חדר כושר לילד בן 12 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חדר כושר לילד בן 12 וחצי
    ירון
    23/05/2011

שלום
    הבן שלי מתאמן כשוער בכדורגל ובחופש הגדול למשך חודשיים הייתי מעניין לבדוק אפשרות שיתאמן בחדר כושר.
    כמובן שמדובר על עבודה עם פיקוח במאמצים קלים תוך התמקדות בעבודה על שרירי הידיים , רגלים, בטן,... ובסוף האימון אירובי.
    לא הייתי רוצה שיפעיל לחץ על מקומות לא רצויים.

אני שומע דעות לכאן ולכאן, האם ישנה סכנה בפעילות כזו ?
    על איזו תוכנית אימונים אתה ממליץ ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חדר כושר לילד בן 12 וחצי

הוספת תגובה

• לירון

ד''ר איתי זיו
    24/05/2011

הערותי....
    1. חשוב חשוב חשוב לבצע אימוני כוח על בסיס קבוע. בתקופה זו ובכלל גם בהמשך. תורם לשיפור יכולות גופניות , מהירות, מפחית מספר הפציעות ועוד ועוד
    2. אין מניעה לבצע תרגילים לקבוצות שרירים שונות תוך הקפדה יתרה על הטכניקה שהנה חשובה הרבה יותר מהמשקל בתקופה הראשונה שעשויה להימשך חודשים ואף שנה.
    3. אין שום סכנה בפעילות כוח לרבות שחקן כדורגל בתנאי שהתרגילים הנם מבוצעים נכון, במספר חזרות מתאים לכל תרגיל (למשל 15-8 בממוצע) ושמירה על אורח חיים ספורטיבי כמו תזונה, שינה ואימונים מתאימים.
    4. תוכנית אימונים צריכה להיבנות בהתאם לתקופות בשנה. טרום עונה, עונה, פגרה וכדומה. בכל תקופה תוכנית אחרת שמתאימה. לפיכך חסרים לא מעט פרטים על מנת לענות כהלכה כמו: תקופת התוכנית, ותק האימון, האמצעים שעומדים לרשות המתאמן, מטרת האימון העיקרית, מספר האימונים השבועי המיועד לשיפור יכולת גופנית ועוד.
    ממליץ בחום על בניית תוכנית כוללת שנתית עם איש מקצוע הן כוח והן אירובית. אם יש צורך אפנה אותך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו