שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    שובל
    09/06/2011

היי, קוראים לי שובל.

השאלה הראשונה שלי היא כזאת:
    אני בת 17 וחצי, לא נהגתי בילדותי לעשות מתיחות ויש לי גמישות רגילה כזאת, לא משהו מיוחד.
    רציתי לשאול, אם התחלתי עכשיו לעשות תרגילים של מתיחות, דגש על מתיחת גידים (תרגילים לשפגט), ואני מתמידה בכל יום, כמה זמן ייקח (בחודשים) עד שאראה תוצאות משמעותיות?

השאלה השנייה היא, כשאני עושה כפיפות בטן, אני עושה ארבעה סטים של 25 כפיפות.
    הבעיה היא שבערך בסט השלישי אני פתאום מרגישה ששרירי הבטן שלי לא מתאמצים יותר ואני לא מצליחה להבין למה. נראה לי שזה בגלל שאני מפסיקה לעשות את התרגיל בצורה נכונה, אבל מצד שני אני בדקתי את עצמי כבר המון פעמים ואני נשארת עם גב ישר, ועושה את אותן התנועות בדיוק.
    יש לזה הסבר כלשהו?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• תגובה לשובל

ד''ר איתי זיו
    10/06/2011

הערותי...
    1. לגבי מתיחות, תוך מספר שבועות כבר ניתן להבחין בתוצאות. הדבר כרוך כמובן בהתמדה בפעילות ובד בבד ביצוע היקפים גדולים מספיק של תרגילים ומשך מתיחה על מנת שניתן יהיה להשתפר .
    2. גבול השיפור בגילאים של 17 ומעלה מוגבל וחשוב להביא זאת בחשבון.
    3. לגבי תרגילים לחיזוק שרירי הבטן חשוב לגוון ולא לבצע תרגילים רק בשכיבה אלא גם במנחים אחרים, תרגילים לדוגמה- גשר קדמי, גשר צידי, כפיפת גו עם פיטבול וכדומה. במידה וכן מבוצעות כפיפות גו בשכיבה חשוב לבצע שאיבה של הבטן לכיוון הקרקע בכל חזרה בטרם עולים מעלה. כך מפעילים את השרירים העמוקים של הבטן.
    לגבי התחושה שדרגת הקושי לא גבוהה דיה הדבר ייתכן ולכן חשוב לגוון על בסיס קבוע בתרגילים וכן להעלות דרגת הקושי. אגב, מספר החזרות המומלץ הנו 20-8 בממוצע בכל סט. ניתן להסתפק ב- 5 דקות לכל היותר 3-2 פעמים בשבוע.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו