מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חישוב גיל הריון לאחר החזרת מוקפאיםדניאל20/07/2023
שלום
אני הייתי מטופלת במחלקת IVF , אשמח קצת לסדר בחישוב שבוע ההיריון שאני נמצאת , אני עשיתי PGD , הוחזר עובר מוקפא יום 5 , על בסיס של תרופות ולא על פי ביוץ טבעי. ההחזרה הייתה ב - 27.02 . עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות עד לעכשיו והכול תקין , אודה לכם לחישוב איזה שבוע אני נמצאת , על מנת שאוכל לחשב את הזמן הנכון לביצוע שאר בדיקות הנדרשות. העמסת סוכר, ועוד. בקופה אומרים שבוע מסוים , ורופא שעשיתי דרכה את הסקירה הראשונה אומרת לחשב על פי תאריך אחר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 27
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרת עובראביטל20/07/2023
ב 18/7 היתה לי החזרה של עובר טרי יום 2. נתנו לי לתמיכה 2 אנדומטרין ו 3 דופסטון (לאחר הפלה בשבוע 8).
בעבר האחות הינחתה אותי להחדיר את האנדומטרין כמה שיותר עמוק וכך פחות מלכלך.
האם ההחדרה העמוקה לא עלולה להזיק/לפגוע בעובר? אני חוששת לאור הפעמים הקודמות שזה גרם לנזק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא תזיק כלל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות עובר ללא תסמיניםאביטל20/07/2023
האם תיתכן השתרשות ללא כל תסמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות
פרופ` דוד בידר20/07/2023אין שום סימנים להשתרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת סוכרים אחרי החזרת עוברדנה20/07/2023
האם אכילה מרובה לאחר החזרה ובייחוד עוגה הרבה סוכרים מס שעות אחרי החזרה יכולה להזיק לסיכויי החזרה או להחליש את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת
פרופ` דוד בידר20/07/2023לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעשות ספורט מיד אחרי החדרת קרינון?יעל20/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קרינון
פרופ` דוד בידר20/07/2023הספורט לא קשור לקרינון אלא לכמה זמן אחרי החזרת עוברים ניתן לעשות ספורט.
לקרינון עצמו ספורט לא מפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
יעל20/07/2023תודה. ההחזרה ביום שלישי. האם לאחריה מומלץ להפחית בספורט עד התוצאה של בדיקת הבטא? אני מתאמנת יחסית אינטיסיבי (דופק גבוה; ריצות/חדר כושר; סה"כ 4 אימונים בשבוע). כמובן אתעדף את הצלחת הטיפולים ואוריד בעצימות הכוח/אשנה את סוג הספורט אם הצורה שבה אני מתאמנת כיום עלולה לפגוע בסיכויי ההצלחה. אשמח להמלצתכם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקחת לטרוזול בהנקהלנה19/07/2023
היי, מניקה תינוק בן 11 חודשים. האם ניתן לקחת פרוברה ולאחר מכן לטרוזול בהנקה? רופא נשים הסביר לי שאין בעיה לקחת בהנקה , אבל לפעמים זה גורם למיעוט חלב. השאלה היא , האם זה יכול לגרום להפסקת ההנקה? והאם גורם למיעוט חלב רק מספר ימים שלוקחים? או לכל הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר20/07/2023לא ממליץ לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת למה זה אסור? בבקשה
חסוי28/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
פרופ` דוד בידר28/07/2023זה מוריד לכל הזמן ואני לא חשב שבהנקה טוב לקחת תרופות שעוברות בהנקה לילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטן אחרי החזרהלירון19/07/2023
האם יום אחרי בחזרה מותר לבצע כפיפות בטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה,אולם לעיתים קיים גירוי מהטיפול והשאיבה ולכן לנהוג בזהירות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון לפני החזרת עובריםרוני19/07/2023
שלום, לאחר שאיבה והקפאת עוברים. בחודש השאיבה האסטרוגן שלי היה בשמיים והרופא העדיף לחכות לווסת לפני החזרה. ביקשתי מחזור טבעי…אבל מאז הווסת עברו כבר 50 ימים וההורמונים לא מתרוממים. הרופא לא השכיל לעזור לי לווסת קודם. עכשיו מכיוון שאני נוסעת לחול, הרופא הציע טיפול של 21 יום בפרוגילטון, שבשאיפה אחריו יהיה ניתן לבצע החזרה. אני שוקלת לבטל את הנסיעה בכדי להיות במעקב. מפחדת שיתפספס עוד חודש ללא החזרה. אשמח לעוד חוות דעת. האם פרוגילטון זו תמיכה טובה/חזקה/עדינה? חוששת שהעדר הביוץ קשור בהורמונים שלקחתי ומפחדת לקחת עוד.
תודה על כל תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן להצע החזרה בטיפול הורמונלי תחליפי בפרוטוקול מוכר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול מוכר?
רוני19/07/2023סליחה, אבל התשובה הזו לא אומרת לי כלום.
מה זה פרוטוקול מוכר? מה דעתך על הבחירה בפרוליגוטון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור ודקירות בהריוןליאת19/07/2023
היי פרופ׳
טרימסטר ראשון שבוע 10 וכמעט כל הזמן יש כאבים מסוגים שונים. אתמול הייתה מעין התכווצות וניגשתי למיון להיבדק. היום מעין כאבי מחזור וגב תחתון ודקירות בצד התחתון מימין ומשאל לסירוגין. היה הדקירות קרו לי לי איך שקמתי מהכיסא וכעת כאבי מחזור וגב תחתון. האם שוב ללכת להיבדק? אני ממש בלחץ מכל כאב ולא יודעת איך לפרש את זה. האם זה חלק מההריון או אולי משהו אחר חלילה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שמדובר ברגישות יתר עם ירדה,לטעמי כל עוד שלא הופיעה דימום או הכתמה דמית נראה שאין בעיה רצינית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר רגישות יתר עם ירדה?
ליאת19/07/2023תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרי שימוש בעוברים מוקפאים?שני19/07/2023
שלום
לפני 13 שנה לאחר קושי להרות עברתי הליך הפרייה ובו הופרו 5 ביציות.
השתמשנו בשתיים ממנו נוצר הריון של ילד אחד.
חתמנו על המשך הקפאה לשאר הביציות שהוקפאו.
כעת לאחר ניסיונות טבעיים לאורך תקופה ארוכה עלתה השאלה מדוע לא להשתמש בעוברים המוקפאים.
אני בת 37.
האם זה הגיוני להשתמש בביציות המוקפאות מלפני 13 שנה??
יש בכך סכנה?
ואלו בדיקות יש לעבור לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש
פרופ` דוד בידר19/07/2023אין שום סכנה יש לתת תוכנית להפשרה ולעשות בדיקות כלליות להפריה לוץ גופית.
הרוםא המטפל צריך להנחות מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איומים והתקף חרדהנגה19/07/2023
שלום פרופ׳
שבוע 10. היום בעבודה איימן עלי וכמעט התעלפתי והלב שלע צנח לרצפה. הרגשתי התקף פאניקה. האם לפגוע חלילה בעובר?? אני ממש בלחץ . האם לגשת לבדיקה שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים על בסיס טבעי לעומת מלאכותי.19/07/2023
שלום פרופסור.
החודש אני מיועדת להחזיר עוברים מוקפאים.
על סמך בדיקות והיסטוריה רפואית אני בעוד כשלושה ימים אבייץ.
הרופאה אמרה לי לקחת אנדומטרין מהיום עד ליום שני בו נבצע החזרה של בלוציטיס יום 5. אני תקינה היא פשוט מעדיפה להיות בטוחה בזמנים.
קראתי שאין ממש הבדל בין מלאכותי לטבעי מבחינת השלכות אבל כן יש יתרון קל לטבעי בגלל הגופיף הצהוב והשפעתו הטובה על הדם והקליטה של העובר וכו' (בהנחה שהגוף שלי בלי שום בעיה). אני מעדיפה לנסות על ביוץ טבעי.
שאלותיי הן:
1- אם אקח אוביטרל, זה עדיין ישמר את הערך של הגופיף הצהוב כפי שהיה מתקבל בצורתו הטבעית?
2- האם הבנתי נכון ואוביטרל מתזמן ביוץ בעוד לקיחת אנדומטרין מעכשיו היא מעין 'דילוג' על הביוץ?
3- במידה ונותנים תמיכה אנדומטרין לאחר החזרה, זה לרוב לאותו משך זמן כמו תמיכה שמתחילה לפני ביוץ?
תודה מראש ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המענה לשלושת שאלותיך הוא הן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בעובי הרירית בטיפול באסטרופםיעל19/07/2023
שלום, ביצעתי שאיבה לפני כחודש והוחלט להקפיא את העוברים כדי לעבות את הרירית (ככלל, הוסת שלי לא סדירה והרירית דקה), אני נוטלת אסטרופם כבר שלושה שבועות במינון של 2 מג 3 פעמים ביום. לפני כשבוע, לאחר שהייתה עליה איטית בעובי הרירית, הנחה אותי הרופא לעבור לקחת את הכדור השלישי בערב באופן וגינלי. הרירית אכן עלתה בעקבות זאת ל6.6 לפני כשלושה ימים והתבקשתי להמשיך ליטול שני כדורים דרך הפה ואחד באופן וגינלי. הבוקר התגלה במעקב זקיקים שהרירית ירדה ל5.7. לא ברור לי איך זה יתכן לנוכח המצב.
האם זה נורמלי? מה המשמעות של זה? האם ניתן יהיה לעבות את הרירית מחדש בטיפול זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנתונים האלו נראה שהרופא יתקשה להדביק את הפער שנוצר בעובי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה אומר שנדרש לחכות למחזור הבא?
יעל19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זו המלצתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צטרוטייד מעכב ביוץחני19/07/2023
שלום,
שאלה לי:
האם ניתן לבלום את עליית הLH והפרוגסטרון באמצעות צטרוטייד ללא הגבלת זמן? כלומר, האם ניתן לדחות את הביוץ ליום 20 למחזור ואפילו יותר על מנת לאפשר גדילה של זקיקים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לה בהכרח לעיתים ההתפתחות הטבעית והביוץ הטבעי המתרחש גוברים על השפעת התרופה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המחזור לא סדיר?נועה19/07/2023
היי,
אני מנסה להיכנס להריון ב4 חודשים האחרונים ללא הצלחה. אורך המחזור שלי נע בין 30-32 יום. החודש, המחזור איחר לי בחמישה ימים. איחור כזה משמעותי עוד לא קרה לי. אני בודקת עם מקלוני ביוץ, ובאמת היה נראה שהיה לי הפעם ביוץ מאוחר. האם זה עלול להעיד על מחזור לא סדיר? או שזה עלול לקרות לפעמים גם לנשים עם מחזור סדיר? שאלה אחרונה, מוכרים ברשת כל מיני סוגים של ג'ל פוריות, האם זה משהו שיכול לעזור? או שג'ל סיכה בכמות קטנה על בסיס מים לא אמור להפריע לקליטת הריון.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אירוע חד פעמי אינו מעיד על מאפיינים הורמונליים בסיסיים,יש להתייחס לכך עם התופעה תחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)