מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי לייזר להורדת שיערנטע18/10/2015
הי אני עןשה טיפולי קרן אור לייזר להורדת שיער בפנים, האם מותר לעשות גם במהלך הטיפולי פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי לייזר להורדת שיער - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2015כל עוד הם נעשים לפני הביוץ אין כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור פוריותהדר17/10/2015
שלום,
בת 34, רווקה, סובלת מתסמונת שחלות פוליציסטיות, ווסת אחת ל6 שבועות, שוקלת לעשות בקרוב הקפאת ביציות, רוצה להיות בטוחה שהתהליך כדאי ויעיל עבורי.
1) האם יש בדיקות מומלצות שעלי לעשות (למשל כדי לוודא שאכן יש ביוץ) מעבר לבדיקות השגרתיות לפני הקפאת ביציות?
2) האם הפרוטוקול של הטיפול אמור להיות שונה אצלי?
3) האם הטיפול ההורמונלי ממילא משפר את סיכויי הביציות להיות מופרות (ולכן כדאי?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימור פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2015בצעי את הבדיקות השגרתיות שכל מטופלת עוברת לקראת הליםך טיפולי כזה ובכלל זה בצעי גם את הפרופיל ההורמונלי ,מעבר לכך העיתוי שלך לבצע את ההליך מצוין ובזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות אחרי החזרהמיכאלה17/10/2015
שלום.בת 37.עברתי החזרת 2 עוברים ביום חמישי 48 שעות לאחר השאיבה.מאז ההחזרה אני מרגישה חולשה עייפות כאבי בטן ובחילות שהיום החמירו עד כדי הקאה.האם אלו תופעות לוואי של האנדומטרין( פעמיים ביום) ? האם זה יכול להשפיע על תוצאות הטיפול? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחילות אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2015התופעות בהחלט נובעות מהטיפול ההורמונלי ותוצאותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםקלי17/10/2015
שלום רב
קיבלתי מחזור 15.10 נאמר לי להתחיל אסטרופם היום 17.10 2 בבליעה בוקר צהריים ואחת בערב ויגינלי
הבעיה שאני עדיין מדממת והמון אז לא יודעת עם לקחת ויגינלי אסטרופם איך? או שניתן לקחת בינתיים לקחת בבליעה ולאחר הפסקת הדימום לקחת ויגינלי ?ה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
פרופ` דוד בידר17/10/2015בהפסקת הדימום אפשר להתחיל וגינלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותלי17/10/2015
שלום
אני ביום 11 למחזור ועים מניפור ז9ימים 350
היום בבוקר יש לי הפרשות שקופות בלי כאבים
ויש לי זקיקים. 13. 14. 16 .17.השאלה עים זה בסדר ועים זה לא ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2015זה בסדר,וקרוב לודאי שלא היה עדיין ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ונשיכת חתולאני16/10/2015
שלום רב
עשרה ימים לאחר החזרת בלסטוציסט ננשכתי היום על ידי חתול. אין דימום. כמובן שמיד שטפתי במים חמים מטד וחיטאתי.
האם מזיק חלילה?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה ונשיכת חתול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2015לא מזיק,צריכה לשקול מתן אנטיטטנוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותמודאגת16/10/2015
עשרה ימים לאחר החזרת שני עוברים בלוציסטים. תמיכה של נרות ואסטרופם. פעמיים קודמות הוחזרו גם כן מוקפאים בלוציסטים, אחד יחיד כל פעם, פעם ראשונה היה הריון כימי ופעם שניה פשוט תשובה שלילית לבדיקת בטא.
לפני יומיים (שבוע מההחזרה) היו לי פעמיים במהלך היום מן הפרשות חומות- אדמדמות, וכך גם היום. האם הדבר תקין? פעמים קודמות לא היו לי את זה....
האם זה אומר שההשתרשות לא הצליחה? כי מאז שהיו ההפרשות אז הבטן שלי משמעותית ירדה מבחינת נפיחות וכך גם החזה- כלומר התחושה היא שהגוף "חזר" לעצמו כמו לפני החזרת המוקפאים והתמיכה ההורמונלית...
האם להמשיך לקחת את התמיכה כרגיל...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/10/2015בשלב זה לא ניתן לדעת בוודאות האם נקלט הריון ועל כן כדאי שתמשיכי את התמיכה ללא שינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בנרות תמיכהמודאגת16/10/2015
שלום,
לאחר החזרת שני מוקפאים, מקבלת תמיכה של נרות פרוגסטרון, 3 פעמים ביום 400 מ"ג כל פעם (!!!).
לעיתים קורה שנרות יוצאים לי החוצה, למרות ששכבתי ונחתי, והם יוצאים כמעט במלואם. האם במקרה כזה אפשר לשים נר נוסף חדש? (יוצאת כמות כמעט מלאה....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בנרות תמיכה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/10/2015אין צורך. את מקבלת מינון גבוה של פרוגסטרון כך שגם אם חלק מהנר יוצא אין בעיה. בכל מקרה כדאי שתבצעי בדיקת דם הפרוגסטרון כדי להעריך את הרמות אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הריון מרובה עובריםלוני16/10/2015
שלום,
יש לי שאלה....מתנצלת מראש אם מעידה על בורות...
כשמתגלים שניים או שלושה שקי הריון במסגרת טיפולי פוריות ועובר אחד לא מתפתח בטרימסטר הראשון, מפסיק דופק למשל, האם זה מוביל להפלה של שאר העוברים, או שכל שק מתפתח בנפרד ואין השפעה אחד על השני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי הריון מרובה עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2015כל שק מתפתח בנפרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשירה16/10/2015
בן זוגי עשה בדיקת זרע ויצא שהתנועתיות היא 13%.. האם ניתן להיכנס להריון ספונטני עם תנועתיות כזו? יש לציין ששנינו בסוף שנות ה-30..
בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2015האפשרות קיימת אם כי בשיעור מופחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןסתיו16/10/2015
שמעתי פעם מפרופסור סיון שיש סיכון קטן בUS בתחילת הריון שגלי הקול יכולים לפגוע בעובר רציתי לשמוע דעתכם הנכבדה בעניין וא"כ מתי כן אפשר לבצע?
2. האם יש הגבלה בהרמת משקל כבד כדוגמת 30 קילו בתחילת הריון או שאין שום הגבלה?
3. פעילוץ גופנית האם הכל מתר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2015אין כל בעיה עם ביצוע אולטרסאונד לפרקי זצן קצרים בהיריון,אין בעיה עם הרמת משקלות,אם כי הייתי נמנע ממקלות מופרזים,יש להימנע מפעילות אירובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עכשיושחר16/10/2015
אז ככה... בת 37, מנסה להיכנס להריון באמצעות תרומת זרע.
עד היום 3 הזרעות שלא צלחו (פעמיים אוביטרל, פעם אחת טבעי), צילום רחם תקין. כמובן שמטופלת אצל רופא פוריות. מבחינתו, רירית במצב מצוין, ביוץ תקין, בדיקות הורמונליות תקינות.
להתייחס לכך שזה לא עובד כי סטטיסטית לוקח זמן?
לעבור להזרעות על בסיס הורמונלי למרות שלכאורה אין בעיה?
הגיל לא לטובתי, לא רוצה לחשוב שאני מבזבזת זמן (וגם כסף-מנת זרע), אבל חוששת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עכשיו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2015לעיתים נדרשים מספר טיפולים לפני השגת המטרה,יש להאמין שהדבר יעלה בידייך בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שחר17/10/2015תודה על המענה.
מה האינדיקציה לטיפול הורמונלי? והאם ניתן למנוע בטיפול הורמונלי והזרעות הריון רב עוברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2015ניתן לצמצם מאוד את האפשרות של היווצרות היריון רב עוברי בטיפולי פוריות,באמצעות טיפול הורמונלי מבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שחר22/10/2015הומלץ על טיפול הורמונלי, לא הותחל, ובגלל כאבים נבדקתי ביום החמישי לוסת. עפ' האולטרסאונד, יש שני זקיקים 12,13 . לכן לא הומלץ עכשיו על טיפול הורמונלי. איך זה קורה ביום החמישי? עד עכשיו, במעקב, ביום 11 או 12, היה זקיק בגודל 17. האם זה נחשב לנורמלי/תקין? בנוסף, מציינת שבכל ההזרעות, הוסת מאחרת ביומיים שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2015אין הוראת נגד להתחיל טיפול להשראת ביוץ גם בתנאים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
שחר23/10/2015עדיין לא מבינה איך יש זקיקים בכזה גודל ביום החמישי, ואיך בכל פעם הוסת מתעכבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2015אלו לא זקיקים אלא שרידי זקיקים מהחודש הקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרת עובריםשני15/10/2015
שלום,
ב13.10 עברתי שאיבה
ב14.10 התחלתי אנדומטרין פעמיים ביום
היום 15.10 החזרה של 2 עוברים.
הועלה מינון של אנדומטרין ל3 ביום.
בנוסף קיבלתי אסטרופם פעמיים ביום
ודופסטון פעמיים ביום.
השאלה שלי בנוגע לדופסטון...אני מכירה אותה כתרופה לקבלת ווסת.
האם משתמשים בה גם כתמיכה???
קצת מפחדת לקחת אותה.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2015בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמודאגת15/10/2015
אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים בלוציסטים. מטופלת רק על ידי אסטרופם ונרות פרוגסטרון.
קבעו לי בדיקות בטא 12 יום מיום ההחזרה.
1. האם כשמדובר בבלוציסטים לא ניתן לראות הריון עשרה ימים אחרי ההחזרה?
2. האם ניתן לבצע בדיקת הריון ביתית כעבור עשרה ימים? (לא קיבלתי כלל זריקות אוביטרל כיוון שמדובר במוקפאים)
3. הבנתי שתוצאות בטא הן ערך מספרי בלבד. הם ניתן יהיה מהתוצאות לדעת אם מדובר בקליטה של עובר אחד או שניים..?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מודאגת16/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2015התשובה עשויה חהיות חיובית כבר 10 ימים לאחר ההחזרה,ערך גבוה ראשוני עשוי להצביע על אפשרות של היריון רב עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה...
מודאגת16/10/2015כלומר אם בבדיקה ביתית אחרי עשרה ימים יוצא חיובי ניתן להסיק כי לפחות עובר אחד נקלט? ואם התשובה שלילית האם זה בהכרח שלילי לגבי שני העוברים?
ואם יוצא פס בהיר יש סיכוי שיש קליטה של עובר אחד ולכן ערכי הבטא נמוכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהליאת15/10/2015
שלום,
שלשום, 14 יום לאחר החזרה בהליך IVF תוצאת בטא היתה 27.
היום, בטא ירדה ל- 22 ופרוגסטרון 42.
הרופא המטפל נמצא בחו"ל ואין לי מושג אם להמשיך בתמיכה של אנדומטרין+ פרוגינובה או להפסיק.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא נמוכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2015לא להמשיך ההיריון לא תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)