מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםפ.זאב09/04/2011
אני בן 16(עוד שבועיים), 170 ס"מ ו 69 ק"ג. משחק כדורסל כבר שנתיים,לכן הוספתי אימוני כוח. נפצעתי בהיותי בן 12 וחצי כשהייתי בג'ודו-לכן פרשתי. החלק הספורטיבי נשאר בי,לכן רציתי להמשיך לעשות פעילות. אחי הגדול שהיה בחדר כושר,נתן לי משקולות קטנות של 3-5-8 ק"ג בהדרגה,עמדתי עם גב צמוד לקיר והתאמנתי על חיזוק הדו ראשי וקצת כפיפות בטן. שגדלתי,התעניינתי יותר ולקראת גיל 14 העלתי את עצימות אימוני הכוח עם מכשיר מולטי טריינר ביתי,ומשקולות יד וכו'.בגיל 14 וחצי(תחילת כתה ט')התאמנתי באופן חזק עוד יותר כאשר קניתי מתח,משקולות יד לביצוע בעמידה(לדו ראשי,כתפיים וכו'),מולטי טריינר ועוד תרגילים נוספים,וכל זה בבית. בגיל 15 וקצת,למדתי עוד על הנושא בזמן שהייתי כבר בתוך משחק הכדורסל.חיפשתי והבנתי כי עליי לבצע אימוני כוח בכדי לשפר את כישוריי.ביצעתי אותם לכל שרירי הגוף הגדולים-החל ממשקולות יד,מכשיר מולטי טריינר מתח שכיבות סמיכה ,בטן ועוד. לקראת יולי 2010 ולאחר מדידת גובהי נזכרתי בטיפול אצל רופא ילדים מומחה לגדילה וכו'.(הייתי אצלו שנה קודם לכן כשאמר לי שאהיה גבוה מאוד וגדול),שמתי לב שגבהתי 3 ס"מ בלבד-בשנה שלמה בעודי בגיל ההתבגרות.החלטתי לבצע מאותו יום אימוני כוח (3 בשבוע)על משקל הגוף בלבד -למקרה שזה פוגע ואולי זה כבר פגע...כיום במהלך עונת כדורסל אני מבצע 3-4 אימוני כדורסל בשבוע ו1-2 אימוני כוח בבית-בהתאם למהלך השבוע,לימודים של ביה"ס,מצב גופני וכו':
חימום,
מתיחות קלות,
2-3 סטים של מתח
,2-3 סטים של כריש לגב התחתון (על הרצפה)
,2-3 סטים שכיבות סמיכה,
לרגליים:על מדרגה-לתאומים כל רגל 2 סטים 15 חזרות,לשוק הקדמי 2 רגליים 2סטים ו15 חזרות+כרית יציבות כחולה לחיזוק מפרק הקרסול(2 סטים לכל רגל :עמידה במשך דקה בערך)
סופר סט יד קידמית אחורית-2 סטים של 10-12 חזרות של עליות מתח אחיזה רגילה לדו ראשי ומיד אח"כ 10-12 חזרות של שכיבות סמיכה יהלום או ג'קסונים.
כפיפות בטן-המון סוגים ודרכים(עושה בין 80-120 חזרות בתרגילים שונים)
מתיחות לסוף
שאלתי,האם יש סיכוי שאימוני הכוח שביצעתי עם משקולות פגעו בגדילתי?
והאם אימון הכוח שאני מצבע כיום טוב והאם יש מקום לשנות?
אודה לך המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פ.זאב10/04/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאב - תגובה
ד''ר איתי זיו11/04/2011הערותי..
1. אימוני כוח לא פוגעים גדילה. ממש לא. דווקא הם מסייעים לגדילה טובה יותר של העצם וזאת בתנאי שהתזונה מאוזנת ומבוקרת.
2. חשוב לשלב אימוני כוח עם כדורסל או ענפי ספורט אחרים.
3. מוצע להתאמן 3 - 2 אימוני כוח בשבוע על מנת לשפר יכולת גופנית. במידה והנך מעוניין לשפר יכולת בכדורסל הרי שמדובר על תרגילים ספציפיים שיש לבצע לשם כך.
4. במידה ואינך מעוניין בהיפרטרופיה הרי שניתן לבצע תרגילים ל- 4 קבוצות שרירים- רגליים, גב, חזה, בטן/זוקפי גו.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
פ.זאב18/04/2011בכל זאת,אין סיכוי שיש פגיעה בגדילה בגלל אימוני המשקולות הביתיים (שנעשו גם בעמידה)? בכל זאת גבהתי 2-3 ס"מ ביותר משנה שלמה,בשיא גיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאב - תגובה נוספת.
ד''ר איתי זיו20/04/2011אין בעיה כלל מאימונים בכל מנח גוף. הבעיה הנה בדרך כלל מיומנות ביצוע לקויה שעלולה לגרום לפציעות. וכמו כן תזונה החסרה ברכיבי מזון חיוניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)