מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאיתי זיו , תודהמייק26/04/2011
שלום איתי , שוב מאגלי :)
קראתי באתר שלך על מאמר הנוגע לאעלת מסת שריר : וכתוב שם שלא בכל מצב מעלים מסה , (מסכימה ) אך מה שאני לא מצליחה להבין זה : אמרת שאם החזרות נמוכות מ6 או גבוהות מ15 לא מעלים מסה אלא נוגעים בתחום אחר . ? השאלה שלי דיי קשורה לשאלה הקודמת ששלחתי לך : האם אתחיל לעבוד בכוח מירבי (כי אני רוצה לפתח כוח אך לא לעלות מסה יכול להיות פיתרון טוב ?
אבלמן הסתם ככלל החזרות נמוכות המשקל עולה , זה אמור לפתח לי מסה לא?
לעשות שיטות אימון גם ? פירמידות , דרופ סטי...וכל' גם פיתרון טוב לשיפור הכוח ? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לי לחכות לתשובה
מייק01/05/2011למה לא עוניםםם לי !!!! אני כבר מחכה הרבה זמן , זאת ההודעה הרביעית שלי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר איתי זיו02/05/2011הערותי....
1. הכול כמובן תלוי במטרת האימון. אם מעוניינים להעלות מסת שריר וכוח יחד יש לבצע מספר חזרות מתאים, אם בעיקר כוח מבצעים טווח חזרות אחר.
2. עלייה במסת השריר אינה תלויה רק במספר החזרות אלא בתנאים נוספים חשובים מאוד כמו: זמני המנוחה בין הסטים (90-30 שניות), מספר אימונים רב יחסית בשבוע (3 ויותר), נוכחות רבה של הורמון טסטסוטרון (לכן נשים וילדים יתקשו להעלות מסת שריר מכיוון שנוכחות ההורמונים האנבוליים בגופם נמוכה), תזונה עשירה בחלבון (לפחות 1.5 גרם למשקל גוף. בחורה השוקלת 60 ק"ג אמורה לצרוך לפחות 90 גרם חלבון מדי יום במספר ארוחות), טווחי חזרות מתאימים (20-6 בסטים שונים), עצימות מאמץ גבוהה . וניתן עוד להמשיך....
3. לפיכך. ניתן לבצע אימוני כוח בטווח חזרות המתאים לעלייה במסת השריר אך לא להעלות סמבת השריר מכיוון שלא מקפידים על הכללים האחרים. אגב,ף שכיח במיוחד.
4. במידה ומבוצעים 3 אימונים בשבוע והמארה הנה לא לעלות (!!!!) במסת השריר ניתן לבצע הסטים השונם בטווח של 12-20 חזרות בממוצע בכל סט. ההשפעה על מסת השריר הנה לא גבוהה. מנגד, במידה ומדובר במתאמנים ברמה גבוהה ניתן לבצע מפעם לפעם אימונים גם בטווח של 7-4 חזרות . גם בטווחים אלה ההשפעה על העלייה במסה לא מהותית.
5. טכניקות אימון כמו דרופ סט, פירמידות וכדומה דווקא מתאימים להעלאת מסת שריר.
אשמח שתשלח שוב מטרת אימון ברורה ואז אוכל לכוון יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)