שאלה לגבי אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי אימונים
    רמי
    24/06/2011

לפי מה שידעתי עד לא מזמן זה שמתאמן המתאמן פעם עד 3 פעמים בשבוע עושה את כל הגוף באימון 1 מתאמן שבא 3 עד 4 פעמים עושה ab ומתאמן שבא 5 6 פעמים abc עכשיו תקופה היתאמנתי abcde כל יום שריר אחד וממש היתפתחתי מכל אימון שריר אחד יש לציין שאני מגיע לעצימות ממש גבוה באימונים אז רציתי לדעת איך זה עובד

כאילו מי שבא פעמיים בשבוע איך הכי טוב לחלק a b או פול בודי כאילו שזה אומר פעם בשבוע חזק כל שריר או פעמים יותר חלש

גם לדוגמא ל 3 או 4 פעמים מה עדיף ab או abc

ואם אפשר הסבר איך זה עובד ומה יותר מומלץ לעבוד פעם בשבוע על נ כל שריר או פעמיים כי ניהיה לי כבר בלבול ובקורס מדריכים שעשיתי מלמדים לעשות כל שריר פעמיים בשבוע אבל בתכלס אם אני רוצה לעצימות גבוה ולקרוע ממש את השריר אז אני עושה אימון יותר חזק בכמה שפחות שרירים באימון

וגם אם אפשר הסבר על על כמה זמן מומלץ לאמן כל שריר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אימונים

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אימונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    25/06/2011

אעשה סדר בעניין....אנסה..
    1. חלוקת הגוף תלויה במשתנים רבים. אחד החשובים בהם הנו מטרת האימון. אם המטרה הנה היפרטרופיה נהוג לפצל את תוכנית האימונים לשני חלקים, אם אם המטרה הנה פיתוח גוף תחרותי הרי שניתן ונהוג לפצל את תוכנית האימונים ל- 6-3 חלקים. במקרה הזני מפעילים בכל אימון קבוצת שרירים אחת בעצימות גבוהה מאוד, מבצעים 25-27 סטים בממוצע , מקפידים על תזונה מיוחדת וכמעט תמיד משתמשים בסמים אנבוליים על מנת למקסם את התוצאות. אזי ניתן להתאושש בצורה טובה ממש בין האימונים והיכולת האנאירובית משתפרת מאוד בתקופה קצרה יחסית.
    2. פיצול ל- AB הנו שכיח במיוחד ומתאים למתאמנים של 4-3 פעמים בשבוע ומיועד להעלאת מסת שריר והנו יחסית שמרני לעומת אימונים של פיצול רב יותר. מה שחשוב לזכור שההתקדמות תלויה רבות בעצימות האימון שחייבת להיות גבוהה על מנת שיחול שיפור וכן במספר החזרות המבוצע. אם הוא לא מתאים למטרת האימון הרי שההתקדמות תהיה מינורית.
    3. במידה והנך מפצל ל- 6 חלקים את התוכנית אז בוודאי עצימות האימון גבוהה במיוחד ונעשית הקפדה יתרה על אורח חיים ספורטיבי - שינה, הימנעות מעישון, תזונה מוגבלת קלורית ואיכותית ועוד. אחרת לא ניתן להתקדם בצורה טובה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

רמי
    25/06/2011

תודה רבה עזרת לי מאוד

וכן אני מתאמן כבר 4 שנים כמעט כל יום והגעתי לתוצאות טובות

השאלה שלי אם בנאדם כמוני מגיע פחות לחדר כושר עקב נסיעה לחול או לדוגמא שאין פשוט זמן תקופה מסויימת אז אני לא אמור לעשות אימון על כל הגוף? או שעדיין לפצל לדוגמא ל ab לשתי אימוןני בשבוע וabc לשלוש פעמים בשבוע על מנת לשמור על השרירים כמה שאפשר בנתיים ?או שזה לא משנה וכל מי שבא פחות מ 3 פעמים צריך לעבוד על כל השרירים בגוף באותו יום?

הכוונה שלי בקצרה מה עדיף כדי לשמור על המסה למתאמן ותיק שמגיע עד 3 פעמים כל הגוף באימון או לפצל? כי בלימודים שלמדתי אמרו לא לפצל רק מ 3 פעמים ומעלה אבל לפי ההגיון נשמע לי שעדיף לפצל ולעבוד פעם בשבוע חזק?

או שפשוט אפשר גם וגם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו