עזרה בבניית אימון אישי לבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבניית אימון אישי לבית
    שגיא דרדיק
    06/04/2011

אני בן 18 ובדיוק התחלתי להתאמן בבית אני רוצה להתחיל לנפח ולהעלות את מסת השרירים בחזה וגם כן את הדו ראשי. הדבר היחיד שיש לי הוא זוגות של משקולות של 5 7 ו 9 קילו. התחלתי לעשות שכיבות סמיכה, 4 סטים של 10 ויום אחרי אני סובל משרירים תפוסים שאין לתאר. האם כדאי להמשיך לעשות כל יום כי הרי מן הסתם הכאב יפסק באיזה שהוא שלב, או שעדיף שלא כי צריך לתת לשריר להבנות?. לפני כחצי שנה הייתי מרים כל יום 5 סטים של 30 חזרות לידיים עם זוג משקולות של 5 קילו אחר אחרי חודש לא שמתי לב לשינויים אז הפסקתי האם זאת בגלל שלא נתתי לשריר לנוח? אשמח לקבל ביקורת לגבי שכיבות הסמיכה ולגבי הכמות שאני עושה ביום וגם כן לגבי המשקולות לידיים. בנוסף גם הייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהוא תרגיל לבית של פיתוח שרירי הטרפז שאחראים על עליות מתח בהתחשב בעובדה שהדבר היחיד שיש לי בבית הוא זוגות של משקולות תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד דבר קטן

שגיא דרדיק
    06/04/2011

וגם עזרה לגבי האכילה שמומלצת לפני ואחרי האימון אני בן 18 ושוקל 83 קילו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

אבי שקדי
    08/04/2011

אפשר לאכול לפני האימון ואפשר אחריו,לפני לא הייתי אוכל אוכל כבד כמו בשר,הייתי אוכל קופסא קוטג ושתי פרוסות לחם,ככלל כדאי לאכול משהו כמו 5-6 ארוחות ביום כשבכולן אחוז שומן נמוך(לא יותר מ10 אחוז)25-30 גרם חלבון ו400-500 פחמימות(תלוי בגובה,משקל,מעמס יומי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אבי שקדי
    08/04/2011

3 סטים של שכיבות שמיכה עם 10 חזרות זה טוב כהתחלה,אם אתה מצליח ,שים את הרגליים על כסא ותעשה את אותם 3 סטים ואם גם זה יהיה קל עבורך ,שים את המשקלות שיש לך בתיק ,שים אותו על הגב,ותעשה ככה שכיבות שמיכה,חשוב להתאמן גם על יתר השרירים לצורך איזון,שכיבות השמיכה עובדות בעיקר על החזה והיד האחורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לאתר עם תרגילים

אבי שקדי
    08/04/2011

תנסה כאן ותמצא מלא תרגילים לכל שריר בגוף
    כעיקרון לא יותר מ3 סטים ובין 5-12 חזרות,אם אתה יכול יותר מזה,כדי להתקדם,יש להגדיל משקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ודבר אחרון

שגיא דרדיק
    08/04/2011

האם כדאי לעשות כל יום את הסטים של שכיבות הסמיכה ? ולגבי הרמת המשקולות ? טונה זה מאכל טוב לאחרי האימון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אתה עובד

אבי שקדי
    08/04/2011

רק על משקל הגוף אפשר לעשות 2-3 פעמים בשבוע ואם נורא מתחשק לך אפשר כל יום,בכל מקרה אולי תעשה יותר חזרות,אבל לא תתחזק מזה,ולגביי הטונה,יש בה הרבה חלבון ומעט מאוד שומן,כדאי לאכלה בשילוב עם פחמימה כמו פרוסת לחם,וזה לא משנה אם זה אחריי האימון או לפני תדאג לאכול 5-6 ארוחות ביום,כשבכל אחת חלבון בכמות מספקת ,פחמימות ומעט שומן ותשלב גם ירקות ופירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבניית אימון אישי לבית - תגובה

ד''ר איתי זיו
    08/04/2011

הערותי....
    1. מומלץ להתאמן יום כן יום לא. ואם האימון קשה במיוחד עשה 2 ימי הפסקה. חשובה מנוחה של 48-72 שעות בין אימון לאימון.
    2. הכאבים הנם התאוששות לא מספקת ולכן חשובה ההפסקה אחרי אימון הכוח.
    3. אם המטרה הנה העלאת מסת שריר. חשוב לבצע 24-27 סטים באימון. בכל אימון יבוצעו 8 תרגילים, -4-3סטים בכל תרגילי בטווח של 15-8. תרגילים לדוגמה:
    שכיבות סמיכה מצב רחב.
    הרחקת כתפיים בעמידה עם משקולות יד
    סקווט
    מכרעים.
    מתח באחיזה רחבה, 4 סטים במקרה זה
    כפיפת מרפקים בעמידה עם משקולות יד
    שכיבות סמיכה במצב צרם מרפקים צמודים לגוף
    כפיפת גו באלכסון בשכיבה
    את התוכנית מומלץ להחליף מדי חודש וחצי בממוצע.
    תזונה מאוד חשובה במקרה זה. מומלץ לאכול הן לפני האימון והן אחרי האימון על מנת למקסם את התוצאות. בכל מקרה נוכחות חלבון במקרה זה הנה משמעותית במיוחד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו