מנוחה לשרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנוחה לשרירים
    דנה ב.
    12/05/2011

בת 18, 60 ק"ג 160 ס"מ. מתחילה בחדר כושר.

לאחרונה התחלתי להתאמן אירובית בחדר כושר למשך כחצי שעה- 40 דקות ביום, בעיקר בחלק הגוף התחתון; לא משהו יותר מדי רציני, 2-3 מכשירים ולפחות 300 קלוריות שרופות.
    אני מבינה שצריך לתת מנוחה לשרירים למשך 48 שעות או למשך יום אחד אחרי כל אימון, אבל אני לא מרגישה שום כאב או התכווצויות שרירים למינהן, ולכן ממשיכה לחזור לחדר כושר בכל יום במחשבה שכך אוכל לשרוף יותר קלוריות ובהמשך, לאבד משקל בהדרגתיות.
    האם אני מזיקה לעצמי בכך שאני לא נותנת לשרירים שלי מנוחה, אפילו שאני לא מרגישה שום כאב? אולי אני צריכה להתאמץ יותר? מהי הדרך הנכונה?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנוחה לשרירים

הוספת תגובה

• מנוחה לשרירים - לדנה

ד''ר איתי זיו
    15/05/2011

הערותי....
    . לא ממש הבנתי את הסעיף הראשון אך אחדד לפי מיטב הבנתי..
    1. מנוחה בין אימון לאימוןשל 48 שעות לפחות חשובה ונחוצה כשמדובר באימוני כוח לא אימונים אירוביים. לעיתים שמדובר באימונים איכות של ממש בהם המשקלים גבוהים ונפח האימון גדול הרי שהמנוחה עשויה להימשך אף 120 שעות!!!!! כפי שקורה אצל מפתחי גוף.
    2. מספר האימונים האירוביים והאנאירוביים תלויים רבות במטרת האימון. בפועל ניתן להסתפק ב- 3 אימוני כוח בשבוע בימים לא עוקבים ו- 4 אימונים אירוביים. כמובן שהאימונים האירוביים והאנאירוביים ייערכו בחלקם באותו יום ואז מדובר על אימון שמשכו כ- 60-75 דקות בממוצע.
    3. חשוב להעלות דרגת הקושי באימונים מפעם לפעם על מנת שהגוף יתסגל מחדש. במצב זה סביר להניח שיהיו כאבי שרירים מאוחרים. הדבר מוכר ושכיח.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

בתיה
    16/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו