מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםמלי30/06/2008
שלום ותודה מראש על המענה. התחלנו גמילה עם בננו בן הכמעט שנתיים לפני מס' שבועות. נראה שהוא למד שהסיר הוא מקום מתאים למתן שתן. אם אני חושבת שהוא אמור לעשות, אני מושיבה אותו על הסיר והרבה פעמים הוא אכן עושה תוך זמן קצר. אך גם הרבה פעמים הוא עושה בתחתונים.. נראה לי פשוט שהוא לא הבין שהסיר הוא המקום היחיד לכך. אף פעם הוא לא קרא לי מיוזמתו וסימן שצריך לעשות, אם אני מושיבה אותו הוא עושה או לא עושה.. אבל אם לא הוא פשוט עושה זאת באיזשהוא מקום בבית. השאלה שלי איך להמשיך מהמצב העכשוי? איך ללמד אותו שצרכים עושים בסיר בלבד? ראוי לציין שהוא אינו מדבר עדיין ולא מבין הסברים ארוכים מדי... לעת עתה, הוא מקבל ממתק קטן ומחיאות כפיים בכל פעם שהוא מצליח, הוא עצמו גם מוחא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד גמילה
לירון און30/06/2008מלי, שלום
כמו שרשמתי בתגובה לשאלה של קודמתך- גמילה היא בהחלט ענין מושפע תרבותית,
והנה אתם החלטתם לגמול את בנכם כבר בגיל כמעט שנתיים טרם הוא מדבר.
בסדר גמור!
נשמע שאתם בדרך הנכונה- בעיקר אהבתי את הסימון והפרס,
כעת כאשר הוא אינו עושה בסיר צריך פשוט לקשר לו שוב לסיר- למשל להביא את הסיר ולהסביר לו שבפעם הבאה יעשה כאן.
העזרו בסבלנות ובעקביות - לבסוף בהדרגה זה יצליח!
חשוב עם זאת שלא תצפו את מה שאינה תואם את הגיל ואת הבשלות.
מענין לחשוב גם מדוע בחרתם דוקא בגיל זה להתחלת הגמילה,
אולם לאחר והחלטתם המשיכו בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטולת30/06/2008
שלום רב,
בני בן שנתיים ותשעה חודשים, עדיין לא גמול ולא מראה סימנים כל שהן שזה מפריע לו, למרות שבגן ישנם ילדים גמולים.
אני מאוד רוצה לגמול אותו כבר, לכן בשבוע האחרון אנו מנסים כל יום בבית אחה"צ כשהוא חוזר מהגן ועד שהוא הולך לישון הוא בלי טיטול, מידי פעם אני מזכירה לו שהוא בלי טיטול ואם הוא צריך לשירותים.
בינתיים זה ללא תוצאות, ז"א הוא אומר לי אחרי שהוא עושה ונראה לי שהוא כלל לא בשל לגמילה.
שאלתי היא האם כדאי להמשיך כך והבשלות תגיע תוך כדי התנסות או שכדאי לעזוב את זה כרגע ולולנסות מחדש כשהוא יבקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
לירון און30/06/2008ת' שלום
גמילה מחיתול היא מלאכה התפתחותית, אולם ככל מלאכה התפתחותית גם מאוד מושפעת תרבותית.
לפי הקודים התרבותיים הנהוגים כיום בנך נמצא בגיל המתאים לגמילה, ועונת הקיץ וודאי מגבירה את המוטיבציה לנסות ולהתחיל בתהליך זה.
אולם מבחינה רגשית, כפי שתיארת, נראה כי ענין זה אינו מטריד אותו במיוחד, אבל מטריד אותכם מאוד.
נשמע לי מתאים שתלכו על הניסיון לגמילה- בעיקר עם בגן ישתפו עימכם פעולה,
עם זאת קחו זאת כניסיון ממושך, בלי לחץ, עד כמה שניתן.
לפניכם לפחות שלושה חודשי קיץ- אל תצפו לתהליך מהיר וחלק. מה שיקבע פה זה העקביות ובעיקר קור הרוח שלכם.
בהצלחה! והעיקר- זכרו כי זה תהליך הדרגתי וסבלני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעהעדי29/06/2008
שלום רב, אני אמא לילדה בת 7 חודשים. חיינו עד גיל 6 חודשים בארץ ואז עזבנו לחיות בהודו. בתחילת אוגוסט אנחנו חוזרים לביקור בארץ ובאמצע חודש ספטמבר (כאשר הילדה תהיה בת 10 חודשים) בעלי ואני מתכוונים לטוס לחו"ל ל-11 ימים ללא הילדה. אני משאירה אותה בבית שלנו עם אמא שלי ואבא שלי. מה דעתך על עזיבתה בגיל כה צערי, בהתחשב בתנאים (בית חדש - סביר שאינה זוכרת אותו, סבא וסבתא שגם אינה זוכרת ותלמד להכיר שוב חודש לפני וכו') תודה מראש עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחול
מיכל שמש29/06/2008עדי שלום,
כפי שרמזת בשאלתך, התנאים אכן אינם מתאימים לעזיבת הילדה,במקום חדש, עם דמויות לא מוכרות. גיל עשרה חדשים הינו גיל כלל לא מתאים לפרידות, שכן דוקא בו גואה "חרדת הזרים", ועדיין לא התיצבה "קביעות אובייקט" שמאפשרת לילד הכרה בכך שההורה ממשיך להתקיים, גם כשאינו איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות אצל פעוטותאמא לשניים29/06/2008
הי, ביתי הקטנה (עוד מעט בת שנתיים) עסוקה רב שעות היום בשכיבה על הבטן על כריות והתחככות בכריות באיזור הפות (כלומר, היא מאוננת) זה תופס חלק מאוד גדול מהיום, לעיתים היא גם נרדמת בצורה כזו. אני מבינה שבגיל הזה מגלים את הגוף וזה פשוט נעים לה אז אפילו שזה קצת מביך (כי זה קורה בכל מקום...) אני מתעלמת ומאפשרת לה אולם רציתי לדעת אם זה באמת טבעי לגיל ועד מתי זה טבעי. אני זוכרת מבני (כמעט בן 5) שהיה נרדם בצורה כזו בערך מגיל שנתיים ועד לפני כמה חודשים. גם היום הוא נוגע לעיתים באיבר מינו (בעיקר כשהוא צופה בטלויזיה אבל מכיוון שזה לא קורה הרבה זה לא מטריד...) גם במקרה שלו אגב די התעלמתי. פעם אמרתי לו שאם זה נעים לו הוא יכול לעשות את זה אבל רק בבית (לא בנוכחות אחרים ולא בכל מקום) אבל הוא כבר היה קרוב לגיל 4 שניהלנו את השיחה הזו. בכל אופן, האם זה טבעי? איך עלי לנהוג? תודה מראש אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
מיכל שמש29/06/2008האוננות לכשעצמה אינה מזיקה, ולפי איך שנהגת עם בנך נראה שגישתך לנושא בריאה. עם זאת, באם זו הפעילולת העיקרית בה ביתך עסוקה בשעות היום, והדבר בא על חשבון עיסוקים אחרים, בהחלט כדאי לפנות להתייעצות. ילדים רבים בוחרים בצורת הירגעות זאת בשל קשיי ויסות וצורך במגע חזק. כדאי לפנות למרפאה בעיסוק המתמחה בקשיי ויסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלינו תופעת "הגילוי העצמי החלה
אמא לבת שנתיי17/08/2008גם אצלינו, הילדה בת השנתיים ושבע החלה לגלות את "האקט" היא "אוספת" חיתולים ביד ומכניסה אותם בין הרגליים בשכיבה על הבטן..... ידוע לי שיש שלב שבו הגילוי העצמי מתחיל.... איך מתמודדים? מה אומרים? איך מתייחסים.... מאוד חשוב לי לדעת איל לקבל את זה ולא לחשוב "רק שלא תעשה את זה" - אני בעדף השאלה היא מה הצעד הבא ומה עושים.... בברכה אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת לילהשלי29/06/2008
שלום, בני האמצעי, בן ה-4 (אחות גדולה בת 6, ואח בן שנתיים), מרבה לקום בשעות הלילה. בכל פעם יש לו תירוץ אחר : אני צמא, יש לי פיפי, אני אוהב אותך... זה יכול לקרות עד 10 פעמים בלילה, ואני כבר מותשת! רוב הלילות אני נמצאת לבד עם הילדים כי בעלי עובד בלילות, וכל הנטל נופל עליי. ניסיתי לתת לו פרסים ומדבקות אם נשאר במיטה, אך זה לא אכפת לו בכלל. אנא עיזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת לילה- תגובנה
מיכל שמש29/06/2008איחנית שלום, יתכן ובנך מתעור בלילה בשל פחדים, האופיינים לגיל זה. כדאי לשוחח עם הילד על חלומוציו ולהכים עימו "לוכד חלומות" במידת הצורך (ספר מומלץ: "איתמר צייד החלומות" של דוד גרוסמן). בנוסף, יתכן שזו דרכו של "ילד הסנדוויץ" להשיג תשומת לב ממך. כדאי ליחד לו "שעת אמא" ביום או "יום אמא" בשבוע. במקביל יש להתנהג ברגישות ובתקיפות בלילה, ולהשיבו למיטתו בכל פעם שמגיע אלייך. אם הוא יראה שאת נחושה מספיק, ילמד לישון במיטתו. ניתן בתקופת המעבר לישון בחלק מהזמן לצידו בחדרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים מבקשים עזרה דחופהליאור29/06/2008
שלום רב, בני בן השלוש ושלושה חודשים לא גמול מחיתולים אך כאן לא הבעיה שלנו או ליתר דיוק לא שורש הבעיה, בעבר ניסינו לגמול אותו והוא מצידו אף ניסה לשבת באסלה ובסיר אך לא יצא לו כלום ויותר לא רצה תחתונים, יש לציין שבאותה תקופה גילינו דיי בטעות אשתי ואני כי הוא זרק משהו לגבי נפילה לאסלה והבנו שיכול והיה לו מקרה כזה בגן ומכאן נובעים הפחדים שלו, בכל מקרה עזבנו את הנושא עד שביקש מיוזמתו שוב תחתונים, שמחנו מאוד אך כאן צצה הבעיה שאנחנו לא מצליחים למצוא לה פתרון ואנחנו אובדי עצות ונודע תודה ענקית לכל מי שיעזור לנו לצאת ממנה, כאשר הילד אומר שיש לו פיפי או קקי (במידה ולא מתפספס לו לפני) ואנחנו הולכים לישבנון, הוא יושב חצי דקה מקסימום ואז ב-ה-י-ס-ט-ר-י-ה גדולה מאוד מבקש מהר מהר טיטול בצעקות ובבכי קורע לב, אחרת הוא לא יעשה, הוא יתאפק ויצרח עד שישימו לו את הטיטול ולא זאת בלבד עד שהטיטול ישב כפי שצריך, סגור עם המדבקות שלו. התרחיש הזה קורה בעקביות והוא פשוט לא מוכן לשמוע על זה של לעשות פיפי או קקי בצורה אחרת. ניסינו להבטיח לו פרסים ומתנות, ישבנו וקראנו לו סיפורים שלמים כשהוא בסיר, ניסינו קלטות וכלום לא עוזר, אנחנו ממש מבוהלים ולא יודעים מה לעשות, נשמח מאוד אם תעזרו לנו. תודה ענקית מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
מיכל שמש29/06/2008ליאור שלום, מאוד יתכן שהילד חוה התנסות שלילית כלשהי סביב ניסיון הגמילה הקודם. אני ממליצה להושיבו בשלב ראשון עם הטיטול על האסלה או הישבנון לפרקי זמן קצרים ואחר כך ממושכים יותר, כדי שיתיידד עם האזור. ניתן להבטיח לו מראש שיוכל לקום כשירצה. במקביל כאשר מבקש לעשות צריכיו יש להושיבו בלי טיטול, ולשים לו כשרוצה, בלי צורך בצרחות מצידו (כדאי אולי לעבור לתחתוני גמילה). לא הייתי מגזימה עם החיזוקים, כדי לא להפוך את נושא הצרכים מנושא שבינו לבינו לנושא שבינו לביניכם. אם עצותי לא יעזרו, כדאי לפנות לייעוץ קצר אצל פסיכולוג התפתחותי, על מנת להוריד לחץ אצלו ואצליכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הרטבה ביוםמיכל29/06/2008
שלום. עודד (שם בדוי) הוא בן 6 וחצי. לעודד יש בעיית הרטבה (גם קקי) במשך היום. הלכנו לבירור רפואי ואין בעיה פיזית. בעיית ההרטבה אינה קבועה ותלוייה,לדעתי, גם במצב הנפשי שלו. בתחילת שנה שעברה (גן חובה) הוא לא הרטיב במהלך היום. אולם במהלך השנה התפתחה בעיה חברתית(לא מצא חברים, היה יעד להצקות) והוא חזר להרטיב וללכלך. דבר דומה קרה השנה בכיתה א'. השנה נפתחה בסדר מבחינה חברתית וגם מבחינת ההרטבות והלכלוך. לאחר כחצי שנה המצב החברתי התדרדר (לא מוצא עם מי לשחק בהפסקות, שוב יעד להצקות ודחיות) וכן הוא חזר להרטיב וללכלך. כיום הוא חוזר מבית הספר כמעט כל יום עם מכנסיים רטובים ותחתונים מלוכלכים. למותר לציין שזה מסריח ולא אסטתי. ד.א. הוא לא הפסיק להרטיב בלילה מעולם (אם כי בתקופה האחרונה זה מתגבר). עודד הוא טיפוס שזקוק לאנשים סביבו ואינו יודע לעניין את עצמו. בבית הוא תמיד מוצא חברה (אחים, הורים / מטפלת).חברים אינם מצלצלים אליו ואם הוא מצלצל הם אינם רוצים לבוא אליו. כשמגיע חבר (כי להורים אין סידור, כי המורה אירגנה מפגשים או כי עודד הבטיח לילד לשחק באיזה משחק חדש)אני חושבת שהם די נהנים איתו. הוא מארח יפה ומשתדל למצוא דברים שיענינו את האורח. אני חושבת שעודד אינו יודע להשתלב בחבורת ילדים. הוא מנסה לרצות מדי (אם ע"י ויתור, הצחקה, נתינת דברים, אולי גם התאפקות בהפסקות כדי לא להחמיץ אפשרות למגע / קשר עם מישהו ועוד)ואינו מצליח ליצור חברויות. ניסינו לעזור לו ע"י יצירת הזדמנויות חברתיות (אירגנו טיולים בשבתות שאליהם הזמנו 1-2 חברים פוטנציאליים שלו, הזמנו ילדים איתנו לים או למגרש משחקים) וע"י עזרה בגמילה (טבלאות, מתנות, שיחות עידוד, נזיפות וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והשאלה...
מיכל29/06/2008איך אפשר לעזור לו להתמודד עם החברים ועם בעיית הרטבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבה וקשיים חברתיים
מיכל שמש29/06/2008מיכל שלום, מאחר ומדובר בקושי הנמשך זמן רב, וניסיתם מגוון דרכים הגיוניות שלא עזרו, אני ממליצה לפנות לייעוץ מיקצועי אצל פסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מטורףאני29/06/2008
לא יודעת ממה זה התחיל או איך זה התחיל. בגדול, זה התחיל מבעיה פיזית..[עצירויות , טנזמוס ועוד]. וכעת אני נמצאת בלחץ מכיוון שבגלל הבעיה הפיזית אני לא מגיעה ללימודים ומפסידה מבחנים. כרגע המצב הוא שאני נכשלת ב2 מקצועות [לא מבינה את החומר ולא עשיתי את המבחנים בהם] ובעוד מקצוע לא עשיתי 2 מבחנים אז איני יודעת מה יהיה גורלי. אני נמצאת בלחץ עם הלימודים, עם ההרגשה הבריאותית הכללית.. אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות. הלכתי לשיחה אחת ויש לי עוד שיחה בעוד כעשרה ימים. מה אני עושה עד אז? איך למתן את הלחץ?? [לחץ,חרדה, עצבנות מסויימת על מישהי] תודה ויום טוב...............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
מיכל שמש29/06/2008בעקרון, לא פנית פורום המתאים, שכן זה המקום לייעוץ להורים. בנתיים, טוב שפנית לשיחות. ניתן גם לפנות לרופא המשפחה על מנת לשקול טיפול תרופתי להרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני ילדה
אני02/07/2008בת 14 בעוד חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ- לילדה בת 14
מיכל שמש02/07/2008דכאי גם לשתף את ההורים בנושא, כדי שיסייעו לך לפנות לרופא ולשיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשאיר עוד שנה בגן?אמא29/06/2008
שלום, בני עבר את כל שלבי האיבחון של הגננת וגננת שיח. והומלץ להשאירו עוד שנה בגן חובה. מרפאה בעיסוק גם איבחנה ומסרה לי שישנה בעיה רק מבחינה מוטורית, אבל בפוטינציאל של הילד הילד הוא מעל הרמה שלו. פסיכולוגית לא ראתה את הילד. האם להסתפק בראיה של הגננת שלו והגננת שיח? האמת שאני שעוררתי את החשד שבני לא בשל רגשית. האם הסיבות של מוטוריקה עמוקה בכפות ידיים ובשלות רגשית מצדיקה הישארות שנה נוספת בגן חובה. עלי לציין שבני יליד סוף אוקטובר 2002. תודה על תשובתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישארות גן
מיכל שמש29/06/2008מאחר ואת לא שלמה עם המלצות שניתנו, כדאי לפנות לפסיכולוג חינוכי ולערוך אבחון. מומלץ לעשות זאת בהקדם, שכן בשלב זה של השנה הילד כבר אמור לדעת אם עולה לכיתה א' או נשאר בגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גןכרמית29/06/2008
הי, בני בן 2 ו-3 ח' ונמצא במסגרת גן החל מגיל 1.5 שנים. עקב אי שביעות רצון מהגן אנו שוקלים להעבירו לגן אחר (בספט כמובן, ולא עכשיו), אך אנו מתלבטים היות וסביר שגם שנה לאחר מכן נעבירו לגן עיריה (רישום מגיל 3). בקיצור, יצא שאולי בפרק זמן של 3 "שנות לימוד" יקלט ב- 3 מסגרות גן, ובכל פעם מחדש יעבור הסתגלות. האם הדבר יכול לגרום לו לנזק כלשהו??? האם אני צריכה לקחת גורם זה כשיקול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
מיכל שמש29/06/2008כרמית לשום,
ילד ללא בעיות הסתגלות מיוחדות, יכול בהחלט לעבור גן כל שנה, אם יש סיבה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאלונה29/06/2008
הנני אם חד-הורית. בתי בת 4.5. בתי בעלת בטחון עצמי, אינטליגנטית ביותר, ילדה מקסימה, שיודעת להקסים את סביבתה. לאחרונה הולך וגובר (בשל החסך באב, כנראה...) הצורך שלה לדמות גברית, שבא לידי ביטוי בנסיונות שלה להתקרב לגברים, בעיקר אבות בגן, אבל בזמן האחרון זה קורה גם במקומות אחרים בהם אנחנו נמצאות, ולא תמיד אנשים שהיא מכירה מקרוב... התנהגות זו מביכה אותי מאד, ויותר מכך - מדאיגה אותי ביותר! איך עלי לנהוג? איך עלי לדבר איתה, כדי לא "לקלקל"? ממש ממש זקוקה ליעוץ! בתודה, אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשאלה- דמות אב
מיכל שמש29/06/2008אלונה שלום,
השערתך לגבי השפעת חסך בדמות אב נשמעת הגיונית. היהיי ממליצה לפעול בשני כייונים:
א. לעזור לילדה להבין מה מותר ומה אסור ביחסים עם זרים, או אנשים שמחוץ למשפחה.
ב. יצירת קשר בין הילדה לדמות גברית כלשהי, כמו סב, דוד קרוב וכו, על מנת לספק לה דמות גברית כלשהי להזדהות חלקית, לה קיים צורך גם בהתפתחות הנפשית של ילדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלונה30/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנטזיה גררה פקיד סעד..טיפול??mayson28/06/2008
שלום רב, יש אני אם חד הורית ויש לי בת 10 שנים אשר התחילו לפני כמה חודשים להופיע אצלה סימני בגרות כמו ציצים, שיער.. . היום קיבלתי שיחה מפקיד סעד במחלקת שירותים חברתיים ונגשתי לשמה והופתעי לקרוא מכתב מביה"ס שהילדה שלי נמצאת בסכנה מזה שהיא סיפרה להם שבן דוד שלה בגיל7 שנים מנסה לנשק אותה ולגעת במקומות אניטימיים ועוד סיפור מפי חברותיה שהיא זו שמנסה עם בן הדוד שלה כפי שסיפרה להם. את האמת סיפרתי שאין שום שינוי אצל הילדה בהתנהגויות והיא כרגיל בנוסף יש פתיחות ולא סיפרה דבר כזה. חזרתי הביתה שוחחתי איתה בשקט מוחלט והיא אמרה שהיא מפנטזת שזה יקרה ,והיא מספרת שגם חברותיה סיפרו כאלה סיפורים.. השאלה שלי - האם זה אופייני בגיל הזה לחלום על מגעים וקירבה אינטימית ?. האם זה נורמלי או שהילדה שלי צריכה טיפול ?? תעזרו לי בבקשה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנטזיות
מיכל שמש29/06/2008לפי תאורך הילדה נחשפה למידע כלשהו, שהעלה אצלה את רמת הגירוי. יתכן שצפתה בטלנובלה, יתכן שחברות סיפרו משהו, ויתכן שהתפתחותה המינית המוקדמת יחסית עוררה בה משהו. אני ממליצה לשמור עליה יותר מהרגיל, גם במחיצת בן הדוד המוזכר, להסביר לה את כלי ההתנהגות בתחום, ולעשות כל זאת תוך המשך סיפוק תמיכה ואהדה, על מנת שהילדה לא תירתע בהמשך לספר מה שעובר עליה, או תרתע מהתחום המיני בכלל. אני מניחה שהתנסות שעברתם שתכן עם פקיד הסעד היתה מפחידה ומלחיצה, ולכן כדאי לפנות לייעוץ מיקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
mayson29/06/2008תודה רבה לך מיכל . האם את מכירה אנשים מהמגזר הערבי שהם מומחים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
mayson29/06/2008תודה רבה לך מיכל . האם את מכירה אנשים מהמגזר הערבי שהם מומחים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה למומחה
מיכל שמש29/06/2008אנא כתבו באיזה איזור ואנסה לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אלימותאתי28/06/2008
בני בן ה7 לומד בכיתה א . למרות שביום שני מסתיים הבית ספר ומתחיל החופש הגדול יש לי שאלה ,מכיוון שבני יילך לאותו בית ספר בכיתה ב ,עם אותם ילדים. אנחנו כמשפחה סבלנו מאלימות כלפינו מצד בעלי לשעבר ,כך שהרגישות שלי לאלימות היא גדולה מאוד . במשך כל השנה בני סבל מאלימות מצד אותו ילד, שיש לו בעיות התנהגותיות . ובעיות אחרות .דיברתי אין ספור פעמים עם המורה ,היא מודעת לרקע המשפחתי שלנו ,אך היא החליטה לקחת תחת חסותה את אותו יל'ד מכה .