לא בכושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא בכושר
    איגור
    25/05/2011

אני בן 22, מטר 74 שוקל כ64.
    אני לא בכושר, לכן החלטתי לעשות ריצות: 1 דקה ריצה 4 דקות הליכה וככה 4 סטים.
    בסט השלישי כבר התחלתי לא להרגיש טוב, ובסט הרביעי התחילו לי סחרחורות ודחף להקיא, כשחזרתי הבית פשוט נרדמתי כעבור כמה דקות מרוב עייפות.

זה טבעי? ככה זה אמור להיות בהתחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא בכושר

הוספת תגובה

• לאיגור -לא בכושר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    28/05/2011

הערותי..
    1. התופעות שהנך מתאר הגיוניות לאימונים ראשונים. חשוב לזכור שבעת אימון חלים שינויים מהותיים בהורמונים, בלחץ הדם, בדופק ועוד ולכן ההשפעה הרגשה הכללית הנה מהותית.
    2. חשוב לבנות תוכנית אימונים הדרגתית בה מבצעים לא יותר משני סטים לתרגיל בשבועיים הראושנים בחדר הכושר. כמו כן העצימות צריכה להיות נמוכה יחסית. כלומר, לאחר ביצוע הסט יש יכולת לבצע עוד מספר חזרות!
    3. אימונים אירוביים שי לבצע בקצב קל. הליכה מהירה וריצות קלות לסירוגין. חשוב לבצע פעילות זאת בקצב דיבור ולא בקצב בו לא ניתן לנשום והדופק מאוד מואץ.
    4. העלאת דרגת הקושי מומלץ שתתבצע מדי מספר אימונים וממש בהדרגתיות. לדוגמה, מדי 4 אימונים אירוביים להעלות ב- 5 דקות את משך האימון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו