מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לחדר כושריובל28/05/2011
שלום,אני מתאמן בחדר כושר מעל חצי שנה
קצת התנפחתי מהחדר כושר.
אני רוצה להוריד אחוזי שומן ושיהיו שרירים שבנויים טוב ולא מנופחים
אני צריך להרים משקל נמוך עם הרבה חזרות בשביל זה?
זה שאני נשאר באותו משקל ויעשה יותר חזרות יעשה את העבודה?
אפשר בבקשה המלצה איך לעשות זאת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לחדר כושר - תגובה
ד''ר איתי זיו28/05/2011הערותי....
1. אחוזי שומן ניתן להפחית באמצעות תזונה מתאימה הדלה בשומן יחסית ופחמימות במידה. כמו כן יש להוסיף פעילות אירובית מספר פעמים בשבוע - 4-3 בממוצע. בהתאמה למספר האימונים השבועי.
2. במידה ואינך מעוניין להעלות מסת שריר מומלץ לבצע מספר חזרות רב יותר בסטים - 20-15 בממוצע ללא הגעה לכישלון בכל סט. מכונה RM. כמו כן ביצוע פעילות אירובית בהיקף של 40-45 דקות בדופק גבוה יחסית של 70-75% מדופק מירבי פחות אפקטיבי להעלאת מסת שריר אך כן חשוב להפחתת אחוז השומן.
3. לא צוין אם האימון מפוצל או לא. בפועל באימונים מפוצלים הפוטנציאל להרים משקלים גבוהים ולהעלות מסת שריר - גבוה יותר. מוצע כן להתאמן באימון מפוצל אך להעלות מספר החזרות בכל סט וכן להקפיד על אימון אירובי ותזונה מתאימים.
4. חשוב לבצע מדידות כמו אחוזי שומן, היקפים ומשקל על בסיס קבוע על מנת לאמוד את ההתקדמות ולראות שהתוצאות הן בהלימה למטרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-המשך
יובל28/05/2011תודה רבה
אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע ריצה של חצי שעה עד 40 דק
ובין 3-5 פעמים חדר כושר עם אימונים של כל השרירים
חזה ויד קדמית - פעמיים או שלוש בשבוע
יד אחורית גב וכתפיים - פעמיים או שלוש בשבוע
אם אחד פעמיים השני שלוש ולהפך
כל תרגיל אני עושה 3 סטים של 12 חזרות מלאות והתאמצוץ פיזית בינונית-קשה
בשביל לא להעלות מסת שריר אבל להגדיל את הכח צריך להוריד משקל ולהעלות חזרות???
תזונה די בריאה במהלך השבוע
בסופי שבוע לפעמים אוכל הרבה ממתקים ולפעמים שומר
אני לא בחור שמן,בן 20 גובה 177 משקל 70* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)