מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול נורמונלי עם ציסטותא30/09/2015
שלום ד"ר,
יום שני למחזור, ציסטות בגודל 23*30 מ"מ, 16*14 מ"מ, ועוד מבנה צלול, לא ברור אם בתוך השחלה או מחצה לה בקוטר 11 מ"מ.
רמת האסטרוגן והפרוגסטרון נמוכות ומתאימות ליום.
האם אין סכנה להתחיל טיפול במונופור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול נורמונלי עם ציסטות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015לא להתחיל ,יש לאפס את השחלה,והשתמש בגלולה למניעת היריון ל]פרק זמן של 10-14 יום כדי להחזיר את המצב לקדמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזילירון30/09/2015
פרופ' שלום
באחת משאלותיי ענית כי גם יכול להיות יתרוןבהזרקת קלקסן לפני בטא חיובית
האם במידה ואני אזריק 4 ימים לפני מועד הווסת עלול להתפתח הריון בצורה תקינה או שזה מאוחר מידי ועלול כבר להיות במקרה שלי קרישים כבר בהשרשה?
אני שואלת כי 4 הריונות ת אצלי הסתיימו בדיוק באותו יום בטא שנייה הראתה ירידה והסיבה הייתה פקטור 5 ליידן .
הריון 5 עבר בשלום עם קלקסן לפני ביוץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015אין לדעת,בכל מקרה יפה שעה אחת קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת להבין משהושירי30/09/2015
שלום רב,
אני ובעלי בהליך הפריה בגלל מורפולוגיה 0 אשר נבעה מוריקוצל. בין ההזרעה האחרונה להפרייה הראשונה בעלי עבר ניתוח.
כעת בהפריה היו אומנם מספר הפריות יפה אך מתוך 9 הפריות היה רק עובר אחד מצטיין שלא הניב היריון ועוד שניים עם שברים.
חשבתי לנכון לעשות את בדיקת ההלוספרם ולפי מה שהבנתי בשיטת האיקסי בוחרים את הזרעים שנראים יפה אך לא מתמקדים במטען הגנטי שלהם.
הרופא שלי אמר לי שאין טעם לבצע את ההלוספרם משום שגם אם התוצאה לא תהיה תקינה לא ישנו את אופן בחירת הזרע בהליך האיקסי.
זה נראה לי ממש מוזר שאם יש בעיה במטען הגנטי לא ישנו את אופן בחירת הזרעים.
כתוצאה מתשובתו החלטתי שלא לבצע את הבדיקה כי זה גם ככה לא ישנה כלום וזה נראה לי אבסורד.
אשמח אם תעשו לי סדר בדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חייבת להבין משהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015ישנם דרכים לברור זרע באיכות גבוה כדי להגדיל את שיוער ההפריה,איכות העוברים,שיעור ההשרשה,היריונות,לידות חי:
בהליך הפריה חוץ גופית,נבחרים זרעים בודדים להזרקה לתוך הביצית.בדרך כלל הזרעים נבחרים רק על סמך המראה שלהם במיקרוסקופ -באופן אידיאלי, זרע צריך להיות בתנועה (להוכיח שהם בחיים) ויש להם צורה נורמלית.
עד לאחרונה, עם זאת, לא היו בדיקות שמצביעות בצורה מדויקת על בריאותו וכושרו של הזרע.ההנחה הייתה כי על ידי הזרקת זרע עם איכות טובה יותר עשויה לייצר עוברים טובים יותר ולשפר את שיעורי הריון בהפריה חוץ גופית
פיקסי-איקסי פיסיולוגי-Hyaluronan הוא סוג של סוכר המכונה glycosaminoglycan בעל משקל מולקולרי גבוה. Hyaluronan נמצא בחלקים רבים של הגוף. והכי חשוב, hyaluronan הוא מרכיב מרכזי של קבוצת תאים המקיפים את הביצה (oophorous קומולוס). בשלבים הסופיים של הבשלת זרע, הזרע מפתח את היכולת להתקשר לhyaluronan. המחקרים הצביעו שהתקשרות ל-hyaluronan שמחייב הינה אינדיקטור מצוין לבריאותו,תקינותו וכושרו הפריוני של הזרע -נראה כי התקשרותו של הזרע לhyaluronan המקיף את הביצה משמש כמנגנון ברירה טבעי לזרע בוגר בהפריה רגילה.
שיטת האמסי-בחירת זרע להפריה על סמךסמנים נוספים לבריאות ותקינות הזרע מעבר לפרמטרים הרגילים בהתייחסות בבדיקת זרע רגילה, קיימים סמנים נוספים לבריאות הזרע בשלותו,וכושר פוריותו:
כמו למשל- Cytoplasmatic inclusions -במהלך השלבים הסופיים של הבשלת זרע, זרע נורמלי נפטר מעודף ציטופלסמה. פגמים בהתפתחות התקינה של תאי זרע עלולים לגרום לציטופלסמה העודפת להתרכז ליד ראש הזרע וליצור וקואולה בעלת גודל חריג. התופעה זו מוכרת וניתן לזהות את הממצאים הציטופלסמטים האלו במיקרוסקופ בהגדלה גדולה
.התקשרות זרע ל-hyaluronan -עשויה להיות אינדיקטור שהזרע הינו בעל סיכוי הטוב ביותר לייצר הריון בר קיימא. לדוגמא, זרע בוגר, הנקשר ל-hyaluronan הינו למעשה ללא ממצאים ציטופלסמטיים שקשה מאוד לראותם בעת בחירת זרע להזרקה לביציות בהפריה חוץ גופית .
מחקרים מצאו כי בזרע הנקשר ליאלורינן שיעור הפגמים הכרומוזומלים הינו פי 4-6 פחות.
יותר מ 99% מהזרעים הנבחרים בשיטה זו שלמות ה- DNA גבוהה איך ניתן זרע לבחור זרע אופטימלי להפריה חוץ גופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל כך הבנתי
שירי30/09/2015האם ניתן לפשט את ההסבר?
האם בהליך ivf יש טעם לעשות את בדיקת ההלוספרם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל כך הבנתי - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר30/09/2015שירי שלום רב, איכות העוברים עד שלב של 8 תאים נקבעת במרבית המקרים מאיכות הביציות וכמובן יכולה להשתנות כתלות בפרוטוקול. שיעורי ההפריה הגבוהים מעודדים. לטעמי אין כרגע טעם להוסיף בדיקת הלוספרם אלא להמשיך בתהליך ההפריה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הלוספרםשירי30/09/2015
שלום רב,
בעקבות מורפולוגיה 0 בעלי עבר ניתוח וריקוצלה.
עברנו הפריה ראשונה לאחר הזרעות שכשלו.
חשוב לי מאוד שבעלי יעשה את בדיקת ההלוספרם.
שאלתי היא מי צריך לתת הפנייה לבדיקה כזו האורולוג שעשה את ניתוח הוריקוצלה או רופא הפוריות או שניהם.
האם יכולים לסרב לתת הפנייה או שזו זכותו של כל מטופל בעל בעיות זרע?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הלוספרם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015ההפניה לבדיקת הלוספרם יכולה להינתן ע״י כל אחד מהרופאים שהזכרת.
אינני בטוח שהבדיקה כלולה בסל,אולם שווה לברר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוספרם המשך
שירי30/09/2015תודה על תגובתך המהירה.
אם הבדיקה לא ממומנת בסל הבריאות עדיין יש צורך בהפנייה לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הלוספרם המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשגית30/09/2015
כיצד אפשר להשיג פירוט של אחוזי הצלחה של היחידות השונות בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015לעניות דעתי לא פורסם דיווח כזה עד כה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאויקי29/09/2015
שלום! מה הטווחים של בטא כשמדובר בהריון תאומים בהריון של 4 שבועות בדיוק ( כלומר 14 יום לאחר ביוץ) אני רוצה לדעת בערך, כמובן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לענות
אני30/09/201513 יום לשאיבה /ביוץ הייתי עם בטא 44 .
היום תאומים בשבוע 8.
נראה לי יותר הקפיצות בערך הן שנותנות רמז .
אחרי 3 ימים 170
אחרי יומיים 550
אחרי יומיים 2100.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015בהערכה גסה יש לצפות לערכים מעל 200 יחידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי היתה 245 עם תאומים
אני123430/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אצלי היתה 245 עם תאומים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015בהחלט סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומיים אחרי החזרת עוברים מוקפאיםויקי29/09/2015
ביום ראשון היתה החזרת עוברים מוקפאים
היום בבוקר התחילו יציאות רכות. היו פעמיים במהלך היום.
והערב ממש שלשול
האם זה יכול לפגוע בסיכויי השרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יומיים אחרי החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015הסבירות נמוכה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יכול להגרם מאוביטרל?
vika30/09/2015עכשיו שאני חושבת על זה, גם בהחזרה קודמת שגם היתה על בסיס טבעי ורק עם תמיכה של אוביטרל היו לי שלשולים (לא משהו רציני של ימים רבים אלא יומיים שלושה)
האם יכול להיות שאוביטרל יגרום לשלשולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם זה יכול להגרם מאוביטרל? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015בד״כ לא גורם,אלא אם כן הוא מעורר תגובה אגנית עודפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם והזרעהשחר29/09/2015
שלום, האם ניתן לעבור הזרעה יומיים אחרי צילום רחם? חוששת גם מכאב ההזרעה, כי הצילום לא היה קל,ויש דימומים וכאבי בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם והזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015באופן כללי ניתן לבצע זאת,יחד עם זאת בהיותך מדממת וכואבת יש לשקול זאת בנסיבות המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הא תקין ומתי היוץ?אני29/09/2015
הי
תוצאות בדיקות היום, לקראת החזרת מוקפא
E2 616
Pro 4.6
Lh 48.5
רירית 7.4. זקיק של 17 ועוד כמה של 10
מקבלת פיריגון 50
האם תקין?מתמ צפוי הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אני29/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הא תקין ומתי היוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015טרם בייצת ,לכן בתנאים אלו רצוי לתת היום אוביטרל ולתכנן את ההחזרה לפי יום הקפאת העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה בבחילות צריך לדאוג?אני29/09/2015
שבוע 7+4 תאומים .
משבוע 4+0 עד שבוע 6+4 .בחילות כל היום וגם אשפוז בגלל היפרמיזס.
יש ימים שמרגישה הקלה .האם בסדר בשלב זה?
כבר נצפו דופקים בפעם האחרונה ב 6+6 .ולפני זה ב6+2 .
האם זה יכול להיות כי התחלתי לאכול ונוטלת זופרן או שמשהו לא תקין?
לחוצה בגלל שהיו לי 4 הפלות לפני ההריון הזה .
הרופא גם ביקש להפסיק תמיכה האם ההקלה יכולה להיות מעצם הפסקת הפרוגסטרון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקלה בבחילות צריך לדאוג? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2015קרוב לודאי שצרוף המקרים של נטית הזופרן והפסקת התמיכה ייצב את מצבך,בכל מקרה העלי את הנושא בפני הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותNaya29/09/2015
שלום לכם
היום אני 19 ימים אחרי החזרת שני בלסטוציסטים מוקפאים
מחזור אחרון-23.8.15 החזרה בתאריך 11.9.15
21.9 בטא ראשונה 139.10
24.9 בטא שניה 471.3
29.9 בטא שלישית 2416.10 /e2-774.83/ פרוגסטרון-83.89
האם התוצאה תקינה??
אם כן באיזה שבוע אני?? מתי אפשר לעשות אולטרסאונד ולבדוק דופק? ומתי אפשר להפסיק את התמיכה?
תודה רבה לכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2015התוצאות תקינות,ניתן יהיה לזהות דופק החל מה-9 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסטרון עם התחלת גונלנטע29/09/2015
שלום רב
ביום 4 של הווסת רמת הפרוגסטרון שלי היא 5, ובאולטרסאונד רואים רק זקיקים קטנים בשתי השחלות. (אני מאובחנת עם pco).
האם במצב כזה ניתן להתחיל את הזרקת הגונל החודש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת פרוגסטרון עם התחלת גונל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2015הנושא מצריך בירור,תיתכן רמה גבוה יחסית על רקע הפרעה ממקור יותרת הכליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמירי29/09/2015
שלום ,
בת 35, הוחזרו 2 עוברים מוקפאים במצב טוב מאוד, רירית הרחם-9 מ"מ, מקבלת תמיכה של 3 אנדומטרין ביום ו-6 מ"ג אסטרופם. יש לי בן בכור בנולד כתוצאה מIVF וילדה בת 3.5 מהריון ספונטני.
24 שעות לאחר ההחזרה, הרגשתי התכווציות ולחץ באזור הבטן התחתונה, זה נעלם ביום שלמחרת.
קראתי שאלו יכולים להיות סימני השתרשות, האמנם?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2015אין לבסס הבחנה על סמך תחושות כאלו או אחרות בדבר השתרשות או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןהודיה29/09/2015
שלום קיבלתי מחזור אתמול ביום שני בשעות הצהריים... מתי עליי להתחיל לשתות את האיקקלומין? ביום רביעי או חמישי? והאם זה צריך להיות בשעה מסוימת?
איקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2015יום חמישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשוש29/09/2015
בוקר טוב רופאים יקרים,
החזרת מוקפאים 11.9
בטא ראשונה ב-21.9 יצאה 56
בטא שנייה ב-24.9 יצאה 226
היום 29.9 ואין לי אפשרות לבדיקת דם נוספת, בעקבות החגים.
אני למודת הפלות, בדרך כלל הבטא יורדת בבדיקה השלישית ואז הדימום מגיע ואני ממש לא רגועה.
הרופא קבע לי אולטרסאונד רק ב13.9 לדופק
האם כדאי, או רצויי לעשות בדיקת דם לבטא בשבוע הבא?
אני מפחדת לחכות שבועיים+ עכשיו בלי לדעת מה קורה ואם בכלל ההריון נימשך תקין.
חוששת שאם אין עלייה תקינה, זה יהיה מאוחר מידי בעוד שבועיים וחבל לי.
עצתכם בבקשה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2015בהחלט רצוי אם את כל כך מתוכה לבצע בדיקת דם נוספת,בכל מקרה בעוד 4 ימים ניתן כבר לזהות שק היריון באולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק ב-6.10
שוש29/09/2015אוכל לבצע בדיקת דם נוספת!
אתה מציע ללכת לקופת חולים לעשות אולטרסאונד לראות אם יש שק?
וגם לעשות בדיקת דם?שבוע הבא? זה הגיוני? לא יעברו המון ימים כבר?
הבטא לאורך כל הדרך, מכפילה עצמה כל יומיים?
באיזה שבוע אני בדיוק?
תודה רבה לך.
הלחץ שלי מובן, בת 44, ללא ילדים עדיין ותרומת בייציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רק ב-6.10 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2015שתי האופציות אפשריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)