היי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    ניסים
    17/06/2011

רציתי לשאול בקשר לאימון אני מתאמן כבר חדש ושבועיים לערך בחדר כושר ואני צריך להחליף כבר תוכנית אימונים רציתי לשאול יש מלא שרירים בגוף שאני לא ממש יודע אם אני צריך להתאמן עליהם כרגע כמו שרירי הצוואר שרירי הכתף האמצעית שריר כתף קדמי ושריר כתף אחורי וגם טרפז עליון טרפז אמצעי טרפז תחתון ועוד האם אני צריך לשלב אימונים גם על השרירים האלה או לשלב תוכנית אימונים על שרירים עיקריים ועוד שאלה אם אני מתאמן על שרירים מסויימים כל יום יש עדיפות לעשות יום אחד חלק קדמי ויום שני חלק אחורי של הגוף או שזה לא משנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• לניסים

ד''ר איתי זיו
    18/06/2011

הערותי....
    1. לא מצויינת מטרת האימון ולכן חל קושי לענות על השאלה כהלכה. בפועל לפחות 3 חודשים מומלץ לבצע אימון בו מפעילים את כל קבוצות השרירים העיקריות בגוף. במידה ומעוניינים לאחר מכן להעלות מסת שריר אזי מפצלים את האימון כך שביום אחד מפעילים 4 קבוצות שרירים וביום האחר 4 קבוצות שרירים אחרות.
    2. אין צורך להפעיל את כל השרירים שציינת. מדובר בשלב זה על קבוצות השרירים הבאות: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
    חשוב לשלב בעיקר תרגילים מורכבים (למעט קבוצות השרירים של הידיים ושרירי הבטן וזוקפי הגו).
    3. מספר אימונים שבועי 3-2 לא בימים עוקבים.
    4. החלפת תוכנית אימונים מומלץ מדי חודש עד חודש וחצי להחליף. בהמשך שרמת האימון תעלה אז תדירות החלפת האימונים תעלה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו