פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני בודדה
    איה
    14/07/2008

היי שלום רב אני איה גלמן, ליפעמים אני מרגישה בודדה אני שמה לב שהילדים בכיתה שלי(אני בכיתה ו)לא שמים לב אלי כאילו אני אוויר וזה מעליב ופוגע ויש גם את כל הקטע הזה,אני עם הילדים בכיתתי כבר 6 שנים מכיתה א בכיתה זאת למשל שמתי שמישהו חדש מיצטרף כל הכיתה חברה שלו והוא הופך ליהיות מקובל שהוא רק מגיעה ואני איתם 6 שנים ואני עוד לא מקובלת וזה מעליב ופוגע. ועכשיו בחופש הגדול אני ביכלל שמה לב כי יש לי רק חברה 1 והחופש היא טסה כימעט לכל החופש ואני מתחילת לא ניפגשתי עם שום חברה. אני גם מנסה להיפגש עם בנות אחרות ויש גם כמה בנות מהכיתה שגרות לידי שאני מצללצלת לישאול אותן אם אפשר לבוא אליהן הם אומרות לי אני הולכת לבני דודים שלי ואז אני רואה אותם מהחלון משחקות עם בנות אחרות וגם שהן ניפגשות או מהרגנות מסיבות פיגמות הן ביכלל לא חושבות להזמין אותי המחשבה הזאת ביכלל לא עולה על דעתן ושאני מהרגנת אף אחד לא רוצה לבוא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני בודדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדידות

מיכל שמש
    17/07/2008

איה יקרה, אנא פני לפורום המיועד לילדים. כדאי גם לשתף את ההורים בקושי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזי
    גילה
    14/07/2008

בתי בת 3 וחדשיים ובני בן שנה. יש להם בת דודה בת שנה וחצי מאוד אלימה, כל פעם שהם עוברים לידה היא:דוחפת, נושכת ומכה. חוטפת להם צעצועים מהידים וכו'. ברור לי כי החינוך של הוריה לקוי מאוד בחסר, אך כיצד עלי להגיב כשבתי באה אלי בוכה ומספרת לי שהיא מכה אותה? כרגע היא בגן פרטי שהוא כמו חממה- כמעט ואין מעשי אלימות בגן (בזכות הגננת הנפלאה שלהם) , אך בשנה הבאה היא תלך לגן עירייה ואני בטוחה שהיא חייבת ללמוד להגן על עצמה, האם זה יהיה נורא אם אומר לה שצריך להחזיר??

לקביעת תור
    סגירה
    מזי

הוספת תגובה

• מדוע לא נענתי???

גילה
    30/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם אלימות

מיכל שמש
    30/07/2008

מזי שלום,
    ראשית, סליחה על האחור במענה. הודעתך הקודמת כנראה נפלה בן הכיסאות, וטוב שהעלית אותה שוב.
    אינני בטוחה שבת השנה וחצי עושה מה שעושה בשל חינוך לקוי. יתכן שזה חלק מהתפתחותה בתחילת "גיל המרד" , והיא מגלה את כוחה ועצמיותה. יתכן שזו דרכה להביע תסכול מכך שעדיין אינה מצליחה להביע עצמה מילולית, ויתכן שהיא במצוקה כלשהי. את צודקת בכך שהוריה צריכים להציב לה גבולות. עם זאת, הבנה של מניעיה תסייע לדעתי גם לך.
    לגבי ילדייך- לא הייתי ממלצה ללמדם להחזיר, כי זהו מסר שמעודד המשך האלימות, וגם עומד בסתירה למסרים של גורמים מחנכים אחרים (בגן למשל, אסור להחזיר). הייתי ממליצה ללמד את הילדים לומר לה שזה לא נעים, ולהתרחק ממנה כאשר לא נעים להם. בגיל הזה ילדים (כולל בת הדודה) חיייבים להיעזר במבוגרים כדי ללמוד מיומנויות של משחק ואינטראקציה, שלמרות מה שאנו חושבים, לא תמיד באות באופן טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת ילד בן 5 עקב מקרה בודד לפני מס
    לילי
    13/07/2008

נכדי בן 5 ילד מאוד חכם ועצמאי וחברותי . לפני 5 ימים התעורר בלילה לשתות מים - אמו התעוררה וניגשה עמו למטבח - לפתע עם הדלקת האור במטבח קפץ על האם עכברוש וזו צרחה מפחד ואילו האב המבוהל קפץ מהמיטה ובדרכו למטבח - רץ בידיים מורמות מחשש לגנב - והנה נתקל בדלת הזכוכית וקיבל חתכים בשתי ידיו עם זרימת דם. האם הזעיקה מגן דוד והאב נזקק לתפרים . האם המבוהלת לקחה את נכדיי והגיעה אלי לישון באמצע הלילה ומאז בנה כלומר נכדי מרוצה ומסרב לחזור הביתה. ברצוני לציין כי כבר למחרת המקרה בבוקר הילד תיפקד רגיל בגן ובביתי אך היום עם שובו לביתו סירב להיכנס לביתו - אמו התעקשה והצליחה להביאו לתוך הבית אך המשיך לבקש ללכת לסבתא וסבא (כלומר אלינו) ובתוך ביתו עקב אחר אימו מחדר לחדר ולא היה מוכן להישאר כהרגלו לבד בסלון או בכל חדר אחר. חזרה אלינו בערב אך אנו דואגים ומעוניינים לפעול מייד להחזרתו לשיגרה. איך עלינו לפעול?

הוספת תגובה

• תוספת פרטים לחרדת הנכד

לילי
    14/07/2008

אנצל שוב את ההזדמנות שטרם קיבלתי תשובה כדי להוסיף פרטים - נכדי בן ה 5 לאחר אותו לילה עם העכברוש ופציעת אביו באמת השתנה. היום נכנסנו לביתי והדלת נשארה פתוחה מעט - ביקש לסגור ולא לשכוח לנעול וזאת בטון שקט. באמצע משחק כדורסל עם סבו במגרש - ניגש הנכד לסבא ושאל אם לעכברוש יש ציפורניים. עדיין מסרב לשמוע על חזרה לביתו וחדרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת ילד

מיכל שמש
    17/07/2008

לילי שלום, אכן צירוף מקרים מצער! הילד נבהל מאוד, ויש להשיב לו בהדרגה את תחושת הביטחון. אני מציעה לפעול במספר מישורים:
    א. לענות על כל שאלותיו לגבי עכברושים וכדומה, ובעיקר להסביר לו מהן הדרכים שנוקטת המשפחה למניעת הישנות מקרים כאלו (ריסוס, ציפוי דלתות זכוכית וכד'). חשוב להיכנס לפרטים כדי שיחוש שהביטחון המובטח הוא אמיתי.
    ב. סיפוק תמיכה זמנית וקרבת יתר לה הילד זקוק עתה.
    ג. חזרקה הדרגתית לשיגרה, כלומר לבית, בתחילה עם ליווי וחיזוקים, אך כאמור באופן הדרגתי.
    אם המבוגרים בסבבבה יצליחו לשוב לאיתנם, פיזית ונפשית, אין סיבה שהילד לא יירגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת פסיכולוג ילדים
    תם
    13/07/2008

שלום, אני מחפשת מטפל באיזור נהריה לילדה בת 9 הסובלת מocd. היא טופלה בשנה שעברה (ללא טיפול תרופתי) והייתה השתפרות במצבה אך בחודשיים האחרונים חלה הדרדרות. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מטפל באיזורנו, רצוי אחד המכיר את המחלה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת פסיכולוג ילדים

הוספת תגובה

• הפרעה כפייתית

ענת שץ נברו
    15/07/2008

תם יקרה! בהחלט חשוב לפנות למטפל שמכיר את ההפרעה. אני יכולה להמליץ לך לפנות לשרותי בריאות הנפש או לרשת "בקשר לטיפול" שהיא רשת ארצית המומחית בהתאמת מטפלים למטופלים עליה את יכולה לקרוא באתר של שרונה קרן מנהלת הרשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שמשחק בבובות
    נ
    13/07/2008

שלום, יש לי ילד בן 6 שעולה לכיתה א'. בני נוהג לשחק בבובות עם אחותו בת ה 3, דבר שמפריעה לי מאוד. בני הוא ילד רגיש, מלא דמיון ומאוד חכם ונבון שמעדיף בעיקר לשחק עם בנות, למרות שיש לו חברים בנים. הוא שונא משחקי כדור, דבר שאני מנסה לשדל אותו אליו, לא כל כך בהצלחה. בנוסף הוא אוהב מכוניות אבל שבאים אליו חברים בנים לפעמים הוא מנסה להציע להם ברביות ונתקל בסירוב. מה עלי לעשות? האם לאסור עליו לשחק בבובות או להתעלם וזה יעבור לו במשך הזמן כאשר הוא יתבגר???? אני לא רוצה לעשות טעות שאצטער עליה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שמשחק בבובות

הוספת תגובה

• בן שמשחק בבובות

ענת שץ נברו
    15/07/2008

נ יקר/ה!
    בנך מבטא עצמו בדרכים משחקיות שונות ומגוונות ובסה"כ יש לו גם חברים וגם חברות. חשוב שיזרום עם הנטיות הטבעיות שלו ויחוש בטוח בעצמו ושעשייתו ובחירותיו מתקבלות על ידכם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת ארבע מדברת על מין
    דיויד
    13/07/2008

שלום לכל הצוות המקצועי. זוהי פעם ראשונה שאני משתמש בפורום שכזה , ולכן אנסה לנסח את שאלתי במדוייק. אני מודה לכם מראש על הסבלנות ועל העזרה. יש לי ילדה בת שנתיים ועוד בן זכר בגיל שנה. .לאחרונה הילדהמתעניינת מאוד בהבדלים שבין בנים לבנות, ומדברת על פין ופות. לפני כשבוע , היא ניסתה משהו שזיעזע את אמא ואותי , היא ניסתה להכניס את האיבר שלו לפה. התקשרנו לגן בבהלה , והגננת הסבירה לנו שזה די טבעי בגיל הזה , הליך הסקרנות וכו' , ושלא נייחס לזה חשיבות רבה. עד אשר היום , היא פנתה אל אישתי {אמא שלה} , ואמרה שלבנות יש פות , לבנים יש בולבול , ושהיא אוהבת ללק את הבולבל של אחיה הקטן. הדבר הזה הדאיג אותנו מאוד , והיינו מאוד מעונינים לדעת האם יש מקום לבדיקה מעמיקה של הנושא , האם צריך להיבהל ? , ומה הדבר הנכון שעלינו לעשות כהורים.? תודה על הייעוץ , ההורים המדואגים.

לקביעת תור
    סגירה
    בת ארבע מדברת על מין

הוספת תגובה

• מין בגיל ארבע

מיכל שמש
    13/07/2008

דיויד יקר,
    סקרנות מינית הינה טבעית בגיל זה, אולם כדאי שתפנו לייעוץ מקצועי על מנת למצוא דרכים לסייע לילדה להבין מהם מעשים לגיטימיים ומהם מעשים שאינם כאלו. בתהליך הייעוץ כדאי גם לבדוק האם הילדה נחשפה למידע שאין ביכולתה להכיל בגיל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה קשה - אנא יעצו
    שי
    13/07/2008

שמי שי ואני בן מעל ל 25. אחי הקטן בן ה 8 סובל ממה שנראה כמו חרדת נטישה קשה. הוא כבר בכיתה א' עולה ל ב'. הוא תמיד חושש שמא יאחרו או ישכחו או לא ימצאו אותו בביה"ס. תמיד אותו פחד לא רציונלי. בכל בוקר רצף השאלות חוזר על עצמו ועימה חרדה ופחד אמיתי של ממש. ההסברים אינם מועילים וכך גם תרגילי נשימה שאני מבצע עימו. החרדה והלחץ מובילה לסימפטומים הכוללים בכי, דופק לב מהיר והרטבה (לא בלילה אלא באותו הרגע!). בשבועיים האחרונים, עם סיום ביה"ס, הילד התתחיל להשתתף בקייטנה שנערכת בביה"ס (אותו מקום רק שעות יותר קצרות ותוכנית שונה). נראה כאילו "שבירת השגרה" הובילה להחמרת המצב. היום ביליתי זמן רב בניסיון להרגיע את הילד. אך ללא הועיל. חשוב לציין כמה דברים: ראשית, מעולם אף לא פעם אחת הילד המתין בביה"ס ללא מבוגר שיאסוף אותו. בגלל רגישות הנושא אנחנו מקפידים מאוד מאוד (אולי בצורה מוגזמת?). שנית, הילד אינטיליגנטי בצורה יוצאת מגדר הרגיל. שלישית, כנראה שמדובר במשהו גנטי או סביבתי כי אני בגילו סבלתי מחרדת נטישה גם כן, רק בצורה פחות חריפה. גם לי במצבי לחץ היה "בורח" פיפי (גם בכיתה ב), גם לי היו המון מצבי לחץ בדיעווד. ההבדל הוא שאני חזרתי לבד מביה"ס בגילו, והפגיעה בתפקוד הייתה פחות חריפה. נראה כאילו בעצם זה שאנחנו מגוננים יותר מידי גרמנו נזק. דבר אחרון, אמא שלי טיפוס לחוץ ואני חושש שהיא משרה את אוירת הלחץ שלא במתכוון. מה אפשר לעשות כדי להקל על המצב? הילד סובל ללא שום סיבה בעצם. תודה רבה על העזרה שי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה קשה - אנא יעצו

הוספת תגובה

• חרדת נטישה- תגובה

מיכל שמש
    13/07/2008

שי יקר! ראשית, משובב נפש לראות אח שכה דואג לאחיו הקטן. מאחר ומדובר בתופעה מתמשכת, כאשר כל הדרכים (הנכונות) בהן נקטת לא הפחיתו מעוצמת הלחץ, כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בגן
    דבי
    13/07/2008

בני בן שלוש ושלושה חודשים, לפני כחודשיים התחלנו תהליך של גמילה, הכול עבד מצויין (גמילה מפיפי, קקי ולילה) לפנ כשלושה שבועות הוא החל לפספס (קקי) בגן. העניין הוא שבבית הוא מבקש והוכל מתנהל כרגיל, הפספוסים מתרחשים רק בגן מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בגן

הוספת תגובה

• גמילה בגן

מיכל שמש
    13/07/2008

דביף מאחר ויש הבדל בים התנהגות הילד בבית ובגן, כדאי לבדוק מהם מנהגי הטואלטיקה וההתנקות בגן. אם המדובר בילד ורבלי, ניתן לשאול אותו מה מפריע לו בעשיית צרכים בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מנודה בגן
    תמר
    13/07/2008

יש לי בן מקסים בן 5 רגיש ומתוק שחווה קשיים רבים בגן. אנו גרים במושב הוא נכנס לגן עיריה מעורב כשהיה בן 3 והגדולים בגן היו בני 6. כבר מההתחלה הציקו לו ונטפלו אליו, ועד היום שהוא בן 5 ובשנה הבאה בין הבוגרים, אין לו חברים, את כל מרצו וזמנו הוא משקיע בלשכנע ילדים לשחק איתו. והם מצידם מנדים אותו ומגרשים אותו מהמשחק ללא סוף. הוא במצוקה קשה החל להרביץ ולהציק מתלונן כל הזמן שאין לו חברים. כאשר אנחנו מזמינים חברים הביתה אחד על אחד הסיטואציה ט ובה יותר אך הם יודעים לאיים עליו בכל דבר שאם הוא לא יעשה את זה אז הם "לא יהיו חברים שלו" או ילכו הביתה כשהיה בן 3 נולדה לו אחות קטנה והקושי רק התעצם. כרגע הוא לא רוצה ללכת לגן ובוכה סביב זה ואני כאמא משאירה אותו הרבה ימים בבית. מה אפשר לעשות ואיך לחזק אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מנודה בגן

הוספת תגובה

• ילד מנודה

מיכל שמש
    13/07/2008

תמר, מאחר ומדובר בבעיה בגורמת למצוקה קשה, מומלץ לפנות לפסיכולוג חינוכי שיוכל לבחון את קשיי הילד, ואולי אף לצפות בו במסגרת החינוכית, על מנת לייעץ כיצד לסייע לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תמר בני נמצא באותה סיטואציה

טלי
    04/02/2009

היי תמר בני נמצא באותה סיטואציה ורציתי לשאול איך טיפלתם בנושא והאם הטיפול עזר אשמח לתשובה טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עשינו -מבמקרה הנידוי

איילת
    04/02/2009

הי טלי התיעצנו עם פסיכולוגית ילדים, והיא אמרה שצריך לחזק אותו ע"י יצירת הצלחות. כל דבר חיובי ועצמאי שהוא עושה יש לשבח, השתמשנו בשיטת המדבקות כדי לעודד אותו לעשות דברים לבד (להתקלח לבד, לחפוף, להתלבש וכד') וע"י זה חיזקנו את הבטחון העצמי שלו. בנוסף שוחחנו עם כל ההורים בגן לגבי ילדהם וכמובן עירבנו את הגננת שדאגה לשמור אותו קרוב אליה ולתת לו חיזוקים ליד כל הילדים. בסופו של דבר זה נפתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור בגוף שלישי - שאלה
    אמאיילת
    13/07/2008

שלום בני בן שבע בעוד חודש, עולה בשנה הבאה לכיתה אלף, ובשבועיים האחרונים היה חולה בדלקת ראות. הוא ילד אינטיליגנטי מאוד, עם חוש הומור מעולה ויכולות ורבאליות מדהימות, אבל מאוד מתקשה בשינויים ושינויים מאימים עליו. ילד שפורח בתוך מסגרות וכללים מוגדרים. ביום שישי הוא התחיל לדבר על עצמו בגוף שלישי, בהתחלה זה היה מצחיק, שיחקנו עם זה, אבל זה המשיך. ואתמול בערב (שבת) הוא שוב עשה את זה, אמנם רק במשפט אחד אבל זה משהו שמעולם לא היה קיים אצלינו. אני עדיין לא מודאגת, יש לו את כל הסיבות להיות במצוקה מסויימת (חופש גדול, עליה לכיתה אלף, מחלה) ואנחנו נתמוך בו ככל שנוכל, אבל תהיתי בגדול מה זה אומר כשילד בגילו מתחיל לדבר על עצמו בגוף שלישי. התחושה שלי היא שזה כאילו ליצור איזו התרחקות מעצמו וכך אולי יהיה לו קל יותר להתמודד עם הקשיים שלו, ואז אולי כהורה אני יכולה דוקא לעודד אותו לספר לי דברים שהוא חווה כשהוא מדבר על עצמו בגוף שלישי, וכך להתמודד עם השינויים שהוא עובר. אבל הייתי שמחה לקבל קצת יותר מידע אולי איזו הפניה לחומר כתוב (חיפשתי ולא מצאתי) בנושא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור בגוף שלישי - שאלה

הוספת תגובה

• דיבור בגוף שלישי - תגובה

מיכל שמש
    13/07/2008

התופעה שאת מתארת מופיעה לעתים אצל ילדים בעלי קשיי תקשורת, אך אף פעם לא כתופעה יחידה. נשמע שאת בדרך הנכונה, ומציעה לילד תמיכה ככל האפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר עצבני
    ויט
    13/07/2008

שלום, בני בן השבע וחצי (עולה לכיתה ב') הוא ילד מקסים ונבון. הבעיה העיקרית עימה אנו נאלצים להתמודד בשנה האחרונה הינה הבקרים... אנחנו קמים בזמן (כשעה לפני זמן היציאה מהבית), אני מכינה לו את הבגדים וגם את הילקוט, את האוכל והשתיה ובכל זאת הוא עושה הכל חוץ מלהתארגן (הכל זה אומר: לתת לכלב אוכל - שלוש פעמים, לארגן בית לחילזון, לשחק משחק דמיוני עם איזה גיבור על וכו'....) כשאני מזכירה לו את לחץ הזמן ומפצירה בו להתלבש, הוא בדרך כלל אומר עוד רגע וממשיך בשלו (הרבה פעמים הוא לא אומר כלום ופשוט מתעלם). הדברים מתחילים לזוז רק כשהגערות שלי הופכות לכעס ממשי (לא לפני שניסיתי לתת לו להתמודדד לבד עם לחץ הזמן ונשבעתי שלא אעיר לו יותר). אנחנו יוצאים מהבית כשאני כועסת עד כדי שקשה לי להרגע, והוא מנסה לפייס אותי.... אני יותר משונאת את הסיטואציה.... כשמגיעים לבית הספר (או עכשיו לקיטנה) נראה שהוא ממש סובל מעצם העובדה שהוא מאחר (יכול להיות שהרבה מזה זו אני שממלמלת כל הזמן ש"זה ממש לא בסדר לאחר"), הוא נראה נבוך להכנס באיחור.... ולמרות כל זאת לא עוזרות כל השיחות שלי איתו.... שאלתי אותו הבוקר כשהיינו בדרך, איך אני יכולה לעזור לו להתארגן טוב יותר בבוקר - הוא ביקש שאקנה לו שעון מעורר, עניתי שאעשה זאת בשמחה אבל לא שם אני רואה את הבעיה.... מה דעתך???? נ.ב. (ומעניין למה דוקא בסוף), אני אגב מאחרת כרונית שנלחמת בכך קשה עם לא מעט הצלחה בשנים האחרונות....

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר עצבני

הוספת תגובה

• בוקר עצבני- תגובה

מיכל שמש
    13/07/2008

אהבתי את העובדה ששאלת את הלד כיצד לסייע לו. לא הייתי מקלה ראש ברעיון השעון המעורר, מאחר והדבר מראה שהילד מוכן לקחת אחריות. כדאי להכין ביחד טבלה עם כל הפעולות שהילד אמור לעשות בבוקר, וללמדו לעשות וי כל פעם שמשלים פעולה. ניתן להציע חיזוק יומי ושבועי על עמידה ביעדים. בבוקר בו הילד לא עומד ביעדים, יש לקחת אותו באחור למסגרת, ללא כעס, באופן בו יבין שהוא משלם את המחיר ולא את.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ
    surke8
    13/07/2008

שלום לך בתי כיום בת 16 ועברה לצערי הרב התעללות מינית ונפשית מאחיה הגדול ממנה ב4 שנים . זה החל מגיל 8 -14 . שאלתי האם ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי ללא התערבות משטרתית או שכל פסיכולוג חייב לדווח ובכך נפתח תיק במשטרה ? אודה על תשובתך ואם תוכלי להפנות אותי למטפל מומלץ או לאתר או פורום שאוכל לקבל תשובה בתודה מראש שרי

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוץ

הוספת תגובה

• התעללות מינית

מיכל שמש
    13/07/2008

אנא פני בדחיפות לפורום "פגיעות מיניות" בפורטל זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה והיריון חדש
    שיר
    13/07/2008

שלום וברכה, בתנו בת שנתיים וחצי, נבונה ומקסימה, ורבאלית מאוד ומבינה הכל ,עירנית מאוד וכו'. בועוד כחודש נעבור דירה לעיר אחרת. מעבר שכרוך בכניסה לבית חדש, גן חדש ב- בספטמבר ,מיטה של גדולים וכו'. שאלתי היא :האם לשתף אותה בתהליך או שהמעבר יהיה לה כעובדה בשטח? איך לעשות את זה? אין לה בעיה עם שינויים- היא ישנה נהדר אצל אמי הסבתא וגם בצד השני, אצל אחותי וכו'.כך שאנו לא צופים התנהגויות דרמטיות וכו'- אבל רוצים להיות ערוכים. איך נכון להכין אותה למעבר הזה? שאלה שניה- אני בתחחילת היריון, חודש רביעי, ורציתי לדעת מתי לשתף אתה שהאח שלה בדרך? היא בתנו היחידה כרגע. באיזה שלב בהיריון להתחיל להכין אותה ואיך? תודה רבה וסליחה על אורך השאלות שיר

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה והיריון חדש

הוספת תגובה

• מעבר דירה

מיכל שמש
    13/07/2008

כדאי לומר לילדה כשבועיים לפני המעבר, ולהציע לה לארוז דברים שרוצה שיהיו לידה, וכן לתת אשפרות לענות על שאלות וחששוות שלה.
    לגבי ההריון, כדאי לשתף את הילדה בשלב שרואים את הבטן, על מנת שלא תחשוש מגופך המשתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בעקבות צפייה בסרט
    דל
    12/07/2008

בתי בת 4 ושמונה חדשים, ילדה בריאה,נבונה מאוד, עצמאית,שמחה ומלאת בטחון עצמי. בשבת שעברה צפינו כל המשפחה יחד בבית בסרט אי.טי, בזמן הצפייה היא טענה שזה לא מפחיד אותה ואפילו מצחיק אותה. אך מאז אותה שבת, בתי רדופת פחדים. היא אינה מצליחה ללכת בבית לשום מקום לבד, לא לחדרה, לא לשרותים, לא למטבח וכו'. היא דורשת ליווי צמוד ואינה יכולה לשהות לבדה אפילו לשנייה. היא נצמדת אליי או לבעלי ודורשת שנהיה לצדה כל הזמן. זו התנהגות שלא הכרנו קודם , תמיד עשתה הכל לבד. זה מאוד מפריעה לה ולנו ולאחיה לתיפקוד היומיומי. איך אפשר לעזור לה? מה צריך לעשות/להגיד ע"מ להרגיע אותה? כל פעם שאני שואלת אותה מה בדיוק מפחיד אתה זה מכניס אותה עוד יותר לללחץ והיא מתחילה לצעוק "די" ופורצת בבכי. אנא עזרו לי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בעקבות צפייה בסרט

הוספת תגובה

• פחדים

מיכל שמש
    13/07/2008

יתכן והסרט עורר בילדה משהו, בגיל בו הדמיון והמציאות אינם בעלי גבולות ברורים. כדאי להציע לה תמיכה, ובמקביל לנסות להציע לה לצייר/ לפסל בפלסטלינה את מה שפוחדת ממנו, על מנת ליצור אפשרות לשיחה. תמיכה זמנית עשויה להחזיר את תפקודה לקדמותו במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול-הסתבכנו. מה עושים??
    צמרת
    12/07/2008

הילד בן שנתיים ותשעה חודשים. בגן כולם כבר גמולים. הגננת הציעה שזה זמן מצוין לגמול, בין היתר כי ככה ייכנס לשנה הבאה גמול (יהיה כבר בבוגרים בגן), וגם כי נראה לה שכבר אפשר. לפני כן מדי פעם הצענו שירותים, לא כ"כ רצה, ויצא שישב בשירותים פעמים מעטות, ללא שיצא משהו..הורדנו החיתול לפני שבוע. בגן אין פספוסים בכלל. הם מציעים לו מדי פעם ללכת לשירותים והוא מציית. עושה שם רק פיפי. בבית בהתחלה הלך לסיר (מעדיף סיר) כשהצענו, לפעמים יצא פיפי/קקי ולפעמים לא. כשיצא -מאוד שמח והתרגש, ונתנו פרס (יצויין שזה התחום היחיד בו אנחנו "משחדים" אותו). בין הליכה להליכה לסיר-השתין בתחתונים בלי אבחנה על מה..וכנ"ל קקי. פשוט קקי תפסנו בזמן והרצנו אותוו לסיר בד"כ. בימים האחרונים הוא כבר לא רוצה לגשת לסיר/שירותים ואנחנו משתדלים לא להגיע למאבק סביב זה אבל לפעמים כן עומדים על כך שילך. ובכ"ז זמן מה אחרי שניסה בשירותים-משתין ברצפה..יצויין כי עוד לא קרה שאמר מיוזמתו שיש לו פיפי (קקי כן, תוך כדי שהתחיל לעשות). אנחנו חוששים שאולי התחלנו מבלי שהיה מוכן, איננו רוצים לחזור אחורה. ברור שבשינה עדיין עם טיטול ובסופ"ש הנוכחי כבר יצאנו למשפחה/חברים (מה שנמענו במהלך השבוע) אז באוטו (נסיעה ארוכה) היה עם טיטול כי ישן, ואצל החברים דאגנו "לשכוח" להחליף לו מיד לתחתונים, כדי שלא ישתין להם לכל עבר..אבל אחרי זמן קצר בכ"ז החלפנו וכנובן שברח לו..צר לי על האורך. חשוב היה לי להסביר בדיוק את המצב. מה עושים? אציין גם שכשבורח לו על הרצפה-לא מרגיש רע, רק אומר "נכון עשיתי פיפי על הרצפה?"..מה ההצעה? האם זה יסתדר ממצב כזה? האם לנקוט בעוד אמצעים? איזה?..אגב יש לו אחות בת שנה.תודה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול

מיכל שמש
    13/07/2008

צמרת יקרה, נראה שהילד בשל לגמילה, מאחר ויש לו מודעות לכך (אומר לאחר שעושה). כדאי להציע מדי פעם לשבת על הסיר, ללא קשר לתוצר, וכאשר משתין ללא הבחנה לציין בלי כעס שבהמשך יצליח לעשות בסיר/שירותים. לא כדאי להציע יותר מדי חיזוקים או להפוך את זה לענין המרכזי בבית. לא הייתי הולכת אחורה בשום אופן. לנסיעות וכדומה הייתי מציעה תחתון גמילה, כאשר הילד יודע שיכול להורידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה