פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    ד
    28/06/2008

שלום, בתי בת כמעט שלושה חודשיים ולאחרונה מעסיקה את עצמה שתי דקות לערך ואז בוכה. אין לי כבר חיים, אני כמעט כל הזמן לידה וכשלא לידה והיא בוכה אני מרגישה אשמה. עד לפני כמה ימים היא היתה יכולה להעסיק את עצמה באוניברסיטה או מול המובייל כבין עשרים דקות לשעה ועכשיו רק דקה-שתיים. אני חושבת שזה בגלל שהיא מגלה את הידיים והרגליים ומבהילה את עצמה. מה עושים? הולכים כל רגע? נותנים לה לבכות? מתי זה עובר? אני במצוקה אדירה. יש לציין כי הייתי אצל הרופאה והיא בריאה. טפו, טפו, טפו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שלושה חדשים

מיכל שמש
    28/06/2008

למיואשת שלום,
    ראשית אני מקווה שעוצמות יאושך יפחתו בקורב. נראה שמודבר בתינוקת בריאה וחיונית, וזה כבר דבר חיובי לכשעצמו. יתכן וחוסר השקט שלה אכן נובע מגילוי גופה, ויתכן ונובע מגורם אחר,זמני אף הוא (למשל, אם היא יונקת, יתכן ומדובר בקפיצה בצרכי האכילה שלה, כאשר לוקח לגופך מספר ימים להתאים את עצמו). בנתיים דאגי לעצמך לסיוע עם הילדה, למנוחה ואכילה נכונה, על מנת שכוחך ישוב אליך ותוכלי ליהנות מההורות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה
    רונית חיימוב
    27/06/2008

שלום רב בני בן ה4 נגמל יחסית מאוחר מחיתולים(בגיל שלוש וחצי בערך) . חיכינו שהדבר יבוא ממנו אך זה לא קרה ולבסוף לאחר ייעוץ עם יועצת חינוכית החלטנו להסביר לו שצריך לעבור לתחתוניםולקבל יחד אתו החלטה שמורידים חיתול. הדבר קרא בקרבה ללידת אחיו אשר כיום הנו בן 7 חודשים. חיכינו עם הגמילה לאחר הלידה עד כמהשניתן ולבסוף הורדנו את החיתולים כאשר הבן הקטן היה בן חדש. אחרי מספר ימים הוא נכנס לתלם ויש לציין כי בלילה כמעט מההתחלה הוא לא מפספס. היום בני בן 4 ( לפני שבוע הייתה לו יומולדת) ובחודש האחרון חלה רגרסיה בנושא הקקי. כמעט כל יום הוא עושה בתחתונים גם בגן וגם בבית. ניסינו לשוחח עמו בנועם ניסינו בקשיחות ועכשיו לאחר חודש אני די חסרת אונים. יש לציין שסך הכל הוא מתנהג מאוד יפה לאחיו הצעיר והוא ילד מקסים אך לאחרונה נראה כי האווירה הכללית היא של ויכוחים על כל דבר: ללכת לגן בבקר, להתרחץ, להקשיב לבקשות שלנו, סגירת הטלויזיה,הוא בוכה מכל שטות, וכאמור חזר לעשות קקי בתחתונים. אנחנו עכשיו בתהליך של פלקט עם מדבקות ( התניה) ואם זה לא יעבוד אני לא יודעת מה לעשות. להתעלם? להעניש? להגיב בחם? אשמח לכל עצה. רונית

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה

הוספת תגובה

• רגרסיה - תגובה

מיכל שמש
    28/06/2008

רונית שלום,
    בניגוד למה שנהוג לחשוב, קנאת אחים לא תמיד מופיע מייד עם הלידה. תינוק בן יומו ישן ויונק, ןעדיין אינו מהווה איום של ממש על אחיו. דוקא בגילו הנוכחי של תינוקך, כארש הוא נייד יותר, יתכן והוא נוגע לגדול בצעצועים, ומקסים את סיבבתו במיומנויות החדשות שרכש. הגדול, אם כן, מביע מצוקה כלשהי, וזה טבעי. דאגו לתת לו תשומת לב אישית, במקביל להצבת דרישות ברורות, והמשבר יחלוף. לגבי הקקי, לא מומלץ לכעוס עליו. יש לגבש נוהל קבוע לגבי פעילות לאחר שהוא עושה בתחתונים (לדוגמא: לומר לאמא, לגשת לשירותים, להוריד תחתון ולשים בדלי), ולשדר מסר שאתם מאמינים שבהמשך יהיה לו יותר קל ויחזור לעשות בסיר/ בשירותים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העצה

רונית חיימוב
    29/06/2008

תודה על העצה, אנחנו בשלב זה אכן מנסים לתת לזה את הזמן ולראות איך אפשר לעזור לאור לעבור את תקופת ההסתגלות לאחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    אני
    26/06/2008

1] מצבי לחץ או דחק או חרדה עלולים לגרום למצב של טנזמוס? [= תחושה של אי התרוקנות, דחף לשרותים ללא תוצאה משמעותית, מלאות ולחץ ברקטום,גזים.. ] 2] האם גילוי דבר חדש על בן משפחה יכול לגרום למצב כזה??? 3] כיצד מטפלים במצבי דחק ולחץ ?? 4] האם תרופה כלשהי תמתן את הטנזמוס? [אין בעיה במעי/פי טבעת.. נבדקתי כל הבדיקות תקינות לכן שאלותיי הן לפה ולא לפורום גסטרואנטרולוגי. ] איך הפסיכולוג יכול לדעת אם אחד מאלו היא הבעיה שלי??? שיהיה לילה טוב לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• חרדה

מיכל שמש
    28/06/2008

אכן מצבי חרדה עלולים לגרום לתופעות פיזיולוגיות. במידה ושללת גורם גופני, ואם אכן את מודעת לגורם מלחיץ, כדאי פנות להתייעצות עם פסיכיאטר על מנת לשקול טיפול תרופתי להרגעה, וכן לשיחות עם פסיכולוג או עובד סוציאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו ילדה בת 8 צופה בפורנוגרפיה
    טל
    26/06/2008

שלום רב ביתי בת 8, בריאה בגוף ובנפש, חכמה, חברותית, תלמידה טובה וכו' לפני כיומיים גיליתי שמישהו חיפש באינטרנט, המחשב הביתי קליפים ותמונות עם תכנים אירוטים/ סקסואלים . חשבתי שאולי יש פה טעות או שזו אישתי והחלטתי לבדוק שוב למחרת. היום נכנסתי שוב ונדהתי לגלות חיפוש במנועי האינטרנט השונים מילים כמו: זין, לסביות, זונה, נשים עירומות וכו'. ברור לי שזו ביתי שכן השתמשה גם במונחים ילדותיים (בולבול, פות וכו') אני ואישתי המומים. אין לה אחים גדולים שלמדה מהם דבר כזה. מעולם לא שמעתי אותה משתמשת במילים כאלו. אנחנו פתוחים ומסבירים לה כל מה שהיא שואלת אך לא תיארתי למצוא כזה "אוצר מילים" מפואר אצלה. שאלתי: אני לא רוצה לפגוע בה כמובן אך מתלבט כיצד לפתח איתה שיחה על הכניסה שלה לאתרים פורנוגרפיים. איך להסביר לה בצורה נכונה שאין לה מה לחפש שם. ברור לי שהיא מגלה עניין בנושא חדש (מיניות) אבל נראה לי מאוד מאוד בוטה לילדה בגילה. זקוק לעיצה: איך מדברים איתה על העיניין בלי פאניקה, בלי לפגוע ולהעביר את המסר הנכון תודה

הוספת תגובה

• צפית ילדים בפורנוגרפיה

מיכל שמש
    28/06/2008

טל שלום, ראשית אין צורך להילחץ. טוב שבדקת במחשב, וכן חיובית העובדה שאתה שוקל היטב את מעשייך בטרם תגיב.
    הייתי ממליצה לשוחח עם הילדה, ללא כעס. ראשית, כדאי לבדוק בעדינות האם נחשפה לתכנים שאינם לגילה (אולי בבית חברה דרך האינטרנט, או שהאזינה לילדים/ מבוגרים משוחחים בנושא). עצם העיסוק אינו מעיד על כך שבהכרח נחשפה למעשים מיניים כלשהם, אולם כדאי לבדוק זאת. יתכן שהסקרנות הובילה את הילדה לחיפוש באינטרנט, ואין לשכוח שבנות בגיל הזה נחשפות לתכנים מיניים מורמזים ואף ישירים בטלנובלות שצופות. כדאי לשוחח עם ילדה על האינטרנט וסכנותיו, ולהמשיך בגיל זה ובגילאים מאוחרים יותר, לבדוק לאן הילדים גולשים (עצה המכוונת לכל ההורים, ולאו דוקא לכם). ניתן להזמים את הלדה לשוחח בפתיחות על נושאים המעסיקים אתה, כולל מין, עימכם, ולהדגיש מדוע אין לעשות זאת דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההכונה

טל
    29/06/2008

האמת היא שהייתי חייב לנהל את השיחה כבר בסוף השבוע בכל זאת, שמחתי מאוד לראות את תגובתך שכן אלו בדיוק הנושאים עליהם דיברתי איתה (מתוך אינטואיציה) והכל ברוח רגועה וטובה. ללא ספק , התגובה שלך מעודדת אותי על כך שפעלתי נכון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות במשפחה
    חני
    26/06/2008

לפני כשבועיים אבי נפטר באופן פיתאומי. בתי, בת 2.7, הייתה מאוד קשורה אליו. אנו גרים בשכנות והיא התראתה איתו כל יום. בעצתם של אנשי מקצוע הסברנו לה שסבא נפטר (כמובן שהמילה חסרת כל משמעות לגביה ) והוא איננו. כמובן שהיא מרגישה את השינויים שמתחוללים במשפחה והם משפיעים עליה (היא מבקשת לישון איתנו במיטה מידי לילה). ביומיים האחרונים היא מרבה לשאול איפה הוא, לאן הוא הלך ולמה הוא הלך.. אשמח אם תייעצו לי כיצד לענות לה. תודה ובשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה
    מוות במשפחה

הוספת תגובה

• משתתפת בצערך-נורא עצוב וקשה! אני מ

אני
    26/06/2008

אני מאחלת לך שאלוקים יתן לך את כוחות הנפש להתמודד ולא תראי צער עוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות של סבא

מיכל שמש
    28/06/2008

ראשית, אני משתתפת בצערך. נראה שביתך נבונה, ולכן היא מרבה בשאלות. כדאי לנסח תשובה לפי אמונתכם (למשל: סבא בשמיים), לתת לה לצייר ציור שתבטיחו להניח עם קברו. במידה ותשאל אם גם אתם תמותו, יש להסביר לה שאתם שומרים עליה ועל עצמכם, ולשדר מסר שהעולם הינו מקום בטוח. ככל שביתך תראה אותך משלמימה עם האובדן, יקל גם לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה עם ההורים
    אני
    26/06/2008

יש לי ילד (ראשון)בן שנתיים ותשעה חודשים והוא ישן איתנו במיטה הזוגית. האם זה מהווה בעייה מבחינה פסיכולוגית התנהגותית? לעיתים אני מצליחה להרדים אותו במיטה שלו..אבל כאשר הוא קם -הוא מצטרף אילנו.. מה דעתכם המקצועית?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה עם ההורים

הוספת תגובה

• שינה עם ההורים - תגובה

מיכל שמש
    28/06/2008

למרות שהמצב שתיארת נפוץ, עדיף לילד לישון במיטתו, וגם ההורים זכאים לאינטימיות משלהם. ברגע שתחליטו לעשות זאת, יש לשדר לילד מסר נחוש לגבי מקומות השינה, ללוות אותו בתקופה מסוימת (גם אם זה אומר לישון חלק מהלילה לידו, בחדרו), ולהחזיר למיטתו בכל פעם שמגיע אליכם. מדובר בתהליך לא פשוט, אך הוא יכול להיות קצר ויעיל אם תהיו נחושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה-מקווה להצליח!

אני
    28/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממפגש עם אנשים
    ורד אביטל
    26/06/2008

בני אור בן 4 שנים. ילד נבון חכם ומקסים. נמצא במסגרת גן ילדים מגיל שנה. בשנה האחרונה היה במסגרת גן עירייה עד שעת הצהרים. בגן הוא ילד חברותי ואהוב מאוד על חבריו. מחוץ לשעות הגן אינו מוכן ללכת לבקר בבית חבריו אך אין לו בעיה שיבואו אליו חברים וכאשר באים אליו הוא מקבלם בברכה. הבעיה נעוצה כאשר יש מפגשים של ילדים כמו למשל יום הולדת של אחד מחבריו לגן או למשל אירועים או מפגשים של משפחה. הוא נתקף בחוסר רצון מוחלט להיכנס למקום הוא אינו מוכן לדבר עם אף אחד ומבקש לחזור הביתה כשהדבר מלוווה בבכי וצווחות. ראוי לציין שאם אנו לוקחים אותו לשחק בגינה ציבורית הוא פונה לילדים ומבקש לשחק איתם שאלתי היא האם הדבר נורמלי? למה אני צריכה לשים לב... מה דעתכם? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממפגש עם אנשים

הוספת תגובה

• פחד מאירועים

מיכל שמש
    28/06/2008

ורד שלום, יתכן ולילד קושי מסוים בויוסות חושי, וההמולה באירועים מלחיצה אותו. בגינה ציבורית האווירה שקטה יותר, וגם נוכחותכם מסייעת לו.
    הכותרת שבחרת לשאלתך אינה מתאימה,. אכן נשמע שהילד חברותי ואינו חושש מאנשים. חששו ממוקד לתחום מסוים, וניתן להציע ללכת עימו לארועים, או לדלל נוכחותו בהם, עד שיקל לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינה אצל האב
    שלומית
    26/06/2008

שלום, אני אם חד הורית לילד בן 3. בעלי לשעבר ואני התגרשנו לפני מספר חודשים, כאשר הפירוד בפועל היה כשהילד היה בן שנה וחצי. מזה כחצי שנה בני ישן אצל אביו, אולם הלילות הם בלתי נסבלים- הוא מסרב לישון במיטתו, נשאר ער חצי לילה, מתעורר מספר פעמים בלילה. יש לציין שבבית לא קיימת התופעה הזו והוא ישן בשעה קבועה ובמרבית הלילות לא מתעורר כלל. אולם בלילה לאחר שהוא חוזר מאביו, קורה בדיוק מה שקרה אצל האבא בלילה שלפני. אולם תוך יום בדר"כ העניינים חוזרים לקדמותם והשינה מסתדרת. ניסינו להבין מה שונה בין שני הבתים , ניסנו להתאים את "טקס השינה" שיהיה זהה בשני הבתים. אנחנו משוחחים על כך המון ומנסים לשתף פעולה בענין אולם ללא הצלחה. אנחנו לא מוכנים לוותר ושנינו רואים בחשיבות הרבה שהילד ישן גם אצל אביו, אולם שנינו כבר מיואשים ואובדי עצות. אודה לעצתכם בענין.

לקביעת תור
    סגירה
    לינה אצל האב

הוספת תגובה

• לינה- תגובה

מיכל שמש
    28/06/2008

שלומית שלום,
    ראשית, ישר כח על העבודה השמותפת עם בעלך לטובת הילד. נראה שהילד מביע בלבול מסוים, ויש לתמוך בו. כדאי אולי לערוך לו טבלה מסודרת עם הימים בהם ישן עם אבא (אני ממליצה על ימים קבועים), ולהציע תמיכה וחיזוק חיובי לפני ואחרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שלומית
    29/06/2008

תודה על העצה. מאחר והאב עובד במשמרות, אין לנו ימים קבועים בהם הוא לוקח את הילד ואני מניחה שזה מוסיף לתחושת הבלבול. אבל אני אנסה את הטבלה. שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלוזיות אצל ילדים ובני נוער
    עוז
    26/06/2008

שלום. אני סטודנט שנה שלישית למחזאות. אני כותב מחזה על ילד בעל דמיון מפותח המשוחח באופן קבוע עם חברה דמיונית ורואה עצמים ובע"ח שאינם נמצאים במציאות אלא בראשו בלבד. האם יש לזה מעגן פסיכולוגי? זה אפשרי בכלל בגיל כזה? מהי מחלת הנפש לפיה אנשים רואים דברים שאינם שם? אשמח לעזרה ולתשובות מכל בעל מקצוע. עוז.

הוספת תגובה

• דלוזיות

מיכל שמש
    28/06/2008

עוז שלום, אכן תופעת "חבר דימיוני" קיימת אצל ילדים, והיא שונה לגמרי מדלוזיות שהן חלק ממחלת נפש. אני מצע לך לחפש חומר בנושא בדרכים במקובלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7.5 עם בעיות של לחץ וחרדה
    רן
    25/06/2008

בתי בת 7.5 מסיימת בימים אלו כיתה א. הילדה חברותית ומקובלת. תקופה די ארוכה היא מגלה התנהגות חריגה שמתגברת עם הזמן. מדובר בחששות ולחצים שמלווים בהתנהגות מעט קיצונית -של פניקה ובכי. היא מחפשת לעיתים במאמץ סיבות לדאוג לחשוש ולהכנס ללחץ. דוגמאות שמביאות להתנהגות זו הן בין השאר : 1. איחור לבית ספר או לארועים כיתתים -אין סיכוי שהיא תאחר וגם שמבטיחים לה שיש זמן ההתנהגות היא של לחץ ופניקה. 2. חשש מוגבר מאיחור לחוגים. 3. חשש מזהות המחנכת בשנה הבאה. 4. חשש מתגובה של מורה שמרימה קול בכיתה והילדה לוקחת זאת קשה למרות שהכעסים לא כלפיה. אנו יודעים שיש לה את הזכות לחשוש וטוב שהיא מביע זאת. אך אופן הבעת החשש מלווה בלחץ והתנהגות טיפה קיצונית ומופרזת. לילדה יש גם אולי רגשות נחיתות וקנאה מסוימים באחותה בת ה-5 בנושאים של פעילות גופנית. עובדה שפוגעת בבטחון העצמי של הילדה.

הוספת תגובה

• לחץ וחרדה

מיכל שמש
    28/06/2008

רן שלום,
    במידה והתמיכה המשפחתית שהצעתם לילדה אינה מספיקה,. אני ממליצה לגשת לטיפול של פסיכולוג ילדים על מנת להקל על הילדה ועליכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות-כיתה א'
    שרון
    25/06/2008

בני כמעט בן 8, ילד ביישן וחסר בטחון עם בעיות מוטוריות ותקשורתיות לומד בכיתה א' רגילה. אין לו כמעט חברים בכיתה ואינו מרבה להפגש עם חברים אחר הצהריים. לאחרונה התחבר עם ילד מהכיתה שמרבה לנגוע בו, לטפס עליו ולדחוף אותו - כלומר מרבה בנגיעות פיזיות עם בני, אני שמה לב שכך החבר נוהג עם ילדים אחרים והנגיעות הללו מקובלות בסביבת בני. בני לא אוהב זאת , לעיתים משתף פעולה ואז מחייך ולא מתנגד, לעיתים אומר "די" בקול חלוש. אני לא יודעת איך להגיב ולא אוהבת את עניין התקשורת הפיזית.- גם כשהחבר ביקר בביתנו , הם"הלכו מכות" למרות שבני לעולם לא הגיע לסיטואציה כזו לפני כן. בינתיים לא הערתי לחבר ואני מתלבטת אם לנקוט בפעולה כלשהי (לדבר עם החבר, אימו, עם המורה) או שלהניח לעניין, ההתלבטות שלי נובעת מכך שאם מדובר בנגיעות חברתיות ולא הצקות אלימות וכך מקובל בקרב סביבת בני, אם אתערב , אגרום עוד נזק חברתי לבני וכן אם אתערב, אני לא נותנת לו לנהל את חייו וללמוד להתמודד עם קשיים בחיים. לעת עתה, נתתי לו עיצה, שאם זה מפריע לו הוא יכול לדבר עם החבר ולהגיד לו שהוא לא אוהב את הדחיפות וזה לא נעים לו ושהם יכולים לשחק בצורה אחרת. הוא לא רוצה לדבר איתו על כך והיה מעוניין שאני היא זו שתתערב ותפסיק התנהגות זו של החבר. מה כדאי לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות-כיתה א'

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

מיכל שמש
    28/06/2008

שרון שלום,
    אכן כדאי לתת לילד כלים להתמודדות, ולא נרק לפעול במקומו. עם זאת, מאחר והילד מתקשה להתמודד, ועל מנת למנוע נזק אפשרי, הייתי מציעה לערב גם את המורה בנושא, שכן היא מכירה את שני הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים
    ענת
    25/06/2008

שלום. בני בן ה-5 נתקל בקשיים חברתיים ביום יום. בגן הוא לא ממש מסתדר, לרוב רב עם ילדים, כמעט תמיד משחק לבד, כשאני מפגישה אותו ען ילדים מהגן אחה"צ לרוב זה קשה מאוד, הוא מפרש לא נכון את כוונות הילדים. למשל אם ילד ניגש אליו עם חפץ ביד ומנסה לשחק איתו הוא טוען שהוא מציק לו ומיד תוקף אותו, מרביץ מקלל וכו'. שמעתי על "מעלי קשב" ברעננה שיוצרים קבוצה של 3-6 ילדים עם קשיים חברתיים ומעבירים להם סדנא ע"י מטפלת רשגית באומנות במשך 12 מפגשים. האם זה מוכר לך? מה המלצתך לגבי טיפול קבוצתי שכזה לילד בן 5? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים

הוספת תגובה

• תובה- קשיים חברתיים

מיכל שמש
    25/06/2008

ענת שלום,
    כדאי לחשוב האם הקושי החברתי של הילד קשור לקושי התפתחותי כלשהו (קושי בשפה, קשיי ויסות ועוד). אם זהו הקושי היחידי, קבוצה כפי שתיארת יכולה לסייע לו לרכוש כלים להתמודדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לילד בן 4+
    yardena
    25/06/2008

שלום,
    לבני יש קושי רגשי רב להיגמל מטיטולים (ביום ובלילה) והוא כבר בן 4+, רופא הילדים המליץ לי לפנות לפסיכיאטר ילדים אבל אין לי מושג למי לפנות, אשמח לעזרה דחופה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לילד בן 4+

הוספת תגובה

• ילד המתקשה להיגמל

מיכל שמש
    25/06/2008

אביגיל שלום,
    אם אין כל בעיה רפואית או התפתחותית, אני הייתי ממליצה לפנות לפסיכולוג ילדים, שיעריך היכן מוקד הבעיה, ויציע תוכנית התנהגותית ותמיכה רגשית לילד ולכם סביב נושא הגמילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומות-הרטבה בלילות.
    רינת
    25/06/2008

שלום,יש לי 2 בנות תאומות ,שמבחירה אישית שלהן ובקשה מהן החליטו להגמל מהחיתול. כלומר: זה התחיל מהראשונה שפשוט אמרה לי שרוצה תחתונים ולעשות בשרותים וזה עבד חלק ביום,ללא פספוסים.לאחר חודש ביקשה גם להוטריד חיתול בליילה ולישון בלי החיתול.הסכמתי,אך לצערי,היא מפספסת כל לילה.היא עושה פיפי לפניי השינה ובכל זאת מפספסת.היא כמעט ולא אוכלת לפני השינה למרות שלפעמים מבקשת מטרנה.

לגביי בתי השנייה,גם היא מרצונה ביקשה להוריד חיתול וגם היא עושה בשרותים ללא בעיה בכלל אבל בלילות מפספסת קבוע וזאת מכיוון שלא מוותרת כלל על מטרנה.מה עושים?
    היא צורחת ובוכה עד שניתן לה את האוכל .
    אנא ייעצי לי.

לקביעת תור
    סגירה
    תאומות-הרטבה בלילות.

הוספת תגובה

• הרטבת לילה של תאומות

מיכל שמש
    25/06/2008

רינת שלום,
    אנא צייני בנות כמה הבנות, כדי שאוכל לסייע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר מוקדם
    יאנה
    25/06/2008

שלום
    אני אם לתינוקת בת שנה וחודש,הילדה שלי עד עכשיו הייתה ילדה רגועה וחייכנית אבל לפני זמן קצר התחילו להופיע תגובות נרגזות על כל דבר שניא לא מקבלת היא מתחילה לצרוח ולהרביץ .אני חסרת אונים כי ההסברים לא עוזרים וניסיונות להרגיע גם רק כש היא מקבלת את מה שרצתה
    היא נרגעת .אני באמת לא יודעת איך להתמודד עם ההתנהגות זו והאם זה נורמלי?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר מוקדם

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות בת שנה

מיכל שמש
    25/06/2008

יאנה, מאחר והילדה באת מאוד צעירה, לפני שנלך לכיוונים המתאימים ל"מרד" של גיל שנתיים, הייתי מציעה לבדוק האם אין סיבה רפואית או סביבתית (משהו שקורה בגן/ אצל מטפלת), שגרם לשינוי בהתנהגותה בזמן האחרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה