מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובר מוקפא יום 3קארין24/07/2023
שלום,
ביום שני ב24.07 החזירו לי עובר מוקפא
וביום רביעי ב26.07 מתחיל צום של 24 שעות.
אתם ממליצים לי לצום?
מפחדת שיפגע בקליטת עובר
אשמח למענה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם את נוטלת טיפול תרופתי חא הייתי ממליץ לצום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אנדומטריןשיר24/07/2023
שלום,
אני בהריון שבוע 10 אחרי טיפול IVF והתחלתי להוריד את הכמות של האנדומטרין שאני לוקחת.
הלכתי לרופא בעקבות כאבים בבטן התחתונה בצדדים )היו לי כאבים גם בעבר כשעוד לקחתי 3 ביום), והוא אמר שכשיש כאבים עדיף להמשיך עם האנדומטרין ולחזור לקחת 3 פעמים ביום עד שהכאבים מפסיקיפ ואז להוריד בהדרגה.
אשמח לשמוע מה דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ההיריון בעקבות טיפול ורי,נטילת התמיכה מיותרת וספק אם התחושות שאת עוברת תלוי באנדומטרין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעשות שני טיפולים רציפים בלי הפסקה?קרן24/07/2023
האם חייבים לקחת תמיכה עד הבטא אפילו אם הגיעה הווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרוגסטרון הוא 18 ביום שני של הוסת בגלל תמיכת אנדונמרטין של הטיפול הקודם כנראה. האם זה זה עלול להפריע לטיפול עוקב?
קרן24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי עדשות מגע בשאיבהמישהי23/07/2023
למה אסור להיות עם עדשות מגע בחדר ניתוח במהלך השאיבה?
תכשיטים הבנתי שצריך להוריד בגלל מתכות במידה ויהיה צורך בצריבה ואז יכולה להיות התחשמלות אבל מה לגבי עדשות? זה לא מתכת ולא מורגש בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף שבזמן ההרדמה לא יטייל לו גוף זר בעיניים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיטה בבטן תחתונה יום 4 להחזרהאביגיל23/07/2023
הערב שהשכבתי את הבן שלי בן 2 לישון היא נתן לי בטעות בעיטה בבטן התחתונה
הבעיטה לא הייתה מאד חזקה אבל בהחלט לא חלשה.
האם יכול להוות איום להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מדובר בהיריון צעיר הסיכון הנו נמוך ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורלציה בין דירוג לתקינות עובר בלסטוציסטדנה23/07/2023
מה הקורלציה בין דירוג עובר יום 5 לבין תקינות גנטית שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינה בהלימה מליאה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחת הזרקת דקפפטיל שאלהיעל23/07/2023
עשיתי תהליך pgd שכלל הזרקת אוביטרל, לאחר מכן החזרה, קרינון לתמיכה. יומיים לאחר ההחזרה הונחיתי להזריק דקפפטיל ושכחתי. אני מבינה שהוא מדכא ביוץ, ולכן אשמח להבין מה בדיוק המשמעות של שיכחת הדקפפטיל בהקשר של מתן לאחר החזרה.
ההשפעה ההורמונלית או המקומית אם בכלל אינה בהכרח מהותית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי השתרשות בלסטו גיל 43.4דינה23/07/2023
מה סיכוי של בלסטוציסט דירוג גבוה להשתרש?
גיל 43.4 דירוג 4ab
נתוני רחם ורירית תקינים לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינה עולה על 10-15%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאהאם זה מעל או מתחת < 5שוב אני23/07/2023
היי היום עשיתי בטא אחרי שבוע מההחזרה בגלל הפרשות שהיו בעקבות בקשת הרופא
התוצאה היא <5
האם זה מעל 5?
קטן מ5 ?
האם יש סיכוי שאני יראה ביום ביום שישי הקרוב חיובי?
אשמח למענה בבקשה🙏🏻* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שליח(קטן מ-5)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לצורך איזון הורמומלי וספיגת ציסטותנועה23/07/2023
שלום רב,
אני לאחר מחזור (יום 11). בבדיקת אולטרסאונד- יש 2 ציסטות גדולות, רירית מעובה וזקיקים קטנים שלא מפתחים.
בבידקת דם- אסטרדיול 2900, lh-1 ופרוגסטרון 2.4.
הציסטות נשארו עוד מחודש שעבר וגם חודש שעבר לא הייתי מאוזנת הורמונלית וקבלתי מחזור רק עם מכשיר פרוגסטרון.
הרופא ממליץ על גלולות.
האם זה בסדר לקחת גלולות ככה באמצע חודש ולא מתחילת מחזור??
האם בסיום חפיסת הגלולות אני צפויה לקבל מחזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת הגלולות כדי חנסות לאזן את הציסטות וההליך ההורמונלי לקראת קבלת מחזור אפשרית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה מלחיצה בכביש משובשיעל23/07/2023
שלום פרופ׳
שבוע 11. היום נסעתי באוטובוס שדהר ממש. בנוסף לכך הכביש היה משובש והרגשתי מעין טלטלות ותזוזה בבטן. כמעט עפתי ונכנסתי ללחץ
האם חלילה יכול לגרום להפלה? ממש בלחץ
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת דקפפטיל לפני שאיבהשני23/07/2023
מה יכולה להיות הסיבה להנחיה להזריק 2 דקפפטיל לפני שאיבה (נוסף על אוביטרל אחד) כשאין סכנה לגירוי יתר?
יש רק 7 זקיקים והE2 לא גבוה.
תמוהה בעיניי ההנחיה של הרופא ואני חוששת מפגיעה בסיכויים להרות בסבב הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנחת העובודה שגירוי חיצוני חביוץ וטרינר לתגובה אנדוגנית באמצעות הדקפפטיל ייצרו שיחוב מנצח להבשלת הביציות-אל תדאגי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עובר יום 3 אמור להיקלט?אני ואני23/07/2023
בוקר טוב ושבוע טוב
מתי עובר יום 3 אמור להיקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כעבור יומיים שלושה מההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאלי בת 16תמר23/07/2023
ביתי בת 16 עשתה פרופיל הורמונאלי יום 2 למחזור
Fsh 10.1
Lh 12.3
P 0.52
E2 57
Tsh 2.163
אולטראסאונד נראה תקין
האם זה תקין? לפי האינטרנט Fsh lh נראים גבולעים
האם לחשוש מרזרווה שחלתית בעיתית (היא בת 16)
בדיקות נוספות ? חוששת
על פניו נראה תקין,אם כי למען הדיוק הייתי מבצע את הבדיקה בימים 3-5 למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה שלילית של אספירין בהריון האמנם?גאיה23/07/2023
שלום פרופ׳
אני בת 35. בעברי הריון חוץ רחמי וכעת הריון ברחם שבוע 11. כאמור זהו הריון שני כי הראשון היה מחוץ לרחם. הרופא הציע משבוע 12 אספירין 150. מבינה שתפקידו למנוע רעלת הריון (מציינת שאין לי גורמי סיכון) במיוחד בהריונות ראשונים. לאחרונה קראתי במספר פורומים שמספר בנות רשמו שחוו לילדה שקטה/הפלה במהלך נטילת אספירין בהריון ורציתי לדעת האם נעשו מחקרים לגבי השפעה שלילית של אספירין והסיבוכים שלו. אני מבינה את חשיבותו אבל כאמור מדובר על הריון יקר ואני גם חוששת ליטול אספירין
אשמח לתובנות. בנוסף שכחתי לציין שאני סובלת ממיגרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אספירין בהיריון:התוויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2023להלן ההתוויות לנטילת אספירין-במצבים אלו רב היתרון על פני תופעות הלואי-גורם סיכון אחד גבוה או שניים בסיכון בינוני צריכות להתחיל עם מינון נמוך של אספירין פעם ביום במהלך הלילה, בתנאי שאין התוויות נגד לשימוש באספירין. גורמי סיכון המפורטים להלן גורמי סיכון גבוהים מחלת יתר לחץ דם במהלך הריון קודם מצבים אוטואימוניים כגון לופוס אריתמטוזיס מערכתית מחלת כליות כרונית תסמונת סוכרת מסוג 1 או סוג 2 יתר לחץ דם כרוני גורמי סיכון בינוניים הריון ראשון גיל 40 ומעלה מרווח הריון של יותר מ-10 שנים BMI של 35 או יותר בביקור הראשון היסטוריה משפחתית של רעלת הריון מרובה עוברים נשים בהריון בסיכון גבוה להגבלת גדילת עובר גורם סיכון אימהי מעשן בהזמנה> 11 סיגריות ביום שימוש לרעה בסמים היסטוריית הריון קודמת SGA קודם (< המאה ה-10) לידה דוממת קודמת היסטוריה רפואית של האם ליקוי כליות תסמונת נוגדנים נגד פוספוליפידים יתר בלוטת התריס בלתי מבוקרת סיבוכי הריון נוכחיים נמוך PAPPA 0.415
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)