מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום רחםשירה24/09/2015
שלום, אני אמורה לעבור צילום רחם, ממה שהבנתי זאת בדיקה לא נעימה בכלל, רציתי לדעת איך בדיוק מבצעים את הצילום? למה זה כואב כ״כ? אשמח לקצת עידוד מאוד חוששת בלשון המעטה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
Ke25/09/2015אין ממה לחשוש! האמת שעברתי את הבדיקה השבוע וגם אותי קצת הלחיצו(וקצת הלחצתי את עצמי) הליך פשוט מאוד שאורך לכל היותר 5 דק, עצה שלי-משכך כאבים שעה לפני ואת מסודרת :)
המון בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/09/2015שירה שלום רב,
אני מודעת לכך שנשים רבות חוששות מהבדיקה.
הדיווחים באינטרנט הם ברובן של מטופלות שעברו חוויה שלילית, אך במרבית המקרים ניתן לעבור את הבדיקה בקלות.
התהליך דומה לבדיקה גינקולוגית. המבוצעת תחת שיקוף של רנטגן כדי להדגים את מבנה הרחם, החצוצרות, המעבר בהן ופיזור החומר באגן, כדי לוודא שלא מדובר בבעיה מכנית ( חסימה של החצוצרות).
בשונה מבדיקה גינקולוגית, מחדירים לרחם בעזרת צינורית נוזל, אותו ניתן לראות בעת ביצוע השיקוף.
לעיתים הבדיקה מלווה בתחושת התכווצויות.
ניתן לקחת משהו נגד כאב שעה או שעתיים טרם הבדיקה ( נורופן, אופטלגין וכו).
בדרך כלל צילום רחם נמשך מספר דקות בלבד.
יש גם אפשרות לעבור אותו בהרדמה כללית אם המטופלת חוששת במיוחד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירה24/09/2015
היי אני בת 24 ועברתי הפרייה אחת שלא הצליחה הופנמו בגלל היית זרע אצל בעלי במורפולוגיה. לפני ההפריה עברתי היסטרוסקופיה הכל היה בסדר. השאלה שלי האם כדאי לעשות לפני החזרת מוקפאים צילום רחם?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/09/2015אין צורך. צילום רחם נותן מידע נוסף לגבי תקינות החצוצרות שלך ומיותר בשלב זה של הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
שירה25/09/2015אם יש אבל בעיה אז יכול להיות שבגלל זה גם אין הריון לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2015במצב של חסימה חצוצרתית בקצה המרוחק מהרחם העלולה לגרום להצטברות נוזלים בחצוצרה תיתכן השפעה שלילית על ההשתרשות ואפילו לגרום להפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שירה26/09/2015אז יש טעם לבקש לעשות צילום רחם לפני החזרת המוקפאים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכויים
שירה26/09/2015יש אפשרות כזאת להחזיר עוברים ישירות לחצוצרה?? אני כמובן לא יודעת עם יש לי בעיה ברחם או לא .. עברתי הסטרוסוקפיה לפני הפריה ראשונה שלא הצליחה עם החזרה של שני עוברים ובחודש הקרוב אמורה להיות ההחזרה של המוקפאים.. ואני לא יודעת עם יהיה תור קרוב לפני בהחזרת מוקפאים האם יש מצב לשקול דבר כזה?? אני בת 24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה הסיכויים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2015חזקה על הרופא שלך שידריך אותך בדבר המשך הבירור והטיפול על פי הנתונים שברשותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שנייהשוש24/09/2015
שלום רב,
בטא ראשונה אחרי 11 יום מהחזרת קפואים- 60
בטא שנייה אחרי 14 יום מהחזרה - 230
האם תקין? האם צריך לעשות פעם שלישית בטא?
בגלל החגים אין אפשרות לבדיקות דם, האם לחכות שבועיים לאולטרסאונד?
האם מותר לקיים יחסי מין כרגיל?
ובאיזה שבוע אני?החזרה הייתה 11.9 וגם תחילת לקיחת אנדומטרין.באותו היום.
תודה רבה על תשובתכם וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שנייה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/09/2015ההכפלה תקינה, תחזרי על הבדיקות ביום א או שלישי. ניתן לבצע אולטראסאונד אחרי החג. כעת את בתחילת השבוע החמישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסימין
שוש24/09/2015תודה על התשובות. ומה לגבי יחסי המין? מותר רגיל?
תודה שוב על התשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסימין - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/09/2015כן אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאNaya24/09/2015
שלום לכם
אחרי החזרת שני בלסטוציסטים מוקפאים
יום שני בטא 139.10
יום חמישי 471.30
האם תקין??
האם יש צורך לחזור על הבדיקה שוב??
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/09/2015תקין בהחלט. כן, כדאי לחזור על הבדיקה ביום א או ביום ג הבא, לפי זמינות המעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אנטיביוטיקה על ידי הגבריהודית24/09/2015
שלום רב,
האם נטילת אנטיביוטיקה על ידי הגבר בזמן העיבור יכולה לגרום לבעיות בעובר אם ייקלט הריון? האם היא משפיעה על הזרע/על איכותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אנטיביוטיקה על ידי הגבר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/09/2015הזרע נוצר כחודשיים מוקדם יותר ולכן נטילת אנטיביוטיקה לא תשפיע באותו מחזור טיפול. אין השפעה על קליטת ההריון באותו מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להריון תקין- אנא עזרהעינב24/09/2015
שלום,
ביום 6.9.15 הוחזרו שני בלסטוציסטים מעולים.
ביום ה- 10 להחזרת הבלסטו' בטא 123. פרוג' 57.
יום למחרת נלקחה בדיקה חוזרת כי חשבנו שמתחיל דימום (היתה רק הכתמה בסוף) והבטא עלתה רק ל- 150 (כלומר רק 27 יחידות ביום אחד).
הרופא הורה להזריק פרגניל באותו היום ושלושה ימים לאחר מכן הבטא היתה 362 והפרוג' 70. הרופא הורה שוב על פרגניל באותו היום.
כעבור 4 ימים (שזה מוביל אותנו להיום) בטא 2,112. פרוג' עלה גם הוא ל- 100.
מה קורה פה?
האם עדיין יתכן הריון תקין? האם התוצאות יכולות להתאים למצב של תאומים שנקלטו מלכתחילה ומאז עובר אחד שפרש?
האם ייתכן חוץ רחמי?
אני אמורה להיות היום בשבוע 5+1, האם ניתן כבר ללכת לראות היום שק הריון באולטרא'?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להריון תקין- אנא עזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/09/2015לפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי להריון תקין- אנא עזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/09/2015לפי הבדיקות ההריון לא תקין.
הזרקת פרגניל מעלה את ערך הבדיקה.
צריך לבצע אולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות, אשמח לתשובהKe24/09/2015
שלום רב, מצטערת מראש על האורך-זה בכדיי שיהיה מידע יותר מפורט.
אני בת 24 מנסים להקלט להריון כשנה וחצי.
בדיקת זרע של בעלי- מורפולוגיה 1%.
צילום רחם-״ לאחר הכנסת חומר ניגוד דרך צנתר רחמי הודגם רחם צורת משולש סמני תקין, בעל גבולות סדירים ללא פגמי מילוי. נצפתה חצוצרה ימנית עדינה לכל אורכה go פיזור של ח״נ לחלל. חצוצרה שמאלית נצפתה מורחבת בצורה סקולרית ללא עדות לפיזור של חומר ניגוד״ לאחר הבדיקה קיבלתי אנטיביוטיקה דוקסילין לחמישה ימים.
מטופלת בתת פעילות של בלוטת התריס. פרופיל הורמונלי תקין.
הרופא המטפל יוכל לקבל אותי רק אחרי החג ונשארתי עם המון שאלות.
מה אומרת ההבחנה של הצילום? הבנתי שחצוצרה אחת חסומה?
מה הן דרכי הטיפול?
איזה טיפול פוריות מומלץ במקרה כזה, בשילוב מורפולוגיות זרע נמוכה?
האם ייתכן הריון ספונטני? האם אצטרך לקבל טיפול הורמונלי?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות, אשמח לתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/09/2015קודם כל תמיד יכול להיות הריון ספונטני.
בשלב זה נראה כי יש בעיה בחצוצרות ועל כן צריך לראות את צילום הרחם כדי להחליט.
בשלב זה מריך כנראה לעשות הםריה חוץ גופית וצריך להחליט מה לעשות עם החצוצרה הנפוחה.
המורפולוגיה לא בעייתית:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. אשמח לתשובה נוספת
Ke24/09/2015מה הן הדרכי טיפול המקובלות בחצוצרה מורחבת? בצילום שנעשה הרופאה הסבירה במעט שכנראה מדובר בדלקת ולכן נתנה לי אנטביוטיקה, השאלה שלי היא האם אחרי טיפול אנטיביוטי במקרה באמת של דלקת יכול להיות שיפור ואף החלמה בחצוצרה?
והאם בנסיבות המקרה מדלגים על הזרעה וישר הולכים להפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. אשמח לתשובה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר24/09/2015במקרה ומדובר באמת במצב שנקרא הידרוסלפינקס,אזי שתי החצוצרות עברו תהליך דלקתי בעבר וחצוצרה אחת הפכה למעין שק קטן עם נוזלים.וזאת הסיבה לאי הצלחה להרות.
במקרים האלה יש שנוהגים לכרות החצוצרה הדלקתית ויש שקודם עושים הפריה ואם לא הולך בשלושה מחזורים אז כורתים את החצוצרה.
אי אפשר לתקן בחזרה את החצוצרה.
לכן צריך להתרשם מהצילום ולהחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורפולוגיה 1 לא בעייתית???
..24/09/2015בדיקת מורפולוגיה יכולה להיות שונה מסודר לבודק. ניתן להתגבר על מורפולוגיה נמוכה בעזרת הזרעה תוך רחמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
Ke25/09/2015אבל הבעיה העיקרית שלנו זו לא המורפולוגיה כפי שניתן להתרשם מההודעה הראשונה שלי. מקווים לטוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/09/2015לאחרונה יש יותר ויותר כתיבה לגבי מורפולוגיה ואני ניתקל בבדיקות כאלה במספר מעבדות זרע.
מורפולוגיה כערך לא תקין בעוד שיתר הפרמטרים תקינים אינו מהווה בעיה של זרע ואילו הבדיקה הייתה נעשית במקום אחר התוצאות היו אחרות לגמרי.
יש להפסיק להחשיב מורפולוגיה כזו כאשר יתר הפרמטרים של הזרע טובות ולהגיע למסקנה שזו הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר יש עובדות
גל01/10/2015סליחה ד"ר אבל העובדות בשטח מראות שהמורפולוגיה מעכבת הריון בוודאות, בלי קשר למדדים האחרים שתקינים, זו עובדה ולא הנחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר יש עובדות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/10/2015בשטח שאני נמצא זה לא ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חו"ל אחרי החזרת עובריםמודאגת24/09/2015
שלום,
לקראת החזרת מוקפאים בלוציסטים, רציתי לשאול האם מותר לטוס לחו"ל יום אחרי ההחזרה? (מדובר על טיסה לאירופה). הבנתי שבשבועיים מההחזרה עד קבלת התשובות לגבי ההריון אין מניעה מלטוס לחו"ל, אך האם יממה לאחר ההחזרה יש השפעה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חו"ל אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2015אין כל מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות STD לבן הזוג לפני הפריהילי23/09/2015
כאשר מתוכננת הפריה עם פרטנר להורות שאינו בן זוג של האם, אילו בדיקות STD חיוני לעבור. האם תהליך הכנת הזרע להפריה 'מנקה' גורמי סיכון, או שעדיין תתכן הדבקות של האם ו/או העובר בהפריה אם לתורם הזרע יש STD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות STD לבן הזוג לפני הפריה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2015תורם זרע עובר קשת רחבה של בדיקות ובכללן בדיקות STD ,בכל מקרה הבדיקות החיוניות שעל בגבר לעבור,לעבור הינן בדיקות לצהבת B ו-C בדיקה לאידס,בדיקה לסיפליס,ובדיקה ל- CMV
בדיקות למיקופלסמה,אוריאופלסמה,וירוס הפפלומה,לא נעשות באופן שגרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלירון23/09/2015
במידה והתחיל אצלי הליך הביוץ לפי הבדיקות דם, ואז ניתן לי זריקת אוביטרל, לאחר כ 10 שעות מהזריקה, החליט הרופא לבצע הזרעה. אני חוששת שזה נעשה מוקדם מידי ואולי פספסתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2015מאחר ותאי הזרע לאחר ההזרעה עשויים לשרוד לפחות 24 שעות ולמצוא ביצית לאחר ביוץ בעלת חיות שלפות פרק זמן דומה,הרי שלא פספסת כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלירון22/09/2015
כמה שעות מזמן זריקת האוביטרל מומלץ לעשות את ההזרעה?
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/201524-36 שעות,ובכלל כדאי לבצע הזרעה כפולה 24,ו-48 שעות לאחר זריקת האוביטרל.
להלן יתרונותיה של הזרעה כפולה:
מחקרים מראים- תאי זרע חיים באיברי הרבייה הנשיים 24-40 שעות בממוצע. לעומת זאת, טווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ (או זריקת אוביטרל) יכול להתרחש גם נעל 34-40 שעות.
- רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא בחצוצרה בזמן ההפריה של הביצית. לכן, יש לבצע את ההזרעה לא יותר משעות ספורות לפני הביוץ.
- ביצית מקבלת יכולת הפריה כ- 6 שעות לאחר הביוץ. יכולת זו נשמרת למשך 18 שעות נוספות.
- לעיתים, בזמן הביוץ, בדיקת הביוץ אינה מזהה את הורמון ה- LH (הוא הורמון הביוץ).
- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים, גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47 שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית.
נתונים אלו מראים, כי הזרעה כפולה מספקת זמן רב יותר להפריית הביצית ותלויה בשלושה גורמים עיקריים:
- זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי שבחצוצרה, במטרה להפרות את הביצית.
- משך הזמן מרגע פליטת הביצית מהזקיק עד לקליטת הביצית על-ידי הקצה הפיבריאלי הרחוק של החצוצרה.
- משך זמן החשיפה של הביצית לזרע, בסביבה של החצוצרה.
יש שטוענים, כי במחזורי טיפול בהם נעשה שימוש בתכשירים לעידוד ביוץ, לאחר זריקת אוביטרל ייתכנו ביוצים עוקבים בטווח של כמה שעות. בדרך זו, ההזרעה הראשונה תספק לנו מספיק תאי זרע לביצית הראשונה אשר התבייצה, וההזרעה השנייה תספק מספיק תאי זרע לביציות הנוספות, אשר חרגו בשלב מאוחר יותר. תא הזרע זקוק לזמן כדי לקבל את יכולת ההפריה (קפסיטציה), אשר דורש זמן נוסף.
לאתר הפריה של ביצית, הזרעה כפולה יכולה לספק יותר תאי זרע לזמן רב יותר, מה שעשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות ההזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
לירון24/09/2015תודה רבההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדירות במחזור לאחר הפסקת גלולותשירה22/09/2015
אשמח להתייעץ..
הפסקתי לקחת גלולות ב15.7, עברו 44 יום עד שקיבלתי מחזור ראשון באופן טבעי,
מאז המחזור האחרון עברו בינתיים 25 יום ובינתיים עוד לא התרחש ביוץ (אני בודקת כל יום באמצעות בדיקת ביוץ).
האם הגיוני שכל מחזור שלי מעכשיו ייקח בסביבות 44 יום? האם אני צריכה לעשות בדיקות לבדוק את הנושא?
תודה לעונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי סדירות במחזור לאחר הפסקת גלולות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2015מה שברור שהמחזור שלך אינו סדיר מצב המחייב בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שאינו נפסקאני22/09/2015
שלום.
לאחר החזרה שכשלה עם תמיכת גסטון מדי יום ופרגניל כל שלושה. החלו הכתמות ביום א לפני עשרה ימים. המשכתי עם הגסטון עוד יומיים עד לבדיקה. בבדיקה לאחר 3 ימים הרירית היתה מעל 8. המתנתי יומיים נוספים ורק ביום השישי של המחזור התחלתי להזריק פיריגון 50 לעיבוי הרירית לקראת החזרת מוקפא.
אבל, זה היום הרביעי לזריקות והדימום אינו פוסק!
מה הסיבה? האם זה קשור בגסטון? האם יש סיכוי בכלל להחזרת מוקפא בנתונים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - אודה לתשובתכם
אני24/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - אודה לתשובתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2015הערכתי היא שישנן שרידי פעילות של הגסטון אשר יספגו ותוכלי להמשיך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות בדיקותטלי22/09/2015
אני בת 44 רווקה עם בן זוג . איך להתחיל בבירור הורמונלי לקראת הריון ? אני יודעת שבגלל הגיל אני צריכה לפנות לייעוץ פוריות אבל הייתי רוצה לעשות לפחות פרופיל הורמונלי בהתחלה.
אילו בדיקות נכללות בפרופיל הזה ?האם כל הבדיקות נלקחות ביום השלישי למחזור ?
מתי נלקחת רמת פרוגסטרון -לפני או אחרי המחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2015במקומך הייתי פונה לאלתר לרופא פריון,כדי לא הפסיד זמן יקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריוון להרגעה האם מותראפרת22/09/2015
שלום לרופאים וכתיבה וחתימה טובה:)
אני בטיפולי פוריות, נמצאת בלחץ גדול. האם מותר לקחת לוריוון בזמן של ההמתנה לתשובה בטא במהלך ה14 יום? האם במידה ומתפתח עובר בזמן זה הלוריוון יכול להזיק?
מציינת שעוד לפני הטיפולים הייתי לוקחת מידי פעם לוריוון. אם מותר באיזה מינון? ומה הסיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוריוון להרגעה האם מותר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/09/2015בסמן ההמתנה להריון מותר במינון המקובל שלקחת עד היום
.פעם ביום זה בסדר.
אם בהריון יש להתייעץ אם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)