מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה מאוד חשובהרנה12/07/2008
שלום רב שאלתי הינה בנושא סכנות מאנשים זרים. בתי בת השנתיים בעלת בטחון עצמי רב ובגינה כל אחד שמחייך אליה (בד"כ אלה כמובן שכנים ואנשים שאנו מכירות) היא נותנת לו יד ורוצה ללכת איתו קצת. היא מאוד חברותית ומדברת כמו ילדה בת שלוש. השאלה שלי: באיזה גיל צריך להסביר לה שאסור ללכת עם זרים ועם אנשים שלא מכירים. מצד אחד: אני לא רוצה לטעת בה פחדים שהרי היא כל הזמן בהשגחה בגיל הזה. מצד שני בספטמבר היא תתחיל גן ולא הייתי רוצה שהיא תתחיל לדבר עם זרים מחןץ לגדר או בכלל. מה הגיל הנכון להסברים מסוג זה ומה הדרך הנכונה להביא לזהירות מירבית אבל לא לפחדים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחברות עם זרים
מיכל שמש13/07/2008כבר בגיל הזה ניתן לומר לילדה, ללא הפחדות מיותרות, שאנו הולכים רק עם אמא/ אבא או מי שאמא /אבא אומרים שזה מותר. העובדה שהילדה חברותית רק תהיה לטובתה בהמשך, וגם בגן הילדים יש השגחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולותורד12/07/2008
שלוםרב, הנני אמא לשני ילדים אחד בן שלוש וחצי והשני בן שלוש ושמונה חודשים. יש י 2 שאלות: איך או מה עושים שהילד (הגדול) יקשיב לך וישמע לך? אני מגיעה איתו למצבים שהוא לא מקשיב ואפילו מתחצץ וזה מאוד מתסכל. מה גם הוא אומר מילים לא יפות כמו קקי וכאלה , רוב הפעמם אנחנו לא מתיחסים אבל לפעמים אני מעירה כי זה לא נעים לשמוע . 2. איך מלמדים ילד לא ללמוד דברים רעים מילדים אחרים. לדגומא יש לי אחין שהוא מציק לאחותו הקטנה אז בני לומד ממנו ומשתף פעולה. תודה על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות- תגובה
מיכל שמש13/07/2008ורד שלום,
שאלת הבת גבולות היא "שאלת מליון הדולר" בהורות. שם המשחק הוא נחישות ועקביות. אם חשוב לך שהילד יעשה משהו עליך לומר לו, וללוות את אמירתך במעשה. לדוגמא: "אל תטפס על החלון" כאשר את פיזית מרחיקה אותו משם. כשהוא כועס/ בוכה מאחר ואינו מקבל משהו ניתן להציע לו תמיכה וחיבוק , אך לא לוותר, אם החלטת על זה מראש. אני ממליצה לך להצטרף לחוגי הורים כמו מכון אדלר וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שתמיד לא טוב להרוזי11/07/2008
יש לי ילדה בת 11 וילדה בת 8 , הילדה בת ה11 כל הזמן בוכה שלא טוב לה, שאף אחד לא אוהב אותה . היא ילדה חביבה מצחיקה ולא חסר לה כלום פה בבית, אבל כל דבר שאומרים לה לא, היא מתעצבנת. היא טוענת שאנחנו אוהבים יותר את אחותה הקטנה, אנחנו יותר מקפידים איתה על דברים, בעיקר בעלי. אני ובעלי אפילו רבים על זה שאני אומרת לו שהוא יותר מדי קשה איתה. יש מקרים שאני נותת לה כל מה שהיא מבקשת ופעם אחת אמרתי לה לא, היא זוכרת רק את הלא.היא אומרת איזה אמא רעה אני גם בבית הספר היו לה בעיות עם החברים, עכשיו יותר טוב. היא בוכה הרבה על כל דבר,היא לא מקשיבה מה שאומרים לה.היא עושה כאילו בכוונה שנצעק עליה. אני יכולה להגיד לה משהו 30 פעם אבל היא לא תתיחס, כמו לסדר את הדברים שלה אחריה, עכשיו היא אמל אמא שלי לשבוע בחופש והיא סיפרה לה שאוהבים יותר את אחותה ולא מתיחסים אליה ,שאבא שלה כל דבר מתעצבן עליה ושולח אותה ישר לחדר מבלי להקשיב לה דווקא בלימודים במחצית השניה היא ממש השתפרה,עלתה ב 5 ו 10 נקודות כמעט בכל מקצוע חשוב לציין שהיר כתבה לי פעמיים בפתק שנמאס לה והיא רוצה למות, והשבו היא שלחה לי אס אמ אס שבא לה למות, על דבר כל כך קטן שהיא התעצבנה, שבן הדוד שלה שיחק לה בפלאפון ועשה לה שיחה ללא רשותה. את מבינה על מה היא עושה כזה סצנה. מה דעתך? מה הטיפול שצריך לתת לה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שתמיד לא טוב לה
ענת שץ נברו11/07/2008רוזי יקרה!
הילדה שלכם מבטאת בכל דרך תחושה קשה של מצוקה. הקשיבו לה וקחו אותה לפסיכולוגית ילדים מנוסה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתים וחצי החלה לגמגםאמא ש11/07/2008
שלום רב, שמנו לב בשבוע האחרון לתופעה אצל ביתי בת השנתיים וחצי. היא התחילה לגמגם באון שבו המילה ההתחלתית במשפט נמשכת זמן רב . לדוגמא רוצה לומר איפה אז יוצא אאאאאאא איפה ה.... האם מדובר בגמגום? האם מדובר בתופעה אחרת רגילה ? אשמח לתשובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום בגיל שנתיים וחתי
ענת שץ נברו11/07/2008אמא יקרה!
בגילאי שנתיים עד שלוש גמגום הוא תופעה נורמטיבית, הניחו לה ואל תעירו על כך.
במידה והגמגום ממשיך מעבר למספר חודשיים התייעצו עם קלינאית תקשורת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום אצל ילדה בת שנתיים וחצימלי10/07/2008
בתי בת השנתיים וחצי התחילה לגמגם בשבועות האחרונים. יצויין, כי רכשה שפה בגיל מוקדם יחסית, ולכל הדעות שפתה מפותחת באופן מרשים. עד כה דיברה בצורה חלקה, אולם לאחרונה החלה לדבר לעיתים קרובות באופן איטי ומתנגן, כשהיא מפצלת את המילה להברות וצלילים, וחוזרת לעיתים על הברה או צליל מספר פעמים. האם זוהי תופעה נורמאלית בגיל כזה? מה יכול להיות מקור הבעיה? האם יש לשלול מקור פזיולוגי תחילה? מה יכול להיות מקור כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום בגיל שנתיים וחצי
ענת שץ נברו11/07/2008מלי יקרה!
השאלה הבאה זהה לשאלתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממספר 2מיכל10/07/2008
שלום, בניי בן 3 שנים גמול מחיתול כ-5 חודשים מפיפי בלי בעיה, לא מפספס בכלל, הבעיה היא שהוא עושה קקי רק בתחתונים, והיום הגננת אמרה לי השוא לא יכול לעלות שנה עם הוא לא גמול, אני מדברת איתו על זה , נותנת לו מתנות, כל יום הוא אומר לי שמחר הוא יעשה בשרותים עזרתכםפ הדחופה, איך אגרום לו לעשות קקי בשרותים, הוא לא מוכן גם לשבת על הסיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממספר 2- תגובה
מיכל שמש13/07/2008ראשית, מדובר בבעיה נפוצה ביותר, המוצגת גם בפורום זה פעמים רבות. אני ממליצה להרפות מהילד, ולא להציע מתנות נוספות. כדאי לומר לו שאת סומכת עליו שכשיוכל יעשה בשירותים, ובמקביל לעמוד על כך שיעשה צריכיו לא תוך כדי משחק, אלא במקום קבוע בית (גם אם בנתיים בתחתון) ויוריד את התחתון לאחר שעושה (על מנת להעביר חלק מהאחרית אליו). לחץ יתר בנושא עלול להוביל לעצירות ולהתבצרות הילד במקום של שליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לשליחותיעל10/07/2008
שלום רב, יש לי ילדה בת 5. מלאת שמחת חיים, ביטחון עצמי, וורבלית בצורה יוצאת דופן, אינטליגנציה רגשית גבוהה, חברותית ואוהבת. 3 שנים ראשונות גידלתי אותה לבדי, ללא גן, אביה חוזר די מאוחר כל לילה וגרתי סמוך לבית הוריי וחלק ניכר מהזמן היינו אצלם. גם כשנרשמה לגן, הייתה בו חצי יום ובשאר היום איתי (כמובן כולל חוגים, חברים, קניונים וכדומה) ההורים שלי ואחותי גידלו איתי את הילדה והם חלק בלתי נפרד מחייה וחשוב לה מאוד. היא מאוד אוהבת אותם ומאוד קשורה אליהם. כבר שנה אנחנו מתעתדים לצאת לשליחות שנדחתה ובמשך 4 החודשים האחרונים אף התגוררנו אצל הוריי. אתמול יצאנו לשליחות, ולילדה ממש קשה ואני די אובדת עצות. ראשית, לי בעצמי לא קל ואני מתגעגעת אך מאחר ואני מודעת לקשר בינה לבין הוריי קשה לי לראות מה זה עושה לה (ואני בכלל לא מדברת על מה שזה עושה להם). אני אכולה בייסורי מצפון. אנחנו אחרי הלילה הראשון והיא נרדמה מתוך בכי רציני של געגועים והיא רוצה שהם יחבקו אותה, ינשקו אותה ולא די לה בקשר טלפוני. אפילו שניסיתי לאמר לה שניקח אותה מחר למקום יפה היא אמרה לי שהמקום הכי טוב בשבילה זה אצל הוריי. אני בעצמי לא בטוחה שאנו לא עושים טעות מצד אחד מבחינה אישית רציתי שינוי, וגם כלכלית זה טוב, היינו בטוחים שגם בשביל בילדה שתזכה לקבל חינוך ברמה גבוהה ולראות עולם זה יהיה טוב, אך עכשיו אני כבר לא בטוחה, כי אני, בתור אחת שטיפלה בילדה עד גיל 3 מתוך אמונה שחום ואהבה זה הדבר הכי חשוב לילד מנתקת אותה עכשיו כמעט מכל החום והאהבה שהיו לה בחייה. מה לעשות? כרגע בכל אופן אין לנו כוונה לוותר על השליחות אך זה יכול לקרות אם נראה שזה םוגע בה. מהי הדרך הטובה ביותר לדבר איתה ולהסביר לה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדות
ענת שץ נברו11/07/2008יעל יקרה!
בכי של געגוע הבת שלך מרשה לעצמך ואת? לשתייכן זהו שינוי משמעותי.
אני מבינה שהשינוי אמור להביא עימו טוב האם את עדיין יכולה להתחבר לכך? כדאי שתדברו על כך שניכם את ובעלך על אייך היחידה הזוגית- הורית מתחזקת ואייך את יוצרת את השינוי האישי עבורך.
וכשזה יקרה תוכלו את ובעלך לשמש לה מקורות חום משמעותיים ועם כל הטוב שקיבלה ממשפחתך שמופנם בה היא תתאקלם יפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחתת רכושלילוש10/07/2008
ידוע לנו כי קיימת בעיה תחושתית, רגישות יתר לריחות, מגע לסוגיו השונים, קומנסנס מאוד חד, ורגישות בשמיעה. היינו בריפוי בעיסוק אך הדבר לא עזר מי יודע מה. הגבולות בבית מאוד ברורים (יתכן כי אני נוקשה מדי, אך הגבולות מאוד ברורים) כמו כן הילד היה אצל פסיכולוגית ילדים מספר מפגשים אך ללא הואיל, ( היעוץ של הפסיכולוגית היה להוריד מהילד את הלחץ שלנו ההורים) האם ניתן לגשת לאבחון נוסף, כדי לקבל כלים נוספים איך להגיב/להתמודד עם התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תובה ללילוש
מיכל שמש13/07/2008אכן לגדל ילד עם קשי ויסות אינה משימה פשוטה. אם הייעוץ שקיבלת לא ענה על צרכייך אני בהחלט מציעה לפנות לייעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציורים של בנותייאדרי שני10/07/2008
בוקר טוב, בנותיי שי ונויה אוהבות מאוד לצייר ולעבוד בעבודות יצירה, לאחרונה הן מציירות פרצופים ללא ריסים וגבות, האם זה מעיד על משהו???? בברכת רב תודות אדרי שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציורים
לירון און10/07/2008שלום שני
לא ציינת בנות כמה בנותיך...
ציורים הם פונקציה של שלב התפתחותי, כישרון וכן גורמים רגשיים ופסיכולוגיים.
בכל אופן המחקר לא מצא, כי הסקה מציורי ילדים היא בעלת תוקף ניבויי כל שהוא.
ככלל ללא היכרות עם בנותייך לא אוכל להשיב על שאלה זו.
באופן עקרוני לא נראה לי כי יש בעיה כלשהיא בציור ללא ריסים וגבות, (שוב - תלוי בגיל הילד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..ועזרה דחופה..שני09/07/2008
ביתי בת שנתיים ו8 חודשים. עד לא מזמן היו לה הרגלי שינה סבירים כלומר-שינה בשעה 8 פחות או יותר,במיטה שלה,אחרי אמבטיה ללא בעיות מיוחדות. לאחרונה היא לא מוכנה ללכת לישון עד מאוחר וגם אז רק במיטת ההורים או בעגלה, כמו כן היא מתעוררת באמצע הלילה כדי לישון לידינו. מה עושים? כיצד מרגילים אותה לישון רק במיטתה ללא התקפי בכי היסטריים ועל מה זה יכול להצביע?תקופה קשה?גיל?שלב מעבר?טראומה בגן או סתם פינוק? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
מיכל שמש09/07/2008שלום לשני העיפה,
ראשית הייתי שוללת גורם רפואי לשינוי בהרגלי השינה. בהנחה שאין גורם כזה, וגם בדקת בגן שהכל בסדר, יתכן שזהו חלק מקונפליקט העצמאות של גיל שנתיים. מומלץ לסייע לילדה בכל זאת להירדם במיטתה, ולהציע לתקופת ביניים לשבת לידה עד שנרדמת. בהמשך ניתן לנקוט בשיטת החיזוקים, ובמקביל להחזירה למיטתה כאשר מגיעה אליכם. תמיכה שלצידה נחישות, והמשך ההרגלים הקודמים, יסייעו לילדה ולכם לשוב למסלול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי וצעקותinbal09/07/2008
שלוםן, בני בן ה3.3 ילד מקסים, חכם וסקרן. בדרך כלל משחק יפה עם חברים ו/או בני המשפחה. בחצי השנה האחרונה, כשאנחנו (ההורים) מעירים לו, הוא מתחיל לצעוק - די!! בקול גדול וחוזר על כך כמה פעמים, כשאנחנו מבקשים שיפסיק לצעוק ומסבירים שוב למה הערנו לו - הוא פשוט מתחיל לבכות. בפעמים הראשונות ניגשנו אליו, חיבקנו והרגענו, לאחר מכן כשהיה נראה שזה מחזק את התגובות האלו - התחלנו להתעלם, אלא שאז הבכי גובר ואני מודה שהוא מצויא אותי מדעתי - פעם אחת הוא בכה במשך 45 דקות רצופות :((( ובכל זאת נראה שההתנהגות לא נפסקה. איך אני מלמדת אותו להביע את התסכול/כעס/קושי בדרך אחרת מבכי וצעקות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי וצעקות
מיכל שמש09/07/2008ענבל שלום,
המקור להתנהגות הילד יכול להיות קושי במתן גבולות או בקבלת גבולות, קושי בוויוסות, שינוי מציאותי כלשהו, ועוד מספר כיוונים. מובן שמכל כיוון כזה נגזרות המלצות התנהגותיות שונות. הייתי ממליצה לך לפנות ליעווץ פרטני לשם העמקת התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד חושב שהוא שמןשירז09/07/2008
בני יהיה בן חמש עוד חודשיים. בזמן האחרון הוא טוען כי הוא שמן ואינו מעוניין לאכול. אני דואגת לתזונה נכונה ובריאה. אך הוא חושף לי את בטנו ואומר לי אמא תראי אני שמן אנ י לא אוכל היום. אני מסבירה לו שאינו שמן ושכדי לגדול צריך לאכול כשרעבים ושזה לא בריא כשלא אוכלים, כי אחר כך נחלשים וכו'. לפני שבוע אמרתי לו לא לאכול מול הטלוויזיה כי זה חלק מתופעת השמנה. והזכיר לי את זה שהוא שמן. השאלה האם אני אשמה בכך? מה עליי לעשות? אני לא ישנה ואני עומדת ללדת בעוד חודשיים וזה מעמיד אותי במצב של עצבות. חשוב לציין שהוא מקבל ממני חום ותשומת לב, ואני מציבה גבולות שצריך, לעומתי אביו מפצה אותו במשחק כל שבוע ולא משנה אם זה יקר, ולא מקדיש לו רבע שעה לשבת איתו או לשבת לידו ולאכול יחד כמו שאני עושה איתו. מה עליי לעשות ? זה מכניס אותי לעצבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שחושב שהוא שמן
מיכל שמש09/07/2008שירז שלום, נשמע שאת מאוד רגישה לילדך, וזהו כח חיובי שיסייע לשניכם.
כדאי לנסות לחשוב היכן נחשף הילד לנושא המשקל (אולי שמע גננת מדברת, בייביסיטר, סבתא, או אולי את או בעלך...). במקביל כדאי להמשיך לשמר את הרגלי האכילה, ולא לפתח עם הילד דיונים בנושא גם אם הוא מעלה את זה. אם התנהגות לא תחלוף, יתכן וזהו סימפטום המראה על מצוקה אחרת של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירז10/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססית אכילה אצל ילדיםיוד09/07/2008
אחדנו שתי משפחות , אני ובנותי ( 13 ו 10 ) וזוגתי ובנה ( בן 9 ) , זוגתי ובנה עברו לעיר חדשה , עד סוף שנת הלימודים עדיין השארנו אותו בבית הספר בו הוא למד על מנת לדרג את המעבר ( שבוצע לפני 4 - 5 חודשים ) מרגע המעבר הילד פיתח אובססית אוכל מטורפת ( עד כדי שקרים מולינו ) כל קריאה לתשומת לב מתבצעת דרך האוכל ( ואנו משתדלים לתת אופציות אחרות לתשומת הלב ) , לפני שאתם שולחים אותנו לטיפול מקצועי , ברצוני לקבל מספר רעיונות להתמודדות בתוך הבית ( אציין רק כי הילד פיקח מאוד בעל יכולת ורבלית גבוהה מהרגיל ) , תודה מראש על כל רעיון וטיפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססית אכילה
מיכל שמש09/07/2008המילים שבהן השתמשת "אובססית אוכל מטורפת" מצביעות על כך שאכן תריך יעוץ מקצועי. תוצאת ייעוץ כזה יכולה לביות הרגעת רמת החרדה במקרה ומדובר בתופעה חולפת, וא לחילופין טיפול מעמיק יותר. אציין רק שלגיטימי שהילד יביע מצוקה לאור השינוי. בינתיים כדאי שבבית יהיו רק מאכלים בריאים, ולהשתדל לא להפוך את הנושא למרכזי, על מנת שלא לקבע את הסימפטום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מבעלי חיים הולך וגוברגיל08/07/2008
בתי בת תשע פוחדת מאוד מכלבים מאז שהיא קטנה, לאחרונה יש החמרה של הפחד מבעלי חיים נוספים כמו: לטאה, ג'וק ועוד.. הפחד מתבטא בהיסטריה ובכי רציני כשהיא נתקלת בבעלי חיים, היא לא נרגעת דקות ארוכות. לאחרונה היא מסרבת להיכנס לים (בגלל הדגים) לטייל בשכונה (בגלל כלבים) או ללכת לסבתא כי היא ראתה שם לטאה. מה עושים ? האם יש טיפול שמפסיק את החרדה, מפחית אותה? האם אנו ההורים יכולים לעזור לה ואיך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד הולך וגובר
מיכל שמש09/07/2008גיל שלום, תופעות חרדה הופכות להיות אקוטיות, כאשר הן פוגעות בתפקוד יומיומי. מאחר ובמקרה שתיארת המצב אכן כך, הייתי ממליצה לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג המתמחה בבעיות חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקיםדנה08/07/2008
בני בן 18 חודשים. אני מאוד מוטרדת מכך שהוא אינו מתעניין באף משחק. הוא כל היום מחפש להיות בחוץ עם "בימבה" או הליכון או מחפש לפתוח ולסגור מכסים של בקבוקי שתייה. הוא אינו מתעניין גם באף ספר. אם אני יושבת איתו עם ספר הוא מייד קם. מה עליי לעשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שאינו מתעניין במשחקים
מיכל שמש09/07/2008דנה שלום, מה מידת התקשורת שהילד יוצר איתך, עם מבוגרים אחרים ועם ילדים. אם הוא נמצא במסגרת חינוכית, איך תפקודו שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)