מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום,יש לי מספר שאלותמספר שאלות14/06/2011
1)יש לי המון בעיות עם עשיית תרגילים לחיזוק והגדלת השרירים.הבעיה הראשונה מתחילה בשריר הדו-ראשי.אני פשוט לא מצליח להגיע אליו,לא מצליח לאמן אותו באמצעות המשקולות.בכל משקל שאני מרים,אני אף פעם לא מרים אותו,ואני תמיד מרגיש את השריר שמחבר בין פרק כף היד לבין השריר הדו-ראשי.ולפעמים אני לא מרגיש אף אחד מהם,אז שבאיזשהו שלב אני פשוט מרגיש שאני לא יכול להרים יותר,כי השריר שהזכרתי התעייף.אני אף פעם לא מרגיש את השריר הדו-ראשי,וזה לא משנה באיזה משקל(ניסיתי משקל נמוך,משקל גבוה שדי קשה לי להרים וכו').מה אתם מציעים לעשות בעניין?
הבעיה השנייה היא בעשיית שכיבות סמיכה.אני אף פעם לא מרגיש את שרירי החזה פועלים בעת עשיית שכיבות סמיכה,ובנוסף אני תמיד מתחיל לרעוד ומתחיל להתעייף מאוד,מבלי שהשרירים התעייפו.זאת אומרת נגיד אני רוצה לעשות x שכיבות סמיכה,רוב הפעמים אני מפסיק עוד לפני שאני מרגיש את השריר בגלל שאני רועד מאוד,בגלל שאני עייף או בגלל שאני מרגיש שאין לי כוח פתאום.ואגב,בדרך-כלל אם אני מגיע למספר שכיבות סמיכה הרצוי אז אני תמיד מרגיש רק את שריר היד האחורית ושוב השריר שמחבר את השריר הדו-ראשי עם פרק כף היד,אבל אף פעם לא את החזה.מה עושים עם זה?
הבעיה האחרונה היא בכפיפות בטן.כשאני עושה כפיפות בטן אני מתחיל להרגיש עייפות,ופתאום בא לי להפסיק.אני מתחיל להרגיש את הבטן,אבל תמיד אני מרגיש אותה רק קצת.מה אני אעשה?
עכשיו שאלה:אם אני עושה אימון,ולא מרגיש את השריר באימון,אז האימון לא אפקטיבי?
ואם אני מרגיש את השריר במהלך האימון,אך יום אחרי כן הוא לא נתפס,זה אומר שהאימון לא היה טוב?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ועוד שאלה:כדי לאמן את השריר כמו
מספר שאלות14/06/2011שצריך,צריך תמיד להגיע למצב שלא יכולים יותר לבצע אותו?
כי יש לי בעיות קשות עם הדבר הזה,קשה לי להגיע למצב שאני לא מצליח לעשות את התרגיל,פשוט בגלל שגם מתחילות לי בעיות עם הנשימה(כי אני עסוק במאמץ,ואז הנשימה שלי אינה סדירה ואני לא יכול לפעול ככה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלות
ד''ר איתי זיו15/06/2011הערותי...
1. לפי המצוין ניתן להסיק שרמת הכושר הגופני באופן כללי ובעיקר היכולת ההאנאירובית לא גבוהות יחסית. לפיכך חשוב לבנות תוכנית אימונים מסודרת על מנת להתקדם באופן מהותי ללא כאבים ובעיות מיוחדות.
2. יכולות להיות סיבות רבות לתחושות ואי התקדמות המצוינים: ביצוע נפח גדול של אימון, מנוחות קצרות מדי באימון, עלייה מהירה מדי בדרישות הגופניות, אי שמירה על אורח חיים ספורטיבי ועוד ועוד. לפי המצוין החולשה בתרגילים השונים הנה בשרירים הקטנים והתופעה מכונה 'גורם מגביל תנועה'. כלומר שרירים קטנים שמתעייפים ומקשים על ביצוע התרגיל או הפעולה בהצלחה. מומלץ לחזק את השרירים הקטנים כמו פושטי המרפק ובנוסף את הבטן וזוקפי הגו על מנת שלא תיכשל בתרגילים השונים המבוצעים.
3. ייתכן שיש לשלב באימון גם תרגילים חד מפרקיים ולא רק תרגילים מורכבים. עלומר במקום לבצע 4 סטים של שכיבות סמיכה יבוצע גם תרגיל פרפר עם משקולות, ממתח גומי וכדומה. כך גם לגבי קבוצות שרירים אחרות.
4. לא מצוין נפח האימון - סטים, חזרות, מספר ]עמים שבועי וכדומה. לכך השלכות רבות על הצלחה/אי הצלחה של ביצוע התרגילים השונים.
5. לתזונה ולאורח החייים הספורטיבי חשיבות רבה מאוד במיקסום התוצאות וחשוב להקפיד לאכול מספר פעמים ביום ובכלל להקפיד על הכללים.
אשמח לקבל פרטים לגבי נפח האימון- סטים, חזרות, מספר אימוני בשבוע ונתקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו,שאצלי שום דבר לא קבוע.מהסיבה
מספר שאלות16/06/2011שאיני מרגיש את השרירים כמו שצריך,ומהסיבה שאני מתייעף מהר מבחינה פיזית עוד לפני שהשריר מתעייף,,איני יכול להצביע על כמות הסטים וכמות החזרות.למשל,אני עושה שכיבות סמיכה,כפיפות בטן או משקולות,איני יכול להגיע למצב שהשריר התייעף לחלוטין,כי מבחינה גופנית(סיבולת) אני מתייעף ממש מהר וקשה לי מאוד,מבלי קשר לשריר.ואז אני מפסיק,ובסט השני אני כבר עייף מידי,אז אני לא עושה יותר.אז לפעמים סט אחד,לפעמים שניים ולפעמים יותר.אותו דבר בריצה:אני יכול לרוץ,ואז רק אחרי שבוע לרוץ.בקיצור שום דבר לא קבוע ולא טוב.אני צריך לקבל תוכנית אימונים מסודרת,מה שאני בטוח שאינכם יכולים לעשות בפורום הזה.היכן אני יכול לקבל תוכנית אימונים מסודרת לחלוטין,שאני אדע שהיא טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר איתי זיו18/06/2011מציע לבנות תוכנית אימונים מסודרת אחרת באמת לא ניתן יהיה להתקדם. מציע וממליץ בחום לפנות לעופר קיס שהנו מנהל הפורום הנוכחי.
במידה ולא מסתדר מסיבה כלשהי אפנה אותך לאיש מקצוע נוסף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדריך כושר יצליח לעשות לי סדר
מספר שאלות18/06/2011בעניינים?הרי איך הוא יידע מה רמת הסיבולת והכושר שלי?איך זה בעצם מתבצע?אפשר הסבר קצר(אני פונה למאמן כושר,איך הוא בעצם בונה לי תוכנית אימונים מתאימה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)