מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תלישת שערות אצל בן 6ס.ג.18/06/2008
יש לנו בן יחיד מקסים , חברותי , חכם ,בן 6.
לאחרונה כפעמיים שלושה תלש שערות מהריסים והביא לי אותם כדי שאני אראה , שאלתי למה עשה זאת ול היתה לו תשובה, פעם אמר שזה כיף , פעם זה כואב אך לא ידע בדיוק להסביר למה עושה זאת .
לאחרונה נגמל ממוצץ (אשם יש קשר)
האם לשים דגש מעכשיו ולהיות עקביים או לפנות לייעוץ?
שוחחנו איו והסברנו לו את המשמעות עד כמה שאפשר והוא מבחינתו הבטיח שלו יעשה זאת יותר........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת ריסים
מיכל שמש18/06/2008יתכן שתחילת התנהגות התלישה קשורה אכן לגמילה מהמוצץ. עצם העובדה שהילד מפותח נזקק למוצץ עד גיל שש, מעידה על עוצמת הצורך שלו בפעילויות מרגיעות, ובמובן זה התלישה כנראה החליפה את המציצה. מומלץ להציע לו בעדינות פעילויות מרגיעות אחרות, בלי לעשות יותר מדי עניין מעצם התלישה, באופן שעלול לקבע אתהתנהגות. באם התנהגות תימשך, מומלץ לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורנייםניק17/06/2008
שלום.
בני בן השנתיים וחודש כוסס ציפורניים.
נראה לי שהוא ראה שאני כוססת ולכן הוא גם התחיל.
זה נמשך כבר כ 4 חודשים.
לפני חודש אני הפסקתי עם זה ועכשיו יש לי ציפורניים ארוכות.
אנחנו לא מעירים לו על זה,מחשש שהוא ימשיך לעשות זאת לתשומת לב.
מה אפשר עוד לעשות????
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפורניים
מיכל שמש17/06/2008יתכן שהילד החל לכסוס כחיקוי שלך, ויתכן שזו דרך שלו להירגע מחוסר שקט האופייני לגיל שנתיים. חסרה לי אינפורמציה: האם הוא משתמש במוצץ או בשמיכה המשמשת כ"חפץ מעבר"? בכל מקרה, לא כאדי לאסור עליו את כסיסת הציפרניים, אלא להסיח את דעתו כשמתחיל לכסוס, ולהציע לו פעילות מרגיעה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי מוצץ ובלי שמיכה
ניק18/06/2008הוא לא מצץ אף פעם מוצץ ואין לו שמיכה או חפץ מעבר אחר.
אז בעצם להמשיך את מה שאנחנו עושים לא להעיר לו ולהציע לו דברים ,חפצים,פעילות ,כדי שיוציא את היד מהפה.
זה משהו שאמור לעבור?? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסיסית ציפורניים- המשך
מיכל שמש18/06/2008נראה לי שאכן כדאי להמשיך בדרך זו. ניתן להציע בובה או חפץ אחר שיחשב כאובייקט מרגיע. בכל אופן, כסיסית ציפורניים לכשעצמה, אם אין מדובר בנזק פיזי משמעותי, אינה נחשבת סימפטום פתולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
ניק19/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה אאנונימית17/06/2008
שלום,
בני עולה בשנה הקרובה לכיתה א.
בהתחלה חשבתי שאין שום צורך לארגן את החדר שלו לקראת השינוי.לא תכננו לקנות שולחן כתיבה לחדר וכו' וחשבנו שהוא יכול כרגע להכין שיעורים בפינת אוכל או במטבח וזאת מאחר שכרגע הוא ילד יחיד ואין אף אחד שיפריע לו.
לאחרונה אני מתחילה לחשוב האם ההחלטה נכונה...
מה דעתך בנושא?האם זה הכרחי שסביבת הלימוד תהיה בחדר שלו?
השיקול הוא לא כלכלי אלא שהוא פשוט לא רוצה עדיין להפרד מהצעצועים שלו...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידור חדר לקראת כיתה א'
מיכל שמש17/06/2008רוב הילדים, בגילאים שונים, אכן מעדיפים לעשות שיעורים בפינת אוכל, בסלון או במטבח, גם כאשר בחדרם ספריה לתפארת. איני מציעה, אם כן, להשקיע ממון רב ברכישת ספריה מהודרת. עם זאת, חלק מההתכווננות לקראת היותי "לומד" היא סידור החדר בהתאם, כאשר משאירים מקום של כבוד למשחקים, אך כדאי לסדר גם ספריה כלשהי, עם מקום לכלי הכתיבה, הספרים והמחברות, ובאופן אופציונלי גם להכנת שיעורים. המסר המועבר בכך הינו מסר חינוכי חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות אצל ילד בן 4איילת17/06/2008
שלום,
בני ,שלא מזמן מלאו לו ארבע שנים עדיין נושך לעיתים ילדים בגן . אמנם , לא לעיתים קרובות אלא אחת לכמה חודשים, אבל הורי הילדים שננשכו לקחו זאת בצורה מאוד קשה.
האם זה נורמלי, או שזה גיל חריג לענין? ואיך את ממליצה להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
מיכל שמש17/06/2008שלום איילת,
התנהגות של נשיכות מאפייינת בדרך כלל ילדים צעירים יותר, שאינן יודעים להביע את כעסם או רצונם במילים. מומלץ לנקוט בחיזוקים על התנהגות חיובית בימים שאינו נושך, בתוכנית ממוקדת של עיצוב התנהגות. אם הדבר לא יעזור, כדאי לפנות לייעוץ קצר, בו תיסקר כלל התנהגותו של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה במיטהרוית17/06/2008
שלום,
יש לי 3 בנות האמצעית בת שלוש וחצי החליטה לפני חודש שהיא לא רוצה יותר חיתול בלילה,יש לציין כי ביום היא גמולה כבר חצי שנה,שבוע הכל עבד מצוין והיא קמה יבשה,מאז כמעט כל יום היא מרטיבה בלילה,אם אנחנו מספיקים לקחת אותה לשירותים לפני השינה לפעמים ההרטבה נמנעת.
נולדה לי ילדה לפני חודשיים וחצי ואני חייבת לציין שיש הרבה בעיות עם האמצעית שנובעות מקנאה.
מה לעשות עם ההרטבה?להחזיר את הטיטול?לחכות בסבלנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
מיכל שמש17/06/2008שלום מיקי, יש ילדים שגיל שלוש וחצי הוא מוקדם עבורם לגמילת לילה, בשל העדר שליטה פיזולוגית בשלפוחית השתן בשינה. יתכן גם שהקושי מוגבר בשל נסיגה האופיינית לתקופה שלאחר הולדת תינוק. הייתי מציעה לתת לה "טיטול גמילה" (נקרא גם "חיתול תחתון"), ולקרוא לזה פשוט " תחתון מיוחד ללילה", על מנת שתוכל לתרגל את הגמילה, ואת כאם לא תיאלצי להתמודד עם הררי הכביסות הבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקירונה לי16/06/2008
שלום!
בני בן 3 וארבעה חודשים. לפני כחודשיים החלנו גמילה מחיתולים וההגמילה מפיפי נעשתה ללא בעיה.
עם זאת גמילה מקקי לא מתקדמת והוא ממשיך לעשות בתחתונים למרות שהצענו לו חיתול, סיר או ישבנון הוא מסרב בתוקף להודיע וממשיך לעשות בתחתונים מדי יום.
הגננת העירה את תשומת ליבי שלדעתה יש לחזור לחיתול באופן מלא. מה דעתך? האם חזרה לחיתול לאחר שנגמל לחלוטין מפיפי לא תתסכל אותו יותר או שמא חוסר היכולת לשלוט בעשיית הקקי היא המתסכלת?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונה לי - גמילה
מיכל שמש17/06/2008שלום רונה לי,
ראשית, הקושי של ילדך הינו קושי נפוץ ביותר. רבים מהילדים מפתחים קשיים שונים סביב עשיית צואה מחוץ לחיתול, ובעזרת התנהלות הורית מתאימה הקושי חולף בהמשך. הרעיון להחזיר טיטול לילד שכבר נגמל הוא רעיון רע, שאין לו שום יתרון. ניתן לומר לילד שאנו רואים שקשה לו לעשות קקי בסיר, ולהציע לו טיטול, שינתן רק כאשר הוא מבקש לעשות קקי. אם הוא מסרב, כדאי להגיע לסידור בו עשיית הצרכים עצמה (אפילו בתחתונים) מתרחשת במקום פיזי מסוים, ולא תוך כדי משחק או בפרהסיה, ובסיום עליו לומר לכם שעשה , לגשת למקלחת ולבקש החלפה. אין להגיב בכעס, ויש להעביר מסר שאנו סומכים עליו שיגמל כאשר יוכל. אפשר לאמן באופן הדרגתי לישבה על הסיר, אך לא ללחוץ, ואם כבר עושה פעם בסיר לא להזדרז ולעשות "חגיגות", על מנת שלא יבהל. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד סנדוויץימית בבאי16/06/2008
בני בן ה-4 וחצי סנדוויץ לאח בוגר בן 7 וצעיר בן שנה וחצי.
ילד שכל הזמן פורץ גבולות, מתעצבן מכל שטות, ובשבועיים האחרונים עושה בעיות בבוקר בגן, בוכה, לא רוצה להישאר בצהרון, טוען שמשעמם לו. לפי דברי הגננת הכל כשורה בגן, הגננת טוענת שהבעיה לא בגן אלא משהו בבית.
יש לציין שבעוד חודש אנחנו עוברים דירה דרומה,( הילדים מאוד מחכים למעבר).
אני לא יודעת אם להשליך את ההתנהגות של בני למעבר, או שזאת התנהגות של ילד סנדוויץ.
מה לעשות, איך בכל זאת לעמיד לו גבולות, יש לציין שהוא המון מתגרה באחיו וגם מציק להם במיוחד לקטן.
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד סנדויץ- תגובה
מיכל שמש17/06/2008ימית,
נשמע שהילד חווה משבר מסוים, ויתכן שחלק ממה שמבטא קשור למתח המשפחתי סביב מעבר הדירה (זה שהילדים מאוד מחכים למעבר, לא אומר שהם אינם חוששים ממנו או מתוחים לקראתו. וכך גם ההורים כמובן). באם התנהגויות אלו ימשכו, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מעשיית צרכים בשירותיםשולקה16/06/2008
ביתי בת שנתיים ו- 9 חודשים. התחילה בגמילה לפני כשבוע. לפני כ- 3 ימים עשתה קקי בשירותים, נבהלה "מהבום"- להגדרתה ומאז מסרבת לעשות קקי. היא לא מוכנה גם בסיר או בחיתול? מה עושים? האם זה מסב לה נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מעשיית צרכים בשירותים - תגובה
מיכל שמש18/06/2008כפי שתראי בתגובות נוספות בעמודים אלו, זוהי תופעה מאוד נפוצה. כדאי לתת לילדה הסבר מסודר דרך ספרים על גוף האדם ופעולתו, באופן שימחיש שהצואה היא פסולת שיוצאת, וכן לעשות הדגמה של הורדת המים והסבר על הביוב. לפעמים ילדים מפחדים שכפי שהקקי נופל מגופם, יפלו גם אברים אחרים. אם ההסברים לא עוזרים, מומלץ להציע לעשות קקי בפרטיות בטיטול שיולבש לשם כך , ולבקש ממך אחר כך "החלפה", ולשדר לילדה מסר בוטח שכשתוכל, תעשה גם קקי בשירותים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד פתאומי מעשיית צרכים
רוחמה29/10/2008בני בן שנתיים ותשעה חודשים נגמל מטיטולים (במשך היום) בגיל שנתיים וחודשיים ללא כל בעיה ובמהירות. מזה שבוע וחצי הוא מתלונן שהוא "פוחד מהקקי" ועשיית הצרכים הפכה לעניין קשה ומטריד. מלבד העיסוק בעניין והבכי כאשר הוא מרגיש צורך להיכנס לשירותים אני חוששת שמא ההתאפקות תגרום לעצירות ואז הוא גם יחווה כאב באמת. אציין כי אני נמצאת בחודש השישי להריוני והוא יודע על כך ואף קיבל את הידיעה, על פניו, ללא בעיה. מעבר לכך, אין שום דבר חריג או יוצא דופן שקרה לאחרונה בגן או בבית. האם מקרים כאלה מוכרים למישהו (פחד שמגיע זמן לא קצר אחרי הגמילה), האם יכול להיות שמדובר בבעיה אורגנית (לפי כל הסימנים לא נראה לי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מעשיית צרכים
מיכל שמש31/10/2008רוחנה, אנא עייני בתגובה הקודמת. תופעה זאת יכולה להתרש גם לאחר תקופת גמילה מוצלחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות אצל ילד בן שלוש וחצייעל15/06/2008
שלום,
בני בן שלוש וחצי ובדרך כלל מקסים וטוב לב. בערך פעם ביום או יומיים יש שלב שבו הוא מאוד מתרגז ממשהו (שהרבה פעמים לא מרגיז אותו אם הוא במצב רוח טוב) ואז מתחילה התפרצות של בכי ועצבים, הוא מכה, זורק דברים על הריצפה ונראה שאין עם מי לדבר. הבעיה הגדולה היא שאנחנו חסרי אונים כשזה קורה כיוון ששום דבר לא עוזר. אם נבקש ממנו ללכת לחדר להרגע הוא פשוט לא יעשה זאת ואם נכניס אותו לשם הוא יצא. בסופו של דבר הוא נרגע ומתחבקים, אך הוא לא מוכן לקבל את ההשלכות למעשיו.
אני מרגישה שאנחנו מציבים לו גבולות ברורים ושהוא מאוד ממושמע, אך כאשר הוא בתוך הכעס אני לא יודעת מה לעשות. בשלב מסוים אני מתחילה לאיים - אני שונאת לעשות זאת וזה בדרך כלל לא עוזר.
אשמח לעצה, אני רוצה לדעת איך לעזור לו להתמודד עם כל הכעס הזה ולדעת איך להתמודד עם זה בעצמי.
כשהוא פחות עיף תדירות ההתפרצויות קטנה.
תודה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות- תגובה
מיכל שמש18/06/2008שלום יעל,
נשמע שלילד שלך חסרים כלים לוויסות רגשי ולהבעת כעס. טוב את עושה כשאינך שולחת אותו לחדרו, שכן הוא פשוט אינו יודע להרגע לבד. כדאי בעת ההתפרצות לשדר נחישות ולא חוסר אונים, ולומר שתעזרי לו להירגע. בשלב ראשון כדאי לשקף לו מה מרגיש ("אתה עכשיו מאוד כועס"), כדי לתת מילים לתחושות, שיוכל להשתמש בהן בהמשך. המסר צריך להיות שקשה להירגע, אך אתם תשמרו עליו ותעזרו לו. אפשר לחבק,במקרים קיצונים חיבוק דוב, וללוות אותו בתהליך ההירגעות. לאחר שנרגע לא "לנאום" לו, אלא רק לומר בנחת שמאוד כעס, ונרגעתם יחד, ובעתיד ילמד להירגע וזה יהיה לו יותר קל. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד כועסדנה15/06/2008
בני בן 11 להורים גרושים מזה שנה וחצי ביחסים מצוינים. טוען כי הוא מופלה מאחותו בת ה- 8. אינו מקבל "לא" כתשובה ואז מתפרץ בזעם: זריקת חפצים וכו'. בוחר שלא להתמודד ובורח מהבית. (גרים בישוב קהילתי ואז פונה למשפחה המורחבת). בדרך כלל ילד נבון (מחונן), תלמיד מצוין וחברותי. פעמים החליט בריב זועם בבוקר כי לא הולך לביה"ס. (בדר"כ טוב לו מאוד בביה"ס)ומותיר אותנו בבעיה. אין לנו אפשרות להביאו לביה"ס לאחר ההסעות. בפירוש מכליל את כעסו על כל העולם כיצד מסיעים לו לנתק את מושאי הכעסים שלו ולהתמודד במקום לברוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד כועס- תוגבה
מיכל שמש21/06/2008לאמא של אלון,
אחד הקשיים האופיינים לילדים מחוננים הינו פער בין ההתפתחות הקוגנטיבית המואצת להתפתחות הרגשית, שלעתים היא "רק" תואמת גיל, ולעתים היא דוקא מעוכבת. כדאי לפנות לייעוץ פסיוכולוגי שיסייע לילד ללמוד דרכים לווסת את כעסו. טוב יהיה הדבר אם תטפלו בעניןם עכשיו, לפני תחילת הסערות של גיל התבגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה א'לין14/06/2008
בני בן 7 הביטחון שלו לא בשמים מאוד ילדותי לגילו,ילד חכם בן החררצים של הכיתה אבל לא אוהב להכין שעורי בית ואם הא כבר מכין הא מכין בלי חשק ולא מתייחס ברצינות,לא אחראי על הדברים שלא ולא מוצא עצמו מחפש את הדברים שלו בעיקר הדברים של בית הספר ד"א בעלי הא כזה פזרן ואני פוחדת שזה לא בא בגנים
השאלות מה עושים להעלת הביטחון של הילד?
מימה נובעת הילדותיות ומה עושים כדי שיהיה בוגר יותר?
האם יש פיתרון לילד פזרן או שזה בא מתורשה ואין מה לעשות
מה עושים עם ילד שאף םעם אין לא חשק להכין שיעורים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של לין
ענת שץ נברו14/06/2008הי לין, נראה כי פערים ביכולותיו של בנך מקשים עליו לתפקד באופן אחיד. למשל פער בין יכולתו השכלית לרגשית. בכדי להבין לעומק את קשייו מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע ולשקול לערוך לו אבחון מקיף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד בגיל שלושאמא12/06/2008
שלום
בני בן השלוש החל לפני כחודש להראות סימני פחד מכלבים, חתולי, רעשים.
בכל פעם שעובר כלב בסביבתו הוא מתחיל לבכות ורוצה שאני ירים אותו על הידיים וכנ"ל לגבי חתול.
חוץ מלחבק ולהסביר לו כי החיות הללו לא מזיקות מה עליי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד בגיל שלוש -תגובה
מיכל שמש21/06/2008אמא יקרה,
פחדים בגיל שלוש הם חלק מההתפתחות הנורמלית.השאלה לגבי פחדים הינה עד כמה הם מגבילים את התפקוד היומיומי. מומלץ לתמוך בילד, ולשדר מסר בוטח, בלי לזלזל בפחדים שלו (למשל, לא לומר "אין לך מה לפחד"). אם את חשה שהפחדים נהיים גורפים מדי, אנא]פני לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכת שיעראושרית11/06/2008
שלום רב
בני בן 8 חודשים והחל לאחרונה למשוך בחוזקה את שיער ראשו מאחור.
הוא מטופל על ידי סבתו עם עוד 2 ילדים בני גילו.
לאחר שבדקתי כי אין לו בעיה באוזניים מול רופאת המשפחה וגם בדקתי כי זו לא בעית כינים אני אובדת עצות - האם זה משהו התנהגותי?
שמתי לב כי הוא נוהג לעשות זאת לפני שהוא עייף.
מה עלי לעשות?
אנא תשובתכם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכת שיער
מיכל שמש17/06/2008אושרית שלום,
אכן נשמע שמדובר במשהו התנהגותי, והילד גילה דרך זו להירגע. מומלץ להציע לו שיטות הירגעות אחרות, כמו שמיכה, בובה, או לתת לו חפץ כלשהו כאשר עושה זאת. אם ההתנהגות תימשך, מומלץ להתייעץ עם פזיותרפיסטית התפתחותית או מרפאה בעיסוק, לבדיקת הנושא של ויסות חושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חברתית?טלי11/06/2008
בוקר טוב,
יש לי שאלה בקשר לבני בן ה-6, הוא מסיים את גן החובה וכבר מספר פעמים שהוא אומר שהוא לא רוצה ללכת לגן, הדבר לעיתים מלווה בבכי, כאשר אנו עוזבים אותו בגן, הוא בוכה מעט ונרגע לאחר מספר דקות. לפני כמה ימים אני לקחתי אותו לגן (בד"כ בעלי לוקח אותו בבוקר) והוא נאחז בי בחוזקה, תוך כדי בכי קורע לב וצעקות הוא לא רצה להשאר, נשארתי איתו מעט, ניסיתי לדבר איתו, להבין למה הוא לא רוצה להשאר אבל הוא בשלו, בסוף השארתי אותו ויצאתי הוא בכה עוד קצת ונרגע והיה כל היום בסדר (לדברי הגננת) כשהגענו הביתה בצהריים שאלתי אותו לפשר ההתנהגות והוא אמר שהוא לא רצה את העוזרת המחליפה וגם הגננת שלו לא היתה באותו היום והוא לא רצה להשאר וגם אמר שלא אוהבים אותו בגן. דבר שמאד מפליא אותו מאיפה הגיע המשפט הזה כי הגננת תמיד אומרת לי שיש לו תמיד חברים והוא אהוב על כל הילדים. הוא ילד מאד רגיש, רזה ונחבא אל הכלים, כזה שצריך להציע לו לשחק כי הוא לא תמיד יוזם.
גם הבוקר הוא אמר לבעלי שהילדים לא אוהבים אותו בגן.
איך להתנהג?
האם יש לייחס לזה משקל כבד או להתעלם/לא להתייחס למילים האלה? (בעלי אמר לו שכולם אוהבים אותו ושהילדים אוהבים אותו ושהוא ילד אהוב והוא בשלו - "לא נכון")* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית - תגובה
מיכל שמש21/06/2008אין ספק שהילד מאותת על מצוקה כלשהי, וכאן לא משנה אם המציאות האובייקטיבית היא שיש לו חברים או אין לו. יתכן שהוא אכן חש שלא בנוח בגן, ויתכן שהוא רוצה להעביר לכם מסר הקשור ליחסים ביניכם. אם הקושי ימשך, ניתן לפנות לפסיכולוגית הגן לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוהב את הגן.
עינת07/07/2008אני נתקלת בבעיה דומה עם בני בן החמש. וכל פעם הטענה היא שהגננות או הילדים מעצבנים אותו .אומנם אין הדבר מלווהבבכי או בקושי להישאר בגן אך הוא מביע מורת רוח בכל בוקר מחדש. לא הבנתי את התשובה המדברת על "היחסים בינכם".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וקינאה בתינוקאיתן10/06/2008
שלום רב,
אני אבא לבת 4.
לפני חודשיים נולד לנו ילד נוסף למשפחה.
הבת שלי קיבלה אותו ברגשות מעורבים , מצד אחד שמחה ואהבה ומצד שני ריחוק מסוים והתעלמות.
למרות שאנחנו מקדישים לה מאז ה מ ו ן תשומת לב היא מדי פעם נעלבת מכל דבר וטוענת שאנחנו לא מתיחסים אליה.
בשבועיים האחרונים החלו להופיע לה כאבי בטן שמגיעים בהתקפות פעם - פעמיים ביום ,הכאב חולף לו ללא טיפול בתוך מספר דקות כל פעם.
עקב כך היא בילתה הרבה ימים בבית עם אישתי והתינוק.
ערכנו לה בדיקות רפואות שלא העלו דבר.
היום לאחר חופשת השבועות ואחרי שאתמול לא היתה תלונה על כאב בטן.
היא החלה להתלונן ולבכות ברגע שנכנסנו לגן.
הכאב "נעלם" עם החזרה הביתה.
השאלה שלי היא האם ייתכן שהכאב שמופיע הוא כתוצאה מקינאה באח הקטן שנשאר בבית עם אמא?
האם הכאב יכול להיות קשור לחוסר רצון ללכת לגן?
מה ניתן לעשות????
תודה,
איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וקנאה
מיכל שמש21/06/2008איתן, אכן נשמע שהשערתך הגיונית. כדאי ליתר ביטחון לשלול סיבה רפואית לכאבים, אך יתכן שזהו ביטוי לקושי שלה עם זה שהיא צריכה ללכת לגן , בעוד אמא והתינוק "עושים חיים" בבית. אם אין סיבה אובייקטיבית, לא הייתי מציעה להשאיר את הילדה בבית ברגע שמתלוננת. כדאי לשדר לה מסר אמפטי, ולהציע לה דרכים להקלת הכאב (חיבוק בובה אהובה למשל). במקביל יש לדאוג שתקבל זמן איכות משלה עם אמא, ללא התנוק. סמפוטמים הקשורים ללידת אח הן טבעיים, וחולפים עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)