מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאיתי זיו שאלה,אופיר24/05/2011
איתי אני שחקן כדורגל מקצועני בן 22 וקורא הרבה כתבות שלך, באחת מהם אמרת שצריך לבצע אימוני כח לפי תקופה.
כרגע אני בתקופה שנחתי קצת , ועכשיו בתקופה שאני רוצה להתחיל לעלות את הקצב שלי בחדר הכושר.
אני כמובן עושה תוכנית שהמדריך נתן לי לכל חלקי הגוף ובעיקר לשרירי הרגליים.
השאלה שלי איתי היא, בתקופה הזו שהיא תקופה של מספר שבועות לפני שהמאמן הולך לקרוע לנו את התחת באימונים, מה מספר החזרות שאתה אישית ממליץ לי לעשות וכמובן מספר הסטים? עד עכשיו עשיתי פעם 3X12 פעם 4X10 ועכשיו אני לא יודע במה לבחור.
תודה איתי אתה king.!.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי אפשאר תגובה בבבקשה?
אופיר25/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירן
ד''ר איתי זיו26/05/2011הערותי...
1. לא ממש ברור לי התקופה בה אתה נמצא. טרום עונה, בעונה וכדומה.
2. אין צורך לבצע תרגילים לכל קבוצות השרירים אלא אם כן מדובר בפיתוח כוח כללי. האימוני כוח צריכים להיות קודם בניית בסיס של כוח כללי, כוח מתפרץ וכוח ייעודי לאחר מכן. חשוב מאוד לשלב תוך כדי תרגילים פונקציונליים כמו סקווט על גבי בוסו או פיתה, מכרעים על חול ים או פיתה, ועוד ועוד.
3. מספר החזרות הנו משתנה ותלוי במטרת האימון באותה תקופה. כוח מתפרץ העבודה הנה 10-4 חזרות בעומס גבוה ככל שניתן. במידה ומדובר בהעלאת מסת שריר אזי 15-6 חזרות בממוצע.
4. מספר האימונים השבועי תלוי בתקופות בעונה. בפועל מדובר על 4-2 אימוני כוח בשבוע.
בהצלחה ואשמח לקבל עוד פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי איתי תודה אני עכשיו בטרום העו
אופיר26/05/2011נה, אני בטח צריך לפתח עכשיו כח מתפרץ אז אני יעשה 8-10 חזרות במשקל גבוה!
תקן אותי אם אני טועה.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)