מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שובבות יתר אצל ילד בן 2אושרת21/06/2008
שלום רב הנני אם לילד בן 2 אשר עדיין נמצא איתי בבית ויכנס לגן בספטמבר הקרוב.
בזמן האחרון מתחילה מצד ילדי התנהגות שובבית מאוד ולפעמים גם התנהגות אלימה אשר נתפסת אצלו כמשהו מצחיק וכמשחק שזה אומר שהוא נושך ואח"כ הוא צוחק, כאשר אנחנו הולכים למשחקיות הוא רוצה להשתלט ולא רוצה לשתף ילדים אחרים הוא דוחף אותם ופעם אחרונה זה נגמר גם בנשיכה (אין לי מושג מאיפה הוא למד את הדברים הללו) אני מסבירה לו כל הזמן אבל לצערי הוא לא מקשיב לי אני מרגישה שהוא ממש מתמרד. יש לציין כי התנהגות לא חברית זו מופנית רק לילדים בגילו וקטנים יותר, עם ילדים גדולים יותר אפילו בגלי 6 +(בני משפחה ) הוא מסתדר יופי ומבסוט מהשובבות שלהם וגם מחקה אותם....
שאנחנו הולכים לבתים אחרים הוא הופך את כל הבית נוגע בכל דבר ולא מוכן לקבל לא.
בבית שלנו הוא גם הופך את הכל אבל עם זה אין לי בעיה , הבעיה היא שהוא מנסה לגעת בדברים מסוכנים ושהוא לוקח מטאטא למשל ומתחיל להכות איתו ופשוט צוחק. לוקח צעצועים ומעיף אותם וצוחק.
אני מוטשת כבר נפשית מה אני יכולה לעשות על מנת שישנה את התנהגותו ויקשיב לי.
אודה להתיחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עלי:+( בבקשה תשובה
אושרת23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל 2 הנורא, הנפלא...
לירון און24/06/2008הי אושרת
הגיל המורכב רק התחיל...
לילד שלך הגדל יש כל כך הרבה יכולות מתפחות וכל כך הרבה כוח שאך בקע,
עד שאין סיבה שלא יעשה הכל כדי לממש כוח זה.
מצד שני- זה על חשבונכם ואת צריכה "לשרוד" זאת.
אני אציע לך לגשת להדרכה הורית.
לא כי אני סובר שיש בעיה קשה,
אלא דוקא מפני שזה גיל רגיל אבל מאוד קריטי ליצב בו את סמכותך.
התערבות קצרה ונכונה בגיל זה תחסוך לך הרבה מאוד כסף ודאגה בעתיד...
וכאמור- מה שטוב הוא שהכל טבעי ומתבקש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציורי ילדיםאודליה20/06/2008
בני בן ארבע וחצי , הוא אוהב מאוד לצייר ציורים , רצוי לציין שהוא שמאלי , רוב הציורים שלו הוא מייר מכונות עם כפתורים, ומפעלים שונים, לאבא שלו יש חברה לD.JS ותאורה האם זה קשור ? ומה הסיבה לכך ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושאי ציור
מיכל שמש21/06/2008ורוניקה,
ראשית, העובדה שהילד הינו שמאלי הינה חסרת משמעות בהקשר זה. כדאי לשים לב האם הוא מסוגל לצייר גם דמויות אנוש, ואובייקטים כמו עצים ופרחים. אם היכולת קיימת, נראה שהילד בוחר את נושאי הציור שלו אכן מתוך הזדהות עם האב. במקרים נדירים, בהם ילד לא מצייר שום דבר אחר, ובכלל התענינותו בקשרים אנושיים מוגבלת, ומשיכתו הנה רק לעיסוק בדברים מכאנים (לא רק בציור), יתכן שזה מעיד על קושי מסוים וכדאי לפנות לייעוץ. כאמור, מקרים אלו הינם נדירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו ליורוניקה20/06/2008
שלום
יש לי 3 ילדים הגדולה בת 12 משגעת אותי כל פעם מחדש שום עונש לא עוזר
היא יוצאת מן הבית ולמרות שאנחנו מסכימות שהיא תחזור ב9 בערב היא חוזרת בסביבות 12
ולא משנה כמה אני אומרת לה שאני דואגת היא עדיין ממשיכה
היא מביאה ציונים נמוכים הענשתיאותה על כך כמה פעמים השארתי אותה בחדר 2 ימים ולא נתתי לה לצאת החוצה זה עוזר לפעם אחת ואחר כך הבעיה ממשיכה שוב
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון לעזרה
מיכל שמש21/06/2008שלום ורוניקה!
ברוכה הבאה לממלכה חדשה- ממלכת גיל ההתבגרות. הבכורה שלך עושה לך בית ספר, ואין ספק שאת זקוקה לכלים כיצד להתנהל עימה. חסרה לי אנפורמציה על דרכי הצבת הגבולות שלך עד כה, אך בגיל התבגרות הכללים שונים במקצת, ויש למצוא את דרך המלך בין מתן מקום להתנגדות שמאפשרת נפרדות ובנית זהות של המתבגר, לבין צורך בהשגחה. יתכן גם שהילדה במצוקה, ובהתנהוגתה היא זועקת לעזרה. מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10 שמתנסה בעישוןאורנה20/06/2008
שלום רב.
אני זקוקה לייעוץ דחוף. גיליתי כי ביתי הקטנה בת ה-10 עישנה עם שתיים מחברותיה (בנות 11). את קופסאת הסיגריות הן השיגו (כנראה ע"י גניבתה ) מאמא של אחת מהן אשר מעשנת. ביתי שומרת את קופסאת הסיגריות אצלה בתיק. בשיחה איתה על ילדים אחרים שמעשנים היא חשפה את דעתה כי לעשן עם חברים צריך לעשות בסתר מבלי שההורים ידעו. ואף הוסיפה כי העישון לא בריא וטעמן של הסיגריות מגעיל. מה עלי לעשות? איך עלי לפעול על מנת להשיג תוצאה חיובית ולא לדרדר את המצב? לתשובה מהירה אודה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון וגבולות
מיכל שמש21/06/2008אורנה שלום,
שאלתך מעידה על תחילתו המוקדמת של גיל התבגרות כיום. כדאי לנצל את ההתרחשות, ולנהל עם הילדה שיחות על צורך בפתיחות עם ההורים, הסכנות שבהסתרה, וכן על מחירה של קונפורמיות חברתית (היא עישנה כנראה למרות שזה מגעיל אותה, על מנת להיות "חלק מהחבר'ה"). השיחה צריכה להתנהל בצורה נעימה וללא נזיפה, על מנת לשדר מסר של שותפות, ולהקנות כלים אמיתיים לחיים, מעבר לנושא העישון עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לסלוח לילד?אני19/06/2008
יש לי ילד בריא ומקסים בן 2 ותשעה חודשים(ילד ראשון)
רציתי לדעת איך להתנהג איתו? כאשר הוא עושה מעשה לא טוב(כמו לזרוק משחק מהחלון) אני אומרת לו להפסיק ולא לחזור על כך..הוא לא מקשיב וחוזר על המעשה הזה...לכן אני מענישה אותו ואומרת לו שהוא לא יקבל את הממתק שלו בצהרים...ואז מתחילה הבעייה...
הוא מתחיל לבכות וללטף אותי בפנים ולהתחנן שאני יסלח לו....איך אני אמורה להגיב?לסלוח לו?או לעמוד על המילה שלי ולא לתת לו את הממתק.
מצד אחד חשוב שתיהיה לי מילה ..אך מצד שני סלחנות...
אשמח לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפה לתשובה
אני19/06/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה לכך שמדלגים על השאלה שלי?
אני20/06/2008האם היא לא מתאימה לפורום הזה?אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
מיכל שמש21/06/2008שלום רב,
נשמע שהילד שלך נבון, ויודע היטב איך לתפעל אותך. לגבי ה"סליחה" באופן כללי,
לגבי ענישה - אישית אני מעדיפה לנקוט בדרך של חיזוקים חיוביים על התנהגות רצויה ולא ענישה. ואם כבר ענישה, חשוב שתהיה קשורה ישירות למעשה שנעשה. לדוגמא: על מעשה כמו זריקת צעצוע מהחלון, כדאי להרחיק למספר ימים את הצעצוע (בהנחה שהוא הוחזר) ולומר פשוט " לא שמרת על הצעצוע, ולכן הוא נח עכשיו". במקרה כזה אין לוותר , ויש להחזיר את הצעצוע רק לאחר הזמן שנקבת מראש. אפשר לומר לילד שאת אוהבת אותו, אבל המעשה שעשה לא מקובל עלייך. אם מנסחים זאת כך, ה"סליחה" עצמה הופכת פחות רלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל-תודה רבה
אני21/06/2008..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיי חזקה
ליטל22/06/2008קודם כל אני חושבת שאת צריכה לעמוד על שלך אם החלטת שזה הדבר הנכון כרגע לא לתת לא את הממתק אז לכי על זה עד הסוף בלי פקפוקים בנך מרגיש את החוסר שלמות שיש בתוכך.
אני חושבת שאחרי שילד בגיל כזה עושה מעשה לא בסדר את ציכה לקחת אותו בחיבוק ולהיות רשמית וחזקה ולהסביר לו מה המעשה חשוב שהילד יקח אחריות וירד להחזיר את המשחק
הממתק לא עונש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מגיבים, מה עושים?אמא דואגת19/06/2008
ילדי בן 6 בגן חובה. היום אחד הילדים פנה אליו ואל ילד נוסף ( שלושתם חברים) וביקש מהשניים שילקקו את אשכיו בני והחבר הסכימו . הסייעת בגן היא זו שראתה זאת ועצרה זאת מיידית.
עד שהנושא ייבדק ע"י הגננת מחר, בבקשה עזרתכם איך להגיב ומה לאמר לבני. חשוב גם לא לגרום לו להיחסם בפני הגננת מחר כאשר היא תדבר עימם.
HELP דחוף.
תודה
אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה לאם הדואגת
ענת שץ נברו19/06/2008קודם כל קחי אוויר הרגעי. התנסויות מסוג זה יכולות לקרות בגיל הזה. חשוב שתלמדי את בנך אייך לשמור על גופו ואיבריו האינטימים וזוהי הזדמנות שלכם לשוחח על נושא זה.
סביר שהגננת תנצל את הארוע להעברת חינוך מיני בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה פתאומית של מוצץשרון19/06/2008
שלום רב,
יש לי תינוקת מקסימה בת שנה וחודשיים. מגיל חמישה חודשים היא נמצאת אצל מטפלת פרטית עד השעה ארבע אחה"צ, יחד עם עוד תינוקת אחת. עד לפני שבועיים היא מאוד אהבה מוצץ והייתה משתמשת בו כל הזמן. לפני שבועיים, באופן חד ופתאומי, היא הפסיקה להסכים לקבל מוצץ. ביום הראשון זה נראה היה כאילו זה ממש גורם לה לרפלקס הקאה, ומאז היא פשוט מסרבת, היא נראית כמי שממש נגעלת מזה.
באותו יום שהיא הפסיקה לקחת מוצץ, כשאספתי אותה מהמטפלת, המטפלת נראתה מותשת וטענה שהיא כל היום סירבה לישון ואף העירה את הילדים האחרים.
מאחר ואין לי כל הסבר אחר למשהו שנראה לי מוזר למדי, התחלתי לחשוב שאולי המטפלת דחפה לה את המוצץ בכוח או שנוצרה לה טראומה כלשהי. אני חייבת לציין שהיא הולכת למטפלת בשמחה והיא התפתחה מאוד יפה בשנה האחרונה. בשבועיים האחרונים נראה שהיא צוחקת קצת פחות ואולי קצת יותר רצינית, אבל אני מניחה שזה גם יכול להיות קשור לשינויים שהיא עוברת באופן כללי ככל שהיא גדלה. השאלה שלי היא האם מוכרת לכם תופעה כזאת של תינוק שמאוד אהב מוצץ שפתאום מסרב לקבל מוצץ באופן כל כך חד, או שמא נראה לכם שיש לי סיבה לדאגה?
אני מאוד אודה לכם על תשובה בהקדם, מאחר והדבר מאוד טורד את מנוחתי ואני לא ממש יודעת מה לעשות. כיוון שהמטפלת לא נמצאת אצלי בבית, אלא אצלה, אין לי אפשרות להתקין מצלמות, כפי שעושים הורים רבים.
תודה,
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מוצץ- תגובה
מיכל שמש21/06/2008שרון,
לא ברור מה גרם לרתיעה הפתאומית ממוצץ. יתכן שבאמת קרה לה משהו, ואולי לא באשמת המטפלת. קשיי ההירדמות מיד לאחר הגמילה העצמית מהמוצץ הינם מובנים, והילדה צריכה להתרגל להרגעות עצמית, מאחר וכל גמילה מצריכה הסתגלות.
לגבי השאלות שלך על המטפלת, כדאי שתעשי חשבון נפש רציני עם עצמך ואולי אף שיחה גלויה עם המטפלת. אם את חשה שמקום זה אינו בטוח עבור ביתך, תעבור הרגשה זו (גם אם באופן לא מודע) לילדה. כדאי לנסות ולברר אובייקטיבית מה קרה, וולגזור מזה החלטות מעשיות.
כאמור, עצם הפסקת המוצץ, אינה מעידה ישירות על טראומה אפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים פתאומייםסיון19/06/2008
שלום,
לאחרונה הבת שלי נכנסה לפחדים.
היא כל היום שואלת אם יפלו לה הידיים או יצאו לה העיניים? אפילו ממתקים במידה והן בצורות כמו סוכריות גומי בצורות של בע"ח היא מתחילה לשאול אם הם יהפכו להיות אמיתיים ויפגעו בה (סוכריות גומי בצורת דובונים)
מה יכולה להיות הסיבה?
האם להתעלם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת כמה הילדה?
מיכל שמש21/06/2008זהו נתון חיוני על מנת שאוכל לסייע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 4
סיון06/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים
מיכל שמש09/07/2008סיון שלום,
\נשמע שביתצך נבונה וחווה את שלב "החשיבה האגוצנטרית" שהאופייני לגיל 4-5, ובו לעתים הדברים נחווים באופן קונקרטי בלבד . כדאי לענות על שאלותיה בקצרה, לספק הסברים ולנסות לתת ביטחון. רק אם הפחדים יפריעו לתפקודה השוטף, מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מבריקה חסרת ביטחון ומפוחדתאמא מיואשת18/06/2008
יש לי ילדה בת כמעט שש. היא חכמה מאד לגילה, בעלת ידע כללי רב, קוראת וכותבת, מנצחת את ההורים בסודוקו... הבעיה שהיא חסרת ביטחון בצורה קיצונית - היא לא מוכנה לעזוב את המעקה של הבריכה, היא לעולם לא תשיב תשובה למבוגר שפונה אליה, היא תמיד תחשוב שהציור\כתיבה\עבודה לא מספיק טוב ותקרע את הדף בזעם. יש לה התפרצויות בכי קרוב לארבע חמש פעמים ביום וכמעט כל דבר שלא מסתדר בדיוק כפי שתיכננה גורר התקפת זעם שמלווה בצצרחות ולפעמים גם נשיכות עצמיות. מה עושים? איך מחזקים את הביטחון שלה? למה היא מתנהגת כך? יש לציין שיש לה אח בן שלוש ולו אין את כל התופעות שציינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מיואשת
ענת שץ נברו19/06/2008אמא מיואשת אל תהיי מיואשת כי יש לך ילדה חכמה ומוצלחת. ובקשר לכל הקשיים הרגשיים שתארת, כיוון שהם נמשכים זמן רב נראה שכדאי לכם ההורים לפנות להדרכת הורים אצל איש מקצוע שיתמוך בכם ביצירת השינוים הרצויים על מנת לשפר את אייכות החיים של המשפחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםיעל18/06/2008
שלום
בני בן שנתיים וחצי .בגן לוחצים לכיוון גמילה ,אני אומרת כאן את דברי השכנוע של הגננת ("הגן מחולק לשתי קבוצות גיל בני בקבוצה הגדולה והוא הגדול מכולם התחילו גמילה שם כמה חודשים אחרי תחילת השנה לגדולים .הוא אחרון מהגדולים שלא נגמל במהלך תהליך הגמילה שם הראה התעניינות אבל לא פנה מרצונו, אלה לעיתים רחוקות היא אמרה לי שכדאי מאוד להתחיל בגמילה מכיוון שהוא הכי גדול וכל הגדולים גמולים והם מתחילים עוד מעט עם חלק מהקטנים וזה יכול לגרום לו בעיות בטחון עצמי ( לא נראה לי הגיוני)בני לא מודיע על פיפי .ולגבי קקי מודיע לאחר שסיים לעשות .לא נראה לי כי הוא מוכן לגמילה . ואני מאמינה בכך שכשהוא יהיה מוכן הוא יפנה אלינו .הצעד הראשון שעשיתי לקראת הגמילה לקנות לו קלטת של חיתולי שיתחיל לראות לשמוע ולהפנים.אני לא יודעת אם זה קשור אבל הוא התחיל ללכת בגיל שנה ותשעה חודשים וגם עשה זאת הרבה לפני כן כמה צעדים ואז לא הסכים יותר ועשה הפסקה ואז הייתה עוד פעם כזו ושוב הפסקה ואז בגיל שנה ותשעה התחיל ללכת בבת אחת לכן אני מאמינה כי גם כאן הוא מחכה להיות בטוח בעצמו בנושא. אם הוא פונה ומבקש אני כן נותנת לו סיר בנתיים יצאו כמה פעמים כאלו אבל הוא לא עשה לא פיפי ולא קקי. האם נכונה תחושתי שצריך להמתין שזה יגיע ממנו ?
האם מה שהגננת אמרה הוא נכון ?( שזה יכול לפגוע לו בבטחון העצמי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של יעל
ענת שץ נברו18/06/2008יעל שלום, ילדים נגמלים לרוב בין גילאיגילאי שנתיים לשלוש. לכל אחד יש את הקצב המיוחד שלו ואת זה על הגננת לכבד( נראה שלכם זה ברור שצריך לכבד). כל הילדים נגמלים בסוף אם לא מפריעים להם.כפייה עלולה ליצור קשיים בעתיד שעלולים לפגוע לו בבטחון העצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
ren19/06/2008בני בן שנתיים ו-7 עם איחור בדיבור הגננת במשפחתון אמרה לי שהיא רוצה להתחיל לגמול אותו זה נראה לי מוקדם כי הוא לא הודיע על פיפי וקקי שבוע לפני הושבתי אותו על הישבנון בכחל הזדמנות וסיפרתי לו מה עושים בו ביומים שלושה הראשונים למעבר לחיתול הגננת החליפה בין פעם אחת לפעמיים תחתונים, ביום הרביעי הוא כבר הודיע על פיפי היום - שלושה שבועות אחרי פיפי אין פיספוסים קקי הוא עדיין מתקשה בשירותים - אבל גם זה יגיע - אולי כדאי לנסות- הוא יכול להפתיע אתכם ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגיבענבר18/06/2008
שלום.
יש לי ילדה בת שש ומזה כמה חודשים היא מאוננת כל לילה לפניי שהיא נרדמת.בהתחלה לא ידעתי מה לומר אז רק אמרתי לה שזה מסוכן ושהיא יכולה לפצוע את עצמה באיבר המין..זה לא ממש עזר אז קיויתי שאולי אם אני לא יעיר לה ה'הרגל' הזה ייפסק..עליי לציין שבמהלך היום אין לה שום התנהגות פרובוקטיבית או התערטלות והיא לא נוגעת בילדים אחרים וגם לא בעצמה..זה קורה רק בלילה כאילו "להרדים" את עצמה..מה שמטריד אותי בנוסף לזה שמעוצמת הנגיעה ממש רועדות לה הרגליים כאילו "מהנאה" השאלה היא איך ואם בכלל להגיב..מאחר והתופעה נמשכת כבר המון זמן.
בתודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מישהו יכול להגיב לשאלתי...
ענבר19/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות כדרך להירדם
מיכל שמש21/06/2008ענבר שלום,
התנהגות של חיכוך אברי המין אצל ילדים בגיל הזה נחווית לעתים כדרך להירגעות ללא הקשר מיני. הילדה כנראה למדה שהפעילות מסבה לה הנאה, מרגיעה , ומאפרת גשר נעים בין עירות לשינה. ההתנהגות לכשעצמה אינה מזיקה, אולם אם העוצמות מפריעות לך, או שנראה לך שהיא באמת עלותה לפצוע עצמה, מומלץ ללמד אותה דרכים מרגיעות אחרות להירדמות (בלי להוקיע מפורשות את ההתנהגות הזאת), כמו ליטוף ידה, חיבוק בובה אהובה, האזנה למוזיקה נעימה, וכדומה. כדאי גם לבדוק האם קרה לאחרונה משהו שהכניס את הילדה למתח מוגבר, שהוביל לצורך בהרגעה מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהזדקנות ומוותsophy18/06/2008
בתי בת 5.5 ולפני כשבוע היא פתאום שאלה אותי מה קורה לאנשים כשהם מזדקנים? ומה קורה אח"כ? ומה זה למות? לא ידעתי כ"כ מה לענות אז העברתי אותה לנושא אחר. מאז כל יום היא מזכירה את זה. היא אומרת שהיא אף פעם לא רוצה להזדקן ושאמא ואבא אף פעם לא יהיו זקנים. וכשאני אומרת לה לא לדאוג - יש עוד המון המון זמן שזה יקרה - היא מתחילה לבכות ולהגיד "לא, אני אמרתי שאני לא רוצה בכלל שנהיה זקנים, אף פעם...".
אני לא יודעת איך להגיב לזה. מצד אחד אני לא רוצה לשקר ולהגיד שאף פעם לא נזדקן ולא נמות, מצד שני אני לא רוצה להלחיץ אותה עוד יותר.
יש לציין שלא קרה שום דבר מיוחד בתקופה הזאת. דיברתי עם הגננות שלה והם אמרו שהן לא דיברו על זה בכלל, אבל בשבוע האחרון היא נראית מאוד לחוצה והן לא ידעו למה...
אני לא מבינה איך היא הגיעה בכלל לנושא הזה ...
איך אני אמורה להתמודד עם המצב? האם יש איזה חומר שמסביר בנושא? ספרים מומלצים לילדים בגילה שמסבירים בצורה לא מאיימת מה זה הזדקנות ומוות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממוות
מיכל שמש21/06/2008סןפי
השאלה שלך איך הילדה בכלל הגיעה לנושא הזה אינה השאלה המרכזית. בהנחה שמדובר בילדה נבונה, נראה שהיא נחשפה לאינפורמציה כלשהי, שעוררה בה תהיות וחרדות, והפעילה את העיסוק בנושא המוות, כאשר גיל זה הינו בדיוק תקופת מעבר לתפיסה בוגרת של מוות, כולל סופיות המוות ואי ההפיכות שלו. כדאי לספק לה תשובות במידה, גם דרך ספרות ילדים עשירה שקיימת בתחום. במקביל כדאי לעסוק בפעולות מרגיעות, ולא להיגרר להסברים אינסופיים או שהינם מעבר ליכולת הכלה בגיל זה. אם עדיין תיתקלי בקושי, מומלץ לפנות לייעוץ.
אגב, למרות שאנו כמבוגרים יודעים שבכל רגע עלול (חס וחלילה) לקרות לנו משהו, אנו מספקים לילדים תחושה של ביטחון, שהינה אשליה הכרחית עבורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות בלילה ילדה בת שנתייםמיכל18/06/2008
שלום רב
יש לי ילדה בת שנתיים. ילדה טובה, ממושמעת, אין בבינינו במהלך היום חיכוכים/עימותים משמעותיים, והיא גדלה באווירה רגועה.
בשבועיים האחרונים היא מתעוררת כל לילה בבכי, מבקשת אור, חיבוק, דובי, ליטוף... את האור אני מדליקה, דובי אני לא מוכנה לתת (מכיוון שאחרי רגע היא אומרת שהדובי מפריע ולהוציא אותו, ויש לה בובות אחרות במיטה - הבובות 'הרגילות' שלה).
אם משאירים אותה לבכות אז אחרי כמה דקות היא צועקת שיש לה נזלת...
מה צריך לעשות? מה לגיטימי? לחבק וללטף בלילה? להבהיר שעכשיו לילה וצריך לישון? (אגב היא לא מגיעה לשלב שהיא מתישבת במיטה או רוצה לצאת - היא עייפה). האם לבוא לקנח לה את האף בכל פעם - ארבע - חמש פעמים לא משנה כמה פעמים היא קוראת לנו?
גם כשהיא הולכת לישון בערב קשה לה להירדם, וגם אז היא טוענת שיש לה נזלת, מה שברב המקרים אינו נכון...
למי יש כח לקום ולקנח לה באמצע הלילה את האף כל כך הרבה פעמים?
מה עושים?
הורים מותשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות בלילה
מיכל שמש21/06/2008מיכל,
גיל שנתיים אינו גיל פשוט עבור פעוטות (והוריהם...). הדחף להיפרד מההורה ולהתרחק ממנו על מנת לבנות אוטונומיה, מעורר לעתים חרדות וצורך להתקרב חזרה, והרגש המתלווה הינו בלבול. נראה שהילדה זקוקה ליותר תמיכה בתקופה זו, ויש לספק לה זאת. המסר בעת הרגעה בלילה צריך להיות חד משמעי- טיפול ב"מטרד" (במקרה זה - נזלת), וחזרה לחדריכם. איני ממליצה לתת לילדה לבכות, אך ניתן לשים לה ממחטה וללמדה לקנח בעצמה. אם תהיו מחרצים, תקופה זו לא תימשך זמן רב, ותוכלו כולכם לשוב ולהינות משנת לילה שלווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורי ביתמזל18/06/2008
ביתי בת שמונה וחצי בכיתה ב, אני מוצאת את עצמי כל הזמן נלחמת איתה על הכנת שיעורי הבית היא כל הזמן דוחה בטענה שהיא רואה כעת את התוכנית הזאת ואחר כך עוד תכנית וזה פשוט לא נגמר היא לא מרגישה שום צורך ואחריות לגביי שיעורי הבית ואני מתפוצצת איך יתכו ילדה בסוף כיתה ב" לא רוצה להכין שיעורים ואםהיא מתיישבת כבר אז היא לא מכינה לבד תמיד צריכה את עזרתי. מה עושים? ואוסיף שלפעמים כתב היד שלה לא ברור ומלא שגיאות שקשה לי לעזור לה שאני לא מבינה מה היא כתבה.(כמו למשל אתמול בתורה). גם מסידור מערכת זה ממנה והלאה אם אני לא אסדר , גם היא לא . את חושבת שיש פה איזו שהיא בעיה ? אודה על תשובה בהקדם מזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים ל זה חשוב . תודה
מזל19/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעורי בית
מיכל שמש19/06/2008מזל שלום,
שווה לגשת ליעוץ בנושא. כדאי גם לברר עם המורה האם יש קושי אובייקטיבי בכתיבה, ואם כן לערוך אבחון דידקטי או אבחון ריפוי בעיסוק. עוצמת התנגדות של הילדה עלולה להעיד על כך שיש קושי אובייקטיבי בתחום, וכדאי גם שאת תקבלי הדרכה איך לעודד אותה, במקביל לדרישה לביצוע המשימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עזרת לי מאוד. מזל
מזל19/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןאמא18/06/2008
שלום,
אני גרושה עם שתי בנות בגילאים 11 ו- 9, וחיה בשנה האחרונה יחד עם בן זוגי. באחד הלילות, מבלי שהבחנו בה, הבת הגדולה, נכנסה לחדר בזמן שקיימנו יחסי מין. היא סיפרה לאביה שנפגעה מאוד ממני ולקחה את האירוע קשה. אני יודעת כי אירוע בו ילד חווה יחסי מין בין הוריו, הוא דיי בעייתי, על אחת כמה וכמה, כשלא מדובר בשני הוריו. שאלתי היא, מה עושים במקרה כזה? מה מסבירים לילדה?
אסויף כי מדובר בילדה בוגרת לגילה ופיקחית, אך רגישה במיוחד ונוטה ליציאה מפרופורציות לעיתים.
אשמח לקבל חוות דעת בהקדם האפשרי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - יחסי מין
מיכל שמש18/06/2008מאחר ומדובר בנושא רגיש ומורכב, אני מציעה לך לפנות בהקדם לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים. בשלב ראשון היעוץ לך ולאב בלבד.
בנתיים, וגם לקוראים האחרים, מומלץ תמיד לנעול את חדר השינה בעת קיום יחסי מין, על מנת למנוע חשיפה מיותרת, המובילה לפרשנות לקויה אצל הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)