מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש לי אמא גונבתעדי03/07/2008
אמא שלי כל הזמן גונבת לי דברים מהארון שלי בשמים, איפור, קרמים. דיברתי איתה על זה אבל ללא הצלחה. היא הורסת לי את האיפור, היא שברה לי צללית יקרה שקניתי מהכסף שלי והיא גם גמרה חצי מהבושם החדש שלי שאחי קנה לי ליום הולדת היה לי שפתון יקר שחברה שלי קנתה לי ומצאתי אותו בתיק של אמא שלי אחרי שהוא נאבד לי לפני חצי שנה. לקחתי אותו חזרה ולמחרת הוא נעלם לי ויש עוד המון מקרים. היום פשוט התעצבנתי כי הייתי צריכה להצטלם לתמונת פספורט ונעלם לי גם המייקאפ והקונסילר. ביקשתי אותו מאמא שלי והיא אמרה לי שזה שלה ושאני לא אגע בו הייתי היום בחדר שלה בארון וראיתי קרם גוף שלי והיא רוקנה לי אותו. מה לעשות? ניסיתי לדבר איתה אבל היא לא מתייחסת אליי פניתי לאבא שלי לאחי הגדול וכלם.. שום דבר לא עוזר. ובד"כ אני מביאה לה כשהיא מבקשת אבל יש דברים שהם יקרים לי וכל האיפור הזה קניתי מהכסף שלי ופשוט כואב לי לראות את מה שהיא עושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי דעתי הלא פסיכולוגית
אני03/07/2008לפי דעתי תקני לך ארונית עם מנעול אייכותי ואת כל הדברים שאת לא מעוניינת שיגעו לך תשימי שם. אין ברירה אחרת-את לא יכולה לחנך כרגע את אמא שלך(בטח תמיד היתה כזאת..) תגידי לה שאם היא צריכה משהו שתבקש. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי אנא פני לפורום המיועד לילדים
לירון און07/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 עם התקפי בכימרב03/07/2008
בתי בת ה-3 נגמלה לפני כשבועיים מהמוצץ, בטקס יפיפה במסיבת יום ההולדת שלה בגן. אחי הכנה ממושכת היא החליטה שהיא גוזרת את המוצצים שלה מול כל הילדים. היומיים הראשונים היו קשים, היא בכתה ללא הרף וביקשה את המוצץ. בימים האחרונים היא כבר לא מבקשת את המוצץ אבל היא נכנסת להתקף של בכי, שיכול לקחת שעתיים, בגלל סיבה שטוטית ומיותרת, וכל תגובה שלי - מנחמת, מתעלמת, כועסת, לא עוזרת והיא ממשיכה בשלה, בהיסטריה רבה עד כדי לנסות לנשוך אותי...מה לעשות ואיך להקל עליה בימים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי בכי בעקבות גמילה
מיכל שמש05/07/2008מרב שלום,
ביתך אכן עוברת ייסורי גמילה קשים. כאדי לך להבמיך לנסות לנחם אותה, וגם לשקף לה שכועסת ואת תלמדי אותה איך להירגע עד שתצליח. אין לאפשר לה לנשוך אותך, או לעבור על גבולות מקובלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים 1.5הילה03/07/2008
בתי בת 1.5 בתהליך גמילה מיוזמתה. במהלך שבועיים לאחר שבוע היא קלטה את העניין ובמהלך שבוע שלם הפספוסים היו זניחים ביותר. כיום, לפני השינה ובבוקר היא עושה יפה קקי ופיפי בסיר, אבל במהלך היום ובעיקר אחה"צ היא נוהגת לגשת הצידה למקום קבוע ולעשות פיפי (לעולם לא קקי - היא תמיד תלך לעשות קקי בסיר). גם בבית וגם בגן היא מצאה מקום קבוע ונראה כי היא מבינה ויודעת לסמן ולהגיד מתי היא צריכה פיפי, אבל פתאום מעדיפה לעשות זאת לא בתוך הסיר. דבר נוסף - בעוד שבועיים אנחנו אמורים לצאת לנופש לסוף שבוע ולא היינו רוצים לחזור לחיתולים כי התחושה היא בסך הכל טובה מאוד וברור לנו שהיא מבינה מה שהיא עושה. עצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
מיכל שמש05/07/2008הילה לשום, ביתך החלה בתהליך הגמילה מוקדם מאוד, ואם אכן זה ביוזמתה נשמע שאתן בדרך הנכונה, עם מהמורות טבעיות על השביל. כדאי להמשיך להציע לה סיר וישבנון, ולמעט בהתייסות לעשיה מחוץ לסיר. יש לנהוג באופו דומה גם בבית, גם בגן, וגם בנופש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשה עם ביתי בת ה-6.5אמא02/07/2008
שלום רב אני ממש זקוקה נואשות לעזרה אני אמא לשלושה ילדים ויש לי בעיה קשה עם הבת הבכורה שלי שלפעמיים אני מגיעה למצב שאני ממש נגעלת ממנה אני מפחדת מאוד מההרגשה הזאת אני נותנת את הנשמה לילדים ואני כל הזמן מקבלת מביתי הגדולה סטירות לחי זה מתבטא בהתנהגות בגן,בחוסר הקשבה מה אני יכולה לעשות איך אני יכולה להגיע לילדה בלי לעשות לה נזק לעתיד כי זה הדבר האחרון שאני רוצה, היא ילדה מאוד נבונה ויש רגעים שנכנס בה משהו והיא יכולה לבכות שעה בגלל משהו טיפשי בעבר התיעצתי עם יועצת והיא אמרה לי לתת לה לבכות ולאט לאט היא תבכה פחות זה עבר תקופה מסויים וחזר חלילה קשה לי נורא אין לי הורים ואני ממש מרגישה בודדה במערכה עם בעלי בבקשה תעזרו לי אמא נואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם הילדה
מיכל שמש02/07/2008אמא יקרה, ראשית- כל הכבוד על האומץ שלך בכך שאת מודה בתחושתייך הקשות כלפי הילדה, גם אם הדבר לא נעים. אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים, על מנת לאפשר לילדה ולכם לזכות ביחסי משפחה תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה - 5מאמא אמא02/07/2008
שלום רב יש לי בן בן 5 ונולדה לו אחות שכיום בת חודשיים. בני ילד מאוד רגיש ובמקרים מסויימים אף חסר בטחון. בסביבות גיל שנתיים וחצי היו לו פחדים מסויימים כמו לדוגמא פחד מהתוכנית ארץ נהדרת ששודרה בימי שישי בטלוויזיה עקב דמות שהפחידה אותו. או למשל לחמותי אנחנו נוסעים פעם בשבועיים וכשהיינו מגיעים אז הוא היה תמיד מבקש ללכת הביתה שהוא לא רוצה להשאר והתחיל לבכות ואפילו להקיא מתוך לחץ. יש לציין שהוא לא כל כך קשור לחמי וחמותי כי גם שהיינו מגיעים אז הטלוייזיה היתה דלוקה על פול וליים ולא כל כך התעסקו איתו יצר מצב שכל פעם שהיינו צריכים ללכת לחמותי לא הייתי נהנית שם כמו כן אז באותה תקופה התייעצתי עם הגננת שלו שאמרה פשוט להגיד לחמי ולחמותי לכבות את הטלוזיה וזה מה שהם עשו והמצב נרגע. לאט לאט הוא התרגל אליהם כי לא היתה טלויזיה ברקע ויותר התעסקו איתו בהדרגה הם הדליקו טלויזייה והמצב נרגע ואפילו מארץ נהדרת הוא הפסיק לפחד. כיום הוא בן 5 ולאחרונה זה קרה אחרי שילדתי הוא התחיל להיות יותר רגיש ובוכה מכל דבר. ביום שיש אנחנו הולכים לחמותי ואני פוחדת שהוא שוב יתחיל לבכות וירצה ללכת הביתה מה עושים? יש לציין שעד שאחותו נולדה הכל היהה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד הרגיש לרעשי טלויזיה
מיכל שמש02/07/2008הייתי ממליצה לך לבדוק את נושא הוויסות החושי, אצל פסיכולוג התפתחותי או מרפאה בעיסוק המתמחה בתחום. יתכן שלילד רגישות יתר, ולכן מגיב בלחץ כאשר רעשי הטלויזיה בולטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עם בעיות רפואיותחסויה02/07/2008
שלום! יש לי תאומים בן ובת בני שנתיים וחצי כאשר ביתי סובלת מהיפוטוניה קשה, מטופלת בפיזיוטרפיה והידרותרפיה. היא עדיין אינה הולכת ואינה עומדת לבדה. בטיפולי הפיזיוטרפיה היא עומדת ומשתפת פעולה עם המטפלת אולם בבית היא אינה מסכימה לעמוד ולא לעשות דבר ואפילו מסרבת לקום ממצב שכיבה למצב ישיבה על אף שהיא יכולה לעשות זאת (מבקשת את עזרתי וכאשר אני נותנת לה יד היא מתיישבת). בהרגשה שלי היא כאילו מוותרת ומשלימה עם מצבה הרפואי ואולי אפילו "מתפנקת" עליו. אציין כי הבן שלי פעיל, הולך וכו'. מה אני יכוללעשות בכדי לשפר את המצב???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי רגשי אצל ילדה עם בעיות רפואיות
מיכל שמש02/07/2008אמא יקרה, אם תחשבי גם עלינו כמבוגרים - כל יכולתינו להשקיע מאמץ על מנת להגיע למטרות רצויות מושפעת מהפן הרגשי. הצד הרגשי הוא"הקטר" שמוביל את הרכבת , בעיקר אצל ילדים בעלי קשיי התפתחות, הצריכים להתמודד עם תיסכולים, ולהשקיע מאמץ רב בדברים הפשוטים עבור ילדים אחרים. העובדה שיש לה אח תאום גורמת לקושי נוסף. הייתי ממליצה לך לקבל ייעוץ רגשי לכם כהורים או טיפול לילדה במקום בו אתם מטפלים (מכון להתפתחות הילד למשל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קללות לאמאחסוי02/07/2008
אני אם לילד בן 8 ובן 4 הבעיה עם הבכור. הוא נוהג לקלל מזה שנתיים בערך. מקלל אותי וגם את אחיו הקטן. מה כשבוע אני מנסה את השיטה של מיכל דליות. ברגע שהוא מקלל אותי אני מתרחקת והולכת לחדרי . פעמים ראשונות הוא היה בא צורח ועוד יותר מקלל, אפילו לקח סכין וניבר על הדלת... עכשיו כשהלכתי הוא לא שם לב אח"כ בא אלי סתם, אמרתי שאני כועסת הוא התפלא, כעס מה עשיתי? ציינתי שקילל אותי והוא עוד יותר כעס, אמר לי "דפוקה" וטרק את דלת חדרי בה הייתי. מה את אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קללות- תגובה
מיכל שמש02/07/2008אם התחלת לנקוט בדרך מסויימת כדאי שתמשיכי בה. התוצאות לא תמיד נראות מיד, והילד צריך להבין שהשינוי בתגובתך אכן רציני ועמיד לתגובתיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה תלותית?יערה02/07/2008
יש לי ילדה בת 7 חודשים, מפותחת מלאת מצב רוח וחברותית. היא זוחלת ועומדת ולא נראה שחסר לה בטחון עצמי בתחום הזה. הבעיה שבגן היא צמודה לגננת שלה ולא מוכנה לעזוב אותה. ברגע שהיא יוצאת מהחדר היא פורצת בבכי. רוצה אותה לידה שהולכת לישון ושקמה וגם שמשחקת. הגננת אומרת שהיא קצת תלותית והיא צריכה ללמוד להיות לבד. אני לא יודעת אם זו בעיה או לא, היא באמת אוהבת להיות לידנו ואם אנחנו הולכים היא זוחלת אחרנו. וגם אם אנחנו יושבים לידה היא באה להיות לידנו או לטפס עלינו. יכול להיות שהיא לא יודעת לשחק לבד. יש משהו שניתן לעשות בעניין? לא יודעת אם הרגלת אותה למשהו רע. היא ילדה יחידה ולכן מקבלת תשומת לב רבה. הגננת טוענת ששאר הילדים בגן לא ככה והם פחות בוכים ולא צמודים אליה ככה. היא לא בוכה שאנחנו עוזבים את הגן ומשאירים אותה שם. אבל לפעמים אם אנחנו עוברים חדר היא מתחילה ליבב ואז אני קוראת לה והיא זוחלת לכיווני ומשחקת לידי. אין לה בעיה ללכת לאנשים, והיא מחייכת לכולם וחברותית. האם יש פה בעיה? האם יש מה לעשות? אנחנו עושים משהו לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה- ילדה תלותית?
מיכל שמש02/07/2008שלום יערה, נשמע לפי התנהגותה של ביתך בבית שמדובר בילדה סקנית ובטוחה. בגיל 7 חדשים תינוקות אוהבים להיות בקרבת ההורים וזקוקים לכך. מאחר והתנהגותה בגן שונה, ונשמע שהגננת לא יכולה לעמוד בזה, מומלץ להמשיך ולשוחח עם הגננת על מנת לברר מה קורה שם. לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות על אופיה של הילדה מדברי גננת שאינה נשמעת מאוד סבלנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להישאר לבדדני01/07/2008
שלום רב, הבת שלנו היא בת 11 סיימה (אתמול) כיתה ה. היא פוחדת להישאר לבד בבית. הדבר מגביל אותנו מאוד במספר דברים. אם אנחנו (אשתי ואני) רוצים לצאת להליכה של כחצי שעה, היא פוחדת להישאר לבד, ולכן אנחנו לא יכולים ללכת. אם אנחנו חוזרים מהעבודה בשעה 14.00 והיא מסיימת ללמוד בשעה 13.30 , היא פוחדת להיות לבד ולכן צריך לבקש מחברה שתבוא אליה, עד שנגיע. אם אנחנו רוצים לעשות קניות ומבקשים שהיא תישאר - היא לא מוכנה כי היא פוחדת. הפחד לא נובע מאירוע כלשהו שקרה, לא היו פריצות , גניבות או אירועים חריגים בסביבה, הפחד נמשך כבר מספר שנים והשאלה עד מתי ומה לעשות ? דרך אגב - הבית מוגן וגם יש לנו כלבה שנמצאת בתוך הבית. אני לא מוצא סיבה רציונאלית לפחד. מה לעשות ? בתודה מראש, דני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד להשאר לבד
ענת שץ נברו01/07/2008דני יקר!
ביתכם, מסיבה לא ידועה לך חשה איום להשאר לבד בבית.. היא לא היחידה בגילה. כדאי שתהיו קשובים אליה ותתחשבו בה. דברו על הנושא ישירות או בעזרת ספרים על פחדים. יתכן שאפשר יהיה להרגיל אותה לכך לאט לאט לפרקי זמן קצרים ההולכים וגדלים..אם הסבלנות וההקשבה לא יאפשרו שינוי ניתן מאוחר יותר לפנות למומחה בעל ידע בגישות קוגניטיביות-התנהגותיות שבעיקר מתאימות לטיפול בפחדים.
.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץיעל01/07/2008
יש לי שני ילדים אחד בין שלוש ואחד בין שנתיים לפני כשבוע וחצי החלטנו לגמול את הילד הגדול ממוצץ (זה נעשה לאחר הרבה הכנה נפשית לילד במשך חודשיים אמרנו לו שכאשר הוא יהיה בן שלוש נלך לים ונזרוק את המוצץ) ובאמת כך היה הגענו לים ושם הוא זרק את המוצץ. הילד הקטן (בן השנתיים) התלהב מהעניין ומהיחס שהגדול קיבל ולקח את המוצץ שלו וזרק אותו לים, אך לאומת הילד הגדול שהגיב יפה לעניין הקטן מגיב שונה הוא בוכה על כל דבר נשכב על הרצפה הרבה מאוד פעמים, מתקשה מאוד לישון בלילה וגם קם בלילה פעמיים או שלוש ובבוקר קם מוקדם כך שהשינה שלו ממש קצרה וחלשה. אין לי מושג עם כל זה קשור למוצץ או לא אבל זה התחיל יום יומים לאחר זריקת המוצץ לים. השאלה שלי היא האם להחזיר לו את המוצץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
ענת שץ נברו02/07/2008יעל יקרה!
לא כדאי להחזיר לו את המוצץ בכל מקרה בגלל הקושי שבגמילה, בעיקר כשהוא להבנתי לא מבקש זאת. ולגבי ההתנהגויות שאת מתארת נראה שכדאי להציע לו אובייקטים וחפצים מרגיעים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחד להישאר לבדדני01/07/2008
שלום רב, הבת שלנו היא בת 11 סיימה (אתמול) כיתה ה. היא פוחדת להישאר לבד בבית. הדבר מגביל אותנו מאוד במספר דברים. אם אנחנו (אשתי ואני) רוצים לצאת להליכה של כחצי שעה, היא פוחדת להישאר לבד, ולכן אנחנו לא יכולים ללכת. אם אנחנו חוזרים מהעבודה בשעה 14.00 והיא מסיימת ללמוד בשעה 13.30 , היא פוחדת להיות לבד ולכן צריך לבקש מחברה שתבוא אליה, עד שנגיע. אם אנחנו רוצים לעשות קניות ומבקשים שהיא תישאר - היא לא מוכנה כי היא פוחדת. הפחד לא נובע מאירוע כלשהו שקרה, לא היו פריצות , גניבות או אירועים חריגים בסביבה, הפחד נמשך כבר מספר שנים והשאלה עד מתי ומה לעשות ? דרך אגב - הבית מוגן וגם יש לנו כלבה שנמצאת בתוך הבית. אני לא מוצא סיבה רציונאלית לפחד. מה לעשות ? בתודה מראש, דני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד- תגובה
מיכל שמש02/07/2008שלום דני, כדאי לבר עם הילדה ממה היא מפחדת, והאם קיימות חרדות עמוקות מעבר לפחד הגלוי. אם הפחדים הם רק ברובד שתיארת, מומלץ להתחיל בתוכנית התנהגותית, שתכלול אמצעי הגנה שנראים לילדה, במקביל לכך שתישאר לבד בתחילה לזמן קצר ביותר, תקבל חיזוק על כך, ובהמשך הזמן יתארך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי לא רוצה ללכת יותר לגן ומבקש שאיעל30/06/2008
ומבקש שאוציא אותו מהגן ממש לא רוצה להכנס לגן ומבקש הביתה דברתי עם הגננת אמרה שלא היה שום דבר הכל כרגיל מה עושים?הוא בן 4ו3 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן
ענת שץ נברו02/07/2008יעל יקרה!
חסרים מספר פרטים:
כמה זמן נמשכת התופעה? האם לאחרונה יש שינויים בבית מכל סוג?האם מאיזושהיא סיבה הוא מקבל פחות תשומת לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשבוע
יעל02/07/2008בנוסף אומר לאחרונה בתדירות גבוהה שעצוב ,מתחבא מאחורי ספות ואתמול גם הסייעת שהיתה בגן סיפרה לנו על התנהגות אגרסיבית ואלימה מצד הגננת לילדים בגן (זהו גן רטי בו הסייעות מתחלפות לפעמים פחות מאחת לחודש) אשמח מאד לעזרה בנידון לא ישנה בלילות לא רוצה להחזיר את הילד לגן במצב זה וגם לא מעוניינת להמשיך לשלם כשהו בבית ולאור העובדות המצטברות מה עושים אמא מודאגת מאד? ניתן לפנות גם טלפונית 050-8389576 אשמח לכל תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגננת אלימה
ענת שץ נברו02/07/2008באם הסייעת אמינה ואכן הגננת אגרסיבית ואלימה נראה שזו התשובה לכך שבנך מתנהג בבית וכלפי הגן כפי שמתנהג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד בני הוא ילד יחיד ומקבל מאיתנו
יעל02/07/2008תשומת לב מרבית +
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בוגרמרגלית30/06/2008
שלום לכם רציתי להתייעץ איתכם אני אם חד הורית וכן אחותי בנה בן 4 ובני בן השנה וחצי ומה שקורה בזמןהאחרון לפני שבוע בערך הבן שלי התחיל ללכת בכוחות עצמו ואני מוצאת את עצמי וכן אחותי מעירות לו הרבה כמו: תיזר שהוא לא ייפול, תפסיק לצעוק והמון תיזהר לפי ראות עיניי ההתנהגות שלו השתנתה לרעה הוא צועק הרבה ,קופץ ממקום למקום ובגן גם מסכן את עצמו האם יש קשר בהתנהגות שלו בזה שאנו מעירים לו המון ומתנהגים אליו כילד בוגר ? ואם כן או האם יש דרך לשינוי התנהגות שלינו ? אני אודה לכם באם תתייחסו לפנייתי, היא מאוד חשובה לי בכבוד רב ףדואגת לילד הבוגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בוגר?
מיכל שמש02/07/2008מרגלית שלום,
ילדך מתחיל לגלות את העולם, ובדרכו נתקל במיכשולים טבעיים. כדאי "לעלות ברמת החיים", כלומר לשים דברים מסוכנים מעבר לגובה שאליו יכול להגיע. בגדול, אם את מאפשרת סביבה בטוחה, לא צריך לדאוג לו ולהזהירו כל הזמן. ובכלל - עדיף מעשים על דיבורים. במקום לנווט אותו מרחוק, כאשר הוא מתקרב למשהו מסוכן בעינייך, כדאי לגשת אליו, להרחיקו בעדינות, ולומר בצורה רגועה שזה אסור.
במהרה את והילד תתרגלו למצב החדש, ותלמדו ליהנות ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא עייפהשלי30/06/2008
בני האמצעי, בן 4 (אחות גדולה בת 6 ואח בן 2), מרבה לקום בלילות. הדבר יכול לקרות עד 10 פעמים בלילה! בכל פעם יש לו תירוץ אחר :אני צמא, יש לי פיפי, אני אוהב אותך... ניסיתי את שיטת הפרסים והמדבקות. אולם שום דבר לא עוזר. רוב הזמן אני נמצאת לבד עם הילדים, משום שבעלי עובד בלילות וגם אני עובדת משמרות בבי"ח, כל שאני די מותשת רוב הזמן. אשמח לשמוע כל הצעה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה -אמא עייפה
מיכל שמש02/07/2008שלי שלום, אכן לגדל שלושה ילדים פעוטים כה קרובים בגיל זו משימה מתישה אובייקטיבית. כדאי שתדאגי לעצמך לסיוע, גם אם זמני, על מנת שתוכלי להיות פחות מותשת, ולסייע לילדך להתרגל לשינה רצופה.
בפן הפיזי, כדאי להתייעץ עם רופא ילדים על מנת לשלול סיבה רפואית ליקיצות המרובות. אם נשלל גורם כזה- יש לעשות עם הילד "חוז"ה קבוע, בו יובהר מה עושים ומה לא עושים בלילה. תגובתך אמורה להיות קבועה וקצרה, באפ]ן שיבהיר לו שהוא לא מקבל חיזוק (בצורת תשומת לב) כשמתעורר. במקביל, כדאי לדאוג לזמן איכות עימו (ועם כל אחד מהילדים בנפרד) בשעות היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגל מוזראיתן30/06/2008
שלום רב. לביתי בת החמש יש הרגל מעט מוזר והוא "משחק" וגירוי הפוט באמצעות אצבעותיה,זה בה לידי ביטוי בזמן צפייה בטלויזיה ותוך כדי ריכוז בגן. (הגננת כבר העירה לנו על כך ואפילו דיברה עם הילדה על כך,אבל זה לא עזר). כמו כן לאחרונה נוסף עוד הרגל והוא לשכב ולשים עליה בובות. את המעשה הזה עם הבובות היא אפילו מציעה לעשות גם לחברותיה שבאות אליה למשחק. רציתי לדעת האם מדובר בדבר טבעי? האם יש צורך לעשות משהו עם זה? תודה מראש. איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתן שלום- אנא רשום שוב את הודעתך!
לירון און30/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)