מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 9 - מצמוצים "באים והולכים"ליקי10/06/2008
בתי בת 9, לומדת בכיתה ג'.
חכמה ונבונה, שמחה, חברותית, ספורטאית, פעילה.
הלימודים באים בקלות וגם החברים (כמובן עם כל הריבים ה"רגילים" בגיל הזה).
לפני כחודשיים התחילו להופיע אצלה מצמוצים שנראים לי כמו "תיקים".
המצמוצים באים והולכים - מופיעים למספר ימים, נעלמים, ואחר כך פתאום חוזרים.
הפעם הזו הופיעו מצמוצים ב"שלישיות". ממצמצת רגיל, ופתאום שלישייה של מצמוצים.
בפעם הראשונה ששמנו לב לתופעה - זה היה סמוך ליום הולדת שלה (מאוד התרגשה).
בפעמים אחרות - לא היו "סיבה" או מאורע דרמטי או משהו אחר שיכול להסביר מתח, לחץ, עייפות מיוחדים וכו'.
אנחנו לא עושים מזה עניין - אבל עוקבים, ושמנו לב שזה חוזר על עצמו כבר כמה פעמים.
בתי לא מודעת לכך שהיא ממצמצת, אלא התלוננה מיוזמתה שמרגישה "כיווצים באוזניים" ושזה מציק לה.
מה זה יכול להיות?
האם יש מה לעשות, ואם כן - האם כדאי להתחיל בבירור או להניח לה?
ואם בירור - למי פונים ?
תודה רבה,
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של ליקי
ענת שץ נברו17/06/2008ליקי שלום, טוב שאתם לא מגיבים כיוון שהמיצמוצים הם תגובות לא רצוניות של השריריים. רוב הטיקים בגיל זה חולפים באופן ספונטני ואינם מהווים בעיה. אם התופעה תמשך יש לשקול לפנות לנאורולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה - מיואשת!הולה08/06/2008
שלום,
אני אמא לשני ילדים מקסימים. הגדול בן שנתיים וארבעה חודשים והקטנה בת 10 חודשים. עד בערך לפני חודשיים, הקנאה של הגדול בקטנה היתה בגדר הסביר. לפני חודשיים החלה החמרה שמתבטאת במכות לקטנה (משיכות שיער, דחיפות, יושב עליה וכו') וגם לנו (שריטות, מכות, לפעמים נשיכות). אני בדרך כלל מאד סבלנית ואני יודעת שזה שלב שצריך לעבור אותו, אבל עדיין, ההתמודדות היא קשה ביותר.
אני מרגישה שאני כל הזמן ב-stress. לא יכולה להשאיר אותם לבד למשל בסלון ולגשת לרגע למטבח. אפילו לא לרגע. אם אני הולכת אני מסתכנת בכך שהוא יחטיף לקטנה.
אני חייבת לציין שהבן שלי הוא ילד מקסים. נשמה טובה. חכם, ילד מאושר ושמח שכל הזמן החיוך על פניו. הוא נבון ונראה כי האינטיליגנציה הרגשית שלו גבוהה, כבר מגיל קטן. אבל כנראה שבקנאה בין אחים זה פשוט לא עוזר.
אני מודעת לכך שהוא בעצמו עדיין תינוק ומשתדלת לא להגיד לו "אתה גדול" ו"היא קטנה". אני משתדלת לתת לו את כל תשומת הלב שרק ניתן, אבל עם שניים כאלה קטנים זה מאד קשה. מה גם שהוא יכול להיות שקוע במשחק וברגע שהיא תשחק במשהו אחר לידו הוא ירצה לשחק במשחק שלה. אני מאד משתדלת להפריד ביניהם בזמן המשחק ואני גם אומרת לו "אני אדאג לזה שהיא לא תפריע לך לשחק". מצד שני אני גם אומרת לו שצריך לשתף, ושהיא רוצה לשחק איתו, ושהוא חכם ויכול ללמד אותה וכו'.
אבל כל הדיבורים "החכמים" לא עוזרים. וכשזה נמשך ונמשך, אני מרגישה שהסבלנות שלי פוקעת ואני נהיית עצבנית. זה כמובן יוצא עליו במובן שאני מרימה את הקול (למשל אני צועקת עליו שיעזוב את השיער שלה - וגם זה לא עוזר), אני לוקחת אותו לחדר שלו לעונש ושמה אותו שם לשתי דקות תוך שאני מסבירה לו למה אני מושיבה אותו שם. אחרי שתי דקות אני באה לקחת אותו ומסבירה לו שוב ואז הוא מבקש סליחה. אני מיד עוברת הלאה ואומרת לו "יאללה, בוא נלך לשחק".
אני מרגישה שכשהוא ממשיך וממשיך ומרביץ לה ולי, אז אני מאבדת את הסבלנות ונראה לי שאני עושה טעויות.
מצד שני אני לא יודעת איך עליי לנהוג במצב הזה.
כמה אפשר להישאר רגועים ובשלווה ולהמשיך "לחטוף"? גם כשאני מסבירה לו שזה כואב לי ולא נעים לי (או לאחותו) ושהוא לא היה רוצה שיעשו לו את אותו הדבר, זה לא עוזר.
אשמח לקבל עצות פרקטיות ודוגמאות של מה להגיד ואיך לנהוג.
האם זה נכון להעניש? ואם כן, מה הדרך הנכונה ביותר?
המון תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזקוקה לעזרה
מיכל שמש21/06/2008הולה שלום,
אני מקווה שאת לא באמת מיואשת. בדברייך אני יכולה לראות את הכוחות שלך, ואת זה שאת מנתחת את המצב נכון, ובסך הכל עושה את כל הדברים הנכונים. מומלץ שתדאגי עצמך לסיוע לשעות אחר הצהריים, על מנת שתוכלי להתנהל עם הילדים ברוגע. בייביסיטר למספר שעות לאחד הילדים, בעודך מתמודדת עם השני בלבד, עשויה להקל עלייך. ברגע שאת תהיי יותר רגועה, כל אוירת ה"סטרס" תופחת בעוצמתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב לשני ילדיםדודי08/06/2008
שלום רב
יש לי שני ילדים הגדולה בת 4+ והקטן שנתיים אני נמצא בהליך של גירושים ואנני מרבה לראות את ילדיי ,ביום שאני לוקח אותם הם נהנים מאוד בחברתי אנחנו משחקים מטיילים פשוט נהנים ביחד הבעיה מתחילה שאני מחזיר אותם לאימם הם מתפרעים קופצים ובעיקר בוכים ותופסים אותי בכל גופי ורק שאני לא אלך שאלתי הינה ,האם זה טבעי?האם הילדים לא נפגעים?והאם יש לפנות לטיפול פסיכולוג ?
תודה וחג שמח לכל הגולשים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של דודי
ענת שץ נברו16/06/2008דודי שלום , כתבת שאתה לא מרבה לראות את ילדיך למה?
אין ספק שילדיך מתגעגעים אליך מאד ורוצים להיות איתך כמה שיותר ולכן מתקשים להפרד ממך.
בשביל לעזור להם לשאת את משבר הגרושין כדאי מאד למסד את הימים והשעות שאתה נפגש איתם. סדר זה ירגיע את ילדיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםליאת08/06/2008
שלום,
בני בן שנתיים ו-4 חודשים. לפני כשבוע וקצת התחלנו בתהליך הגמילה. הוא משתף פעולה (רוב הזמן). הבעיה היא שהוא לא מודיע לפני שהוא עושה ולמעשה אני זאת שכל הזמן שואלת אותו ומציעה לו. אני מרגישה שאני אולה עושה טעות בכך שאני מעבירה את האחריות מהחיתול אליי, במקום אל הילד.
האם פירוש הדבר שהוא עדיין לא בשל לגמילה? ומה זה אומר על הצעד שבחרנו? האם גרמנו לנזק?
האם מותר לחזור אחורה או שזה יגרום לו לחוש כשלון?
כל פעם כשהוא עושה בסיר או בשירותים אנחנו מוחאים לו כפיים, ולעיתים אף מתגמלים בממתק.
אני מנסה מאוד להפוך את העניין למשחק, ולא כועסת כאשר הוא מפספס,
אבל אני בדילמה קשה האם הוא האמת מוכן לגמילה? או אשאולי מיהרתי מדיי<?( מאחר והוא לא מבקש בעצמו...)
בתודה מראש, וחג שמח!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים.
מיכל שמש17/06/2008שלום ליאת,
אם התחלתם בתהליך הגמילה, כנראה שהיו סימנים שהילד בשל לכך. בכל אופן, עתה כדאי להמשיך בתהליך ובשלב ראשון להביא את הילד למודעות לנושא . מומלץ שילך חלק מהזמן ערום בפלג גופו התחתון כדי שירגיש את בריחת השתן. ניתן להיעזר בספרים ו D.V.D בנושא. לא מומלץ להפריז בחיזוקים, ובשאר הדברים נראה שאת נוהגת היטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקופרזיסאבי06/06/2008
הבן שלי בן 8 וסובל מהתופעה הנ"ל.
רופא גסטרו המליץ על טיפול של שמן פארפין + חוקנים ביום שאין יציאה .
במקביל היינו כמה פעמים אצל פסיכולוג (כ-6 פעמים ).
א ב ל הילד לא מראה שום מוטיבציה להרפא אף על פי שהוא ילד נבון ובריא.
למה כל כך קשה להחדיר מוטיבציה לילד לשבת בשרותים ?
למה הטיפול כל כך מסובך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקופרזיס
ענת שץ נברו19/06/2008קשה להחדיר מוטיבציה לילד לשבת בשרותים כיוון שהמוטיבציה היותר חזקה שלו היא לא לשחרר. צרכי השליטה והאוטונומיה שלו צריכים לבוא לביטוי בדרכים אחרות.
טיפול בן שש פגישות הוא התחלה, כדאי לכם לגלות אורך רוח לתהליך הטיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב שלא בא לבקרשירה06/06/2008
לבתי בת השנתיים וחצי יש אב שהכיר באבהותו, אך מאז לידתה ראה אותה
פעמים ספורות במרווחי זמן גדולים.(בפעם האחרונה הגיע בחג סוכות לשעתיים.)
אם הוא כבר מבקש לבקר-בסוף הוא מגיע באיחור או מבטל את הפגישה.
בתקופה האחרונה היא שואלת :"איפה אבא שלי?" -מה לענות לה? אני לא רוצה לגרום
לה לעוגמת נפש,ותוהה האם בכלל כדאי לה להיות בקשר עם אבא כזה.
בברכת חג שבועות שמח, האם המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של שירה
ענת שץ נברו16/06/2008שירה שלום, הדילמה שהעליית בשאלתך היא דילמה של אמהות המגדלות את ילדיהן כמעט לבד.
בעיני יש חשיבות רבה לקשר עם האב גם אם הוא מועט ובלבד שאינו קשר הרסני. על כן חשוב לאפשר ולעודד את הקשר בין ביתך לאביה, שיכול לגרום להעמקתו בעתיד. קשר טוב של ילדה עם אביה חשוב מאד להתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מרביץמייט04/06/2008
שלום. יש לי ילד מקסים בן שנה ושבעה חודשים. לפני מספר חודשים החל בני להרביץ לילדים ומבוגרים כאחד - מושך בשיער, מכה וצובט. לאחרונה אף נראה כי ישנה החמרה שכן הוא הפך רכושני ביותר ומספיק מבט של ילד אחר על כל צעצוע ובני ישר תוקף. בעלי ואנוכי הורים רגועים וסבלניים ואין לנו צל של מושג מהיכן התוקפנות. ניסינו כבר מספר שיטות לחינוך והכוונתו אך כך זאת ללא הואיל. אשמח לייעוץ בעניין. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט מרביץ
לירון און04/06/2008שלום מייט-
א. זה הגיל... דחפים תוקפניים בהחלט מתעוררים סביב גיל 2 ש' ואילך. זה לא ממש באשמתכם...
ב. עדי זה לא אומר שאין צורך להציב גבולות. לא ברור לי אילו שיטות ניסיתם, אבל קיימת לא מעט ספרות הדרכה גם בנושא גבולות בגיל הרך ויתכן שכדאי לפנות לפגישה עם איש מקצוע להכוונה.
"זה לא סיפור" אלא מתודה שצריך ללמוד וליישם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונאית לילדקרן04/06/2008
הילדון שלי בן 4 חוששת מהשמנת יתר
הוא באחוזון 85.
מעוניינת בתזונאית טובה לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני לקופת חולים
אמאלה204/06/2008לא כתבת באיזה אחוזון הוא בגובה? האם ישנם עוד אנשים במשפחה הסובלים מעודף משקל? בכלל כדאי לפנות לרופא הילדים כי לעתים ילדים סובלים מהשמנת יתר מכל מני סיבות (כגון תפקוד של בלוטת התריס) וכדאי לשלול אותן.
בכל קופת חולים יש תזונאיות שעובדות עם ילדים- ממנה תקבלי הדרכה לתפריט מתאים לגיל וכמובן לשינוי הרגלי אכילה של כל המשפחה וכמובן שמומלץ לשלב פעילות גופנית.
האם הוא סובל מקשיים/מגבלות סביב עודף המשקל (כגון קשיים חברתיים) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לשלושהמיכל03/06/2008
אני אמא לשלושה ילדים הגדולה בת 11 הבן השני בן 8.5 והקטנה בת 3.
הבעיה המרכזית מתמקדת בבן. יש לו קשיים בריכוז אינו אוהב לעשות שיעורים אף פעם לא מרוצה ממנו או ממה שעושים בשבילו, הוא מגיע הביתה כועס וזועם מביה"ס לא אוכל כל דבר מאד בעייתי באוכל, כשיש משהו שהוא אינו אוכל אז הוא מתחיל להתרגז ולעשות שטויות, אוהב להציק לאחיותיו ומתנהג בגסות רוח כלפינו ההורים.
כשהוא נפגש עם חברים או הולך לחברים ההתנהגות שלו משתנה מיד, כולם מספרים ואומרים "איזה ילד מקסים" .
עדיין לא אובחן אצלו בעית קשב ו/או ריכוז. הפגישה עם הנוירולוג הובילה לבדיקת EEG בחסך שינה וכמובן עם הפנייה לפסיכולוג.
אנא עזרתכם בנושא!!!
ואם אפשר קצת מידע על הבדיקה EEG והאם היא יכולה לבדוק בעיות קשב וריכוז?
לסבר את האוזן: הילד מקבל הרבה חום ואהבה הרבה חיבוקים והיחס שלנו כלפיו הוא מאד סבלני למרות שזה לפעמים לא עוזר ומוציא אותנו מהכלים. הוא יכול להתנהג הכי יפה שבעולם ובדיוק בשניה לאחר מכן הוא מתהפך.
תודה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
לירון און04/06/2008מיכל שלום
ראשית נשמע שאתם במצוקה.
שנית- נשמע בהחלט שאתם פועלים ובכיוון הנכון.
לפי מיטב ידיעת בדיקת גלי מוח לא מאתרת קשיי קשב וריכוז,
אך בפרוש יכולה לאתר מצבים של בעיות בשינה.
לגבי הפניה לפסיכולוג- קדימה! גשו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קייטנה והחלפת גןקרן03/06/2008
ביתי בת שנה וארבעה חודשים כיום באוגוסט הקרוב היא מסיימת את שנתה הראשונה בפעוטון משפחתון ובתחילת ספטמבר מתחילה גן חדש
בשבועיים האחרונים של אוגוסט אין מסגרת ובמקום עבודתי מארגנים "קייטנה" גם לקטנטנים.
שאלתי היא האם זה נכון לשנות לה 2 מסגרות בהפרש כזה - שבועיים קייטנה שתצטרך להסתגל אליה ואח"כ הגן החדש או שדבר שכזה יכול לפגוע בה ולערער את ביטחונה?
שאלה נוספת היא לגבי התלבטות לגן הילדים
רשמתי אותה ל2 גנים שונים האחד הוא גן קיבוץ 16 ילדים גננת +2 סייעות
והשני הוא משפחתון של 10 ילדים הנמצא בבית המטפלת דירת גן המטפלת היא מטפלת מוסמכת ויש לה עזרה עד השעה 13:00 האם דירה שכזו יכולה להתאים או שילדים צריכים מרחב פנימי גדול? יש חצר להתרוצץ אך בתוך הדירה מן הסתם קטן יותר.
האם בגילה הצעיר רצוי מעט יותר ילדים ומטפלות או להיפך?
תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנים ופעוטות
לירון און04/06/2008הי קרן
לגבי שאלתך הראשונה-
באופן אינטואיטיבי נראה לי שמעבר כה מהיר בין שתי מסגרות בפרקי זמן קצרים אינו אידאלי כלל לתינוקת.
לגבי השניה-
איני מכיר כמובן את הגנים, ויש הרבה מימדים נוסף ליחס בין כמות המטפלות לכל השאר,
אך שוב- ברמה העקרונית יחס אישי הוא קרטריון ראשון במעלה, כמובן בתנאי שהוא בא מאנשי צוות מיומנים ואיכפתיים. הדילמה תישאר מן הסתם, אך ככה זה בחיים ובהורות- אין החלטות קלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה ללא הילדרונה03/06/2008
שלום,
בננו בן 11 חודשים, אני ובן זוגי מתכננים חופשה לאילת בסוף החודש למשך חמישה ימים. אנו מתלבטים האם לקחת אותו איתנו. עלי לציין כי מאז שהילד נולד לא יצאנו כלל לחופשה וכי מהיום שנולד אני נמצאת איתו בבית ומטפלת בו (לקחתי חופשה של שנה מהעבודה) אנו שואלים האם אפשרי להשאירו אצל הסבתא (הוא מכיר אותם ולא בוכה כשנמצא אצלם) או שמא פרידה כזו תגרום לילד להרגיש לא טוב ולחוויה של נטישה, אני באופן אישי וגם בעלי מרגישים שאנו מאוד זקוקים לחופשה הזו וקצת לעצמנו אחרי כמעט שנה מאוד איטנסיבית של טיפול בילד וכמעט ללא זמן מנוחה והרגעות לעצמנו ולזוגיות שלנו.
אשמח מאוד לקבל את תגובתכם לנושא ואת עצתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צאו ותהנו
לירון און04/06/2008הי רוית
המון שאלות בנושא זה לאחרונה...
בגדול טעינת מצברים בהורות חשובה לא פחות מכל דבר אחר.
השאירו את הילד אצל הסבתא המיומנת וצאו להנות. הקפידו רק שהיא תנהג עמו בדפוסי שיגרה שהוא מכיר.
קחו בחשבון שיתכן שינוי מה בהתנהגותו עם חזרתכם,(יתכן גם שלא),
אל תקחו זאת כמשבר ואל תגיבו לכך מתוך רגשות אשמה רבים מדי.
המשיכו בשיגרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת!!!טלי02/06/2008
הי , בתי בת 4 וסובלת מבעיות עצירות . הבעיות התחילו כבעייה פיזית כשהיום אני מאמינה שהבעייה הפיזית נגמרה אלא שהיא מאד מפחדת לעשות . היא מתאפקת כמה ימים עד שזה פשוט כבר יוצא לבד ואז זה גם קצת כואב ומאשר את התחושה שלה שקקי זה כואב . בקיצור חוקן ומה לא ניסיתי לדעתי הבעייה בראש . מה לעשות ? למי לפנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מוכרת
לירון און04/06/2008זו בעיה הנשאלת כאן הרבה.
גילה של ביתך עוד צעיר.
מוטב כי תפנו עכשיו לברור רפואי ולאחריו התייעצות פסיוכלוגית עם פסיכולוג מומחה לגיל הרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה גם מקקיאביטל ששון02/06/2008
הבן שלי עוד חודשיים בן 3. כבר חודש הוא גמול לגמרי מפיפי אך מעולם לא עשה קקי בשרותים או בסיר.
הוא עושה בתחתונים או בחיתול ולעיתים לא מידע אותנו.
האם יש משהו לעשות או לתת לזמן לעשות את שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תני לזמן
לירון און04/06/2008הי אביטל
כרגע תני לו את הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת שמה של הילדה הצעירה במשפחהיעל02/06/2008
שלום,
אנו משפחה עם 4 ילדים בני: 10, 6, 4 ושנה וחצי. השם שנתנו לבתי הקטנה מטריד את מנוחתי כמעט מההתחלה. במקום להתרגל אני מוצאת בו עוד ועוד חסרונות ומתחרטת שלא בחרתי בשם אחר אותו רצינו אני ובעלי (איני מציינת את השמות כדי לא להעליב). כבר שנה שאני רוצה להחליף את השם ולא מעיזה (מה יגידו בסביבה). בחצי שנה האחרונה התחלתי לאזור אומץ ולקרוא לה בשמה החדש (בעלי משתף פעולה אם כי מתבלבל לעיתים). הבעיה שיתר האחים מסרבים לשנות וממשיכים להשתמש בשמה הקודם. אני בדילמה. מצד אחד קשה לי להרים ידיים ולהשאיר את שמה הראשון. מצד שני אינני רוצה לפגוע בילדי. (דוקא הקטנה תתרגל מהר היא כבר מתבלבלת בין השמות). אודה על כל עצה. תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לעצה בבקשה
יעל04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcxv
zxczx09/06/2008cxvx
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל מענה?????
יעל07/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של יעל
ענת שץ נברו16/06/2008יעל שלום,נראה שאת ובעלך יודעים מה נכון לכם. החלטתם בחצי שנה האחרונה לקרוא לבתכם בשם החדש. מה שגורם לך לבלבול זה משקל היתר שאת מייחסת למה שהאחרים חושבים.( לא מציינת את השמות כדי לא להעליב וחוששת לפגוע בילדים שלך) נראה שהדעה שלך נמצאת במקום האחרון. תבדקי אם זה נוגע גם בתחומים נוספים של חייך ?
ילדיך יקבלו את שם אחותם במידה וירגישו שאתם ההורים שלמים עם ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מינית אצל ילדה בת שנתייםשי01/06/2008
בתנו בת שנתיים נוהגת להתחכך בכריות או במזרן באופן שנראה על פניו כהתנהגות מינית .
לציין כי התופעה התחילה מגיל חצי שנה בערך ולא יחסנו לכך משמעות , אך בשלב זה הדבר מטריד אותנו ,בגלל שיש אחים נוספים בבית ובגלל העניין החברתי . לציין כי הילדה לא הייתה חשופה לשום פעילות מינית או תוכנית טלביזיה כלשהיא , ופשוט עושה זאת כי זה מסב לה הנאה .
האם זו תופעה ידועה / מוכרת ? ומה הטיפול ? בברכה . הורים מודאגים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה
ת03/06/2008גם אני מצטרפת לשאלה, רק שאצלי מדובר בבני בן ה-5.5 באותו דפוס התנהגות הנמשכת כבר כמעט שנה, בתחילה הערנו לו אך הוא המשיך לעשות זאת כאשר לא היינו לידו, אמרו לנו לא להתייחס, אבל גם זה לא מפסיק את ההתנהגות הזו - מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות בגיל ילדות
לירון און04/06/2008הגוף שלנו הוא דבר מופלא והוא יכול להסב לנו המון עונג.
ילדים מגלים זאת בהמון אופנים ממש מגיל הינקות.
זו אינה בעיה- לפחות לא ע"פ הנורמות התרבותיות שלנו.
הבעיה כמו בכל דבר היא ויסות.
רצוי לחנך ילדים ללא בושה או זריעת רגשות אשמה אבל בהחלטיות לגבי גבולות הפרטיות שלהם ושל האחר.
ילד בגיל 5 המאונן בפומבי צריך להסתפק ברמז הורי שיאפשר לו לפרוש לחדרו.
לגבי התינוקת הצעירה- רמת המודעות העצמית פה כמובן קטנה בהרבה ומכאן גם היכולת להגבלה ולאיסור.
הייתי ממתין עוד מעט ומתחיל בהדרגה בחינוך לפרטיות. במידה והתופעה אינה חולפת היית מתייעץ עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)