היי, מתלבט אם כדאי להתחיל להתאמן?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי, מתלבט אם כדאי להתחיל להתאמן?!
    אבי
    13/05/2011

אז ככה:
    אני בן 27.5 ש' . בעל מבנה גוף (טבעי) בריא מחוטב ואתלטי מאוד, משקל 86 ק"ג, גובה 1.75 . בגיל 20 לערך רציתי מאוד להרשם למכון כושר השכונתי ע"מ לבנות גוף יפה, הפחד שעצר אותי מלהרשם עד היום הינו שאם אפסיק להתאמן לאחר כמספר שנים (3-4) אני פשוט אשמין ואהפוך לגוש שומן. יש לציין שאני לא דורש מעצמי להראות כמו מר עולם או הר אדם, אלא גוף מעוצב מחוטב חזה יפה בטן שטוחה וניפוח קל.
    היום החלטתי שאני רוצה להרשם למכון ושאלותיי כך:
    1. אם ארשם למכון ולאחר כשנתיים אפסיק את האימון האם הגוף יישמור על עצמו ויישאר שרירי וחטוב או שמא אצטרך כל חיי להמשיך ולהשאר במכון ע"מ לשמור על גוף יפה וחטוב?
    2. אולי עדיף להתאצן שלא במסגרת חדר כושר ולעשות ריצה ולהתאמן במיתקנים שממוקמים בגנים הציבוריים(איזור ת"א)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאבי- תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/05/2011

הערותי....
    1. הפסקת אימונים בשלב מסוים והפיכת שרירי הגוף לשומן מהווה אחד המיתוסים השכיחים בפעילות גופנית. שריר לא נהפך לשומן ושומן לא נהפך לשריר. במידה ומפסיקים להתאמן השריר יורד בנפחו (תופעה המכונה "אטרופיה)) ואילו השומן במידה ולא צורכים מספר קלוריות רב מדי במשך היום לא בהכרח כמותו עולה. מה שכן אחוזי השומן בעת שמפסיקים להתאמן על בסיס קבוע עולים בדרך כלל. אזי המראה של הגוף עשוי להיות רופס ופחות אסתטי. אך לא מדובר תמיד בעלייה במשקל, עלייה בהיקפי הגוף וכדומה.
    2. מומלץ מאוד לבצע אימונים על בסיס קבוע בחדר הכושר על מנת לשפר ההופעה החיצונית ולהביא לשלל יתרונות בריאותיים. לפי המצוין ההתחלה שלך הנה במצב טוב מאוד כך שאימון בחדר הכושר רק יכול עוד לסייע ולשפר ההופעה החיצונית עוד.
    3. אין מה לחשוש ממצב בו יופסקו האימונים. מדובר , אם בכלל על עוד מספר שנים אם בכלל ושמירה על תפריט מוגבל קלורית תביא לשמירה על משקל הגוף ועלייה מינורית ולא משמעותית של אחוזי השומן ולא בהכרח משקל.
    4. אימון בחדר הכושר יעיל יותר לעומת אימון בחוץ ולכן כשמטרת האימון הנה הגברת חילוף החומרים, העלאת מסת שריר ועוד קשה ניותר להשיג מטרות אימון אלו באמצעות אימון בפארק או בבית כנגד משקל הגוף.
    5. לגבי ריצה, בכל מקרה מומלץ לרוץ על בסיס קבוע , בחדר הכושר או מחוצה לו.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו