פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה דחוף
    אומיימה
    24/08/2008

שלום לכם, פנייתי אליכם הינו צורך חשוב לעזרה דחופה לאחר ששומעים מילד בן שש שהוא רוצה למות הוא שונא עצמו , ועוד. אני אמא לשלושה ילדים, ילדה בת 10.5 , ותאומים בנים בני 6. אני עובדת כמורה, ובעלי עובד כבעל עסק במכונאות רכב, אנחנו משפחה מאוד איכפתית ורגישה , גידלנו את ילדינו בהרבה השגחה ותשומת לב מחשש מכל דבר בסביבה, הם הפכו לילדים מאוד רגישים מלאי חום ואהבה, וכמה שאנחנו משדרים להם על אהבתנו הם דורשים לעוד. בעייתי לאחרונה היא עם אחד התאומים , אשר איבחנתי אצלו בזמן האחרון התנהגות מוזרה שאין לי הסבר בשבילה, או מרוב שאני מבינה אותה לא יודעת להגדיר איך לטפל. התאום הזה הוא מאוד רגיש, רוצה להשתלט על כל דבר , אותי החפצים , בקיצור כל דבר על מנת למנוע מאחיו לקחת ראשון. הוא מאוד אנוכי, מרביץ לו בשקט, בלי שאף אחד יראה, ואני תמיד יורדת עליו בכך, כשמדברים על מה שהוא עשה הוא אומר שתמיד אני יורדת עליו, ושגם אח שלו אשם, ושהוא שונא אותו, והלוואי שימות כדי שכולנו נהיה מבסוטים בלעדיו. אני מתקשה לדבר איתו , כל היום מחפש דברים להרגיז אותי, הוא רוצה שאני אהיה בשבילו בלבד. מדבר כמו גדולים , שקשה לפעמים לענות לו . בכל פעם שאנחנו רוצים לצאת מהבית הוא מקבל קרייז לא רוצה להוריד את הפיג'מה, שהוא מוכן ללבוש אותה כל החיים אפילו מחוץ לבית, פעם היה לוקח אותה לגן בתיק שלו, כאילו שהיא נותנת לו להרגיש בטוח וכמו בבית. דבר נוסף הוא מתקשה לדבר מיד עם אנשים זרים, מתבייש אם שואלים אותו משהו, ודוחף את אח שלו לענות במקומו, כאילו הוא גיבוי בשבילו בחוץ, ובבית הוא השולט והאח הוא הנשלט.....מעניין נכון. כאשר אני מטיילת איתו לבד בסופר או במקום מחוץ לבית בלי האח התאום הוא מתנהג במאה אחוז. אבל אם מאחרים מתחיל לשאול על אח שלו, ורוצה לחזור הביתה. האח התאום הפך להיות פחדן , וותרן, לא מביע את דעתו לפני שהאח השולט יבחר או יחליט או אפילו יטעם משהו חדש בשבילו, והוא לא בטוח בהחלטותיו אם מזדמן לו להחליט . בעוד שבועיים הם עולים לכיתה א', ואנחנו החלטנו להפריד ביניהם בכיתות, זאת אומרת כל אחד בכיתה אחרת. אולי כך תתחזק אישיות כל אחד מהם יותרו בגלל שהם גדלו צמוד אחד לשני במשך ששת השנים, ונשארים ביחד 24/24 שעות דבר הגורם לסכסוכים לאחרונה. מכל הסיפור הזה אני מפחדת ודואגת מהאיומים למוות נכון שהוא קטן ועוד לא מבין מזה מוות, אולם הצורך הזה ייתכן ויגדל איתו, ובאחד הימים יעיז לעשות משהו. תעזרו לי איך להתמודד איתו, מהי שיטת הדיבור שעלי להשתמש בה איתו כאשר הוא מחפש דברים להרגיז אותי, האם הוא מנסה לפנות תשומה לבי אליו בלבד , כי הוא אומר לי את מתנהגת איתי לא בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד במצוקה

מיכל שמש
    24/08/2008

אומיימה שלום, נשמע שהילד מאוד במצוקה, וטוב שאת רגישה לאיתותיו. שימי לב כי דינמיקה של "שולט- נשלט" אינה תמיד פשוטה כפי שהיא נראית, ולעתים הילד מפעיל את השליטה כמנגנון הגנה מני חרדות שלו. כדאי שתפני לייעוץ פסיכולוג התפתחותי או חינוכי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישום לגן חובה
    מזולה
    23/08/2008

שלום בני בן 4 וחצי ילד מאוד רגיש, בוכה על כל דבר הכי קטן, אומנם הוא ילד חברותי למרות שלא נפתח בדקה הראשונה לחברה חדשה אבל לאט לאט הוא מתרגל ומתחיל להפתח, ברצוני לשאול שאלה לגבי רישומו לגן, השנה הוא אמור להיות בשנה שניה בטרום חובה כמו בשנה שעברה, ממחלקת החינוך של העיריה הציעו לי בעקבות שהתפנה מקום נוסף בגן החובה אם אני מעונינת שהוא יהיה השנה בגן החובה במקום בטרום חובה אני נמצאת בדילמה ענקית מאחר שמצד אחד אני אומרת עדיף שיהיה עם גדולים וילמד אך מאחר והוא מאוד רגיש ופגיע, אני חושבת שעדיף אולי להיות עם הקטנים יותר ועם בני גילו בטרום החובה אנא עזרו לי להגיע להחלטה מה כדאי?????.

לקביעת תור
    סגירה
    רישום לגן חובה

הוספת תגובה

• רישום לגן חובה

ד''ר דוד וילנסקי
    24/08/2008

בלי להקיר אותו מקרוב הייתי מציע להשעיר אותו בתרום חובה. עדיף להיות "ראש לשועלים..." ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוגזם
    נורית
    23/08/2008

שלום רב מקווה שהגעתי למקום הנכון, אני אמא ל 2 ( בקרוב 3 בע"ה ) וכרגע אני ממש חסרת אונים בנוגע לבני הקטן בן ה8. לפני בערך כשנה וחצי החל בני לפחד מכל מני דברים שהיו נראים לי נורמאלים לחלוטין לילד בגילו. לדוגמה: פחד מעט מהחושך אז הדלקנו אור במזדרון ליד החדר. היום הפחד שלו יוצא לגמרי משליטה ונראה לי ממש לא נורמאלי, במקום לפחות זה רק מתגבר. הוא לא נכנס לשרותים ללא ליווי של אח שלו הגדול ממנו בשנה. ובכלל לשום מקום אחר בבית שאין בו אנשים. היום אור במזדרון ממש לא עוזר, אז הוא הולך לישון עם אור בחדר למרות שהאח הבכור שלו ישן איתו. וגם אז הוא מפחד ( ואבוי אם חלילה אחיו ירדם קודם כי אז הוא ירגיש לבד ) יש לו פחד מקולות גבוהים כגון מוזיקה חזקה וכד', בקיצור נראה שהוא מפחד מהכל. ניסיתי זמן רב מאוד להבין ממה נובע הפחד וגיליתי לאחרונה שהוא חולם חלומות נוראיים בקשר לאנשים שהוא אוהב. חלום על אבא שלו נפגע, אח שלו שנופל מהחלון, לאמא יוצא דם מהפה חלומות על סבא וסבתא. האמת היא שזה ממש הבהיל אותי, וכמובן שלכך נוספים חלומות על מפלצות וכאלה... יש לציין שבני גם די שונה בכל הקשור לתקשורת, הוא ילד מלא אהבה ונתינה אך רק לאנשים אותם הוא בוחר לאהוב. הוא לא מתקשר עם אנשים זרים או אנשים שלא אהובים עליו ( גם מהמשפחה ) והביטחון העצמי שלו ממש לא בשמים, הוא כל הזמן בתחושה של " אני לא מסוגל" למרות כל העידוד שהוא מקבל מאיתנו ( והרבה ) בבית הספר עם החברים הוא הילד הכי מקובל בכתה ופתוח עם כולם ( להפתעתי ) כרגע, אני מחפשת איזושהי הכוונה, לאן לפנות, מה לעשות, מה לא בסדר? אשמח לקבל תגובה בהקדם ע"מ לעזור לו בהקדם. תודה מראש, נורית.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוגזם

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי?

נורית
    25/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנורית

עירית חגי
    25/08/2008

שלום רב

במקרה הזה נראה לי כי עדיף שתפני לעזרה מקצועית במקום מגוריך. החרדות של הילד אכן מוגזמות ופוגעות בהתנהלות שלו ,נראה כי הוא מאוד סובל מהחלומות לו ונראה כי קיימת גם בעיה של ביטחון עצמי ודימוי עצמי. לא ברור לי ולא ניתן להתחקות אחר הגורמים בפורום זה. יש אפשרות לפנות דרך פסיכולוגים בקופת החולים , הירות הפסיכולוגי או פסיכולוגים פרטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים גרושים
    מאיה
    22/08/2008

אני ובעלי התגרשנו . לאחרונה יש לי זוגיות רצינית שכוללת גם בילוי משותף עם לדי הצד השני. יש 2 בנות- בת 10 ובת 13. בתי בת ה10 זורמת עם המצב, מפרגנת ומבלה עם ילדת הצד השני בתי בת ה13 אינה זורמת כלל ואף מערימה קשיים. היא טוענת שעליי לבחור בין החבר לבינה והיא לא תסכים לבלות כאשר הוא נמצא. ברצוננו אף לגור ביחד אך היא רוצה שאני ואביה נחזור ואינה מקבלת את המצב החדש. אני צריכה יעוץ בנושא. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הורים גרושים

הוספת תגובה

• איך מסבירים לילדינו הקטנים שהוריהם

סיגל לוי
    07/02/2012

אני רוצה לעזור להורים שמתגרשים ולא יודעים איך לספר לי לילדיהם הקטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמדת מתבגרת לגבי גירושין

מיכל שמש
    24/08/2008

מאיה שלום,
    ביתך הבכורה מגיבה למצב החדש עם אמוציות של מתבגרת, במרד המתאים לגיל. את לא יכולה להכריח אותה לבלות עימך ועם בן זוגך, אך היא חייבת להבין שאת רשאית לבנות את חייך. כדאי תוך כדי הצבת הגבול, גם לתמוך בה במצוקתה, על ידי בילוי זמן איכות שתיכן יחד, ללא קשר לזוגיות כזו או אחרת.
    את מוזמנת להתייעץ גם בפורום הורים למתבגרים באתר זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שליטה בצרכים
    בתנועה1
    21/08/2008

אני מבררת לגבי האחיין שלי בן ה -8 , אשר עדיין ישן בלילות עם חיתול עקב בריחת שתן, ולעיתים במשך היום סובל מבריחת קקי. הוא ציין באחת הפעמים שהוא אוהב שבורח לו קקי, אבל סרב להסביר מדוע. נערכו בדיקות ולא נמצאה סיבה פיזיולוגית. איך ניתן לעזור לו, למי אפשר לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שליטה בצרכים

הוספת תגובה

• חוסר שליטה בצרכים

ד''ר דוד וילנסקי
    23/08/2008

אפשר לפנות לפסיבולוג קליני או בשירות הציבורית( תחנה לבריאות הנפש לילדים) או בקליניקה פרטית. היות ואת הדודה קודם צריך להיות מוכנות מצד ההורים והילד לפנות לעזרה. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב כללי ירוד של נער בן 14
    ערן
    21/08/2008

לפסיכולוגית המשיבה, שלום רב! אשמח מאד לקבל את עזרתך וייעוצץ בנושא הבא. הסיפור הוא ארוך ומפורט, ולכן אשתדל לקצר ככל האפשר ולסכם בנקודות. מדובר בנער בן 14, עולה לכתה ט', בן יחיד, שהוריו התגרשו כשהיה בן 4. הרקע לגירושים - בעיות כלליות בזוגיות, יחס אלים מצד האב כלפי האם ועוד. כיום, הנער ואימו גרים בבית הסבתא, ואביו נישא בשנית וגר עם אשתו ה"חדשה" וילדיו ממנה (אגב, גם מע' היחסים החדשה של האב מעורערת, וכפי הנראה צפוייה להסתיים בקרוב). האב (40) עובד לפרנסתו ומצבו הכלכלי טוב. האם (35), לעומת זאת, גם היא בעלת מקצוע, אך חיה "על חשבון" אימה (כלומר, הסבתא) ואינה מתאמצת למצוא מקור פרנסה, בן-זוג חדש, ובכלל - לשקם את חייה. למען האמת, היא נמצאת מספר שנים בקשר עם גבר, שמנצל ומשפיל אותה כדבר שבשגרה, אך נראה שהיא "נהנית" מסוג כזה של יחס. לסבתא יש תפקיד חשוב בסיפור: היא רוצה מאד בטובת ביתה, מוכנה לעזור בכל דרך, ומתקשה לראות את ביתה הורסת את חייה שלה בידייה, וכן את חיי בנה (כפי שמיד אפרט). מדובר באשה שאינה מסוגלת לקבל אחריות על חייה, קלת-דעת, מפונקת ועצלנית. כאמור, הסבתא מתקשה מאד לראות כיצד ביתה מדרדרת וסוחפת את נכדה גם כן, והחיים במחיצת הבת והנכד הפכו בלתי-נסבלים עבור הסבתא - שמתקשה להקשיח את עמדתה כלפי ביתה בגלל "רגשות אמהיים" וכו'. האם והבן אינם מתייחסים בכבוד לסבתא, מזלזלים בה ואינם מכירים לה טובה על כל שהיא עושה למענם. יש לציין, שהסבתא עצמה צלולה לחלוטין, "מבינה עניין" ורואה את המציאות כפי שהיא. לאחר הקדמה זו, נחזור לבעיה המקורית - הנער. מצבו הכללי ירוד בהחלט בהשוואה לבני גילו; בלימודיו בבית הספר - הוא נכשל במקצועות רבים, ואף היה מועמד מספר פעמים להדחה מבית-ספרו. בחיי היום-יום - הוא מבלה את רוב זמנו בעיסוק בכדורגל: משחק במשחקי כדורגל במחשב, צפייה במשחקים המשודרים בטלוויזיה, משחק כדורגל עם חבריו, הליכה לאיצטדיונים ועוד. כל חייו פשוט סובבים סביב הכדור, והוא אינו מגלה עניין בתחום אחר מלבד כדורגל. גם כאשר מנסים לעורר את סקרנותו להכיר תחום חדש או ללמוד משהו חיוני לחיים - הוא מיד מסרב ואינו מגלה שום רצון להרחיב את ידיעותיו. מהבחינה החברתית - ממבט חיצוני, נראה שהוא נמצא בקשר עם מספר חברים, שמתמקד גם הוא סביב משחקי כדורגל בלבד. >

לקביעת תור
    סגירה
    מצב כללי ירוד של נער בן 14

הוספת תגובה

• המשך ההודעה >

ערן
    21/08/2008

>המשך ההודעה הקודמת לנער המדובר חסרות מיומנויות בסיסיות כגון יכולת לקשור שרוכי נעליים (!), רכיבה על אופניים, שליטה מינימלית בשפה האנגלית ועוד. ניתן לסכם את מצבו הכללי בקביעה - מוחו של הנער פשוט "מתנוון" מיום ליום. הסבתא ובני משפחה אחרים כבר הספיקו להבין זאת, וניסו לפעול לתיקון המצב, אך אימו של הנער לא רואה כל בעיה במצב הנוכחי, ולדבריה - "הוא ילד טוב ומצויין". היא אינה מטילה על בנה אחריות כלשהי, מוכנה לעשות הכל למענו - ובלבד שלא יתאמץ אפילו מעט. היא אינה מציבה לו גבולות כלל, אינה מודעת לאחריותה כאם ומתנהגת כחברתו (היא אף אינה רואה בעיה בעובדה שבנה מרבה לצרוח עליה ולגרשה מחדרו כדבר שבשגרה), מגוננת עליו מפני כל דבר ואינה מאפשרת לו להתמודד בכוחות עצמו עם מצבים שונים. לכן, כתבתי שמוחו פשוט "מתנוון", ואם לא יחול שינוי במצב, בחייו כמבוגר הוא יתגלה כחסר כל כישורים אינטלקטואליים ושכליים. לסיכום, אציין עוד מספר נקודות: * כאמור, האם מגוננת על הנער מפני הכל. כשמדובר בסבתא, יחסה המזלזל התמידי של האם כלפיה מביא את הנכד לנהוג באותו אופן כלפי סבתו. * הוריו של הנער אינם מתואמים בכל הקשור למצבו - מה גם שהאב אינו מגלה עניין רב בבנו ובבעיותיו. * הנער מבקר מדי פעם את אביו בביתו, אך אינו להוט אחר הביקורים - הן מפני יחסו הקריר של האב כלפיו והן מפני שהאב חי כעת עם משפחה חדשה, שגם היא אינה מתלהבת מביקור הנער. אשמח מאד לקבל את ייעוצך בעניין מטריד זה. אודה לך אם תתייחסי בתשובתך לנקודות הבאות: - כיצד צריכה הסבתא לנהוג במישור הכללי עם ביתה - האם להיות יותר קשוחה עימה, ולהתנות את המשך מגוריה בביתה, למשל, במציאת מקור פרנסה? - הסבתא כבר התייאשה מביתה, ומבקשת להתמקד כעת בעזרה לנכד בלבד, אך כאמור, האם תמיד מגוננת על בנה ומהווה את המכשול העיקרי בעת כל ניסיון לסייע לו ולקדמו (גם אם זה נעשה באופן פאסיבי, בכך שהיא משמשת דוגמא שלילית לנער בדרך החיים הקלוקלת שבחרה לה). - כיצד צריכה הסבתא לנהוג? האם ניתן בכלל "להפריד" בין האם לבין בנה בעניין זה? - האם ניתן בכלל לסייע לנער ולשקמו מבחינה אינטלקטואלית? כיצד ניתן לעורר אצלו מעט סקרנות ורצון ללמוד דברים חדשים ולרכוש מיומנויות בסיסיות לחיים? אני מתנצל מראש על אורך השאלה - השתדלתי לתמצת ככל שניתן... אודה מאד לתשובתך המלומדת :--) ערן (בן משפחה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובח לערן

ד''ר דוד וילנסקי
    23/08/2008

קשה מאד להתיחס לסיפור המסובך בלי לדעת מה הקשר שלך למשםחה. ברור שצריך לפנות לאיש מקצועה - אולי מטפל משפחתי. זה שהנער לא יודע לקשור נעליים מעורר שאלה האם הוא לא סובל מהפרעות התפתחותיות ראשוניות שדורש אבחון לגבי היכולות הקוגניטיביות שלוץ יכול להיות שהוא חלש בלימודים לא רק בגלל המצב הסביבתי. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיינית בת 3 שלא מפסיקה לבכות
    אלמונית
    21/08/2008

יש לי אחיינית בת 3 ולה יש אחיות תאומות בנות שנה .. הילדה כל הזמן בוכה ומרביצה להורים שלה היא מתמרדת זורקת אוכל ולא רוצה לאכול הילדה אני דואגת לילדה מה אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• אחיינית בת שלוש

מיכל שמש
    27/08/2008

על מנת שנוכל לייעץ, יש צורך בפניה של ההורים עצמם, וביותר מידע על המערך המשפחתי והילדה. בכל מקרה, לא קל להיות ילדה בכורה בגיל שלוש בלבד, עם שתי אחיות צעירות, שיש להן כבר יכולת תנועה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף!!!
    אורית
    21/08/2008

בני הבכור (7) סובל מזה כמה חודשים ממצמוצים וטיקים בעין בפה והרמת כתף, בתחילה השתדלתי להתעלם , לאחר מכן ביקשתי ממנו שיפסיק ושישלוט בעצמו כשאני מבקשת הוא מנסה ולעיתים מצליח. אבל בימים האחרונים המצב התדרדר מאוד כמו כן בני עולה לכיתה א' בעוד מספר ימים ואני חוששת למצבו החברתי. מיותר לציין שבני הוא ילד חכם, ומוכשר ללא כ הפרעות למרות שהבעותיו ה"חדשות" עלולות לצייר אותו כילד חריג.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף!!!

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף

ד''ר דוד וילנסקי
    21/08/2008

האם יש לך איזה השערה למה זה התחיל? היו איזה שינויים או גורמי לחץ בחיים שלו בחודשים האחרונים? האם היה לו חום או דלקת גרון? הייתי מתחיל עם ביקור אצל רופא ילדים והייתי מבקש משטח גרון לשלול זיהום. במידה שאין, הייתי מתיעץ עם פסיכולוג לברר למה התעוררה הבעיה עכשיו. ד"ר דוד וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דוד

אורית
    23/08/2008

ראשית תודה רבה על תגובתך אין לי השערה מדוע החלה התופעה, לאחרונה אני עובדת יותר שעות ואנחנו לא מתראים כבעבר. אולי נושא העלייה לכיתה א'. בכל מקרה אני אקח אותו לרופא המשפחה לבדיקה מקיפה יותר, לא לקחתי אותו עד היום מחשש לעודף תשומת לב לתופעה המדאיגה. אבל אשמע בעצתך תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מעדיף את אבא .
    מצרי
    21/08/2008

בני בן 3 הוא הבכור שלי שנחשב לילד מפונק מאוד ,עקשן אך מאד חכם . אני גרה בקומה 2 לבית של ההורים של בעלי בנוסף ל 3 אחיות לבעלי שלא התחתנו. המשפחה של בעלי היו מעורבים בחינוך של בני שאני בעצמי לא יכולתי לשלוט בזה הבן שלי היה משגע אותי את אבא שלו שהוא רוצה כל הזמן לרדת אליהם היו נותנים לו כל מה שהוא רוצה . כל זה לא מצא חן בעיניי נסיתי לשים לו גבולות אך זה לא הצליח היה בורח אליהם הם הטובים בשבילו ואני לא ,המצב החמיר המלחמה שלי המשיכה נסיתי כמה שאפשר שהוא לא ירד אליהם בעלי היה נגדי . (את בעלי אני מבינה בשבלהם הנכד הראשון) . רציתי שהוא יקבל את החינוך שלי וכל זה התחיל משנה הראשונה שלו . הייתי ועד עכשיו נותנת לו שעתיים חופשי לשחק יחד , לקרוא סיפורים לשיר אך כל זה לא עזר רוצה רק אותם אפילו עכשיו המצב החמיר לא רוצה אותי בכלל רוצה כל הזמן את אבא שלו ,שהוא יאכיל אותו ילביש אותו ... ממני הכל מסרב אני בוכה הרבה לא יודעת מה לעשות מבקש עזרה ..... אני לא אשמה הכל כמעט נסיתי איתו ,יצאנו יחד לבלות ,קניתי לו הרבה דברים שהוא אוהב רוצה להגיד שיש לו אחות בת שנה וחמשה חודשים . היא אחרת . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בני מעדיף את אבא .

הוספת תגובה

• בני מעדיף את אבא

ד''ר דוד וילנסקי
    21/08/2008

ברור שאת במצב בלתי אפשרי מבחינתך. האם יש איזה סיכוי שאתם תעברו לדירה משלכם? במידה שלא, השוב לפנות לגורם מקצועי חיצוני שיכול לעבוד אם בעלך ואתך כדי לשקם את סמכות ההורית שלך. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחתנתי בשנית וזה יוצר בעיות
    מיכאל
    21/08/2008

אני גרוש + 2 בגילאי שלוש ושש ויש לי ילדה בת שנה מהאשה החדשה שהילדים הגדולים לא מכירים עקב התנגדות של גרושתי.הילדים יודעים שהתחתנתי ויודעים שיש להם אחות קטנה אבל גרושתי לא מקיימת את הסדרי הראיה שלי ומונעת ממני אותם.שאלתותיי : 1. האם יש איזה שהוא הליך שכדאי לי לעבור על מנת לקבל יעוץ במפגש של הילדים עם אחותם? 2. האם כדאי להניע תהליך חד צדדי של מפגש בין הילדים על מנת להוצאי את העוקץ מהקלף שכביכול גרושתי מחזיקה? מה הצעד הכי חכם לעשותו?

הוספת תגובה

• אחות מנישואין שניים

מיכל שמש
    24/08/2008

שלום מיכאל,
    לא ברור אם השאלות שלך הן במישור המשפטי או הפסיכולוגי. כדאי בכל מקרה לפנות לפקידת עד לדרי דין, ולנסות להפעיל את הסדרי הראיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב
    אממא
    21/08/2008

אשמח מאוד לקבל עזרה, אני ממש מתוסכלת. יש לי בן (יחיד) בן 10 +, רגיש, חכם בוגר ואהוב. בתחילת חודש יוני השנה החל להתעורר בלילות. בימים הראשונים קיבלתי בהבנה , הייתי מביאה אותו למטתנו , או לחילופין יושבת לידו עד שנרדם וכדו'. לאחר שלא עזר, ניסיתי להבין ממנו באם משהו עבר עליו , קרה לו, הוא לחוץ ממשהו. ולא, הוא טען שהכל בסדר, שבמידה והיה משהו הוא היה מספר לי משום שהוא לא אוהב לשמור בבטן ומשום שהוא גם נוהג לספר לי הכל... לאחר כשבועיים לערך פלוס מינוס העניין עבר ושייכתי זאת לכל מיני דברים שכנראה עוברים עליו אולי בביה"ס אולי פחדים מסויימים טבעיים וכדו'. לפני כשבועיים בערך שוב התכשיט התחיל להתעורר. חייבת לציין שכשהוא מתעורר אז הוא קורא לי, אני מגיעה , ואז הוא נכנס לאיזה מן פחד שהבית שקט, (הוא אוהב להרדם כשהטלויזיות בבית פועלות, הוא לא אוהב להרדם בשקט מוחלט) ושאנחנו כבר ישנים וכו'. הוא יכול להרגע, להרדם, ולאחר כמה זמן לבדוק שוב האם אני ערה או שהלכתי כבר לישון. לאחר שבועיים כבר סבלונתי פוקעת ואתמול כבר לא יכולתי יותר (גם מרוב תסכול וגם מרוב עייפות מוחסר שינה רצופה) וממש שלחתי אותו לחדרו בבכי. לפני מס' ימים עשיתי לו אפילו טבלה שקבענו שבמידה והוא ישן שבוע ימים בלילה רצוף ולא יעיר אותי הוא יקבל איזה שהוא משחק שהוא מאוד מבקש כבר כמה זמן... פרט ליום הראשון שבאמת הוא לא קרא לי , מסתבר שגם זה לא עוזר... כמובן שלבסוף הוא נרדם עד הבוקר ומשלים את השעות (הוא בחופש) כך שאין בעית חוסר שינה. הוא הולך אומנם לישון מאוחר יחסית (23:00 , 23:30) אבל ישן כפי שציינתי 9 שעות בלילה.. השאלה שלי היא או יותר נכון בקשה האם יש לכן טיפים בשבילנו איך אנו צולחים את התקופות האלו עבור שנינו..? מצד אחד אני מרגישה חוסר אונים שאין אני יכולה לעזור לו להתגבר על העניין (והוא מאוד רוצה!) ומצד שני התסכול שלי של חוסר שינה רצופה ומן פחד שלי שאולי הוא יותר מידי קשור אלי (לא אולי , בטוח) ומכניס אותי ללחץ.... אשמח לשמוע תגובות תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב

הוספת תגובה

• המשך...

אממא
    21/08/2008

אני חייבת לציין שהילד ביום יום הוא ילד מאושר / שמח/ שר/ רוקד... אין שינוי במצב רוחו ... הוא ילד מאוד עצמאי, נשאר בבית לבד ביום , כשיש בי"ס הוא חוזר לבד , מחמם את האוכל לבד וכו'.. אין בעיות כאלו ביום יום. הבעיות מתחילות רק בלילה כשהוא מתעורר, כשהוא הולך לישון אין שום בעיה, הוא נרדם והכל בסדר... היה לי חשוב מאוד לציין... תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע דילגו על ההודעה שלי...?

אממא
    24/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכירה את זה

ליטל
    21/08/2008

הבת שלי בת 4.5 . גם בחופש הגדול וגם בימים רגילים של גן, לא משנה מתי היא קמה-06:00 או 09:00 היא הולכת לישון בשעה 23:00 בלילה.היא לא ישנה צהריים בכלל. ביומיים האחרונים אני מנסה להרגילה לשכב לישון בשעה 21:00 -לא הולך, זה נמשך עד השעה 23:00 . היא פשוט לא עייפה.היא עדיין רוצה לשחק, להשתולל. אני מאפשרת לה לראות סרט DVD במחשב, קצר בדרך כלל ואני רואה איתה יחד ולפעמים היא רואה לבד.אני חוזרת , מכבה את הסרט אומרת "לילה טוב" עם נשיקה, מכבה אור וסוגרת דלת. ישר נשמעים צעקות של "אמא,אמא" , "אני מתגעגע אלייך", "כואב לי כל הגוף", מגרד לי פה ושם..וכל מיני כאלה בדיקות תשומת לב. אני כמעט תמיד חוזרת אליה.אני לא יכולה להשאירה בוכה בחדר , לא משנה מאיזו סיבה. אני חוזרת אליה, מנסה לעודד אותה לספר לי אם היא עצובה כי הרי כל הבקשות לתשומת לב דווקא בלילה נובעות ממצוקה רגשית זו או אחרת שילד בגיל 5 עדיין אינו מסוגל לבטא אותה במילים. זו כמעט תמיד אותה סיבה-מגרד,כואב,געגועים . אז אני שוב נשארת כמה דקות, יוצאת אחרי נשיקות רבות וחוזר חלילה...ובשעה 23:00 ואפילו 23:30 אני כבר עייפה. אני עובדת 10 שעות ביום עד השעה 18:00 , אני חוזרת ומהווה עבורה צוות בידור-מאד מאד חשוב לי זמן האיכות איתה (אני גרושה, אביה רואה אותה אחת ל-3 חודשים-לפי רצונו-לא לפי הסכם). אז אני גם אודה לעצה לבבית מהאימהות בעלות הנסיון הרב, המשך יום נעים, ליטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

מיכל שמש
    24/08/2008

לא ציינת האם את מגדלת את הילד לבד. בכל מקרה, יש צורך בשיחה פנים אל פנים על מנת להבין את המערך המשפחתי ולנסות לזהות מקור לחרדות של הילד, על מנת לסייע לשניכם. אנא פני לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים באזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויי התנהגות
    מיטל
    21/08/2008

אני בהריון 3 ומעט ןצוגבלת בתנועה (רגליים), כתוצאה מההריון, יש לי שתי בנות בנות 4 ו-6 , לפני ההריון הייתי פעילה מאוד ,ןעשיתי איתם המון פעילויות, עכשיו קצת יותר קשה לי בגלל המוגבלות, אני מרגישה שלאחרונה הבנות יצאו מאיזון, הן לא מקשיבות לי, ואני מוצאת את עצמי מרוב תיסכול וחוסר יכולת לרוץ אחריהן צועקת עליהן . אני עזרתך הדחופה לאמא נואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויי התנהגות

הוספת תגובה

• שינויי התנהגות

ד''ר דוד וילנסקי
    21/08/2008

קודם כל לא להתיעש - לכל הריון יש סוף ( לא ציינת באיזה הודש את נמצאת). תנסעי לשוחח עם הבנות בקשר לשינוים שעוברים עלייך ואיך הם חווים את שינוים אלו על חיייהן. את יכולה להזדהות
    איתן ואחר להזמין לחשוב על פתרונות לתסכולן שהן מציותיות למצב שלך. חוץ מזה כדאי לגייס עוד עוזרים - אבא? משפחה? בייביסטר? ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה קשה
    יסמין
    21/08/2008

אני כותבת בשם אחותי שממש סובלת. יש לה 3 ילדים, הגדולה בת 3 השניה בת שנה וחצי והקטן בן חצי שנה. הגדולה פשוט מקסימה,עצמאית ונבונה. השניה מאז שנולדה היא פשוט ילדה קשה עקשנית ובכיינית. כל לילה איתה מאז שנולדה זה סיוט,היא יכולה לבכות במשך שעות כאילו זה תחביב. אף אחד לא אוהב להתארח אצלה בגלל זה,פשוט לא נעים. הם ניסו בדיקות,לראות שמבחינה רפואית הכל בסדר,ניסו את כל השיטות שקראו במחקרים,סופר נני וכד',פשוט הכל ושום דבר לא עוזר. היום הם ניסו להרדים את שלושת הילדים,כולם במיטות שלהם ורק הבת השניה קמה וחוזרת לסלון. לא עזרו כל השיטות שהם למדו עליהם,הם מחזירים אותה אותה למיטה והילדה חוזרת לסלון. מ20:30 בערב ועד עכשיו 1:30 בלילה שאחותי כבר התקשרה אלי בוכה בחוסר אונים. היא ובעלה ניסו פשוט הכל,החל מסיפור ונשיקה,לישון לידה,להעביר אותה לחדר אחר ועד לצעוק עליה. הילדה כבר העירה את שני הקטנים האחרים וסמפוזיון שלם בבית. אין לי ספק שהיא משפיעה גם על הילדה הגדולה,גם היא החלה עם כל מיני פרנציפים שלא היו לה קודם,היא ילדה מקסימה. אני ממש מרחמת על אחותי ובעלה. הוא מתעורר לעבודה ב-5 בבוקר ונרדם רק ב1-2 בלילה כי זה פשוט אותו תסריט חוזר כל לילה. זה כבר משהו שיוצר מתחים בינהם כזוג. אני הצעתי שיבקשו עזרה ואין לי מוגש לאן/למי פונים. אם מישהו יוכל להמליץ מנסיון או ידע אני אודה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה קשה

הוספת תגובה

• הילדה לא קשה, היא רק מסכנה ,

אמא
    21/08/2008

זה ההורים קשים שהביאו ילדים בקצב שכזה, ואין להם זמן וכוח יותר, לא מבינה הורים כאלה, מה הם חושבים - שילד יגדל ילד ? הרי הילד רק נולד, ומיד צריך להתחלק כי יש אח , עוד לא הסתגל לאח אחד ויש עוד אחד, הילדים האלו פשוט מסכנים . זה הגילאים שתצושמת לב חשובה ואישית היא הכרחית . הגדולה בת 3 ונושאת עליה תואר של אחות בכורה לשניים קטנים . על ההורים אני לא מרחמת , יש אמצעי מניעה, שילמדו להשתמש בהם אני מתנצלת בפני פסיכולגיות הפורום על פלישה לטריטוריה שלהם , אבל על עוול כזה לילדים קשה לי לשתוק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא הזמן לשפוט!

שרית
    22/08/2008

אמא לבת 8 יקרה, זה ממש לא הזמן לשפוט הורים אחרים ! הם זקוקים לעזרה במצב הקיים. אם אין לך עצה אמפטית ויעילה, אל תבזבזי את המקום בפורום בתגובות המתנשאות שלך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לבת 8

יסמין
    22/08/2008

גם אני חושבת שלא כדאי להביא ילדים בהפרשים כ"כ קרובים,מהרבה סיבות.כל אחד ושיקוליו שלו. זו הייתה החלטה של אחותי ובעלה והיא מבורכת. אנחנו מאושרים מכל ילד וילד.חלילה לא מתחרטים על על שום דבר. פניתי כאן לבקשה לעזרה למצב קיים,לא להמלצות באיזה הפרשים לעשות ילדים או איך להשמר עם אמצעי מניעה. אם היית מכירה את אחותי ואת היחס שלה וההשקעה של בילדים האלה,היית מתביישת שהגבת בצורה כזו. גם אני חושבת,שלהיות ילדה בת יחידה עד גיל 8 זה לא בהכרח טוב,אבל אני לא הייתי שופטת אותך,אם היית פונה כאן בבעיה מכל סוג. תודה לשלי על התגובה. אני עדיין מקווה לשמוע מהפסיכולוגיות לגבי העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות של ילד בן שנתיים
    ענת
    20/08/2008

בני בן שנתיים וקצת, ילד שמח וחייכני, בזמן האחרון הוא כל הזמן צועק משמחה, כאילו שהוא אוהב לשמוע את הקול שלו, ואם אומרים לו לא לצעוק אז הוא צועק יותר חזק, לא מכעס אלא סתם כי הוא נהנה מזה. מה עושים עם זה? לפעמים זה בא בעיתוי לא מתאים או ליד אנשים. אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות של ילד בן שנתיים

הוספת תגובה

• ילד צועק

מיכל שמש
    27/08/2008

ענת, הילד כנראה נהנה מהמיומנות החדשה שרכש, ומשתמש בה כדרך להביע את צרכי העצמאות והשליטה, האופייניים לגיל זה. יש להסביר לו היכן מותר לכעוס והיכן לא, מה שנרקא "חיברות", כלומר הבהרת נורמות החברה, כמו בכל תחום התנהגותי אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו8 חודשים- קורא לי בשמי הפרט
    דנה
    20/08/2008

שלום, אני אמא של בן, והוא בן שנה ו8 חודשים. הוא שומע את הסביבה קוראת לי בשם הפרטי, וכך הוא עושה . לעיתים נדירות הוא קורא לי אמא אבל כשהוא מקבל את פני מידי יום הוא אומר דנה דנה אני מדוכדכת ומנסה לומר לו ":אמא " אך הוא בשלו.... מה עושים? נ.ב. הסביבה לא ממש עוזרת וקוראת לי אמא לידו אלא דנה. חשוב לי להדגיש- אין לי כל רצון שיקרא לי בשמי הפרטי וזה היה החשש הגדול שלי...

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

מיכל שמש
    20/08/2008

דנה,
    אם הדבר אכן חשוב לך, חזרי שוב שוב ושוב לילד שאת "אמא", כל פעם שקורא בשמך. אל תשתמשי בדרך השלילה, ותדגישי איך לא לקרוא לך, אלא תאמרי בנחת "אני אמא, אתה יונתן" (לדוגמא), והוא יפנים זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה