כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר
    דני
    19/05/2011

שלום,
    יש לי ברשותך כמה שאלות.

אני בן 32 משקל 80 גובה 1.75

1. התחלתי לפני שבוע ללכת על הליכון ביתי על מהירות בין 5 ל 5.5 הדופק היה בין 120 ל 140.

היום הגברתי מהירות ל 6 והדופק היה יציב בין 130 ל140

האם זה תקין? (ראוי לציין שרק לפני שבוע התחלתי בכושר גופני)

2. אני הולך כול יום על ההילכון במשך של חצי שעה, האם זה מספיק?

3. לאחר ירידה מההליכון אחרי חמש דקות הדופק התייצב על 90-80
    האם זה תקין?

4.אם הדופק שלי תקין למהירות הזאת מה זה אומר על הגוף / הלב שלי? (ראוי לציין שעשיתי מטעם העבודה בדיקת מאמץ,והבדיקה יצאה תקינה.

תודה על הכול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר

הוספת תגובה

• כושר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    22/05/2011

הערותי...
    1. לפי הנתונים נראה על פנייו שהבדיקה הארגומטרית יצאה תקינה. כמובן שבדיקה זו אינה מקיפה דיה ועל מנת לאתר במלואן בעיות פוטנציאליות יש לעשות עוד מספר בדיקות.
    2. לגבי ההתאוששות הנה תקינה וככל שהדופק יורד מהר יותר הסימן הנו שהכושר האירובי טוב יותר, למעט מקרים בהם האדם נוטל תרופות, סובל מפתלוגיות שונות וכדומה.
    3. לגבי הפעילות הגופנית המבוצעת. לא מספיק רק לבצע הליכה. יש להוסיף גם אימוני התנגדות ותרגיל גמישות על בסיס קבוע. אילולא כן משפרים רק חלק מהיכולות הגופניות. אימוני כוח 3-2 פעמים בשבוע ואימוני גמישות מדי אימון 15-10 דקות. בעיקרון יש לשאוף להעלות מספר האימונים השבועי וההיקף של כל אימון על מנת להשיג ולהינות עוד מיתרונות של הפעילות הגופנית.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו