מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 5 חסרת ביטחון בחברת ילדיםליאת08/07/2008
לילדתי בת ה-5 יש בעיה של חוסר ביטחון בחברת ילדים. במסגרת הגן היא ילדה חברותית ומשחקת ויש קשר עם ילדים אחרים. גם במפגשים שלאחר הגן "אחד על אחד" היא משחקת יפה התופעה באה לידי ביטוי במסגרות חברתיות/מפגשים רחבים יותר שמחוץ לגן ואז היא נצמדת אלי וצריכה אותי. נראה שהיא מאד רוצה אך ואינה יודעת להשתלב במשחקי שאר הילדים,כאשר מדובר בחבורה יותר גדולה.אני רואה ומרגישה שזה מתסכל אותה וכמובן גם אותי. אודה לעצתך כיצד עלי לנהוג ולהתייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה חסרת ביטחון?
מיכל שמש09/07/2008ליאת שלום, יתכן שלא מדובר בחוסר ביטחון, כי בסיטוציות רבות הילדה יוצרת קשרים חברתיים תקינים. כדאי לבחון האם יש לה רגישות לרעש או רתיעה ממקמות צפופים ועמוסים. יתכן שזה המקור להתנהגותה. אם אכן כך, כמו שציינתי בתגובות רבות שלי - "כלל האצבע" להחלטה אם לפנות לייעוץ הוא: האם המאפיינים ההתנהגותיים פוגעים בתפקוד השוטף ובהסתגלות?" אם לא, יתכן ומדובר בתכונה מסויימת של הילדה, בהתאם למגוון האנושי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פסיכולוג לילדים.מרב07/07/2008
שלום לכולם אני מבקשת לקבל המלצה, על פסיכולוגית מעולה לילדים, באזור השרון. מדובר בבעיה של ילד בן כמעט 5, שעבר פגיעה מינית ומאז מסרב בכל תוקף לעשות קקי בשירותים, מוכן לעשות רק בטיטול. יש לציין שהילד מטופל כבר קרוב לשנה וחצי, על ידי פסיכולוגים לילדים (במכון אחד), בכל מיני שיטות טיפול, ללא כל הצלחה. אנא, אשמח לכל עזרה, טיפ, מידע, כל דבר שיכול לעזור. המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
מיכל שמש09/07/2008מרב,
את יכולה לפנות להתייעצות ללימור רייס, שי לה קליניקה ברעננה: טל 0545-536786* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
מרב09/07/2008תודה רבה מיכל, אצור איתה קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות בביתאורלי07/07/2008
בני בן 4.5 ילד נפלא ומקסים, מוגדר ע"י הגננת וחבריו לגן כילד הממושמע והטוב מכולם. הבעייה מתחילה בבית, הוא אינו ממושמע בכלל, אינו מקבל את מרותנו, הוא מתחצף ולא קשוב והמצר יוצר תגובות עצבניות מנגד מה שמעכיר מאוד את האווירה בבית. כמו כן הוא מזמין חברים אך מתנהג אליהם לא יפה וניכר כי הוא כל הזמן נמצא בתחרות למי יש יותר, של מי יותר יפה וכדומה. יש לציין כי הוא מאוד מפונק , הוא ילד פיקח ואני חשה שיש לו שליטה מלאה על התנהגותו ,הוא בוחר להתנהג כך. אינני יודעת כיצד להתמודד ואיך לעזור לו בנושא החברתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות בבית
מיכל שמש09/07/2008אורלי שלום, מומלץ לפנות להדרכת הורים על מנת ללמוד איך להציב גבולות לילד ביית, באופן שיתן לו ביטחון, ויאפשר קיום אינטראקציות חברתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 שעושה קקי על עצמהmz07/07/2008
שלום לכם, קרובת משפחה, ילדה חכמה בת 10 (יתומה מאב) שהתה בביתנו למס' ימים וחשתי את ריחה הלא נעים מאחר שהיא אינה מסוגלת לעשות צרכים בשירותים. כאשר דיברתי איתה היא סיפרה לי שהתופעה החלה לפני מס' שנים. לילה אחד היא רצתה לעבור לשירותים אך האם לא הרשת לה. היא היתה גלויה מאד איתי ועוד סיפרה שכאשר היא מרגישה לחץ, במקום לגשת לשירותים היא מונעת פעולה טבעית זו מעצמה ע"י זה שהיא אומרת לעצמה "לא לצאת, לא לצאת" ואז הקקי חודר פנימה. בפועל הרי הגוף צריך פינוי אז מה שקורה הוא שיש דליפה קבועה של קקי החוצה. תופעה מאד לא נעימה. ראיתי את התחתונים שלה ואת בגד הים ואת החצאית, כולם כולם עם כתמי קקי רציניים. ברצוני עוד לציין כי יחסיה עם האם מאד גרועים והדבר מגיע לאלימות פיסית. כמו כן שמתי לב בזמן שהתארחה אצלי שהיא נוהגת לשקר ולאכול המון (היא ילדה שמנה מאד). ידוע על תופעה זו ומה ניתן לעשות אם בכלל? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה חמור
לירון און07/07/2008שלום,
את מתארת מקרה חמור המשלב מגוון קשיים פסיכולוגיים-
מה תפקידך ביחס למשפחת הילדה ?
אם את חשה כי יש שם אוזן קשבת לפניה ליעוץ- כדאי כי תמליצי זאת,
אם לא יתכן כי תציעי לילדה לפנות ליועצת בי"ס או מחנכת הכיתה.
המצב מצריך בפירוש התערבות טיפולית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לספר לילדה על הריוןשלי07/07/2008
שלום לכולם, יש לנו ילדה בת 4 + אני נמצאת כרגע בהריון בחודש השלישי, השבוע אני אמורה לעבור שקיפות עורפית, רצינו לדעת האם לספר לילדה כבר על ההריון או להמתין עדיין, והאם כדי לקחת אותה איתנו לשקיפות. לתשובתכם בהקדם נודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
לירון און07/07/2008ראשית- בשעה טובה!
בנוסף- שקיפות עורפית ממש אינו מחזה לילד!!!!!!!
ילדה בת ארבע יכולה לקלוט בהדרגה את תחושת הזמן המתקדם ושינויים שעוברת אימה.
בהחלט ניתן לשתף אותה באופן הדרגתי בכך שתהיה לה אחות ולאפשר לה לגלות את שינוי הגוף,
ולשוחח במידה ותרצה בכך מעט גם על השינויים הצפויים בבית- כגון קניות, שינוי חדרים וכו'
בשינויים אלו ניתן לתת לה גם תפקידים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעת תודה
שלי08/07/2008לירון און תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקיריקי07/07/2008
שלום רב, בני בן השנתיים וחודשיים נגמל לפני שבועיים מהחיתול. אציין שהגמילה היתה ממש מהירה ותוך שבוע כבר לא היו פיספוסים. הבעיה שנותרה היא הגמילה מהקקי. פעם אחת הוא עשה על הרצפה ובטעות נגע בזה. הוא נגעל מאוד ומאז לא מוכן לעשות קקי בכלל, קרי לא בסיר לא בשירותים ואפילו לא בחיתול כשאנחנו מציעים לו. הוא פשוט נלחץ מההרגשה שזה עומד לצאת, מתחיל לבכות ולהילחץ. ישנם ימים שלמים שהוא לא עושה בכלל בכוונה. אם הוא כבר עושה בתחתונים אז אנחנו עושים חגיגה גדולה שהקקי סוף סוף יצא. איך לשכנע אותו שקקי זה דבר חיובי ושינסה לשבת ולהוציא את זה? אנחנו חוששים שתתפתח עצירות. כבר עברנו לתפריט שכולל עגבנייה כל ערב וזה עוזר אבל הרצון לא מגיע ממנו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
לירון און07/07/2008ריקי שלום
בשל האיפיונים היחודים של המקרה שתארת אני מציע כי תפני להתיעצות אצל איש מקצוע בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות במשפחתון בבקשה תשובה!!חנה07/07/2008
פעוטה בת שנה ו-10 חודשים איך מסבירים שאסור להרביץ? נמצאת במשפחתון עם עוד 5 ילדים ותמיד הם רבים על אותו המשחק! מה נכון לאמר לה? היא גם מקבלת מכות מילדים אחרים. אשמח לתשובה תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאוד רוצה תשובה מאיש מקצוע!
חנה08/07/2008איך להסביר לפעוטה בת שנה ו-10 חודשים שאסור להרביץ? מה תפקידה של המטפלת במשפחתון באותו רגע ששני הילדים רוצים את אותו המשחק? יש לציין שהילדה מאוד מבינה ומדברת יפה! מחכה לתשובתכם תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכות
מיכל שמש09/07/2008חנה שלום,
ראשית, מדובר בדרך התנהלות נורמטיבית לגיל זה, כאשר לפעוטות אין עדיין מילים להביע עצמם ולכן "הם משתמשים בידיים". ההסבר לא יכול להיות תיאורטי, הרחק ממקום מהמעשה, כך שאם התרחשות חלה בעיקר במשפחתון, על המטפלת להתמודד עם זה שם. כאשר הילדה מכה, יש לגשת אליה ברוגע, לורמ לה "את רוצה את הצעצוע של X, אבל אנחנו לא מרביצים", ולהרחיקה בעדינות. פעולה זו צריכה להיעשות (ע"י המטפלת כמובן) עם כל ילד שמכה, בשעת המעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לתשובה של מיכל
חנה09/07/2008האם אפשר להבטיח לילדה שאם תתנהג יפה בגן תקבל הפתעה? או שזה מיותר? האם זה שלב כזה וזה עובר? יש לציין שהילדה מאוד מבינה ומדברת יפה לגילה! כי אני כל הזמן מסבירה לה שזה לא נעים להרביץ, ואם מרביצים לה לספר למטפלת ולא להחזיר ותוך כדי הסבר לפעמים היא בוכה כמו מבינה שזה לא נעים! באותו רגע של ריב צריך לאמר לה שעכשיו הילד משחק ועוד מעט יגיע תורה? כי לפעמים זה מגיע למצב של נשיכות. תודה חנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכות במשפחתון - המשך
מיכל שמש09/07/2008בהחלט אפשר לצרף הסברים לאחר מעשה (רק לא כדאי להיגר ר לנאומים, כי ילדים בשלב מסוים מפסיקים להקשיב). ניתן בנוסף להציע חיזוקים על התנהגות חיובית. כמו כן הרעיון שלך לומר לילדה ברגע של ריב שעוד מעט יגיע תורה, הוא רעיון חיובי, ונותן לה עוגן זמני עד שתבוא על סיפוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל תודה רבה!!
חנה10/07/2008תודה למיכל על ההיענות והתשובות!! חנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות ופליקים ללא כל סיבהאמא במיטבה06/07/2008
שלום לך, בננו בן שנתיים ושלושה חודשים ילד נבון, חכם חברותי ופעיל ילד מותק! לפני כחודש גמלנו אותו ממוצץ הגמילה היתה נהדרת זריזה ומהירה. לאחרונה הוא החל לדחוף ולהפליק לחבריו בגן ללא כל סיבה ואפילו גם לנו. אנו מסבירים לו שבבית שלנו לא דוחפים ורק אוהבים ומנשקים וגם בגן אותו הדבר אך בינתיים הוא ממשיך ואני משתגעת מזה... הדבר מתסכל אותנו, הורים של ילדים נוספים פונים אלינו ואנו חסרי אונים... חשוב לציין שבננו עדין לא מדבר משפטים, מילים ושתי מילים בלבד אך מבין הכל. בבקשה את עזרתכם אמא במיטבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא במיטבה
לירון און07/07/2008שלום לאימא המיטיבה...
הורים רבים נתקלים בתופעה שציינת בסביבות הגיל בו מצוי בנך.
המבעים המילולים לא מפותחים דיו,
אך תחושת הכוח הסקרנות והמרץ מביאות להתעוררות רצונות ודחפים,
אשר חלקם מובעים באמצעות תוקפנות.
ראשית חשוב לברר מהי המדיניות הנהוגה בגן.
מילים כאמצעי לויסות התנהגותי הם דבר חשוב,
אך ודאי אינו היחידי ואינו יכול להחליף שימוש במעשים בגיל הזה.
חשוב שבגן ובבית התגובה לתוקפנות לא תהיה תוקפנות מצדכם, אך ודאי שלא רק צקצוקים ופניות רכות. טון הדיבור לאחר אקט תוקפני צריך להיות אסרטיבי וברור וחד משמעי.
לא שאלות או התחנחנויות אלא אמירה חד משמעית ויתכן אף הרחקה קצרה ומידית מן הפעילות.
חשוב להכיר בכך שלילד "המלאך" יש תכונות אנושיות ובכללן תוקפנות, ולהגיב עליהן באופן מותאם.
בהצלחה! אני בטוח שתקצרו את פירות עשיתכן בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבעיה של ילדתי?גילת06/07/2008
שלום רב! ביתי ירדן בת 7 בדר"כ ילדה טובה,חברותית ושמחה. בזמן האחרון שמתי לב וגם המטפלות שלה שהילדה לא שקטה,קשה לה לשלוט על עצמה היא ממש נכנסת לעצבנות וכעסים על כל דבר שאומרים לה וזה לא מוצא חן בעיניה,היא ישר מרביצה נתקפת התפרצויות אלימות ובכי מעצבן,מין סוג של יללות יותר מבכי. חשוב לי לציין שגם בארוחות ערב שלנו ביחד או ארוחה אחרת היא לא יושבת בשקט בשלחן כל הזמן צריך להסב את תשומת ליבה לצורת הישיבה ולצורת האכילה,הרבה פעמים נופלים לה דברים ונשברים כתוצאה מחוסר תשומת לב. הבעיה היא לא רק בבית אלא גם במסגרת החינוכית לאחר שעות הבית ספר (אנחנו גרים בקיבוץ) במרכזון עד השעה 16:00. ירדן היא ילדה שניה במשפחה,יש לה אחות בת 10 ואחות בת שנה ו-8 חודשים. האם הילדה צריכה איזשהו אבחון או האם שיחה בבית תעזור להגיע לפתרון הבעיה? אודה לכם על עזרתכם גילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגותי
מיכל שמש06/07/2008גילת שלום,
מאחר ומדובר בשינוי התנהגותי, והילדה מתנהגת באופן שונה לחלוטין מאשר קודם לכן, כדאי לבדוק האם עברה חלילה ארוע כלשהו , או האם יש סיבה אובייקטיבית למצוקתה. כדאי לנסות לדובב את הילדה, ולבדוק את הנעשה בסביבתה הקרובה, גם מחוץ למשפחה. אם לא העלתם כיוון כלשהו, וההתנהגות המצביעה על מצוקה נמשכת, כדאי להתיעץ עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לתגובתך
גילת07/07/2008קודם כל תודה על ההענות המהירה. רציתי לדעת באיזה סוג של איש מקצוע מדובר?למי עלי לפנות? ושוב תודה. גילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה....
גילת08/07/2008אמרת לי שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע לגבי הבעיה במידה והיא ממשיכה אך לא פירטת איזה הייתי מעוניינת לקבל יותר מידע בעניין. תודה גילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
מיכל שמש09/07/2008ניתן לפנות לפסיכולוג המתתמחה בילדים, אפשר גם דרך מערכת החינוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עצירות קשה בגמילה מחיתולים.נתלי06/07/2008
בני בן שנתיים וחמישה חודשים וביום חמישי האחרון התחלנו בגמילה. כאשר היה עם חיתולים אמר כשעשה פיפי או לפני קקי והיה מאוד מודע ליציאות. בכל יום עם החיתול היה עושה לפחות פעמיים ביום קקי. ביום שישי הוא הצליח פעם אחת לעשות פיפי בסיר וכל השאר התאפק עד שהלך לישון עם חיתול ואז עשה פיפי. אבל הבעיה היא שהוא לא עושה קקי כבר מיום חמישי ומתלונן על כאבי בטן, הוא במצב רוח לא טוב, עייף ושוכב כל הזמן על הבטן. הוא לא מוכן לעשות קקי בשירותים או בסיר. אני אוסיף שביום שישי רצה לעשות קקי באמבטיה אבל אנחנו לא אפשרנו לו ולקחנו אותו לשירותים. מה עושים?! אני די אבודה ומחפשת תשובות שיקלו עליו וישפרו את מצב רוחו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת תהליך הגמילה
לירון און07/07/2008נתלי שלום
אתם בהתחלת התהליך- לא להתייאש מהר! צריך סבלנות!
אולי כדאי להחזיר את המנהג לעשות קקי בחיתול ואת כל שאר היום להשאיר בלי חיתול.
ז"א ברגע שיכריז על רצונו בקקי הלבישו לו את החיתול.
אח"כ כדאי אולי לשפוך את הצואה מן החיתול לשירותים לנגד עיניו.
בהדרגה תוכלו להיפרד מן החיתול.
בנוסף יתכן שגם עם חיתול כדאי להרגילו לעשות קקי בשירותים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי מציק כל הזמן - לכולםטלי06/07/2008
שלום, יש לי שלושה ילדים : ילדה בת 10.5 , ילד בן 8, ותינוק בן 1.8. הבן שלי שבן ה- 8 הוא נבון ומאד חכם, אבל מציק לכולם כל הזמן. בכל מסגרת חברתית בה הוא נמצא הוא מוצא דרכים להציק, הוא לא מקשיב ואי אפשר להשתלט עליו. (הוא גם לא יודע מתי להפסיק). הוא גם מרשה לעצמו לדוגמא: בבית הספר הוא מתעסק עם ילדים בכיתה של הבת הגדולה מקניט אותם, מדבר על אחותו ואפילו הרשה לעצמו לסתור לאחד מהם. הוא יודע שהם גדולים ממנו ולא יכו אותו בגלל שהוא קטן. בימי שישי כאשר נפגשים עם כל הבני דודים תמיד בסוף הוא נפלט החוצה מהמשחקים כי הוא לא מסוגל להיות חלק מכולם - מחבורה אלא בסוף מקשיב לעצמו ועושה רק מה שהוא רוצה וכך לא משתלב עם כולם והם לא רוצים לשחק איתו. כאשר מנסים לנהל שיחה להבין מה הגורם להתנהגות ספציפית או למקרה שהיה הוא בורח בהתקפי זעם וקשה מאד להתמודד עם פתרון לבעיה. מה עושים? ממה לדעתך זה נובע? בהתחלה חשבנו שזה מקנאה באח הקטן אבל אין לזה הצדקה בבית הספר . . בחוגים . . או בכל מסגרת אחרת שהוא מוצא את עצמו מחכה לעזרה. . תודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציק לכולם
לירון און07/07/2008טלי שלום
ילד בן 8 הוא כבר גדול דיו כדי לווסת חלק מהתנהגותו.
את מתארת מצב המצריך פגישת יעוץ כדי ללמוד ביתר דיוק על הסיבות להתנהגות בנך.
אנא פני ליעוץ! תוכלי להעזר ביועצת או בפסיכולוג ביה"ס.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשור לאמאיפעת06/07/2008
שלום, בני בן 2.4 ובחודש האחרון הוא נהיה ממש דבוק אלי. הוא כל הזמן רוצה שאני יעשה הכול איתו ולא אביו. כמו למשל להלביש אותו לקחת אותו לעשות פיפי וקקי בשירותים לקלח אותו להכין לו לאכול ממש הכול. וכשאני אומרת לו אבא יעשה לך אז הוא אומר בנחרצות לא!! אמא!! ויש לציין שהוא היה ממש קשור לאבא שלו עד עכשיו. השינוי היחיד שיש זה שבעלי התחיל ללמוד לפני 4 חודשים, פעמיים בשבוע והוא כמעט ולא רואה אותו ביומיים האלו אבל בשאר הימים הוא אחה"צ בבית ותמיד נמצא לשחק איתו וכ"ו. אבל ככל שעוברים הימים הוא ממש דבוק אלי בבית לאן שאני הולכת אם זה לתלות כביסה או לבשל הוא רוצה לעמוד לידי ולראות מה אני עושה. ואפילו בשבוע האחרון הוא רוצה לישון על הכרית שלי בלילה. ממש נהיה קשור מידיי לטעמי. מה לעשות לעודד אותו שלא הכול סביב אמא אלא גם אבא וגם אמא. אני מרגישה גם קצת לא נעים מבעלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
לירון און07/07/2008שלום יפעת
זו שאלה טובה מפני שהיא מחדדת כמה נושאים הקשורים לאחירות הוירת ולחינוך.
כרגע את מתארת שינוי מסוים בפניות האב ואת תגובת הילד- שיתכן שקשורה אליו או קשורה לתגובתך דוקא.
בכל אופן- כמו בכל משבר- חשוב להיות סובלנים וכך המשבר לא יהפוך לתופעה מתמשכת.
כרגע חשוב לתת לבנך את הנחוץ לו, אך עם גבולות.
ז"א- קבלי בהבנה את "הדביקות שלו", אך מנגד על תותרי לי בנשואים עליהם את ובעלך תחליטו יחדיו. ודאי לא לוותר במיקום השינה, אך גם בנושאים אחרים עליהם תחליטו חשוב להיות חד משמעיים ולא לפעול מתוך רגשות אשמה כליפיו!.
את "הלא נעים" השאירי בצד! זו אחריות הורית וצריך להכיר בהשפעתנו על ילדינו. שימי לב- איני מאשים את בעלך, אלא גורס שיש לכולנו אחריות על ילדינו!
אני מאמין שאם תקבלי את התנהגותו של בנך לא מתוך האשמה, אך גם לא מתוך כניעה לתכתיביו, אלא מתוך סובלנות לצרכיו, אחרי זמן מה הוא יסתגל למצב החדש ויפחית בהדרגה את תלותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגל מוזר.איתן06/07/2008
שלום רב. לביתי בת החמש יש הרגל מעט מוזר והוא "משחק" וגירוי הפוט באמצעות אצבעותיה,זה בה לידי ביטוי בזמן צפייה בטלויזיה ותוך כדי ריכוז בגן. (הגננת כבר העירה לנו על כך ואפילו דיברה עם הילדה על כך,אבל זה לא עזר). כמו כן לאחרונה נוסף עוד הרגל והוא לשכב ולשים עליה בובות. את המעשה הזה עם הבובות היא אפילו מציעה לעשות גם לחברותיה שבאות אליה למשחק. רציתי לדעת האם מדובר בדבר טבעי? האם יש צורך לעשות משהו עם זה? תודה מראש. איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגל טבעי
לירון און07/07/2008שלום איתן
הילדה נהנית מגופה וזה טבעי בהחלט!!!!!
מה שחשוב הוא למקם אותה מבחינת כללי ההתנהגות הנורמטיבים בחברה.
ז"א להבבהיר לה מה מקובל לעשות בחדרה ומה בפומבי.
גופה הוא שלה ושלה בלבד. כשם שגופן של חברותיה הוא שלהן!
כרגע המצב נשמע נורמטיבי, אך אם התופעות ממשיכות בהקצנה כדאי להעזר בפסיכולוג הגן להיתיעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא בלי זכויותעדן סרי04/07/2008
אבי מכריח אותי ללכת לבית הכנסת בטענה שכך אני מכבד אותו ושהוא לא מכריח, אני יודע שהוא מכריח בכך אם אגיד שאני לא רוצה ללכת הוא יפגע בי בדברים היקרים לי, אני תמיד מתווכח איתו שהוא לא צריך להכריח אותי ללכת לבית הכנסת. אני לא יודע מה צריך לעשות ואני מקווה שאני אמצא תשובה באתר. אני מבקש אם אפשר לשלוח את העצות לאימייל שלי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן אנא פנה לפורום המיועד לילדים
לירון און07/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 מאיים בהתאבדותמירב04/07/2008
אני אמא לשלושה ילדים, כאשר הקטנה בת 4 חודשים הצטרפה למשפחה לאחר הריון קשה בו נפטרה אימי ממחלת הסרטן כאשר הייתי בחודש התשיעי. בני האמצעי בן ה-7 עובר תקופה קשה מאז לידת התינוקת, מדבר כמו תינוק, רוצה לינוק מהשד ופחות ממושמע. כמו כל ילד נורמלי שעובר משבר לאחר לידת אח/אחות, ילד מקסים, חכם מאד, אהוב על כולם, חייכן , חברותי ומאד פופולארי בגן. לפני כמה חודשים אמר לי בני שהוא כל הזמן רוצה למות מפני שאחותו הגדולה מציקה לו (בסך הכל הם מסתדרים נהדר), אתמול הוא התנהג לא יפה וקיבל עונש לא לקבל ממתק, התחנן וביקש שאסלח לא וכשלא ויתרתי קם למטבח לקח סכין ואמר שהוא יחתוך את עצמו, אמרתי לו שיקחו אותו לבית החולים והוא אמר שלא יקחו אותו כי הוא ימות ולא ירגיש כלום, הסיפור נגמר בכך שהתינוקת בכתה הוא החזיר את הסכין בצעקה שלי וישב לראות טלויזיה. ואמר שכשאלך לישון עם התינוקת הוא יחתוך את עצמו. אני יודעת שהוא עובר תקופה לא קלה, גם סבתא נפטרה וגם הגיעה תינוקת קטנה שגוזלת הרבה מזמנו (הוא מאד אוהב אותה ומפגין כלפיה רגשות חיוביים) האם זה נורמלי שילד בגיל כזה מאיים בהתאבדות? כפי שאני מכירה את בני הוא התנהג כך בזעקה גדולה לקבל תשומת לב ולא באמת התכוון לעשות כך, מה לעשות? לדבר עם הילד על המקרה ? למי פונים לעזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איומי התאבדות
מיכל שמש05/07/2008מירב יקרה,
נשמע השילד נמצא במצוקה מעבר ללידת האחות. לא כתבת פרטים על תפקודו מחוץ למשפחה, אולם דאגתך מובנת. הייתי ממליצה לפנות בהקדם לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)