מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנוגע לריצה בחדר כושרשלמה10/04/2011
שלום,
אני רץ במכון כושר 12 קילומטר בשעה (על 12 קמש .)
הבנתי שריצת 12 יום כן יום לא , יכולה להזיק לברכיים , לכן אני רוצה לחלק את תוכנית האימונים ככה שאני ארוץ 3 פעמים בשבוע והריצה השלישית תהיה 12 קילומטר .
עכשיו בשביל לשמור על הכושר של ה 12 מה אמורות להיות שתי הריצות האחרות ?
כלומר 8 ו 10 ?
או 6 ו 8 ?
תודה ושבוע טוב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לריצה בחדר כושר - תגובה
שי אלנקרי11/04/2011בלי שום קשר. ניתן ורצוי לקחת יום מנוחה בין אימון אחד למשנהו (כל עוד אתה לא ספורטאי תחרותי או משהו באזור). דבר שני, אתה צריך לשאול את עצמך מהי המטרה שאתה רוצה בכלל להשיג...אחרי שתדע את המטרה (שיפור ריצת 10 ק"מ, לרוץ חצי מרתון, מרתון) תוכל להתאים את תכנית האימונים בהתאם למטרה. לגבי הברכיים: כדי למזער את נזקי הברכיים והאימפקט הנוצר עליהם, כדאי לדאוג לנעלי ריצה מותאמות ולעשות בדיקה של כף הרגל כדי לאבחן איזו נעל אתה צריך להתאים(נייטרלית, עם קריסה, בלי קריסה וכדומה). ניתן לגוון את האימונים למשטחים סופגים יותר כמו שטח (חול) ועל חול הים גם כן. ניתן לגוון אימון בשבוע ולבצע רכיבה של שעה, שחייה, אליפטיקל וכדומה....המטרה תהיה לתת ללב ריאה להמשיך לעבוד בצורה יעילה אך להפחית את העומסים על המפרקים בצורה הקבועה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
שלמה11/04/2011שלום שי ,
אני מתגייס עוד שולשה חודשים והמטרה שלי היא לשמור על היכולת הזאת הנוכחית , שבמקרה שלי היא לרוץ סביבות ה 10 קילומטר ב 50 דקות , 12 בשעה ולא יותר .
עכשיו שאלתי הייתה , אם אני רוצה לשמר את היכולת , איך אני יכל לחלק את מרחקי הריצה נכון כך שאני ארוץ שלוש פעמים בשבוע והריצה השלישית תהיה 12 קילומטר , השתיים האחרות פחות כך שאני אוריד מעמסה מהעצם , מפרקים , אך עדיין אוכל לשמור על הרמת סיבולת הזאת עד הגיוס , אך ללא נזקים. משטחי חול לא ובריכה לא עוזירם לי ממש כי אין לי נגישות אליהם ליד הבית.
תודה על תשובתך ויום טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)




