מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעהלירון22/09/2015
כמה שעות מזמן זריקת האוביטרל מומלץ לעשות את ההזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/201524-36 שעות,ובכלל כדאי לבצע הזרעה כפולה 24,ו-48 שעות לאחר זריקת האוביטרל.
להלן יתרונותיה של הזרעה כפולה:
מחקרים מראים- תאי זרע חיים באיברי הרבייה הנשיים 24-40 שעות בממוצע. לעומת זאת, טווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ (או זריקת אוביטרל) יכול להתרחש גם נעל 34-40 שעות.
- רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא בחצוצרה בזמן ההפריה של הביצית. לכן, יש לבצע את ההזרעה לא יותר משעות ספורות לפני הביוץ.
- ביצית מקבלת יכולת הפריה כ- 6 שעות לאחר הביוץ. יכולת זו נשמרת למשך 18 שעות נוספות.
- לעיתים, בזמן הביוץ, בדיקת הביוץ אינה מזהה את הורמון ה- LH (הוא הורמון הביוץ).
- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים, גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47 שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית.
נתונים אלו מראים, כי הזרעה כפולה מספקת זמן רב יותר להפריית הביצית ותלויה בשלושה גורמים עיקריים:
- זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי שבחצוצרה, במטרה להפרות את הביצית.
- משך הזמן מרגע פליטת הביצית מהזקיק עד לקליטת הביצית על-ידי הקצה הפיבריאלי הרחוק של החצוצרה.
- משך זמן החשיפה של הביצית לזרע, בסביבה של החצוצרה.
יש שטוענים, כי במחזורי טיפול בהם נעשה שימוש בתכשירים לעידוד ביוץ, לאחר זריקת אוביטרל ייתכנו ביוצים עוקבים בטווח של כמה שעות. בדרך זו, ההזרעה הראשונה תספק לנו מספיק תאי זרע לביצית הראשונה אשר התבייצה, וההזרעה השנייה תספק מספיק תאי זרע לביציות הנוספות, אשר חרגו בשלב מאוחר יותר. תא הזרע זקוק לזמן כדי לקבל את יכולת ההפריה (קפסיטציה), אשר דורש זמן נוסף.
לאתר הפריה של ביצית, הזרעה כפולה יכולה לספק יותר תאי זרע לזמן רב יותר, מה שעשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות ההזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
לירון24/09/2015תודה רבההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדירות במחזור לאחר הפסקת גלולותשירה22/09/2015
אשמח להתייעץ..
הפסקתי לקחת גלולות ב15.7, עברו 44 יום עד שקיבלתי מחזור ראשון באופן טבעי,
מאז המחזור האחרון עברו בינתיים 25 יום ובינתיים עוד לא התרחש ביוץ (אני בודקת כל יום באמצעות בדיקת ביוץ).
האם הגיוני שכל מחזור שלי מעכשיו ייקח בסביבות 44 יום? האם אני צריכה לעשות בדיקות לבדוק את הנושא?
תודה לעונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי סדירות במחזור לאחר הפסקת גלולות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2015מה שברור שהמחזור שלך אינו סדיר מצב המחייב בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שאינו נפסקאני22/09/2015
שלום.
לאחר החזרה שכשלה עם תמיכת גסטון מדי יום ופרגניל כל שלושה. החלו הכתמות ביום א לפני עשרה ימים. המשכתי עם הגסטון עוד יומיים עד לבדיקה. בבדיקה לאחר 3 ימים הרירית היתה מעל 8. המתנתי יומיים נוספים ורק ביום השישי של המחזור התחלתי להזריק פיריגון 50 לעיבוי הרירית לקראת החזרת מוקפא.
אבל, זה היום הרביעי לזריקות והדימום אינו פוסק!
מה הסיבה? האם זה קשור בגסטון? האם יש סיכוי בכלל להחזרת מוקפא בנתונים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - אודה לתשובתכם
אני24/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - אודה לתשובתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2015הערכתי היא שישנן שרידי פעילות של הגסטון אשר יספגו ותוכלי להמשיך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות בדיקותטלי22/09/2015
אני בת 44 רווקה עם בן זוג . איך להתחיל בבירור הורמונלי לקראת הריון ? אני יודעת שבגלל הגיל אני צריכה לפנות לייעוץ פוריות אבל הייתי רוצה לעשות לפחות פרופיל הורמונלי בהתחלה.
אילו בדיקות נכללות בפרופיל הזה ?האם כל הבדיקות נלקחות ביום השלישי למחזור ?
מתי נלקחת רמת פרוגסטרון -לפני או אחרי המחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2015במקומך הייתי פונה לאלתר לרופא פריון,כדי לא הפסיד זמן יקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריוון להרגעה האם מותראפרת22/09/2015
שלום לרופאים וכתיבה וחתימה טובה:)
אני בטיפולי פוריות, נמצאת בלחץ גדול. האם מותר לקחת לוריוון בזמן של ההמתנה לתשובה בטא במהלך ה14 יום? האם במידה ומתפתח עובר בזמן זה הלוריוון יכול להזיק?
מציינת שעוד לפני הטיפולים הייתי לוקחת מידי פעם לוריוון. אם מותר באיזה מינון? ומה הסיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוריוון להרגעה האם מותר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/09/2015בסמן ההמתנה להריון מותר במינון המקובל שלקחת עד היום
.פעם ביום זה בסדר.
אם בהריון יש להתייעץ אם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתגלית22/09/2015
שלום,ממש ברגע זה יצאתי משאיבה ,הופיעו 2זקיקים אבל לא שאבו כלום.זאת שאיבה ראשונה.אני בת 39,fsh 13.5, רזרבה שחלתית נמוכה מ 0.16,ומתן הורמונים גבוה כ 450 במשך 14 יום.יש בכלל סיכוי כלשהו להריון טבעי ללא תרומת ביצית?יש בכלל סיכוי שבטיפול הבא ישאבו ביצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיואשת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2015יתכן שבטיפול הבא יהיה מקום לשקול פרוטוקול טיפולי העושה שימוש במחזור טבעי עם תוספת הורמונלית מזערית-modified natural cycle בפרוטוקול זה לעיתים ניתן להפיק ביצית מזקיק שמרבית התפתחותו הינה על בסיס טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
גלית22/09/2015תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פוריותטלי21/09/2015
אני בת 44 רווקה עם בן זוג. חושבים על הריון ראשון.
בגלל הגיל אני צריכה לעשות בדיקות מוקדמות כדי לבדוק את מצב הפוריות שלי.
אילו בדיקות עליי לעשות ? מאיפה מתחילים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2015מאחר ומדובר בקשת רחבה של בדיקות ובהתחשב בגילך המתקדם יש לפנות בהקדם למומחה פריון -ההמלצה היא להתחיל לאלתר טיפול בהפריה חוץ גופית לאחר סיום הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטרדיול בהחזרת מוקפאיםאורנה21/09/2015
שלום,
בפרוטוקול החזרת מוקפאים על בסיס דיכוי בעזרת דקאפפטיל. כשהושג דיכוי התחלתי אסטרופם עד להחלטה שהרירית מספקת, ומשלב זה לקיחת תכשירי פרוגסטרון.
הגעתי לערכי אסטרדיול סביב 10,000.
מציינת, יש לי קרישיות יתר, מזריקה קלקסן.
האם אלו ערכים סבירים? לא גבוהים מידי? אין סכנה בהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי אסטרדיול בהחזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2015הייתי בהחלט שוקל למתן את הטיפול בתכשירי האסטרוגן,כמובן תוך שימת דגש על מצב רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לאחר הזרעהאפרת21/09/2015
שלום, עשיתי היום הזרעה, האם מותר לי לצום בכיפור? שזה יוצא יום לאחר ההזרעה? האם הצום יכול לפגוע בסיכוי להיכנס להיריון?
צום לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2015הצום לא אמור להשפיע כלל על סיכויי ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם נרות פרוגרסטרון
אפרת22/09/2015אני לוקחת פעמיים ביום שימוש וגינאלי לתמיכה, האם מותר גם בלי שתית מים בצום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם נרות פרוגרסטרון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/09/2015ניתן לצום גם אם נוטלים נרות פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר טיפול שנכשלגלית21/09/2015
שלום
1.לפני שנה עברתי לפרסקופיה לאנדומטריוזיס וקיבלתי לוקרין ומאז לא קיבלתי וסת.לפני החזרת עוברים קיבלתי וסת עם פרוגילוטון...הטיפול נכשל והייתה לי רירית 9 סמ.האם סביר שאקבל וסת לאחר הפסקת התמיכה אעפ שקיבלתי קודם וסת יזומה?או..כיצד הרירית אמורה לחזור להיות דקה שוב?
שאלה שניה..אני רוצה לקחת גלולות גינרה רצוף עד הטיפול הבא.מאיזה יום של הוסת להתחיל בהנחה שאקבל וסת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וסת לאחר טיפול שנכשל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2015הפסקת התמיכה תגרור הופעת מחזור תוך מספר ימים,את הגלולה ניתן לקחת החל מיום 1-5 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלירון21/09/2015
היום אני אמורה לעבור הזרעה לאחר השבחה. כמה שעות יכול זרע לאחר השבחה לשרוד?
וכמה זמן יש לי ביוץ לאחר נטילת זריקת האוביטרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2015לפחות 24 שעות הזרע אמור לשרוד ברחם לאחר ההזרעה,הביוץ מתרחש בטוול של 24-36 שעות לאחר הזרקת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםNaya21/09/2015
שלום לכם
יש לי שאלה לגבי תוצאות בדיקת hcg
החזרת שני בלסטוציסטים מוקפאים ב 11/9
באותו יום זריקת אוביטרל, היום ה 21/9 בדיקת בטא תוצאה 139.10
האם זה הריון?! או יכול להיות שאריות אוביטרל??
בבית החולים רשמו לי בדיקת דם ב 22/9 כאילו מחר ומכיוון שזה ערב כיפור אז אין בדיקות לכן ביצעתי אותה היום..
תודה לכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2015מתקבל הרושם שאת בהיריון,ממליץ להמשיך בטיפול התמיכתי ולחזור על הבדיקה ביום ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםורדית21/09/2015
הייי אני לאחר IVF עם 2 שקי הריון. שנצפה בהם דופק בשבוע 6 בשניהם. וגם בשבוע 7. אתמול עשיתי U.S שרק בשק עליון יש דופק ותואם לשבוע שאני נמצאת בו 9 והשק ה2 תואם פחות 2 ימים . ללא דופק. מה יכולה להיות הסיבה?
ושאלתי היא בעיקר מה ההשלכות של זה על ההמשך? ועל העובר ה2?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2015אם נפסק דופק לאחד סימן שהעובר לא היה תקין.
מה שקורה בדרך כלל, ההריון של העובר הטוב ממשיך ,והעובר ללא דופק נספג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דוד21/09/2015ואמור להיות איזה שהוא דימום או משהו ? הרגשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/09/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אשכנזיעדי21/09/2015
אחרי 5 IVF כושלים, כרגע בחודש הפסקה.
האם בחודש ההפסקה ניתן לבצע הזרעה על בסיס מחזור טבעי לאור נתוני בדיקת הזרע (מצ"ב)
תודה מראש
שאלה לפרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2015אין מה להפסיד,לכל היותר תופתעי לטובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה בערב כיפורשוקו21/09/2015
יש לי שאיבה בערב כיפור, יום ג
מה ההמלצות לגבי הצום ?
ממוצלץ ? אסור ?
חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה בערב כיפור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2015לא מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)