מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזר הוצאותרינה26/10/2015
האם יש החזר הוצאות בגין קניית זריקות ו תרופות להפריה חוץ גופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזר הוצאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2015עלייך לברר זאת מול הקופה והביטוח המשלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם פרופיל הורמונליהילה25/10/2015
שלום רב,
עשיתי היום בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ביום הרביעי למחזור.
מבדיקה שערכתי באתר האינטרנט הבנתי שחלק מהערכים שיצאו לי בבדיקה לא תקינים.
אני בת 28, הפסקתי לפני כחצי שנה לקחת גלולות פמינט, אותם לקחתי כשנתיים.
מנסה להיכנס להריון אך ללא הצלחה.
אשמח אם תוכלו לתת לי את חוות דעתכם.
Estradiol 199 pmol/L
Progesterone
20.2 nmol/L
FSH
3.87 mIU/mL
LH 3.35 mIU/mL
Prolactin 176.17 mIU/L
כמו"כ לפני כחודש עשיתי בדיקת דם TSH, והבדיקה יצא תקינה.
בתודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2015משום מה רמת הפרוגסטרון גבוהה ויש לחזור על הבדיקה העוד 3 ימים ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על תשובתך..
הילה26/10/2015לעשות שוב את כל הבדיקה של הפרופיל ההורמונלי או לבדוק רק את הפרוגסטרון שלא יצא תקין?
שוב תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם חוזרות לאחר שלושה ימים - תגובה
פרופ` דוד בידר29/10/2015עכשיו זה בסדר
הבדיקות מתאימות לוסת.
היתה, כנראה, טעות בבדיקת הפרוגסטרון הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב"ה שמחה לשמוע..
הילה29/10/2015תודה רבה! אתה מדהים! שירבו רופאים כמותך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיןן זרעאור25/10/2015
שלום,
מה דעתכם על מיון זרע מה שנעשה אצל בר טוב(או המרפאה השניה) הגדלה פי 6000 ובחירת זרע? אני אחרי 2 הפלות ו- 2 הריונות כימיים.
הזרע שלנו מוקפא אחרי ניתוח tese .
בזבוז כסף או יעיל? מתלבטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיןן זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2015העניין שונה בהתיחסותו של כל רופא ורופא .
אני לא נוהג לא להשתמש. בבדיקה זו בטח לא בטזה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
אור26/10/2015אתה כן משמש בשיטה ודוגל בה או שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
פרופ` דוד בידר27/10/2015כתבתי שאני לא דוגל בשיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ממשיכים לנסות ?ש25/10/2015
בוקר טוב
בת 44 (חודש הבא 45), הצלחתי להיכנס להריון לאחר 7 טיפולי הפריה (בכל טיפול הופקה ביצית אחת שהופרתה והוחזר עובר שהוגדר "יפה").
לצערי הרב, לעובר היתה הפסקת דופק בשבוע 8+5 (לאחר שנצפה דופק חזק וברור).
עברתי גרידה לפני שבוע.
ההריון מתרומת זרע. יש לי ילדה בת 2.5 (לאחר טיפול IVF שני).
לא מעוניינת בתרומת ביצית.
אני מודעת לעובדה שקופות החולים לא מממנות טיפולים מעבר לגיל 45, אך מסתבר שלביטוח הבפרטי שברשותי אין מגבלת גיל ואני יכולה למממן באמצעותו 2-3 טיפולים נוספים.
האם יש טעם להמשיך ולנסות למרות הסיכויים הנמוכים, זאת לאור העובדה שכן הצלחתי להכנס להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם ממשיכים לנסות ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2015כפי שברור הסיכוי להרות וגם הסיכוי להיריון תקין הינו כמעט אפסי,כך שבנסיבות אלו השיקול להמשיך בטיפולים נוספים אינו רפואי אלא אישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריתנופית25/10/2015
האם רירית 6.5 ביום 11 לוסת ושלושה זקיקים
כאשר הגדול הוא בגודל שבע עשרה תקין?
זהו טיפול לקראת הזרעה (גונל) במינון נמוך
מטרידה אותי הרירית ,
משום שביום חמישי נמדדה הייתה במילימטר יותר.
( שבע וחצי)
האם יש סיכוי שתגדל ?
האם נתונים אלו מתאמים להזרעה?
מתי היא תהיה בערך?
?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2015יתכן ומדובר בהבדלים בין מודד למודד,בכל מקרה יש לפחות יום נוסף להבדלת הזריקים שעשוי להשפיע לטובה על הרירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכהקטי25/10/2015
שלום ...
אודה לך על עזרתך
אני בת 27 בהריון ראשון בשבוע 12 אחרי טיפולי פוריות
הרופא שלי ביחידה אמר לי להפסיק את התמיכה בשבוע 12 יש לציין שלקחתי 4 פעמים ביום פרוגינובה , ו3 פעמים ביום אוטרגוסטן
אני מאוד מפחדת להפסיק לגמרי הוא אמר לי להוריד בכל יומיים כדור דוגמא יום שלישי ורביעי לרדת ל 3 פעמים חמישי ושישי פעמיים ושבת ראשון כדור אחד וכבר מחר להפסיק לגמרי הפסקה מלאה האם יש סיכון כלשהו בהפסקת התמיכה בשבוע זה
האם הירידה במינון הייתה נכונה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2015ההנחיות של הרופא המטפל שלך מצויינות,אין כל סכנה בהסקת הטיפול בשלב זה של ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםקלי24/10/2015
שלום רב
ביום ראשון יש לי החזרת עוברים כמובן לקחתי יום חופש מהעבודה האם זה מספיק יום מנוחה ?
ולמחרת החלטתי לחזור לעבודה האם זה בסדר ? או לקחת עוד יום חופש למנוחה ?
אף פעם לא מובן לי איך להתנהל לאחר החזרת עוברים לנוח או לחזור לשיגרה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2015אין צורך בחופשה אפשר להתנהל כרגיל,להמנע רק מפעילות אירובית,ויחסים למשך שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל שבוע 11+2אני24/10/2015
הריון תאומים שבוע 11+2 לאחר הפריה.
היום התעוררתי עם דימום כתום לא זורם אבל גם לא רק הפרשה .
מה זה יכול להיות ?
אתמול הפעלתי לחץ על הבטן סתם רציתי להרגיש את הרחם האם זה יכול להיות הסיבה.
עכשיו הוא הפסיק ,האם כדאי להיבדק?
תודה רופאים יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום קל שבוע 11+2 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2015בשלב זה תנוחי מספר שעות אם הדמם יתחדש יהיה צורך בביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ..הדימום פסק לחלוטין
אני25/10/2015קצת הפרשה עם צבע בהיר .
ממה זה יכול להיות .?
האם תתכן שליית פתח או שעדיין מוקדם לשלב זה? .
אני נוטלת קלקסן עד שבוע 13 בגלל הפלות חוזרות אומנם בשבועות יותר מוקדמים 5-6.
ומשבוע 10 הרופא שעשה את ההפריה ביקש להוסיף אספירין כדי למנוע התפתחות רעלת הריון .
האם זה יכול להיות מיותר מדיי מדללי דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ..הדימום פסק לחלוטין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2015חזקה על הרופא המטפל שלך שהוא נותן לך טיפול ראוי שאחראי בין היתר להצלחה עד כה,ולכן המחצתי שתבצעי את הוראותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה ניסיונותטליה24/10/2015
אני בת 30 ללא שום בעיה בעלי זרע גבולי ממוצע 8 מיליון לפני 3 שנים הריון ספונטני הפסיק הדופק שבוע 8 עשיתי גרידה לאחר מיכן שנה ניסיונות ללא הצלחה ואז 6 הזרועות ללא הצלחה ואז עברתי להפריות פעם ראשונה 26 ביציות גירוי יתר הוקפאו העוברים פעמיים הוחזרו מוקפאים שלילי בפעם השלישית ניכנסתי להריון מוקפאים ובשקיפות עורפית ראו בעיה היה סיסי שיליה תסמונת דאון עשיתי הפלה יזומה.לאחר מיכן שוב מוקפאים הריון כימי ואז שוב מוקפאים שלילי ואז החזרתי טריים שוב שלילי ואז שוב מ רפאים ושוב שלילי ואז שוב מוקפאים ושוב שלילי ואז טריים ושוב שלילי עברתי צילום רחם תקין אחרי דרישות עשיתי היסטרסקופיה גם תקין.סהכ 8 החזרות 6 מוקפאים 2 טריים הרופא אומר שזה עיניין של זמן (גם העוברים במעבדה מצויינים) מה אתם מציעים לנסות פרוטוקול אחר מה לעשות ? האם קיים מצב כזה שהכול תקין אבל הפרעות פשוט לא מצליחות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרבה ניסיונות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2015יתכן ויהיה צורך לברור את הזרע באחת השיטות החדישות כדי לבחור זרעים עם איכות מורפולוגית אופטימאלית לצורך ביצוע ICSI לצורך ביצוע ההפריה,הדבר עשוי חשפר את איכות העוברים המתקבלת ומאידך שיעור ההיריונות,ולהפחית את שיעור ההפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמיכאלה23/10/2015
שלום.13 ימים לאחר החזרת שני עוברים בשתי בדיקות הריון שונות פס חלש.בשבת האחרונה הזרקתי חצי אוביטרל לתמיכה.יתכן שאלו שאריות אוביטרל?? ועד כמה חשוב לעשות את הבדיקה משתן ראשון בבוקר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2015את צריכה לבצע בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות בדיקת בטאבלו23/10/2015
כמה ימים לאחר בלסטוציסט בן 6 ימים ניתן לעשות בדיקת דם להריון? על מנת לקבל תוצאה מהימנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לעשות בדיקת בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר23/10/2015אחרי10 ומים מההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצובה וזקוקה ליעוץאני23/10/2015
הי. מנסה להרות מתרומת ביצית. היה הריון שנפל בשבוע 5 לאחריו ציטוטק. מאז החזרת בלסטו' , אך ללא הצלחה. הרירית תמיד יפה ותלת שכבתית. מגיעה ל 8- 8.5. ב 2החזרות אחרונות, תמיכת גסטון יומית.
היסטורוסקופיה תקינה לפני שנה וחצי.
האם מימלץ לעשות בדיקות כלשהן? בעבר היה פוליפ שפיר שהוסר בקלופוסקופיה.
מאד עצובה ותוהה מה עוד ניתן לעשות..
האם כדאי לעשות הפסקה החודש ולהתמקד בביצוע בדיקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצובה וזקוקה ליעוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר23/10/2015האם זה החזרת עוברים טריים או מוקפאים.?
בכל אופן יכול לא תמיד יש הריון בהחזרת עוברים מתרומה והסיכויים נעים סביב 45-50%.
זה שהיית כבר בהריון מראה שזה בסדר ופשוט צריך להחזיר עוברים יפים , ורצוי טריים, ויש סיכויים טובים שיצליח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך פרופ' בידר.. מוסיפה-
אני24/10/2015תודה לך פרופ' בידר, נתת לי תקווה.
אכן לא הוחזרו טריים כי אם רק מוקפאים, בשל דימום לקראת החזרת הטריים.
בגדול, גם הרופא שלי אומר כי הוא לא רואה בעיה אלא רק לנסות ולהחזיר עוד עוברים, עד שיצליח.
החרדה שלי נובעת מכך שאולי חלילה קרה משהו לרחם בעקבות הציטוטק.
האם יש צורך לדעתך בבדיקות כלשהן או שחבל על הזמן יהאנרגיה, ופשוט להמשיך ולהחזיר עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפרופ' בידר
אני25/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2015אם הרירית יפה ובעלת 3 שכבות אז זה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים אחרי הזרעה ודם בניגוב הצואהאלמוג23/10/2015
שלום רב ביום שני לפני 4 ימים עשיתי הזרעה כבר מאותו היום הייתה לי עצירות היום נכנסתי לשירותים ובצורה בניגוב היה דם מה זה אומר ?והאם זה יכול לשבש את הסיכוי להצלחה בטיפול ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 ימים אחרי הזרעה ודם בניגוב הצואה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/10/2015זה מטחורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחם פעם שניהמיכל23/10/2015
אני מאושפזת בבית חולים היות וגילו הריון מחוץ לרחם פעם שניה, תודות לאינטואיציה שלי שהפעם הגעתי לביתחולים בשבוע 5 בפעם הקודמת הגעתי בשבוע 7 וכבר ישר הכניסו אותי לעשות לפרוסקופיה . הפעם נתנו לי זריקה . יש לי אנדמטריוזיס והדבקויות ועברתי גם זיהום באגן וגם כריתת חצוצרות .השאלה שלי היא כזאת איך ניתן להסביר שההריון מחוץ לרחם יחזור שוב באותו מקום? בזמנו הרופאים המליצו לי לעבור כריתתחצוצרות מכיוון שטענו שהם עכורות, והבטיחו לי שלאתהיה לי בעיה להיכנס בivf אבל שכחו לציין שיש מצב שיהיה לי הריון מחוץ לרחם , מה עליי לעשות ? הם אומרים כתוצאה מהכריתה נשאר גדם . מה ניתן לעשות כדי שבפעם השלישית לא יקרה ?!!! אני כבר מיואשת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם פעם שניה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/10/2015לא ניתן לעשות שום דבר ולרוב לא קורה שכל הזמן זה בגדם.
לרוב זה לא יקרה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון וקוצר נשימהניני23/10/2015
משתמשת בקרינון - פעמיים ביום (בוקר וערב) מזה חודש (שבוע 7 + 5 ימים). כבר יומיים שיש לי דופק מהיר וקוצר נשימה. כאילו שקשה לי לנשום עמוק. בהליכה לרכב אתמול ממש התקשיתי לנשום, כאילו אני רצה ולא הולכת סתם.
האם יש קשר לקרינון? האם 2 ביום זה יותר מידיי?
האם משהו אחר צריך לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון וקוצר נשימה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/10/2015בדרך כלל זה לא קשור לקרינון ואת גם יכולה להפסיק בכלל לקחת אותו.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל לעניין קוצר הנשימה היכולה לנבוע מאסטמה של הריון ועוד סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר
ניני23/10/2015עוד לפני שבוע 8 להפסיק? זה לא מוקדם?
האם יש להפסיק הדרגתית (לרדת לנר אחד ביום ואז להפסיק לגמרי)?
האם השליה לא מתפתחת רק בשבוע 9?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר23/10/2015קודם כל שני קרינון זה לא מינון שצריך לתת לפי מה שהחברה המייצרת כותבת, וזה שנותנים שניים זה החלטה אישית של הרופא המטפל.
בהרבה מקומות בעולם נותנים את התמיכה עד שרואים דופק!
הפרוגסטרון מיוצר מהשיליה כבר בתחילת ההריון.
ככה שלקיחת הקרינון בשלב זה מיותרת ובטח שלא שני קרינון.
לא צריך לרדת בשום הדרגתיות.
אם את חוששת בכל זאת אז בטח שלא צריך בשלב זה שניים.
השליה מתפתחת מיד בתחילת ההריון ולא בשבוע 9!
כך שאם תפסיקי עכשיו קרינון בבת איד לא יקרה כלום להריון,
מקסימום תקחי עוד שבוע קרינון אחד וזהו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)