מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי כושר יומידני09/04/2011
היי אשמח אם תענו מי שבאמת חושב שהוא מבין. קצת נתונים:
אני בת 23 גובה 160 משקל 46.אוכלת אוכל רגיל, לא דיאטתי אבל גם לא ג'אנק. אם ארוץ 4 פעמים בשבוע אלפיים-שלוש אלפים בהליכון , האם אצליח לשמור על המשקל שלי כפי שהוא? כי אני רואה כל הבחורות סביבי משמינות ואני כן מאוד אוהבת את התפריט שלי אבל עדיין רוצה להישאר רזונת. אז האם הכושר הבסיסי שתיארתי מספיק?או שיש צורך יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט לא מרזה
אבי שקדי10/04/2011רק תזונה קלורית נכונה,כל עוד תאכלי כמו היום ותוציאי את אותה כמות קלוריות תישארי כמות שאת,מי שמשמין פשוט אוכל יותר ממה שהוא מוציא.
באימון גופני את שורפת נאמר 300 קלוריות שבשתי פוסות לחם את כבר מחזירה אותן,כך שאל תצפי מהספורט להיות כלי עזר לשמירה על משקל,הוא כן עוזר לסיבולת לב-ריאה,לעיצוב הגוף,למתן תחושת חיוניות ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כושר יומי - תגובה
שי אלנקרי11/04/2011שלום דני,
אכן ספורט מעודד הוצאה קלורית ועשוי לסייע בתהליך הירידה או השמירה על המשקל אבל הכל בסופו של דבר מסתכם במאזן. הכוונה היא למאזן קלורי יומי לו תצטרכי לדאוג גם בתזונה שלך. אין הכוונה שתכנסי למשטר של דיאטה קפדני עם עלי חסה ומים לאורך כל היום . ממש לא. דיאטה משמע "אורח חיים" או במילים אחרות: הרגלי תזונה חכמים יותר. אני מציע לפנות לדיאטן או דיאטנית קלינית לפחות לפגישה אחת כדי שיעשו לך סדר בנושא התזונתי. עם הקפדה על התזונה ובחירה של המזון בצורה בריאה ומחושבת תוכלי להשיג כל מטרה בשילוב הפעילות הגופנית שאת כבר עושה. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד''ר איתי זיו12/04/2011הערותי...
1. חשוב מאוד להגדיר תוכנית אימונים. אם המטרה אינה לרזות ולא לעלות משקל באופן חיובי כמו מסת שריר למשל, אזי מהי מטרת האימון.
2. בפועל ריצה של 30 דקות 4 פעמים בשבוע בהחלט מספקת. יש להקפיד על ריצה בדופק של 60-80% בממוצע. תלוי שוב במטרת האימון, מצב הכושר. בעיות בריאות אם יש ועוד.
3. נושא המשקל לא עקרוני מכיוון מה שקובע הנו המאזן הקלורי. במידה ומוציאים 400 קלוריות בריצה אם תהיה השמנה או הרזיה הדבר תלוי בתפריט היומי. ישנם לא מעט מתאמנים שרצים על בסיס קבוע ואף משימינים ואילו אחרים מבצעים הליכה איטית או פעילות אחרת פחות עצימה ומרזים. אם כך יש לבנות תפריט בו המצב מאוזן באופן כללי. מספר הקלוריות שנעשה בהן שימוש ומספר הקלוריות הנצרכות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)