ואמרה לי לוותר לו , לגלות סבלנות כלפיו. הילד הזה אומנם הושעה הרבה פעמים מן הכיתה, גם בגלל האלימות כלפי בני וגם בגלל האלימות כלפי המורים. הילד הזה גרם לבידוד חברתי של בני ,כי כששאר הילדים רואים שהוא מוכה בעיניהם זה נקרא פחדן וחלש.וגם כשבני כן רכש חברים אז אותו ילד דרך הפחדות הרחיק אותם אחד מהשני אני אובדת עצות עם המורה אין מה לדבר היא לא מוכנה לשמוע , ולטענתה אני מגוננת יותר מדי על בני , והיא אמרה לי לרדת מהעץ שטיפסתי עליו. פנינו מספר הורים גם למנהל בית הספר וגם למורה והם הבטיחו הבטחות במשך כל השנה ,זה בטיפול הרווחה יודעת מזה . אך לבני זה לא עוזר אני שולחת אותו לבית הספר בידיעה ברורה מראש שהוא יוכה ואין מי שיעזור לו . מה לעשות לגבי שנה הבאה כי אותו ילד לצערי הרב יהיה גם בכיתה ב. ולצערי הרב גם אותה מורה . להעביר אותו לבית ספר אחר לצערי זה לא מעשי. כי יתר בתי הספר די מרוחקים ואין הסעות.. בתודה מראש אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות
מיכל שמש29/06/2008אתי יקרה,
לכל ילד הזכות הביסית לא להיות קרבן לאלימות! את צריכה לעמוד באופן נחוש על זכויותיו של בנך. במקביל, כדאי לך לנסות לחזק את בנך. ידוע שי שנחשף לאלימות נוטה להיכנס ולשמר מערכות יחסים בהן יש מרכיב של אלמות, מאחר וזה הדפוס שהוא מכיר. יש לעבוד עם ילדך על דרכים להמודדות, אפשר גם בטיפול דרך פסיכולוגית בית ספר, לשכת רווחה או גורם אחר. זאת במקביל לכך שידאגו להפסיק את האלימות כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת אח למשפחהטלי28/06/2008
שלום רב, לפני שבועיים ילדתי את בני, אח לילדה מתוקה בת ארבע וארבעה חודשים. כיצד עליי להתנהג עמה? היא לא מראה סימני קנאה קיצוניים אך לעתים יש קנאה התוקפת אותה בייחוד כאשר התינוק בוכה - גם היא בוכה או רוצה אותי בדיוק באותו רגע... כיצד עליי להתנהג, מה עליי לומר וכד'? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאת אחים
ענת שץ נברו28/06/2008טלי יקרה!
קודם לכל מזל טוב. ולעניניינו קנאת אחים היא רגש בלתי נמנע. גם בה יש חיובי, הוא יעזור לבכורה שהורדה מכס מלכותה לפתח מיומנויות חשובות כמו אחריות ויכולת להתפשר.
אל תתרגשי אל מול ביטויי קנאה טבעיים אלו .וודאי שאת מקדישה גם לבכורה תשומת לב אישית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה בלי הילדהיונית28/06/2008
שלום ובוקר טוב יש לי ילדה בת שנה ו-8 חודשים.בעלי ואני מתכננים לסע ל-4 עד 5 ימים בקיץ ורוצים לעשות זאת בלעדיה ולהשאיר אותה אצל אימי שמאד קשורה אליה. אמי טוענת שלילדה יכול להיגרם נזק ובגיל כזה לא עוזבים ילד אלא בשלב מאוחר יותר. האם נכון הדבר?אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה
מיכל שמש28/06/2008יונית שלום,
אם את מרגישה שאת צריכה חופשה עם בעלך, ומשאירה את הילדה עם סבתה האהובה, נראה שהילדה תעמוד בזה. כדאי להשאיר לה משהו מוחשי שיזכיר אתכם (תמונה מנויילנת, קלטת עם קולכם ..), ולצפות לתגובה חשדנית במיקצת כשתשובו, שתחלוף במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)