מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משטח פאפאני14/09/2015
הי
האם ניתן לעשות משטח פאפ מספר ימים לפני החזרת מוקפאים, לאחר שכבר החלה הכנה על ידי תרופות לעיבוי הרירית?
האם ניתן לעשות משטח פאפ המהלך מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משטח פאפ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2015אין כל בעיה בחקיחת פאפ,כל עוד אינך לוקחת נרות או מדממת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפשרת עוברים בני 5 ימיםגלית14/09/2015
היי
איך יודעים 40 דק לאחר הפשרה אם העובר ממשיך להתפתח אם ישר מחזירים לרחם?איזו אינדיקציה יש לדעת שהעובר הופשר והוא מתפקד כטרי אחכ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפשרת עוברים בני 5 ימים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2015אם תאיו שורדים את הליך ההפשרה ללא פגע הפעילות המטבולית שלהם חוזרת לתקנה והם ממשיכים בהליך ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר החזרת 2 מוקפאים בלוסציטיגלית14/09/2015
שלום
אני 5 ימים לאחר החזרה והחלו כאבי וסת..ברום הבטן ומסביב.
אציין כי לפני 10 חודשים עברתי לפרסקופיה נרחבת לאנדומטריוזיס.האם הרגשת כאבי הווסת נובעים מטיפול שנכשל?האם אני רגישה בכל כאב עצם זה שיש לי אנדו?אני עם תמיגה של גסטון..אסטרופם ונרות 3 פעמים ביום.אם עומדת.לקבל וסת כבר?מרגישה כמו כאבי הוסת הרגילים שלי.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר החזרת 2 מוקפאים בלוסציטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2015הכאבים אינם מנבאים כשלון או הצלחה,אם הם יתגברו יש צורך בביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחג החזרהאני13/09/2015
שלום רב.
הוחזר בלסטוציסט ב 30.8
תמיכה של גסטון 50 מדי יום, ופרגניל מדי 3 ימים. זריקה אחרונה 5.9
מחזור סדיר כל 28 יום. אמור היה להגיע ב 9.9, אך לא הגיע.
הבוקר, הכתמה קלה. אני מבוהלת.אין כמובן אפשרות להבדק בימים הקרובים.
האם להמשיך בגסטון?
האם יתכן שהעיכוב במחזור נובע אך ורק מהתמיכה?
האם יש סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי בדיקה ביתית
אני13/09/2015שבועיים להחזרת בלסטו כבר תהיה לך תשובה מהיימנה.
בהצלחה.
וכן גסטון יכול לעקב מחזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תעשי בדיקה ביתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2015כל עוד לא קיבלת מחזור של ממש אל תאבדי תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהאני13/09/2015
שלום
האם שבוע לאחר החזרת בלסטוציסט מותר להרים ילדה בת חמש או שמסוכן?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2015לא מסוכן,לא יכול להזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהדני13/09/2015
שלום ושנה טובה, אני שבוע לאחר החזרה והיום קמתי מנוזלת ומקוררת מאוד. האם זה יכול להשפיע על ההשרשה ? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2015לא ישפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לאחר שאיבהחביתוש13/09/2015
היי
ביום חמישי עברתי שאיבה וסובלת מעצירות ונפיחות.
האם יש המלצות להקלה ?
תודה וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2015לשתות הרבה ולהשתמש בתכשירים טבעיים להקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 הפלות ובעיית זרעעדי12/09/2015
שלום
2 הריונות מאי וי אפ
בדיקת מורפולוגיה 2 אחוז נףקראתי שיש קשר בין מורפולוגיה לא תקינה לבעיית השתרשות
כבר עברנו 6 החזרות
האם ניתוח וירקוצלה יכול לעזור?
ואיך ממשיכים בירור
יש לציין שנעשו 4 שאיבות שואבים הרבה ביציות בין 10ל19
יש הפריות מעל 60 אחוז אבל תמיד נשארים בין 1 ל2 יחסית טובים וכל השאר פגומים האם יש קשר לזרע?
תודה רבה ובהזדמנות זאת שנה טובה ופורייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה ששאר המדדים של הזרע תקינים
עדי12/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוסיפה ששאר המדדים של הזרע תקינים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2015יש לבצע הערכה של כל הגורמים הנטלים חלק בקביעת איכות הזרע,בין היתר הגיל ,הפרופיל ההורמונלי,הפרעות הורמונליות, הרקע הרפואי,הפרוטוקול הטיפולי,המעבדה,נתוני הזרע ועוד,בכל מקרה ישנן גם דרכים לבחירת זסרע אופטימלית לצורך הפריה לפני ביצוע ICSI:
להלן חלק מהן:
בחירת זרע משופר: מבחן HBA
איך ניתן זרע לבחור זרע אופטימלי להפריה חוץ גופית?
בהליך הפריה חוץ גופית,נבחרים זרעים בודדים להזרקה לתוך הביצית.בדרך כלל הזרעים נבחרים רק על סמך המראה שלהם במיקרוסקופ -באופן אידיאלי, זרע צריך להיות בתנועה (להוכיח שהם בחיים) ויש להם צורה נורמלית.
עד לאחרונה, עם זאת, לא היו בדיקות שמצביעות בצורה מדויקת על בריאותו וכושרו של הזרע.ההנחה הייתה כי על ידי הזרקת זרע עם איכות טובה יותר עשויה לייצר עוברים טובים יותר ולשפר את שיעורי הריון בהפריה חוץ גופית.
Hyaluronan הוא סוג של סוכר המכונה glycosaminoglycan בעל משקל מולקולרי גבוה. Hyaluronan נמצא בחלקים רבים של הגוף. והכי חשוב, hyaluronan הוא מרכיב מרכזי של קבוצת תאים המקיפים את הביצה (oophorous קומולוס). בשלבים הסופיים של הבשלת זרע, הזרע מפתח את היכולת להתקשר לhyaluronan. המחקרים הצביעו שהתקשרות ל-hyaluronan שמחייב הינה אינדיקטור מצוין לבריאותו,תקינותו וכושרו הפריוני של הזרע -נראה כי התקשרותו של הזרע לhyaluronan המקיף את הביצה משמש כמנגנון ברירה טבעי לזרע בוגר בהפריה רגילה.
סמנים נוספים לבריאות ותקינות הזרע מעבר לפרמטרים הרגילים בהתייחסות בבדיקת זרע רגילה, קיימים סמנים נוספים לבריאות הזרע בשלותו,וכושר פוריותו:
1.Cytoplasmatic inclusions -במהלך השלבים הסופיים של הבשלת זרע, זרע נורמלי נפטר מעודף ציטופלסמה. פגמים בהתפתחות התקינה של תאי זרע עלולים לגרום לציטופלסמה העודפת להתרכז ליד ראש הזרע. התופעה זו מוכרת וניתן לזהות את הממצאים הציטופלסמטים האלו במיקרוסקופ בהגדלה גדולה
2.רמות פוספוקינאז קריאטין הזרע (CK) גבוהות הוכחו במספר המחקרים כקשורים בזרע פגום ושיעורי הריון נמוכים יותר.
3.חלבון HspA2 Chaperone - חלבון זה נמצא ברמות גבוהות יותר בתאי זרע תקינים. זרע עם רמות נמוכות יש יותר חריגות בכרומוזומים ושברים ב-DNA.
4.התקשרות זרע ל-hyaluronan -עשויה להיות אינדיקטור שהזרע הינו בעל סיכוי הטוב ביותר לייצר הריון בר קיימא. לדוגמא, זרע בוגר, הנקשר ל-hyaluronan הינו למעשה ללא ממצאים ציטופלסמטיים שקשה מאוד לראותם בעת בחירת זרע להזרקה לביציות בהפריה חוץ גופית .
מחקרים מצאו כי בזרע הנקשר ליאלורינן שיעור הפגמים הכרומוזומלים הינו פי 4-6 פחות.
יותר מ 99% מהזרעים הנבחרים בשיטה זו שלמות ה- DNA גבוהה בהשוואה לכ -55% בזרע שלא נבחרבשיטה רגילה.
רמות נמוכות של CK
רמות חלבון מלווה גבוהות HspA2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו! תודה על תשובה מפורטת - המשך
ליה13/09/2015אז יש להגיע לאורולוג עך מנת לבצע את הבדיקות האלו?
למי פונים
תודה רבה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וואו! תודה על תשובה מפורטת - המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2015לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שירי13/09/2015היי,
אפשר לשאול באיזה בית חולים את עושה את התהליך?
אני עברתי הפריה ראשונה לפני שבועיים באסותא ולבעלי מורפולוגיה 0 לצערי הטיפול הראשון לא הניב היריון אך הרופא שלי אמר לי בפירוש שהפריה עוקפת את הבעיה של הזרע משום שאם עושים איקסי/ icsi אז בוחרים בקפדנות את הזרע.
האם עשיתם גם איקסי?
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2015כאמור ישנם דרכים לבצע בחירת זרע אופטימלית לקראת ביצוע ICSI
בחירת זרע משופר: מבחן HBA
איך ניתן זרע לבחור זרע אופטימלי להפריה חוץ גופית?
בהליך הפריה חוץ גופית,נבחרים זרעים בודדים להזרקה לתוך הביצית.בדרך כלל הזרעים נבחרים רק על סמך המראה שלהם במיקרוסקופ -באופן אידיאלי, זרע צריך להיות בתנועה (להוכיח שהם בחיים) ויש להם צורה נורמלית.
עד לאחרונה, עם זאת, לא היו בדיקות שמצביעות בצורה מדויקת על בריאותו וכושרו של הזרע.ההנחה הייתה כי על ידי הזרקת זרע עם איכות טובה יותר עשויה לייצר עוברים טובים יותר ולשפר את שיעורי הריון בהפריה חוץ גופית.
Hyaluronan הוא סוג של סוכר המכונה glycosaminoglycan בעל משקל מולקולרי גבוה. Hyaluronan נמצא בחלקים רבים של הגוף. והכי חשוב, hyaluronan הוא מרכיב מרכזי של קבוצת תאים המקיפים את הביצה (oophorous קומולוס). בשלבים הסופיים של הבשלת זרע, הזרע מפתח את היכולת להתקשר לhyaluronan. המחקרים הצביעו שהתקשרות ל-hyaluronan שמחייב הינה אינדיקטור מצוין לבריאותו,תקינותו וכושרו הפריוני של הזרע -נראה כי התקשרותו של הזרע לhyaluronan המקיף את הביצה משמש כמנגנון ברירה טבעי לזרע בוגר בהפריה רגילה.
סמנים נוספים לבריאות ותקינות הזרע מעבר לפרמטרים הרגילים בהתייחסות בבדיקת זרע רגילה, קיימים סמנים נוספים לבריאות הזרע בשלותו,וכושר פוריותו:
1.Cytoplasmatic inclusions -במהלך השלבים הסופיים של הבשלת זרע, זרע נורמלי נפטר מעודף ציטופלסמה. פגמים בהתפתחות התקינה של תאי זרע עלולים לגרום לציטופלסמה העודפת להתרכז ליד ראש הזרע. התופעה זו מוכרת וניתן לזהות את הממצאים הציטופלסמטים האלו במיקרוסקופ בהגדלה גדולה
2.רמות פוספוקינאז קריאטין הזרע (CK) גבוהות הוכחו במספר המחקרים כקשורים בזרע פגום ושיעורי הריון נמוכים יותר.
3.חלבון HspA2 Chaperone - חלבון זה נמצא ברמות גבוהות יותר בתאי זרע תקינים. זרע עם רמות נמוכות יש יותר חריגות בכרומוזומים ושברים ב-DNA.
4.התקשרות זרע ל-hyaluronan -עשויה להיות אינדיקטור שהזרע הינו בעל סיכוי הטוב ביותר לייצר הריון בר קיימא. לדוגמא, זרע בוגר, הנקשר ל-hyaluronan הינו למעשה ללא ממצאים ציטופלסמטיים שקשה מאוד לראותם בעת בחירת זרע להזרקה לביציות בהפריה חוץ גופית .
מחקרים מצאו כי בזרע הנקשר ליאלורינן שיעור הפגמים הכרומוזומלים הינו פי 4-6 פחות.
יותר מ 99% מהזרעים הנבחרים בשיטה זו שלמות ה- DNA גבוהה בהשוואה לכ -55% בזרע שלא נבחרבשיטה רגילה.
רמות נמוכות של CK
רמות חלבון מלווה גבוהות HspA2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה ל picsi?
אני16/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור איקקלומיןרעות12/09/2015
שלום רב שתיתי כדור איקקלומין במשך חמישה ימים פעמיים ביום היום אני ביום העשירי לאחר סיום שתיית הכדורים שזה יוצא היום ה 16 למחזור יש לציין שבכל חודש הביוץ שלי הוא ב 22 23 למחזור מתי אמור להתרחש הביוץ שלי ? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדור איקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2015יש לעקוב אחרי התפתחות הזקיקים כדי לבסס את ההסתברות לגבי מועד הביוץ הצפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מאוחר ווסתאלי12/09/2015
שלום,
המחזור שלי בד"כ מגיע כל 30 יום. החודש עשיתי טיפול IVF כמעט טבעי אם 5 כדורי אסטרופם בהתחלה וקצת מנופור בימים האחרונים. משום מה הביוץ שלי הגיע רק ביום ה 21 למחזור (תמיד הייתי מבייצת ביום ה 14-15).
באופן כללי, בלי קשר לטיפול- האם וסת מתחילה תמיד לאחר 14 ימים מהביוץ או שאם בד"כ מגיעה כל 30 יום היא עדיין אמורה להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ מאוחר ווסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2015בד"כ טווח קבלת המחזור לאחר הביוץ הינו בין 12-14 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי ולחץ דםאופיר12/09/2015
שלום רב,
בת 42,
tsh 1.64
fsh 10.8
estradiol 164
progesterone 1.8
dhea-s 2.76
androstendione 1.41
lh 5.6
prolactin 191
קרישיות
fibrinogen 455 גבוה מהנורמה
ptt 32.1
pt 14.6
inr 1
לחץ דם מעט נמוך 100/50
לאחר מספר ivf, עוברים יפים ללא השרשה,
האם הבדיקות ההורמונליות תקינות?
האם יתכן כי ללחץ הדם הנמוך ישנה השפעה על ההשרשה?
האם קיימת איזו בעיה על פי הבדיקות?
אודה לתשובתכם,
סופ״ש נעים ושנה מבורכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי ולחץ דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/09/2015פרופיל הורמונלי גבולי במובן של הריזרבה השחלתית,אין כל קשר ללחץ הדם הנמוך וההשרשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת כדור פרוגילוטוןאפי11/09/2015
שלום אני בת 28 אימי נפטרה לפני חצי שנה ומאז התחילו לי שינויים בגוף ופתאום הפסיק לי המחזור בהתחלה לקחתי גלולות והפסקתי אותן , מחזור אחרון היה ב31.5 ואז הרופאה שלחה אותי לרופא פוריות כי אמרתי לה שאני רוצה להיכנס להריון אני כיום נשואה ורופא פוריות אמר לי שבגלל שהfsh ו Lh גבוהים אני יכולה להיכנס להריון רק מתרומת ביצית . לאחר מכן הוא נתן לי כדור פרוגילוטון וב5.9 קיבלתי מחזור שבוע אחרי שסיימתי אותן , היתה לי הרגשה שאני רוצה לנסות לעשות בדיקת ביוץ בערכות וכשניסיתי היא היתה חיובית 2 פסים זהים אחד לשני , היום 11.9 הגעתי לרופא נשים והוא אמר לי בלי לעשות שום אולט׳ שאני לא מבייצת ואין מצב שזה יקרה פשוט ככה , התייעצתי עם עוד רופא שאמר ההפך שיכול להיות שזה מהטראומה שאמא שלי נפטרה ולכן אולי הגוף התחיל להירגע , צריכה עזרה !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת כדור פרוגילוטון - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2015התופעה של ערכים גבוהים של ההורמונים שציינת נקראת גיל מעבר מוקדם שסיבתו לא ברורה.
הטיפול בפרוגילוטון הוא נכון ,ויש נשים שהצליחו להרות בזמן לקיחת התרופה.
לאחר כשלושה ארבע חודשים יש להפסיק הטיפול בתרופה ולבצע שוב בדיקות FSH, LH
ו E2.
אחר כך להחליט מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תיתכן הפלה של חלק מהעוברים?עדינה11/09/2015
ערב טוב,
לפני שבוע בדיוק, ביום שישי, הוחזרו לי שני עוברים ביום השלישי וביום ראשון, הוחזרו שני בלצטוסיסטים. לא אכנס לכל ההיסטוריה, רק אומר שמתוך ארבעה טיפולים, נקלטו לי שני הריונות. בראשון לא היה דופק, בשני, הריון עם תאומים, הדפקים נדמו בשבוע 9. בבדיקת חומר הגרידה, נתגלתה טריזומיה 21 בעוברים. ביצעתי בדיקות קרישיות והכל תקין!
הטיפול הנדון הוא הטיפול החמישי ולשאלתי:
התחיל לי דימום היום, דיי מאסיבי- סה"כ חמישה ימים לאחר ההחזרה השנייה.
1. האם יתכן שחלק מהעוברים שלא נקלטו נפלטים בדימום ועדיין יש סיכוי לקליטה של אחרים?
2. מדוע הדימום כה מוקדם?- בעבר התמיכה עזרה תמיד...מה קרה עכשיו?!
3. האם עוד יש תקווה? הדימום לאט משתמע לשתי פנים!
אודה על תשובתך המהירה,
תודה ושנה טובה,
עדינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תיתכן הפלה של חלק מהעוברים? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר11/09/2015קיים סיכוי לקליטה של חלק מהעוברים. עם זאת, דימום מוגבר באופן משמעותי בשלב זה מחשיד לכך שלא נקלט הריון. חשוב לבדוק את רמות הפרוגסטרון על מנת לברר מדוע הדימום החל מוקדם כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי?אני11/09/2015
האם בטא בסביבות 6 לאחר החזרת קפואים ללא אוביטרל נחשב להריון כימי? (3 מדידות בהפרש של יומיים זו מזו.)
אם כן, האם המחזור בהפסקת אנדומטרין יהיה רגיל או מוגבר?
האם לאחר הריון כימי אפשר לחזור מיד במחזור הבא לטיפולים או שצריך לחכות חודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כימי? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר11/09/2015עקרונית כן אך מדובר בערך נמוך ביותר. הוא מעיד על השרשה אך ללא התפתחות. מחזור הווסת צפוי להיות רגיל, וניתן לחזור לטיפולים כבר לאחר שערכי הבטא יורדים, בדרך כלל באותו במחזור (כמובן בתנאי ששאר ההורמונים בנורמה ואין ציסטות בשחלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת 2 עובריםגילי11/09/2015
שלום, אני לאחר החזרת 2 עוברים בפעם הראשונה ואני לא יודעת כל כך איך להתנהג האם להיות במיטה כל היום ? האם לחזור לעבודה ולשגרה במשרד? עבודה משרדית. האם מותר לי לטייל בקניון שעתיים שלוש ? הרופא שלי אומר לא להתאמץ אבל כל אחד מגדיר התאמצות בצורה שונה. אשמח להבהרה. תודה ושנה טובה !
החזרת 2 עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2015אין כל בעיה עם הפעילויות שציינת,אין חבצע פעילות אירובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)