הפגיעה אף פעם?

תודה רבה!
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזעה ומיניסקוס

הוספת תגובה

• הזעה ומיניסקוס - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/04/2011

הערותי....
    1. לגבי הההזעה חשוב לברר בחנות ספורט מובילה לגבי ביגוד שסופג זיעה. כיום הטכנולוגיה מאוד מאוד השתכללה ויש סוגים רבים של ביגוד שמתאימים לעניין. בארץ ועוד יותר בחו"ל. שווה לבדוק גם בפורום של רפואת ספורט.
    2. לגבי הפגיעה במינסקוס חשובה מאוד (!!!) הפעילות הגופנית לשם שיקום הברך. במידה ולא הייתה ולא מתוכננת התערבות ניתוחית חשוב לבצע תרגילים פונקציונליים על מנת לחזק השרירים המייצבים בגפיים התחתונים. למשל: סקווט בזווית של 90 מעלות במפרק הברך על גבי בוסו. כמו כן לבצע את התרגיל כשהבוסו הפוך. לחיצת רגליים בשכיבה עם מכונה ייעודית כשהרגליים לא מקבילות. מנקודה זו לוחצים ומשנים את מצב כפות הרגליים בכל פעם. סקווט על גבי פיתות (אביזר פונקציונלי). מומלץ בחום להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט רציני. בכל מקרה ניתן לחזור למצב הקודם עם תרגילים מתאימים לחיזוק המפרק.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו