מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיעה סלקטיביתחלי גרנטשטיין25/06/2008
אני אמא לשני בנים בני 4 ו2.5 , הקושי שלי איתם הוא שמיעתם הסלקטיבית כלומר, הם נותים לא לשמוע אותי או את בעלי כשהם אינם רוצים.
לדוגמא כשהם נוגעים במשהו שאסור להם או כשאנחנו מבקשים מהם לעשות משהו כמו לצחצח שיניים וכך נוצר מצב שכל יום אני מגיעה למריבה איתם על חוסר היחס שלהם וכל בקשה מסתיימת באיומים ובחירות .
אני חווה את היחסים איתם בעיקר כתסכול וקשה לי להמשיך ולגרות לילדים שלי תחושה של חוסר סיפוק ופירגון
זקוקה לעצה בדחיפות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה סלקטיבית?
מיכל שמש25/06/2008חלי,
הוספתי סימן שאלה ליד קביעתך לגבי הקושי של ילדייך "שמיעה סלקטיבית". הרי אין תופעה כזו באמת. הילדים פשוט למדו להפיק רווחים מהתנהגותם, , ובכך משיגים תשומת לב מכם או שנמנעים מפעילויות לא אהודות. באופן מפתיע או לא, גם הם במצוקה, כי בפני כל פניה שלכם, הם אינם יודעים באמת איך להגיב. תגובה הורית חד משמעית, באמצעות דרישה לביצוע מטלות כמו צחצוח שינים, או באמצעות חיזוקים על התנהגות חיביות, משחרת את הילדים מעול הניהול של עצמם. באם תובנה זו לא מספיקה, אנא פני לייעוץ, או הצטרפי לקבוצת הורים במקום מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי משגעת אותישרה25/06/2008
שלום אני אם חד הורית פלוס 2 בנות ביתי בת ה14 מאד קשורה אליי מגיל קטן אינה נותנת לי מנוחה אמא תביאי לי מים אמא ואמא ולא עשתה כלום בכוחות עצמה היום היא השתפרה בזכות עקשנותי והתחילה להתקלח לבד ולפנות צלחת וכו יש לה חברות והכל אך היא דבוקה עליי ואם איני עושה מה שהיא מתעקשת עליו היא מתעקשת עוד ועוד עד שאסכים מבחינת קניות וזה מבינה ומתפשרת אך אני שומעת 1000 פעם ביום אמא ואמא אף שחברי מגיע אליי היא לא נותנת מנוחה אמא בואי לעשות איתי מערכת בואי לכסות אותי אמא ואמא אני מנסה לדבר איתה המון אך הדברים חוזרים על עצמם בבושה אגיד שגם קקי דורשת שאנגב לה בחוץ נורמלית לכל דבר אך בבית זה נורא אף מרימה ידיים לפעמים צועקת ורבה ומקללת אם אחותה וגם איתי אחותה מבוגרת ממנה ב6 שנים אני מעמידה גבולות ולא עוזר וגם מענישה ואין שום שיפור היא מקבלת את העונש כמתנה וממשיכה בשלה אינה יכולה לראות שמישהו אחר מתקרב אליי לא החבר ולא אחותה אין לי מנוחה ואינה ישנה עד 2 בליילה מבקשת שארדים אותה כתינוקת ואני מסרבת ומסבירה לה שהיא כבר גדולה וחייבת להיות עצמאית למרות שייש לה חברות ואף מאוהבת בבן עדיין אני מרגישה שייש לי תינוקת שדורשת כל רגע ואין בי כוחות יותר גם הזוגיות שלי מתפוררת מהמצב ,בתודה שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה שבתה משגעת אותה
ענת שץ נברו25/06/2008שרה יקרה!
נראה שהבת שלך מתקשה לגדול ולהתפתח באופן עצמאי ונראהשהיא מאד קשורה ותלויה בך.
האם יש זמן בו את נמצאת איתה שלא קשור לשרותים שאת מספקת לה ולזמן שאת מעירה לה?
נסי להבנות זמן כזה כמו שעה ביומיים , אם זה בהתאם ליכולתך. בזמן הזה עשו מה שביתך תרצה (משהוא מציאותי לגבייך).
כיוון שההתנהלות ביניכן היא לא מהיום אם לא תראי הטבה מפעילות משותפת זו פני לאיש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענת המשך
שרה25/06/2008אאני נמצאת איתה כל היום איני עובדת אגב אני לפני התפוררות מערכת יחסים אני רוצה לצאת אם הבנות לחופשה 5 ימים ובן זוגי רוצה להצטרף אך חושש שנריב שוב בגלל ההתנהגות שלה ואם נצא לחוד הוא כועס מה עליילעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
שרה26/06/2008שלא תטעי היא ילדה מקסימה לומדת מביאה ציונים טובים עד שהיא פתאום ללא סיבה צועקת מתפרעת ומכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשרה
ענת שץ נברו26/06/2008שרה יקרה!
המשך דברייך מראים שוב כי היחסים בינייכם פוגעים באיכות החיים של כל מי שחי בבית כולל החבר. על כן כדאי שתיפנו לטיפול משפחתי,כדי שיבנה דפוס חדש של יחסיםבריא ומותאם לגיל יש צורך בהתערבות טיפולית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיער בגיל הרךאידית25/06/2008
בני בן השנה וחצי התחיל לתלוש שיער לדעתי בזמן שהיינו מנסים להשכיב אותו לישון
כמובן שמעצם המשיכה נבהלנו והיינו מסבירים שאסור לדעתי זה התחיל במקרה וכשראה שאנו
מגיבים כך אז המשיך (כמובן שלא ידענו שהתופעה קיימת ולא הבנו מההתחלה שהמשיכת שיער
הפכה לתלישה ) הוא עושה זאת רק ששמים אותו לישון ולעיתים רחוקות כשהוא משועמם
על מנת שלא יתלוש את שערו התחלנו להרדים אותו על הידיים (אני יודעת שה לא פתרון)
הילד הוא ילד שמח חכם יודע להעסיק את עצמו אני האמא נמצאת איתו כל היום (הוא לא בגן)
היו כשאני רואה אותו תולש אני לא מגיבה ותגובתו חיוך ערמומי ואף אומר אסור
אבקש עצה איך עליי להגיב ומה עליי לעשות.
בתודה מראש אידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שער בגיל הרך
ענת שץ נברו25/06/2008אידית יקרה!
נראה כי תגובתו של בנך קשורה בצורך שלו בהורדת מתח כמו שילדים אחרים עושים כשהם מוצצים אצבע.כדאי לחשוב על אוביקטים כמו בובה רכה או פעילויות אחה"צ כמו צבעי אצבעות, פעילות בחוף הים שירגיעו אותו לפני השינה.
הניחו לתופעת תלישת השיער, וכך תעזרו לה לדעוך עם הזמן .ובמקרה ולא יכול שינוי המשיכו להתייעץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהאיתי24/06/2008
שלום רב,
התחלנו תהליך של גמילה עם הילד ,הוא בן שנתיים וחודשיים הוא כמעט נגמל גמילה מלאה מפיפי ,שהקושי שלו היה ללכת לשירותים ,הבעיה העיקרית זה עם קקי הוא אומר שהוא צריך לשירותים אנחנו לוקחים אותו אבל הוא לא עושה ,קשה לו, בהתחלה הוא היה מתאפק עד שזה היה יוצא היום אנחנו לא יודעים איך ללמד אותו להוציא את זה הוא מסוגל לשבת על סיר כמה דקות לקרוא סיפור אבל שום דבר הוא לא עושה ,מה אפשר לעשות כדי שהוא ידע לעשות קקי.
בכבוד רב ,איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
לירון און24/06/2008שלום איתי,
לא ברור לי האם הילד עודנו מסתובב עם חיתול או לא.
בכל אופן נשמע לי שכרגע, הכי חשוב זה לפעול בשני מישורים:
א. סבלנות- להמשיך להושיב אותו באופן קבוע בעיקר בזמנים שבהם אתם מניחים מהכרותיכם שיש לו יציאות, כגון- בבוקר, אחה"צ או אחרי האוכל. אם יוצא בסיר מה טוב ואם לא, לא נורא, יצא בחיתול, אך אין לוותר על הרגל הישיבה.
ב. חשוב לעורר מודעות לגוף- ז"א ללמד את הילד להיות רגיש לסימנים המקדימים לפני היציאה כגון- כאב בטן, גזים וכדומה.
כרגע לא נשמע שיש מה להילחץ או להלחיץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית חבר וילדיםשרי24/06/2008
שלום לך יש לי בן זוג זה 7 שנים ו2 בנות מתבגרות אנחנו רוצים לצאת לחופשה משפחתית אך בעבר כשיצאנו טען שאני אובססית על הילדות אם יוצאים לבית מלון או כפר נופש הוא רוצה שבליילה נעזוב אותן ונצא יחד אם הן מבקשות ללכת מסביב ולא בדרך שלנו ואני הולכת איתן וזורמת איתן זה מפריע לו ,חשבתי או לצאת אם הבנות לחוד ואיתו לחוד או ביחד ולנסות להסתדר לאור העבר שכל טיול קולקל ורבנו בגלל שהוא אומר שאני אובססית עלייהן והן קשורות אליי מאד לציין שהן בנות 14 ו19 יתומות מאב אני והוא לא גרים יחד אך מתכננים זאת בקרוב ,הוא אומר שאם אצא איתן בעתיד נצא רק אני והוא או אני והן לחוד האם עליו להתפשר ולהבין את חששותיי להשאירן לישון ליילה לבד במקום זר ,או האם עליי להתפשר ולהבין אותו שבחופשה אני צריכה גם להיות אם כולם וגם לצאת איתו לחוד האם משפחה שיוצאת יחד צריכה להיות ביחד כל החופשה או הזוג צריך גם לקחת זמן לבד למרות שחששותי שהן ישנות לבד במקום זר בנופש וזהו בית קרקע אני חוששת שמישהו ינסה להיכנס אלייהן בכל זאת 2 בנות לבד אנא עיזרו לי מה עושים,ומי צודק?מצד שני אם אצא רק איתן אז פה הוא מרגיש שאינו חלק מאיתנו ,הוא אומר לי צאי איתן ומצד שני אם תצאי איתן מהיום נצא רק שנינו לבד לא לוקח אותן לשום טיול בעתיד מה עליי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתבכת
לירון און24/06/2008הי שרי
יש לי רושם שהסתבכת במשהו שהוא פשוט בהרבה מהסיפור, אך זה כבר ענין אחר...
זו קצת תשובה בסגנון ורדה ז'קונט, ז"א- מאוד החלטית. על אף שברור לי שהמציאות מורכבת, הבמה כאן אינה המקום להתפלספות...
בקיצור- שניכם צודקים.
אם תחליטו לחיות כמשפחה שאלת הבחירה לא תעמוד על הפרק. הבנות "שלך" יהיו גם "שלו" וצריך להיות לו מלוא האינטרס שהן תהיינה מרוצות וזה כמובן מבלי שתתעלמו מן העובדה שגם במשפחה חשוב שההורים יקחו פסקי זמן לעצמם.
מצד שני- אינכם משפחה כרגע, את משפחה, והוא ואת זוג, ומהמקום הזה- לא ברור מה הוא צריך את ילדותיך בחופשה.
זו עיסקת חבילה ושניכם צריכים להבין זו- אי אפשר לקבל רק חלק...
את רוצה בילוי רומנטי עימו- קחי אותו לבד,
הוא רוצה בילוי משפחתי עימך- שיקח את הכל...
פשוט- לא! אבל יש בחירות קשות יותר...
בהצלחה.
נ.ב.
ובעצם זו בכלל שאלה לפורום על זוגיות ולא על ילדים....לא כך?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן כמעט ששלימור24/06/2008
שלום רב,
בני כמעט בן שש, הוא תמיד מוצא לו חבר אחד טוב ונסחף אחריו בנאמנות מוחלטת.
יש לו חבר בגן שאליו הוא קשור מאוד, הוא מזדהה איתו באופן מוחלט והולך שבי אחריו, למרות שלא תמיד החבר מתנהג אליו יפה.
היום בבוקר הוא אמר שהוא לא רוצה ללכת לגן כי יום קודם הגננת הענישה את החבר ובתגובה החבר אמר שהוא לא רוצה לבוא לגן. הוא לא מוכן לשחק עם ילדים אחרים וכל הזמן כרוך אחרי אותו החבר.
זה קרה גם אם חבר נוסף שהיה לו: שיחקו כמה ילדים ביחד והם לא היו מוכנים לשתף את החבר במעגל ריקוד שיצרו, כשבני הגיע ליד הם פתחו את הידיים שישתתף איתם אך הוא צעק עליהם" למה אתם מתנהגים ככה לגיא"? ולא היה מוכן לשחק איתם.
אני לא מצליחה להסביר לו שזה בסדר שיש לו חבר טוב שהוא אוהב אבל זה לא אומר שהוא לא יכול לשחק עם עוד ילדים.
איך עושים את זה?
חשוב לי לציין שהזמנתי עוד ילדים מהגן שישחקו איתו אחר הצהריים, אבל הוא תמיד מדבר על אותו החבר ולא מתחבר כלכך לאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה של זוגיות
לירון און24/06/2008הי לימור
גם בקרב ילדים יש כאלו המעדיפים "חבר'ה" ויש כאלה המעדיפים "חבר".
השאלה מדוע בנך נצמד כל כך לחבר הזה ולא מרפה ממנו היא בהחלט שאלת הזוגיות שבין שניהם, ולא בטוח שנבין אותה עד הסוף,
אבל במרבית המקרים- מי אנו שנתערב בזוגיות של ילדינו הצעירים? הרי הבחירה שלהם מובנת להם.
תני לו לנהל את הזוגיות הזו. אני חושב שניתן להצביע בפניו על היתרונות והחסרונות שלה, ואף להעמיד גבולות בהגזמות מיותרות, (כגון- לא ללכת לגן בגלל החבר...), אך לא מעבר לזה.
נסי לצפות בו ולהבין את פשר הזוגיות שלו.
אני משוכנע שתוכלי להזדהות עם חלקים ממנה.
שיגדל יעשה בחירות אחרות ואולי לא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לגבי ספרי ילדיםחגית22/06/2008
אני עתידה ללדת בעוד חודשיים.
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. אשמח לקבל המלצות לספרי ילדים בנושא הולדת אח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספר ילדים - הולדת אח
מיכל שמש25/06/2008אני אישית אוהבת את הספר "האח הקטן של פספס" של לוסי קזינס. שיהיה לך בשעה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מעריסה למיטהחגית22/06/2008
בתי, בת שנתיים וחצי, ישנה עדיין בעריסה. יצויין כי בחדרה יש מיטת מעבר אך היא מסרבת לישון בה, כמו-כן, נדיר שהצליחה להירדם במיטה שאינה עריסה (במיטתנו ו/או כשיצאנו לחופשה) וגם אז זה היה לפרקי זמן קצרים מאד ולסירוגין.
אנו עתידים לחזור לישראל עוד כחודש ומעוניינים לקנות לה מיטה שאינה עריסה ולהרגיל אותה לישון בה.
היום לוקח לה בין 1/2 שעה לשעה להירדם בהם בדר"כ היא משחקת ומקשקשת עם עצמה. ברור לנו לחלוטין שבמיטה רגילה היא תקום אחרי דקה לכל היותר.
כיצד עושים זאת?????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה- מעבר מעריסה למיטה
מיכל שמש25/06/2008ראשיתף כדאי לעשות את המעבר לפני החזרה לארץ, כדי למנוע התחוללות מספר שינויים משמעותיים בו זמנית. שנית, ברגע שתחליטו שאתם בשלים לכך, הוציאו את העריסה מן החדר, קנו מיטה חדשה עם מצעים בהם דמות האהובה עליה, והצטרפו במשך מספר לילות אליה בחדרה (כל פעם הורה אחר), להירדמות משותפת, כאשר אתם על מזרן או מיטה נוספת לילדה (לא באותה מיטה). כך תתמכו בה בעת המעבר, במקביל להעברת מסר חד משמעי שהיא מסוגלת לכך. אם הילדה התרגלה לישון בשטח צר, והדבר מספק לה תחושת חום, תחמו חלק מהמיטה הגדולה בכריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה וסלידהשירז22/06/2008
שלום
יש לי חברה בחורה מאוד טובה ויש לה בן מקסים שבהתנהגות שלו הוא קצת נשי
שמתי לב שחברתי מתלוננת על זה כשהיא נמצאת איתי, אני לא יודעת אם היא עושה את זה גם בנכחותו
אבל אני יודעת שהוא מקבל אהבה מועטת היו פעמים שניתנה חיבה גופנית כלומר חיבוקים ונשיקות
אך זה לא נמשך לאורך זמן ומיד אחר כך באה סלידה שנראית לעין במבטים ובמילים
האם יש איזשהו נזק חמור שיכול להגרם לילד בעקבות אהבה וסלידה
יש איזשהי השלכה פסיכולוגית ?
מה אפשר לעשות אם כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה- אהבה וסלידה
מיכל שמש25/06/2008אכן, ילדים (כמו גם מבוגרים) מתבלבלים ממסרים סותרים. מעבר לאמירה כללית זו, קשה לי לתת לך ייעוץ על ילד של חברתך, ולא ברורה עמדתה האישית בנושא, מה מביא אותה להתנהג באופן זה, והאם התרשמותך משקפת את כל החוויה של הקשר הורה- ילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני אומרת לביתי בת 4.5ליאת22/06/2008
בימים הקרובים אני הולכת לבצע ניתוח להדגלת חזה ביתי מאד מודעת לגוף שלי ומאד קשורה אליי , היא תשים לב לשינוי שיחול בי הן בפן החזותי ובטח במצבי הפיזי בימים הראשונים שאני אשכב וארגיש לא טוב , מלבד זאת היא לא תראה אותי יום וחצי .
היא ילדה מאדדדד חכמה ואוהבת לשאול הרבה שאלות מה אני עושה איתה??????????
יש לציין שיש לי בבית תינוקת בת 10 ח' ואני לא אוכל להרים אותה כתמיד ככה שגם לזה היא תשים לב .
אשמח לתשובה מהירה ( הניתוח בקרוב.....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחר הניתוח צריכה תשובה דחופה בבקשה
ליאת23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
לירון און24/06/2008הי ליאת
ראשית לכל- בהצלחה ושיעבור בשלום!
שנית- לא מזמן קראתי על סערה בעקבות ספר שפורסם בארה"ב, אשר נכתב ע"י פלסיקאי, במטרה להסביר לילדים על ניתוחי "השיפוץ" של אימותיהם. אבל זה כאמור באמריקה!
לגבי מצבנו הנוכחי-
תגידי לה את האמת עד כמה שהיא תבין.
ז"א- אמא עברה ניתוח. אמא לא חולה, אלא עשתה זאת על מנת....(בחרי תשובה שנראית לך).
חשוב להדגיש כי זו בחירה אישית שלך ולכל אחד יש גוף משלו וזכות להחליט על גופו בלבד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שנשאלה לפני שבועיים ולא נענתהשרי22/06/2008
בתי בת 6.5 בכתה א' ממהרת לערב מבוגרים (מורה, צהרון...) בכל דבר ו"להלשין" ולא מנסה לפתור את ההתקלויות עם הילדים האחרים בעצמה. הדבר כמובן מרגיז את הילדים וגורם להם להתרחק ממנה.
דיברנו איתה והסברנו לה שמה שלא נוגע לה הוא אינו עניינה ולא צריך להלשין
ושכשהיא נתקלת בבעיה עם ילד אחר כדאי שתנסה לברר איתו את הנושא ולא תפנה ישר למבוגר אלא אם כן נעשה מעשה שהוא מסוכן או פוגע.
האם פעלנו נכון?
מה הדרך הנכונה להביא אותה להתמודדות עצמית ובוגרת עם בעיות ולהפסיק להלשין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלשנות והתמודדות חבתרית
מיכל שמש25/06/2008שירי, צר לי על שחיכית זמן רב לתשובה. נראה לי את נוהגת נכון. חשוב לא להיות שיפוטית כלפי הילדה, לשקף את החלק החיובי בהתנהגותה (האיכפתיות), אך גם לתת כלים להתמודדות חברתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה נזק נגרם לילדים?עמי22/06/2008
שלום,
אני אמא לשני ילדים, בני 10 ו- 14. בעלי ואני במתחים בינינו לעיתים קרובות ובכל פעם שכזו הוא
אומר לילדים שיש לאמא בעיה בראש, ושהיא מטורללת (לא בנוכוחותי). נכון, שהיה לי משבר נפשי לפני הרבה שנים, אך נראה שמאז הוא לא מפסיק לנצל עובדה זו ומסיט את הילדים נגדי.
שאלותיי הן:
1. האם זוהי אחת הסיבות שהילדים מתעלמים ממני כשאני מפעילה סמכות ומנסה להציב גבולות?
2. האם נגרם נזק לילדים במהלך השנים שעברו ובהמשך השנים הבאות, כאשר זוהי התדמית
השלילית שלי שיש להם בראשם?
3. ואם כן, איך אוכל לתקן זאת?
4. האם פרידה מבעלי תועיל לילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין ההורים
מיכל שמש25/06/2008אכן, העובדה שהילדים נחשפים ליחסים קשים בין ההורים אינה תורמת לבריאותם הנפשית. הורה המקטין את ההורה השני בעיני הילדים גורם להם נזק גפול ומשולש (גם תדמיתו נפגעת, גם תדמית ההורה השני, וגם יכולתם של הילדים לסמוך על העולם נפגמת). לגבי שאלתך האחרונה, כדאי לך לפנות לקבלת תמיכה לעצמך עלך נת שתוכלי להחליט על גורלך, גורל הזוגיות שלך, וגורל משפחתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בכתה אשרי22/06/2008
בתי בכתה א.
היא אינה ילדה "ממוצעת". רוב הדברים שמעניינים בנות בגילה- אינם מעניינים אותה. היא לא אוהבת לרקוד, תסרוקות וכדומה.
היא לא מנהלת שיחות "קצ'קס" ולרוב מעדיפה לשחק עם הבנים כדורגל למרות שהיא ממש לא טובה בזה.
היא לא משתייכת לאף חבורה ואין לה חבר/חברה אחת טובים.
מצד שני בהגדרת הכוללת היא ילדה מאוד ידידותית. היא מוכנה לשחק עם כל אחד ומפתחת שיחה בקלות עם כל ילד/ה מבוגר וכדומה.
הסיבה שאני מוטרדת היא שאני חשה שהיא בודדה. בממוצע היא נפגשת עם חברים פעם בשבוע/שבועיים אך אני נתקלת במצבים רבים בהם היא מעוניינת להיפגש עם ילדים אך כיוון שאינה בקליקה שלהם הם לא מעוניינים להיפגש איתה. כמו כן כבר מתחיל קטע שבנים מבדילים עצמם מהבנות ולא כל כך רוים לשתף אותן במשחקים שלהם. הלב נחמץ כל פעם שאני עדה לארוע בו היא מחפשת לעצמה עם מי להיפגש.
הילדים בגיל כזה שהמפגש כבר לא תלוי בהורים ולכן אין לי דרך לעזור לה ישירות.
בהתייעצות שעשיתי בתחילת השנה עם פסיכולוגית ילדים היא יעצה לי לא ללחוץ על הילדה ולתת לה לפעול לפי דרכה אבל עכשיו זה כבר מתחיל להפריע לה ולפגוע בה.
איך באפשרותי לעזור לה?
כיצד עלי לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - ילדה בכיתה א'.
מיכל שמש25/06/2008כפי שענתה לך הפסיכולוגית עימה התייעצת, אכן לא כדאי ללחוץ על הילדה. יש בנות, שבהמשך מתגלות כנשיות מאוד, שמעדיפות בגיל הזה "משחקי בנים". את צריכה לבדוק האם הילדה אכן מרגישה בדידות. יתכן שזוהי רק תחושתך. אם אכן כך, חשוב לרשום אותה לחוגים מתאימים, ולהיעזר גם במחנכת, כדי לנסות להפגיש אותה עם ילדות מהכיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה דחוףףףריקי22/06/2008
יש לי ילדה בת שנתיים לפני חודש נולד לנו תינוק הילדה מתעוררת באמצע הלילה וגם בבוקר בצרחות אי אפשר להבין מה היא רוצה והיא לא מוכנה להפסיק לצרוח זה מלחיץ אותי עד שגם אני מתחילה לבכות אני חסרת אונים זה יחלוף לבד ? אם כן אז מתי? מה לעשות ? איך להתמודד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים לחוצה מהולדת אח
מיכל שמש25/06/2008ריקי שלום,
ביתך חווה עתה מספר שינויים - עליה בצרכי העצמאות שלה מול רצון לקרבה, תהליך האופייני לבני שנתיים. בנוסף, מבנה המשפחה השתנה והיא אינה עוד בת יחידה. על מנת שתוכלי לסייע לה לעבור תקופה זו, כדאי לך להיעזר בבעלך, בני משפחה, או מטפלת. תגובת הבכי שלך מושפעת גם מהיותך פגיעה (הורמונים...) לאחר לידה. שינה טובה, אכילה מסודרת, וסיוע עם התינוק או לחילופים עם הילדה, יאפשרו לך להישאר שפויה ולהכיל את צורכי בני הבית הצעירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מקצה לקצהאמא מיואשת21/06/2008
הקטנה בת שנה ו 10. בחודש האחרון השתנתה מקצה לקצה. מילדה נוחה ההתנהגות שלה השתנה מאה שמונים מעלות ואנחנו חסרים אונים.
כל דבר קטן שהיא לא מרוצה ממנו גורר בכי היסטרי ורקיעות רגליים, בוכה בלי שום קשר לשום דבר.
בלילות אם עד עכשיו הייתה נרדמת עצמאית, לשים אותה במיטה זאת משימה לא פשוטה (אני ממש חוששת לקראת הערב שהסצינות לא יחזרו על עצמן) היא מתחילה לצרוח ברמות היסטריות וגם כשעומדים לידה הבכי נמשך והיא מוכנה לשים ראש רק אחרי שהיא מתעייפת, בבקרים התעוררות בצרחות היסטריות....בקיצור הבית התהפך אנחנו ממש מיואשים...שללנו כל בעיה רפואית, שללנו פחד מהחושך (זה קורה גם לקראת שנת הצהריים)...בלילות מתעוררות בצרחות היסטריות............אמרנו נואש....
האם מישהי חוותה את המהפך הזה עם הילדים שלה והכי חשוב איך פותרים את זה ? האם יש מצב שזה קשור לגיל שנתיים הנורא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שאת מתארת .....
אושרת21/06/2008מה שאת מתארת קורה לי עם בני שכבר בן שנתיים לא בדיוק אותם דברים אבל בואי נגיד שההתנהגות שלו השתנתה מאוד בחצי שנה האחרונה כאילו זה לא אותו ילד. ההתנהגות שאת ספציפית מתארת לפי דעתי זו התנהגות שחולפת לפעמים יש להם תקופות כאלו...אולי היא גם בשלב של צמיחת שיניים אז היא לא רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)