מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולם,חזק05/05/2011
אני נער ואני יחסית רזה וחלש.המטרה שלי היא לפתח שרירים,לעלות את מסת השרירים וכמובן את משקל הגוף.אני לא רוצה לעשות זאת בתקופה הקרובה במכון כושר(משנה הבאה אני אתחיל).בינתיים אני רוצה בבית להתחיל להתאמן(תקופה של חמישה חודשים בערך).אז קודם כל מספר שאלות:
1)האם בחמישה חודשים אפשר לשפר את מסת השריר באימונים ביתיים?
2)יש לי בעיה בהרבה מאוד תרגילים.למשל:כאשר אני מרים משקולות,השריר שעובד אצלי הוא לא השריר התלת ראשי,אלא השריר שמתחת,זה שמחבר את השריר התלת ראשי עם פרק כף היד.מה שיוצא הוא שאף אימון אינו אפקטיבי אצלי(בהרמת משקולות),משום שתוך זמן קצר השריר הזה ממש מתחיל לכאוב,ואז אני כבר לא יכול להרים יותר את המשקולת,בעוד שהשריר שאני רוצה לאמן אינו מורגש בכלל.
יש לי עוד בעיות:כאשר אני עושה שכיבות שמיכה אני בקושי מרגיש,ואם אני מרגיש זה רק בשריר היד האחורית,וגם זה בקושי.בדרך-כלל רק מתחיל לכאוב לי הגב ופרק כף היד,וזה ממש לא משנה כמה אני עושה.ואת החזה אני אף פעם לא מרגיש.
ובקשר לבטן:גם בבטן אני לא מרגיש כלום.או שמתחיל לכאוב לי העורף או אפילו הרגליים,או שאני עושה בטן(ולא משנה כמה) ואני לא מרגיש כלום.
מה אתם מציעים לעשות?אני חייב להתאמן ולעלות במסת השריר,ואני לא יודע איך...שום דבר לא עובד לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או לחילופין כאשר אני עושה
חזק05/05/2011שכיבות שמיכה שוב השריר הזה שמחבר את התלת ראשי עם פרק כף היד מתחיל לכאוב.השריר הזה נכנס לי לכל אימון והוא מפריע לי להגיע לתוצאות(כי בכל המקרים השרירים שאני רוצה לאמן בכלל לא כואבים).מה זה אומר?!שהשריר חלש או שאני לא עושה טוב?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון גופני ביתי
איתי הר-ניר06/05/2011שלום,
1. באופן עקרוני עליה במסה שריר בתרגול ביתי אפשרית אך באופן מוגבל ביחס לאימונים תוך העמסה פרוגרסיבית בחדר כושר.
2. תזונה היא מפתח חשוב בעליה במסה, ללא תזונה מתאימה לא תוכל לעלות במשקל.
3. כפי שאתה חווה בעצמך, לאופן הביצוע ולהדרכה ותיאום ציפיות יש חשיבות רבה, ולו אף רק למנוע תסכול באימון.
לכן, אני ממליץ לך להפגש עם איש מקצוע פנים מול פנים, גם לפגישות בודדות, בכדי לקבל הדרכה מתאימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחזק, - תגובה
ד''ר איתי זיו07/05/2011הערותי...
1. באופן כללי העלאת מסת שריר באימוני כוח כנגד משקל גוף מוגבלת . כלומר לא ניתן להשיג תוצאות קרובות למה שניתן בתרגילים באימון משקולות. הסיבה לכך הנו העומס המוגבל יחסית לאימון משקולות, אפשרויות גיוון מוגבלות יותר ומספר תרגילם קטן יותר ועוד.
2. במידה ואינך מעוניין להתאמן בחדר הכושר חשוב להקפיד על עקרונות האימון העיקריים על מנת שיהיו תוצאות. יש לבצע את התרגילים השונים ללא כאב וסטווח של 15-8 בממוצע כשבכל תרגיל הנך מתקשה לסיים את החזרות האחרונות ממש. בנוסף חשוב להקפיד על נפח אימונים גדול יחסית לפחות 3 בשבוע בימים לא עוקבים. מספר סטים בממוצע 24-28 וזמני מנוחה של 30-90 שניות.
3. יש להפעיל את כל קבוצות השרירים בגוף זאת תוך מגבלת העובדה שצבצעים אימון זה עם משקל גוף. הדבר מצריך ידע לא מועט באימון ותרגילים שונים. מוצע להיעזר באיש מקצוע שיבנה לך תוכנית אימונים מפעם לפעם.
4. תזונה - תנאי להתקדמות באימון. חשוב להקפיד גם על תפריט המותאם לך אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)