מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאיתי זיו. אופנייםלירן23/06/2011
איתי אני בחור בן 20 משחק כדורגל מקצועני, הייתי בטיפול אצל פיזיטרפיסטית בגלל רגישות בברך, והיא אמרה לי לבצע אימון אופניים, עד עכשיו הייתי רץ אימוני אינטרוולים, ספרינטים וגם ריצות בים ככה שאני בכושר לא רע.
אני עושה כמה פעמיים בשבוע אופניים בסביבות ה30-35 דקות במכון, אין לי שעון דופק ואני לא ממש יודע איך להסביר לך את רמת ההתנהגדות של האופניים כי זה אופני ספינינג, אבל נגיד מ 1 עד 10 אז רמת קושי 7.
אני יודע שאם הייתי מבצע 30 דקות ריצה בקצב 7 בערך היה לי הרבה יותר קשה מאשר אופניים בקצב 7 בערך.
השאלה שלי האם ה30-35 דקות הלא קשות ולא קלות יחסית אלי, משפרות לי את הכושר?
תן לי כמה מילים בקשר לשאלה?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימי
ד''ר איתי זיו23/06/2011הערותי....
1. רכיבה באופניים שונה במובנים רבים מריצה בחוץ וקצרה היריעה לפרט זאת וכמובן שעל מנת לשפר יכולות לשחקן כדורגל עדיף ריצה.
2. חשוב לבצע הפעילות עם שעון דופק על מנת לוודא שהרכיבה על האופניים הנה אפקטיבית. טווח הדופק עבורך 85-70 אחוז בממוצע . חשב זאת לפי נוסחת קרבונן: 220 פחות הגיל, פחות דופק מנוחה, כפול 85% פלוס דופק מנוחה שוב. כך יש לעשות גם עם דופק של 70% ולקבל טווח ריאלי לעצימות הפעילות האירובית עבורך.
3. חשוב לחזק את שרירי הרגליים בהקדם האפשרי באמצעות תרגילים פונקציונליים מתאימים. יש הרבה מאוד. מצ"ב כמה טובים: סקווט על גבי בוסו, מכרעים על גבי בוסו, מכרעים על רגל אחת תוך הטייה של הגוף לפנים, סקווט על רגל אחת, לחיצת רגליים במכונה ייעודית עם שתי פיתות המונחות מתחת לכפות הרגליים, סומו סקווט על גבי פיתות, מכרעים צידיים ועוד. כך ניתן להתקדם ולחזק את השרירים המייצבים ולהפחית באופן ממשי הכאבים או הרגישות בברך. כמובן שחשוב לבנות תוכנית אימונים ולבחור תרגילים מתאימים בהדרגתיות.
4. בהדרגתיות חשוב לעבור לריצה קלה ולהעלות קצבים כל עוד אין כאבים מוחשיים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)