מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיטוב הגוףיובל01/05/2011
אם אני רץ הרבה 3 פעמים בשבוע בין חצי שעה ל40 דקות ובאותם אימונים עושה גם משקולות ולפעמים אני עושה משקולות גם בימים שאני לא רץ.
אני מוריד אחוזי שומן?
אני לא יכול להגדיל ככה את מסת השריר?
זה תהליך של חיטוב?אני ירזה ויהיו לי שרירים אבל הם לא יהיו גדולים כמו שהייתי עושה רק משקולות?
אפשר תשובה לשאלה שאני יוכל להבין מה קורה בתהליך כזה בבקשה?
ריצה 3 פעמים בשבוע של כ30-40 דק בקצב די גבוה
בנוסף בין 3-5 אימוני משקולות בעצימות בינונית-גבוהה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב הגוף - תגובה
ד''ר איתי זיו02/05/2011הערותי....
1. פורטוקול אימון כפי שמתואר מתאים מאוד לעלייה במסת השריר והפחתת אחוזי שומן. כמובן תלוי רבות הדבר בתפריט התזונתי. הרי ניתן להתאמן מדי יום 3-2 שעות ולהעלות מסת שומן בנקל.
2. במידה והפעילות האירובית מתבצעת בדופק גבוה ישנה השפעה פחות טובה על מסת השריר. לכן במידה והנך מעוניין לשמר מסת השריר מומלץ לבצע האימונים בדופק נמוך יחסית של 70-60 אחוז מדופק מירבי. במידה ומטרת האימון הנה הפחתת אחוזי שומן אז בהחלט יש צורך לבצע אימונים אירוביים על בסיס קבוע ולהקפיד על תזונה מתאימה.
3. אימון משקולות לבד ללא אימון אירובי לא בהכרח יתרום להעלאת מסת שריר גבוהה יותר. תלוי באיזה רמת מבצעים את האימון. במידה והאימון האירובי יתבצע לפני אימון המשקולות יש לכך השפעה פחות ובה מבחינת הפוטנציאל להעלות מסת שריר בשל העייפות ודלדול מאגרי אנרגיה אחרי האימון האירובי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטוב הגוף - תגובה
ד''ר איתי זיו02/05/2011הערותי....
1. פורטוקול אימון כפי שמתואר מתאים מאוד לעלייה במסת השריר והפחתת אחוזי שומן. כמובן תלוי רבות הדבר בתפריט התזונתי. הרי ניתן להתאמן מדי יום 3-2 שעות ולהעלות מסת שומן בנקל.
2. במידה והפעילות האירובית מתבצעת בדופק גבוה ישנה השפעה פחות טובה על מסת השריר. לכן במידה והנך מעוניין לשמר מסת השריר מומלץ לבצע האימונים בדופק נמוך יחסית של 70-60 אחוז מדופק מירבי. במידה ומטרת האימון הנה הפחתת אחוזי שומן אז בהחלט יש צורך לבצע אימונים אירוביים על בסיס קבוע ולהקפיד על תזונה מתאימה.
3. אימון משקולות לבד ללא אימון אירובי לא בהכרח יתרום להעלאת מסת שריר גבוהה יותר. תלוי באיזה רמת מבצעים את האימון. במידה והאימון האירובי יתבצע לפני אימון המשקולות יש לכך השפעה פחות ובה מבחינת הפוטנציאל להעלות מסת שריר בשל העייפות ודלדול מאגרי אנרגיה אחרי האימון האירובי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעצם
יובל02/05/2011בעצם מה שאתה אומר שאם אני מבצע את זה כמו שכתבתי שיש יותר אימוני משקולות מאירובי אז אני יעלה מסת שריר?
ואם אימון האירובי יהיה לפני המשקולות זה יעזור יותר לעליה במסת שריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליובל
ד''ר איתי זיו02/05/2011מחדד...
1. ביצוע יותר אימוני משקולות מפעילות אירובית באופן כללי ישפיעו יותר על עלייהה במסת השריר אך הדבר תלוי רבות בעימצות ובהיקף האימונים.
2. על מנת שהאימון האירובי לא ישפיע לשלילה על מסת השריר חשוב שיתבצע אחרי האימון משקרולות או בנפרד ממנו. בכל מקרה בעצימות לא גבוהה.
3. במידה ומקפידים על תזונה מתאימה ואימונים מתאימים ניתן לבצע הן אימון אירובי והן אימון משקולות ולהעלותמסת שריר ללא בעיה מיוחדת.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
יובל02/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)