לד''ר איתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד''ר איתי זיו
    דרור
    03/06/2011

לד''ר איתי זיו שלום.
    אני בן 14 ומתאמן בתכנית הבאה מזה שנה שנייה: מה-1 באוקטובר עד ל15 ביוני- אימוני כח על בסיס משקל גוף (מתח שכיבות סמיכה וכו'..) פעם ביומיים, ומה16 ביוני עד סוף ספטמבר אני שוחה במשך כל יום מלבד שבת, ובערב (פעם ביומיים) מתאמן אימוני כח.
    בשנה שעברה הלך לי טוב מאד התכנית, ועכשיו שעוד מעט אני מתחיל בשחייה, הייתי רוצה כמה טיפים. המטרה שלי היא פיתוח שרירים ושיפור השגים של שחייה קצרה הכי הרבה שאפשר בשני הדברים. האם כדי לי לעבוד בשיטה של שחייה רצופה במשך 40 דקות כל יום? (מה שעשיתי שנה שעברה והלך לי טוב)או שכדאי לי לשחות הכי מהר 50 מטר בסטים?(מה שאני מעדיף לא לעשות,אבל בכל זאת אני רוצה לעבוד הכי טוב שאפשר.)
    והאם יש בעיה לשחות בצהריים ולעבוד על אימוני כח בערב או להפך? או שחייבים להפריד בימים?
    אשמח לתשובות מפורטות,כי זה חשוב לי מאוד.
    בתודה
    דרור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד''ר איתי זיו

הוספת תגובה

• לדרור

ד''ר איתי זיו
    04/06/2011

הערותי....
    1. שחייה מהירה במשך 40 דקות והעלאת מסת שרירים במקביל אפשרית אך מהירות השחייה תפחת מכיוון שלא מומלץ להעלות מסת גוף רזה לשחיינים במידה רבה מכיוון שלכך השפעה שלילית על מהירות השחייה. כן חשוב לבצע אימוני כוח אך כאלה שלא מעלים מסת שריר באופן ממשי. כוח מתפרת למשל. 3-2 אימונים יספיקו .
    2. על מנת לשפר תוצאות בשחייה מעבר לאימוני כוח יש לעשות שימוש בטיכניקות אימון כמו הפוגות ופחות ברצף. כך ניתן לשפר את היכולת האנאירובית באופן ממשי. לדוגמה: 25 בריכות כפול 25 מטר בספרינט. בין הבריכות יש לחכות חירידה של הדופק לכ- 125-120 פעימות בממוצע וצאת שוב, או לפי זמן. הדבר אישי וחשוב לעשות אימון כזה עם תוכנית כוללת מסודרת מכיוון שכך ניתן להשתפר הרבה מאוד ביכולות הגופניות.
    3. עדיף להפריד אימוני הכוח מהשחייה למעט תרגילי כוח קלים וחימום לפני השחייה שהנם דווקא מומלצים. כמו תרגיילים לכתפיים וכדומה.
    4. לגבי שחייה רצופה במידה והנך מעוניין לשפר יכולת אנאירובית דווקא אימונים קצרים ועצימים יהיו עדיפים. מציע להתייעץ ולבנות תוכנית אימונים מסודרת עם מאמן שחייה מומסך או מאמן טראתלון. הדבר ישדרג מאוד משמעותי.
    5. חשוב לדעת מה אחוזי השומן בגופך מכיוון שלכך השלכות רבות על התוצאות. אחוזי שומן נמוכים מדי או גבוהים יגרמו לירידה בתוצאות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דרור
    12/06/2011

א)איך בודקים אחוזי שומן
    ב) אם המטרה היא הגדלת מסת שריר, כמה זמן ובאיזה מהירות לשחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו