מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקיםלירון27/09/2015
ד״ר שלום
הום ה-19 לווסת עשיתי פעם ראשונה החודש אולטראסאונד למעקב זקיקים ונצפו זקיקים קטנים ורירית 7 וביום שישי בבדיקת דם לאיתור ביוץ לפי רופאי הפורום הביוץ היה אתמול
אז איך היום יום לאחר ביוץ נצפו זקיקים קטנים? יכול להיות שלא היה ביוץ או שהזקיק התפוצץ לאחר הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2015בהחלט סביר שהביוץ התרחש בטווח הזמן בין הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון27/09/2015פרופ' שלום
האם זקיק מתפוצץ לאחר ביוץ וטווח האופטימלי להרות מסתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2015לא מדויק טווח הפוריות של הביצית נשמר לה לפחות ל-36 דעות נוספות לאחר חריגתה מהזקיק(ביוץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, חוששתשוש27/09/2015
אני בתחילת שבוע חמישי, אחרי שתי הפלות.לפי כל הבדיקות הכל תקין.
רציתי לדעת, האם במקרה של הפלה עצמונית, קודם יגיע הדימום, או קודם הבטא תרד. אני ממש חוששת, כי אם חס וחלילה בחג יקרה משהו, לא אדע מה לעשות. אעשה בטא שלישית רק ביום שלישי. הרופא אמר לי שלא צריך, אך אני חוששת ובכל זאת איזה אותה.
לפני שבוע ועד יום חמישי, הייתי עייפה ביותר שזה סימן טוב להריון, אך כבר שלושה ימים, אין לי תחושת עייפות ורק טיפה מיחושים בטן תחתונה, בטח בעקבות האנדומיטרין.
בבקשה ענו לי על שאלות כולן והרגיעו אותי לקראת החג.תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה, חוששת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2015המשיכי במעקב לפי הוראות הרופא המטפל-חזקה עליו שידע להרגיע אותך ולתת לך את המעקב והטיפול המירבי בנסיבות המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי העייפות שנעלמה? יכול להיות?
שוש27/09/2015זה נורמאלי לא להרגיש כלום?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לגבי העייפות שנעלמה? יכול להיות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2015אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים היקריםגל26/09/2015
בהריון תאומים זהים לאחר הפריות, שבוע 10, שלשום הייתי בבדיקת אולטרסאונד בטנית ונצפו 2 הדפקים והרופא ראה שהכל תקין ברוך ה' (בדיקה זו ביצעתי לאחר ששבוע קודם לכן לאחר בדיקת אולטרסאונד הנרתיקי הופיע דימום קל שפסק והמלצתם לי לחזור על הבדיקה לאחר שבוע). היום בבוקר הופיע כתם חום קל וחד פעמי, לא מלווה בכאבי בטן. מה לעשות? אני מקבלת תמיכה אוטרוגסטן 300X3 האם יכול להיות שפצעתי את עצמי בזמן החדרת האנדומטרין? האם ללכת שוב לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים היקרים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/09/2015דימום קל יכול להופיע לאחר בדיקה וגינלית, כולל אולטראסאונד. בשבוע 10 להריון רמת הפרוגסטרון אצלך צריכה להיות מספיקה (השליה מייצרת פרוגסטרון החל משבוע 7) ולכן לא נראה כי יש צורך להעלות את מינון התמיכה. הייתי מיידעת כמובן את הרופא המטפל שלך אך נראה כי אין צורך כרגע במעקב מיוחד, אם הדימום הפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון26/09/2015
ד"ר שלום
מרגע לאחר התרחשות הביוץ גם שעות ניתן להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/09/2015תוך 12-24 שעות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fshלירון26/09/2015
ד"ר שלום
בבדיקות FSH ביום ה-4 לווסת התוצאה הייתה 7.8
ביום ה-17 יום לפני הביוץ בבדיקת דם לאיתור ביוץ ה=FSH היה 14.7 האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fsh - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/09/2015חשוב להתייחס ל-FSH בתחילת המחזור יחד עם רמת האסטרוגן. 7.8 נראה תקין. אין משמעות ל-FSH בבדיקות הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיוני להפנות להפריה ?שגית26/09/2015
שלום רב,
בני 30 מנסים להרות כבר למעלה משנה, הרופא המטפל הפנה אותנו לבדיקות, לפי תוצאות בדיקות זרע אמר הרופא שכל המדדים תקינים , מבחינת נפח אפילו מעל הממוצע ב״ה , רק מורפולוגיה יצאה בבדיקה ראשונה 2 אחוז ומבדיקה באותה מעבדה כשבועיים אחרי 1 אחוז
עברנו הזרעה אחת דרך קופת חולים שנכשלה, החלטנו להחליף רופא רק בשל יחס לא נאות וחלילה לא בגלל כשלון ההזרעה
כשעברנו לרופא חדש הוא הפנה אותנו ישירות להפריה לטענתו בשל מורפולוגיה נמוכה, וטען שבנוסף אני פוליצסטית מה שלא טען הרופא הראשון כלל
בכל אופן הרופא החדש מסביר כי עלינו לעלות כיתה להפריה לא בשל הפוליצטיות שלי , אלא בשל המורפולוגיה הנמוכה
האם הגיוני כל כך מהר להפנות אותנו להפריה ורק בגלל בעיית מורפולוגיה? כשכל שאר המדדים טובים מאד לדבריו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיוני להפנות להפריה ? - תגובה
פרופ` דוד בידר26/09/2015לא הגיוני, אלא כמו שכתבתי כבר קודם בפורום יש לאחרונה לכולם מורפולוגיה ירודה ואז כולם חוגגים על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין על מי לסמוך
שגית27/09/2015עצוב לי וממש כואב לדעת שיש רופאים שבאמת פועלים כך, בחוסר יושר
אני באמת לא מבינה את זה
זה לא פייר לעשות ניסויים על בני אדם ועוד מתוך בצע כסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין על מי לסמוך - תגובה
פרופ` דוד בידר27/09/2015זה לא בדיוק ככה.
יתכן שהרופא שהציע לך הפריה זה נכון אך זה צריך להתבסס על נתונים שהם לא המורפולוגיה.
יש היום רופאים בעולם שעושים הפריה כאשר כל הבדיקות תקינות
כי למעשה היה צריך להיות הריון אלא משום מה זה לא קורה, ועדיף לעשות הפריה כדי לדעת מה קורה.
לכן צריך לראות את התיק ויתכן בהחלט שהפריה כן רצויה אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי כששאלתי אותו....
שגית27/09/2015לצערי הרב כששאלתי את הרופא שלי למה אנחנו ממהרים כל כך מהר להפריה כשעשינו רק הזרעה אחת הוא אמר ״אני עם מורפולוגיה 2% לא מוכן לעשות לך הזרעה ולבזבז לך ולי את הזמן״ ועוד המשכתי לאתגר ולשאול , ״אבל שאר המדדים תקינים ואפילו טובים יותר מהממוצע, לאחר השבחה שלפני הזרעה הם מעולים לכל הדעות״ הוא סירב בכלל להסתכל על הנתונים של ההשבחה, ואמר שהם לא רלוונטיים כאשר יש מורפולוגיה שהיא 2%.
מעבר לזה יש את הבעייה שלי שאני כנראה פוליצסטית , אבל שחלות פוליצטיות הן לא הסיבה שבעטייה מפנים להפריה.
אני לא רוצה לנקוב בשמו, אבל מדובר בפרופסור מאד מהולל שנחשב ל״מקצוען״ אמיתי.
שגם טען שאיני מבייצת באופן טבעי, ומבדיקות ומעקבי זקיקים שעשיתי על נקי, ללא הורמונים, חד משמעית בייצתי, הוא אפילו לא רצה להסתכל בהם.
אנחנו סה״כ בני 30 בתחילת הדרך, ולא כל כך מעוניינים להשתייך למועדון הזה שלא יוצאים ממנו, או שיודעים איך נכנסים ולא יודעים איך יוצאים.
האימרה שלך שהיום בדיקות המראות מורפולוגיה ירודה מאד נפוצות ועליהן כולן חוגגים, רק מחזקת אצלי את התחושה שכבר הייתה לי, שאין על מי לסמוך, וחבל שכך... מאד חבל , מכאיב ומעציב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעזרתך בפענוח בדיקה אודה פרופ בידר
שגית27/09/2015אלו ממצאי בדיקת הזרע לפני ההשבחה, לאחר מכן יש את הנתונים אחרי השבחה
אודה לך מאד אם תציץ בהם, ותחווה דעתך האם באמת רק המורפולוגיה היא ה״בעייה״ תודה מראש:
צבע- צהבהב
צמיגות- normal
Ph- 7.6
נפח - 4 מ״ל
ריכוז- 30x10^6
תנועה - 52%
סוג תנועה פרוגרסיביות- 45%
סוג תנועה מקומית - 7%
ללא תנועה 55%
לויקוציטים 0x10^6 מ״ל
אגלוטינציה שלילית
Total motile count 54.4
בדיקת מבנה לפי who
תאים תקינים 2% בבדיקה שעשינו שבועיים אחרי נוספת 1%
פתולוגית ראש 80%
פתולוגית זנב 18% בבדיקה הנוספת 19%
לגבי תוצאות לאחר השבחה הרופא הפרטי טען שהן לא רלוונטיות והעדיף לדלג עליהן, להלן התוצאות:
דגימה מקורית:
נפח 5 מ״ל
צמיגות abnormal
ריכוז 55 מ״ל x10^6
תנועתיות 55%
תנועה פרוגרסיבית טובה 44%
לאחר ביצוע Gradient
נפח 0.5 מ״ל
לאחר ביצוע swim up
נפח 0.5 ml
ריכוז 9x10^6
תנועה 89%
סה״כ תאי זרע בתנועה 4x10^6
. מעבר לכך בבדיקות מעקב זקיקים ובדיקות דם שערכתי ללא שימוש בהורמונים הראתי ביוץ טבעי תקין וגדילה של זקיקים באופן טוב יותר מאשר עם גונאל f לפני הזרעה.
לחוות דעתך אודה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעזרתך בפענוח בדיקה אודה פרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר27/09/2015כל הדיון כאן הוא לא נכון.
השאלה המרכזית למה זוג לא בהריון לאחר מספר חודשים של ניסיונות לבד.
אם בונים הכל על מורפולוגיה זה לא נכון.
אם זוג מנסה להרות , וכל הבדיקות סבירות, זה נכון לעשות 3 הזרעות עם טיפול הורמונלי ואחר כך הפריה.
עובדה שחלק מצליחות להרות וחלק ממשיכות להפריה.
מה שצריך זה להסביר לזוגות שהכל נראה כביכול סביב הנורמה ,את האפשרויות ואיך אנחנו יכולים לקדם העניין ,וזה לא נכון מיד להמליץ על הפריה.
יש זוגות שמתמודדים אחרת עם הפריה ומעוניינים לעשות קודם ניסיונות קלים יותר שיש בהם סיכויים להצלחה.
זה באמת לא חוכמה לקחת את כולם להפריה, ויש רופאים שעושים את זה ואולי מאמינים בזה.
ראשית , לא כל קופת חולים מוכנה לתת אישור לכך באופן מידי..
מה שרציתי לכתוב הוא שלא ינצלו את עניין המורפולוגיה כסיבה ברורה לעקרות.
מנסיוני, מטופלים עם 0-1% מורפולוגיה מצליחים להרות גם בלי הפריה.
זה נכון שחלק יגיעו להפריה כי לא ממש ברורה הסיבה כשיש רק פרמטר אחד שנבדק, במקומות מסוימים באופן כזה שנותן מיד פרמטר נמוך למורפולוגיה.
ביצוע הבדיקה במעבדה טובה אחרת יראה מדד תקין.
לכן צריך להחליט על הטיפול ביחד עם הזוג ולתת לו את מגוון האפשריות ולא להיות שרלטן שקובע כי הוא מצא הסיבה לאי הצלחה להרות ושצריך מיד הפריה.
זוג שחושב שההזרעות מיותרות שיעשה הפריה אך שיבין מה קורה.
להגיד לזוג באופן חד משמעי שהכל אשמה מורפולוגיה זוהי שטות מוחלטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר
אדווה28/09/2015לא הבנתי
האם תוצאות בדיקות הזרע של בעלי באמת תקינות בכל המדדים פרט למורפולוגיה?
רשמתי אותם בהודעה שלפני
מתשובתך לא הבנתי אם אכן כך הדבר או לא
תוכל לחוות דעתך עליהן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר28/09/2015אם כל הפרמטרים תקינים למעט המורפולוגיה אז קשה להגיד שזו הסיבה לאי הצלחה להרות.
ההוכחה היחידה היא, במידה ולא הרית בכל טיפול אחר,כמו הזרעה, אזי בהפריה חוץ גופית, אם הזרע מפרה טוב ביציות ,אז אין שום בעיה בזרע והסיבה היא אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההניסיונות עד כה
שגית28/09/2015עד עכשיו עברתי הזרעה אחת בלבד, וכשהחלטתי רופא הוקפתי כיתה ישירות ל ivm אחד, שניהם לא הניבו הריון. בivm נשאבו 10 ביציות מתוכן 2 בשלות, אחת הופרתה בIcsi , עובר שדורג בין 1 ל2, ועד 3 ביציות שהבשילו הבשלה מאוחרת גם הופרו בIcsi
אחד הוחזר בהחזרה כפולה אחד נוסף, השניים האחרים המשיכו להתפתח אך הוחלט לא להקפיאם. נשארתי כרגע בלי מוקפאים בכלל.
לי יש תחושה שחבל שלא מיציתי את ההזרעות כמו שצריך, סבב הivm היה נוראי עבורי, ואיני מעוניינת לעבור עוד הפרייה בחיי
1)אני שוב שואלת כי לא הבנתי בבירור מתשובתך, האם בגלל שחלות פוליצטיות ומדד מורפולוגיה נמוך אלו לא סיבות מספיק מוצדקות לקפוץ להפריה
2)האם בגלל שivm אחד נכשל כבר, אין טעם לחזור להזרעות
3) והאם באמת כל הפרמטרים האחרים בבדיקת הזרע אכן תקינים
אני מצרפת אותם שוב:
אלו ממצאי בדיקת הזרע לפני ההשבחה, לאחר מכן יש את הנתונים אחרי השבחה
אודה לך מאד אם תציץ בהם, ותחווה דעתך האם באמת רק המורפולוגיה היא ה״בעייה״ תודה מראש:
צבע- צהבהב
צמיגות- normal
Ph- 7.6
נפח - 4 מ״ל
ריכוז- 30x10^6
תנועה - 52%
סוג תנועה פרוגרסיביות- 45%
סוג תנועה מקומית - 7%
ללא תנועה 55%
לויקוציטים 0x10^6 מ״ל
אגלוטינציה שלילית
Total motile count 54.4
בדיקת מבנה לפי who
תאים תקינים 2% בבדיקה שעשינו שבועיים אחרי נוספת 1%
פתולוגית ראש 80%
פתולוגית זנב 18% בבדיקה הנוספת 19%
לגבי תוצאות לאחר השבחה הרופא הפרטי טען שהן לא רלוונטיות והעדיף לדלג עליהן, להלן התוצאות:
דגימה מקורית:
נפח 5 מ״ל
צמיגות abnormal
ריכוז 55 מ״ל x10^6
תנועתיות 55%
תנועה פרוגרסיבית טובה 44%
לאחר ביצוע Gradient
נפח 0.5 מ״ל
לאחר ביצוע swim up
נפח 0.5 ml
ריכוז 9x10^6
תנועה 89%
סה״כ תאי זרע בתנועה 4x10^6
. מעבר לכך בבדיקות מעקב זקיקים ובדיקות דם שערכתי ללא שימוש בהורמונים הראתי ביוץ טבעי תקין וגדילה של זקיקים באופן טוב יותר מאשר עם גונאל f לפני הזרעה.
לחוות דעתך אודה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורפולוגיה ירודה
שירי27/09/2015היי,
קראתי את מה שכתבת ובאמת שליבי איתך.
אני אשתף אותך במקרה שלי ואולי זה יעזור לך
אני הרגשתי הפוך ממך, אני בת 25 כל בדיקותיי תקינות
לבעלי בדיקות זרע תקינות מלבד מורפולוגיה 0 ( ובקרוב לנורמל 1 אחוז)
בהתחלה הלכנו לאורולוג שטען בפנינו כי אנו יכולים גם להרות באופן טבעי ומורפולוגיה היא לא מדד כה משמעותי הלכתי לפרופסור ידוע והוא אמר חד משמעית שעלינו לעבור 3 הזרעות לפני שעולים כיתה וכל טיפול שנכשל ( שהיה גם הורמונלי) נגמר בבכי מצידי כי הרגשתי שמורחים אותי וגם שביקשתי לעבור להפריה הרופא שלי טען שלא ניתן ועליי לעבור לפחות 3 הזרעות.
כיום אני אחרי הפריה ראשונה שלא צלחה ולפניי החזרה.
לפי שיחותיי עם בנות אחרות ומניסיון אישי מורפולוגיה זה כן פרמטר משמעותי ואני חושבת שאין טעם לבזבז את הזמן על הזרעות חבל על בריאות הנפש והגוף.
בכל אופן מאחלת לך המון הצלחה ורק בשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורפולוגיה ירודה - תגובה
פרופ` דוד בידר27/09/2015עלי לציין שמתוך 100 זוגות כמוך כשליש כן יהרה בטיפולי הזרעות . ואלה שהצליחו פשוט לא כתבו לעומתך, שלא הצלחת.
כשלא היו הפריות היינו מטפלים בזוגות זמן רב, כשנתיים -שלוש ,עם הזרעות ,ולאט לאט
הרו יותר זוגות, ואחרי שנתיים כמעט שני שליש היו בהריון.
נכון שהיום ישנה הפריה חוץ גופית, אך גם שם יכולים לעבור מספר מחזורים עד שיהיה הריון.
לכן החלטה על 3 טיפולים לפני הפריה צריכה להיות מוצגת בפני בני הסוג.
לצערי רוב הרופאים נעזרים במורפולוגיה לקידום מספר ההפריות שלהם ללא מתן הסבר מקיף ונכון על כל העניין אלא פוסקים לפי ראות עיניהם וכאן צריך הזוג להחליט האם הם מקבלים את דרכו או לא ,ואולי לשמוע עוד דיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל ומחזור - פרוטוקול ארוךMe26/09/2015
מחזור אחרון ביום 31.8.
ביום 17.9 E2 - 380 פרוגסטרון - 41.6. באותו יום (יום 18 למחזור) הורה לי הרופא להתחיל דקפפטיל 0.1.
לפי כאב הבטן שהיה לי הביוץ היה ביום 12.9 בלילה. עד היום לא קיבלתי מחזור.
האם הדקפפטיל מעכב את המחזור?
לא ניתן להתחיל טיפול עד שלא יתחיל המחזור, נכון?
מה הציפייה לראות מחר בבדיקות דם + זקיקים (יום 28 למחזור; אחרי 10 ימי דקפפטיל)?
תודה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לי לא עונים?
Me26/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל ומחזור - פרוטוקול ארוך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/09/2015הדקפפטיל בהחלט יכול לגרום לכך שלא תופיע וסת. בבדיקות דם 10 ימים לאחר ההזרקות אנו מצפים לראות כי רירית הרחם דקה ולא התפתחו זקיקים בשחלות. במצב כזה ניתן להתחיל ולהזריק הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
Me27/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2015את בהיריון,יש לבצע בדיקת ביטה בעוד יומיים,להפסיק לאלתר דקפפטיל ,יש לשקול מתן תמיכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מחר לקראת החגויקי26/09/2015
מחר סביבות שעה 11 בבוקר יש לי החזרת מוקפאים
בערב מוזמנים עם כל המשפחה שלי (כולל אחים ןהורים שלי) אצל חמתי לארוחת ערב בסוכה.
אף אחד לא יודע הפעם על ההחזרה.
האם מותר לי ללכת לארוחה? ואם כן ממה כדאי להמנע?
הכוונה האם מותר לי לעזור בסידור/פינוי השולחן?
ובכלל מה אסור לעשות באותו יום ויומיים הבאים?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים מחר לקראת החג - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2015מותר לך לעשות ככל העולה על רוחך ,אין בכך כל השפעה על סיכויי ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא זה
ויקי27/09/2015אני כבר מעל חודש שותה חליטת עלי סרפד
האם ידוע לך באם מותר או אסור לשתות חליטה זו בתקופה שאחרי ההחזרה או תחילת הריון בע"ה? (קראתי ששותים בסוף הריון ולא היה כתוב דבר על התחלת הריון )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה בנושא זה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2015שתיית החליטה שקולה לנטילת מולטיויטמין,ואיני רואה עם כך כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות -דחוףלירון25/09/2015
ד"ר שלום
בדיקות דם מהיום למעקב ביוץ היום ה-17
FSH 14.7
E2 981
PROGESTERONE1.4
LH 81.8
האםן היה ביוץ ואם לא מתי אומור להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות -דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2015הביוץ עומד להתרחש תוך 24-28 שעות מביצוע בדיקה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון26/09/2015ד"ר שלום
עם הביוץ עומד להתרחש 24-28 שעות מרגע הבדיקה אז האם ניתן להרות בשבת וגם בראשון? כלומר עד מתי מרגע הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2015בהחלט היומיים העוקבים לבדיקה הינם תקופת פוריות אופטימלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישירה25/09/2015
האם ניתוח או אמבולזציה של ורידי האשך יכולים להועיל לזרע במורפולוגיה)יש ורקוצלה בצד ימין קל ובנוני בשמאל) רק המורפולוגיה לא תקינה . הורקוצלה מפריעה לעוברים להתפתח ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2015הניתוח בהחלט יכול לסייע לשפר את המורפולוגיה של תאי הזרע,ומכאן גם התוצאות הפריוניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה
שירה26/09/2015האם ניתן יהיה להכנס באופן ספונטני להריון אחרי ניתוח במידה וזה מצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כדאי לנסות קודם
שירה26/09/2015מה כדאי לנסות קודם ניתוח או צינטור??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כדאי לנסות קודם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/09/2015ניתן בהחלט להרות ספונטנית לאחר ניתוח וריקוצלה. עם זאת, חשוב לציין שלא תמיד איכות הזרע משתפרת לאחר הניתוח ובמקרים רבים ניתן להרות ע"י ביצוע הזרעה או הפריה חוץ גופית ללא צורך בהתערבות הכירורגית אצל הגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה
שירה26/09/2015למה מיועד הצינטור?? הוא לא עוזר במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז למה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2015ניתן לחסום את ורידי האשך באמצעות צינטור ובצורה כזו להשיג אפקט דומה לפעולה של קשירת הורידים בניתוח.בכל מקרה הגישה הניתוחית עדיפה בעיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי ivf לאחר כריתת חצוצרהלירון25/09/2015
כמה זמן אחרי ניתוח כריתת חצוצרה
ניתן לחזור לטיפולי ההפריה (זריקות, שאיבה וכדומה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי ivf לאחר כריתת חצוצרה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/09/2015מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאיםvika25/09/2015
שלום
אני לפני החזרת עוברים מוקפאים (אחרי שהחזרה של עוברים טריים וסבב של מוקפאים לא צלחו)
אני גם סובלת בחודשים אחרונים מאורטיקריה כרונית ומטופלת כרגע אצל הומיאופת
השאלה שלי לגבי השפעה של תרופה הומיאופתית (רמדי) על סיכויי קליטה
האם יש סיכוי ולו קלוש ביותר שנטילת הרמדי עלולה להפריע בצורה כזו או אחרת על סיכויי קליטה של עוברים מוקפאים?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2015ניתן להשתמשך בתמציות פרחי הבאך ,אין להם השפעה על ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מושג ממה מורכב הרמדי
ויקי25/09/2015אבל הוא נועד לפריחה לא להשתרשות
לפי התשובה שלך אני מבינה שזה לא יכוך להזיק מאחר ואין שום הדפעה על יכולת הרים לקלוט עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין לי מושג ממה מורכב הרמדי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2015אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה25/09/2015
שלום,
יש לי 2 ילדים ברוך השם, בן בכור בן 5 שנולד כתוצאה מIVF וילדה בת 3.5 מהריון ספונטני.
נותרו לי 7 עוברים מוקפאים, כאשר לפני שנה ביצעתי החזרה של 2 עוברים באיכות טובה שלא צלחו, ואתמול ביצעתי שוב החזרה של 2 עוברים באיכות טובה מאוד, מטופלת באסטרופם פעמיים ביום ואנדומטרין 3 טבליות ביום ( 1 בוקר+2 ערב), רירית הרחם-9 מ"מ
מה לדעתך הסיכויים שלי להריון הפעם?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2015סיכוייך הרות בעקבות הטיפול הינם בגבולות ה20-30% (מתנים בגילך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/09/2015תלוי איך מצב העוברים לאחר הפשרה וסוג ההקפאה.
באופן כללי הסיכויים של קפואים נמוך יותר ונע סביב 20-25%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת pidלירון25/09/2015
שלום רב,
עשיתי צילום רחם.
נמצא שיש לי נוזל בחצוצרה שמאלית,
וכן דלקת PID.
לדלקת PID נתן לי הרופא שביצע את הצילום
אנטיביוטיקה אופלוקסצין 2 כדורים ביום (200 מג כל אחד)
לחמישה ימים בלבד.
האם זה מספיק לטיפול בדלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת pid - תגובה
פרופ` דוד בידר25/09/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע לIVFלילי25/09/2015
שלום,
האם כשנותנים זרע לצורך הפריה ויש קושי במתן הזרע אפשר להשתמש
בקונדום של דורקס בלי קוטל זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרע לIVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2015אפשרי,ישנם גם קונדומים הילכתיים שניתן לרכוש אותם ב"פואה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)