מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שורף שומנים שאלה לדר' איתי זיורונית23/06/2011
אני עוסקת בספורט במהלך השבוע אימוני כוח ואירובי (6 שעות )הירידה במשקל שלי מאוד איטית בלשון המעטה ( חצי ק"ג בשבוע) אני רוצה לשאול האם אתה ממליץ לקנות כדורים ששורפים שומן שמוכרים בחדר כושר או סוג אחר של כדורים או כדאי פשוט לשתות כוס קפה שחור לפני פעילות ויהיה לזה אותו אפקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד''ר איתי זיו23/06/2011הערותי....
1. מציע ראשית לבדוק אם תוכנית האימונית הנה המתאימה ביותר עבורך. ייתכן שעצימות האימון, שיטת האימון וכדומה לא הטובים ביותר עבורך.
2. ירידה של חצי ק"ג בשבוע - מצוין. מעל זה גובר החשש לירידה במסת גוף רזה, כלומר מסת שריר. גם מבחינת שמירה על המשקל הדבר חשוב במיוחד.
3. לא ציינת משקל גוף, אחוזי שומן . הדבר מאוד חשוב מכיוון שהדבר החשוב במקרה זה הנו הרכב הגוף והרבה פחות המשקל. הרי אימוני כוח יביאו לכך שהירידה במשקל תהיה מינורית אם בכלל.
4. לגבי קפה שחור הדיעות חלוקות. על פניו ניתן להשיג תוצאות מצוינות(!!1) ללא קפה שחור וללא תוספים ותכשירים שונים.
5. ייתכן שניתן להתאמן פחות מ- 6 שעות ולהשיג את אותן תוצאות. הדבר תלוי רבות בעצימות האימון, שימוש/אי שימוש בשיטות אימון שונות ועוד.
אם יישלחו הפרטים אוכל להתייחס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים חסרים לדר' איתי זיו
רונית26/06/2011ראשית תודה על תשובתך להלן הפרטים החסרים:
גיל 42 גובה 164 משקל 73 אחוזי שומן 32 .
אימונים בשבוע : פעם בשבוע עם מאמן אישי שעה, 3 שעות ספנינג, 2 שעות עיצוב ובשבת כשעתים וחצי גם כוח ואירובי.
ישנה עלייה במסת שריר וצימצום היקפים וירידה באחוזי שומן אך לא במשקל דבר שמייאש אותי מאוד. כל התהליך איטי מאוד.
אני אוכלת בין 800 - 1200 קלוריות ביום. אודה לעזרתך הדחופה !!!
ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים חסרים לדר' איתי זיו - תגובה
ד''ר איתי זיו26/06/2011הי שוב. כמה הערות והארות....
1. משקל על פניו גבוה יחסית לגובה אך מעניין שאחוזי השומן יחסית לא גבוהים. חשוב לדעת שאופן הבדיקה של אחוזי השומן הנו חשוב במיוחד ומכשירים בהם יש מוליכות חשמלית (שעומדים על משטח או מחזיקים מכשיר בידיים ישרות לפנים) יהיו פחות מדויקים לעומת מדידת אחוזי שומן בקליפר, אלקטרודות ומכשירים מיוחדים אחרים שיש לדיאטנים קליניים. כלומר,,,, 32% שומן על פניו נראה טוב מדי.
2. תוכנית האימונים נראית בהחלט רצינית וחשוב שהמדריך (אם לא נעשה כך עד כה) שיבנה תוכנית אימונים כוללת עם כל הפרטים. אחרת ייתכן שחלק מהאימונים לא ממש אפקטיביים או משפיעים בצורה פחות טובה על מערכות הגוף השונות. למשל, אימון של שעתייים רצוף בעצימות גבוהה (למשל אימון משקולות של 50 דקות ולאחר מכן ללא הפסקה אימון ספינינג) לא ממש יעיל ומתאים בעיקר לספורטאי הישג וגם אז עם כללים מאוד ברורים ותמיכה תזונתית תוך כדי. אילולא כן יחולו תהליכים קטבוליים- מפרקים תוך כדי אימון. מתסכל עד מאוד.
3. הרגלי התזונה מאוד חשובים. לפי תוכנית האימונים המצוינת חשוב לזכור שחייבים לאכול לפני ואחרי אימון על בסיס קבוע ובכלל ביום חשוב שיכלול 6 ארוחות קטנות וגדולות. 3 גדולות ו- 3 ביניים. דילוג על ארוחות לא מומלץ כלל ומשפיע לשלילה על הרכב הגוף, רעב מוגבר ועוד ועוד.
4. חשוב להתייעץ ממש בהקדם עם דיאטן ספורט רציני. שון פורטל, פז שוסטר, יעל דרור, גיא שלמון בהיבט התזונתי על מנת למקסם התוצאות. צריכה של 800 קלוריות ביום ואף לדעתי 1000 לא מספיקה ועלולה לגרום דווקא לפירוק של רקמת השריר. וממש חבל.
5. לאחר התייעצות עם אחד מאנשי המקצוע שציינתי ייתכן אף שניתן להסתפק ב- 4-3 אימונים שבבוע ולהשיג תוצאות טובות הרבה יותר ממה שצוין.
לכל אנשי המקצוע (אם תפני לאחד מהם) חשוב לומר כמובן שאני המלצתי.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
רונית27/06/2011המקצועיות שלך ראויה לשבחים !!!
אכן המדידה של אחוזי שומן היא במשקל שמחזיקים את הידיים בצדדים, אך יצויין כי בעקבות הפעילות ירדתי מ 38 ל- 32 ובמשקל ירדתי 8 ק"ג. הדיאטנית דרך קופ"ח המליצה לי לאכול את הכמות קלוריות שציינתי. אני אפנה למי שהמלצת. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)